E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκα έκλεψε το laptop της Πελόζι και προσπάθησε να το πουλήσει σε ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Σε άμεση κινητοποίηση οι Αρχές των ΗΠΑ

Δημοσίευση 18/1/2021 | 21:30

Γυναίκα έκλεψε το laptop της Πελόζι και προσπάθησε να το πουλήσει σε ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Έρευνες έχουν ξεκινήσει οι Αρχές των ΗΠΑ για μια γυναίκα η οποία φέρεται να πήρε ένα laptop ή έναν σκληρό δίσκο από το γραφείο της Νάνσι Πελόζι κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο. Μάλιστα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ίδια φαίνεται ότι στη συνέχεια προσπάθησε να πουλήσει τη συσκευή στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ώρες να εκτυλίσσεται ένα θρίλερ.

Ένας πράκτορας του FBI αποκάλυψε αυτήν τη λεπτομέρεια σε μια ένορκη κατάθεση, το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής (17/01). Στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά στις έρευνες σε βάρος της Ράιλι Τζουν Γουίλιαμς, μιας γυναίκας από την Πενσιλβάνια, η οποία κατηγορείται ότι εισέβαλε στο κτίριο και κατεύθυνε το πλήθος στο γραφείο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η κλοπή ηλεκτρονικών συσκευών από τα γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών ανησυχεί ιδιαίτερα τις Αρχές μετά την κατάληψη του κτιρίου από τους υποστηρικτές του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ασκών χρέη γενικού εισαγγελέα Μάικλ Σέργουιν είπε μετά την επίθεση ότι κάποιες από τις κλοπές αυτές ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Με βάση την ένορκη κατάθεση, που υποβλήθηκε στο Δικαστήριο της Περιφέρειας Κολούμπια, το FBI έλαβε μια πληροφορία από κάποιον που δήλωσε ότι ήταν πρώην σύντροφος της Γουίλιαμς. Ο πληροφοριοδότης ισχυρίστηκε ότι η Γουίλιαμς σκόπευε να στείλει τον υπολογιστή «σε έναν φίλο στη Ρωσία», ο οποίος στη συνέχεια σχεδίαζε να τον πουλήσει στην SVR, τη ρωσική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών.

Σύμφωνα πάντα με τον πληροφοριοδότη και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η μεταφορά του υπολογιστή στη Ρωσία απέτυχε, για άγνωστους λόγους» και η Γουίλιαμς τον έχει ακόμη στην κατοχή της ή τον κατέστρεψε. Η έρευνα για την υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Βάσει των αναφορών του FBI, φαίνεται ότι η Γουίλιαμς εγκατέλειψε το σπίτι όπου διέμενε με τη μητέρα της, κοντά στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνιας, απενεργοποίησε το τηλέφωνό της και κατέβασε όλους τους λογαριασμούς της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εκπρόσωπος της Πελόζι, Ντριου Χάμιλ, δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Δύο ημέρες μετά την πολιορκία του Καπιτωλίου ο Χάμιλ είχε δηλώσει ότι ένας φορητός υπολογιστής που χρησιμοποιούσε η πρόεδρος της Βουλής για παρουσιάσεις κλάπηκε από μια αίθουσα συνεδριάσεων στο γραφείο της. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για την ίδια συσκευή που φέρεται να πήρε η Γουίλιαμς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βρέθηκαν ισχυρά εκρηκτικά και φυτίλι

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο φέρεται να υπήρχε και ύποπτος, ο οποίος όμως είχε ήδη αποχωρήσει μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί

Πώς ο Αζέρος κατάσκοπος κινούνταν κάτω από τα «ραντάρ» των αρχών

Ελλάδα Χτες
Το ταξίδι στην Ελλάδα, το πλούσιο υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του και η έρευνα για σύνδεση με τον 44χρονο Αζέρο που συνελήφθη στην Κύπρο

«Αλκατράζ των Κροκοδείλων»: «Όποιον αποδράσει, τον περιμένουν οι αλιγάτορες»

Κόσμος Χτες
Το νέο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Φλόριντα

Influencer και μητέρα 7 παιδιών δολοφονήθηκε από τον 45χρονο εν διαστάσει σύζυγό της σε πάρκινγκ εστιατορίου

Κόσμος Χτες
Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας άκουσε τους πυροβολισμούς και τον πυροβόλησε στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει

Σε έξαρση οι μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες: Οι περιοχές που έχουν σοβαρό πρόβλημα

Ελλάδα Χτες
«Η Pelagia noctiluca είναι εντυπωσιακό αλλά και επικίνδυνο είδος λόγω του έντονου τσιμπήματός της»

Η Ιταλία επιστρέφει 145 αρχαία ελληνικά νομίσματα και βάζει πλάτη για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ελλάδα Χτες
Διά στόματος του υπουργού Πολιτισμού Alessandro Giuli ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα με την Λίνα Μενδώνη

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Πώς προετοίμασε το έγκλημα ο 54χρονος

Ελλάδα Χτες
Αμέσως μετά τη δολοφονία, ο 54χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία στη Συρία: Τζιχαντιστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη

Κόσμος Χτες
Σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε η ομάδα ισχυρίστηκε ότι η επίθεση ήταν αντίποινα για αυτό που χαρακτήρισε ως «προκλήσεις από Χριστιανούς στη Δαμασκό»

Για ποιο λόγο η Ελλάδα επιλέγει να στείλει τελικά φρεγάτες νότια της Κρήτης ώστε να αναχαιτίσει της μεταναστευτικές ροές

Ελλάδα Χτες
Τα ατού των συγκεκριμένων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που καλούνται να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους σε συνεργασία με σκάφη του Λιμενικού

Βίντεο ντοκουμέντο από κλοπή σε κατάστημα καλλυντικών στον Πειραιά από 7χρονους δράστες

Ελλάδα Χτες
Το «χτύπημα» έγινε τη στιγμή που το ταμείο έμεινε αφύλαχτο, καθώς ήταν η ώρα που άλλαζαν βάρδια οι υπάλληλοι

Αυτοκτόνησε η YouTuber και ακτιβίστρια Mikayla Raines

Κόσμος Χτες
«Δεν άντεχε άλλο αυτά που ένιωθε και έβαλε τέλος στη ζωή της» είπε ο σύζυγος της 29χρονης