E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο άνδρας που φέρεται να κακοποίησε τη Σοφία Μπεκατώρου

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου βρίσκονται πλέον στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/1/2021 | 18:56

Αυτός είναι ο άνδρας που φέρεται να κακοποίησε τη Σοφία Μπεκατώρου

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) Αριστείδης Αδαμόπουλος φέρεται να είναι, σύμφωνα με όσα κατήγγελλε ενώπιον του εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου, ο άνδρας που την κακοποίησε το 1998.

Η ολυμπιονίκης φέρεται να υποστήριξε πως ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από τη σeξουαλική της κακοποίηση.

Βάσει πληροφοριών, ο Αρ. Αδαμόπουλος είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική με πηγές της οδού Πειραιώς να επισημαίνουν ότι αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα μέχρι να αποσαφηνιστεί αν όντως είναι ένοχος για όσα του καταλογίζονται.

Ανεστάλη η κομματική του ιδιότητα

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Στον εισαγγελέα η υπόθεση

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σeξουαλική κακοποίηση που καταγγέλλει ότι είχε υποστεί όταν ήταν νέα αθλήτρια βρίσκονται πλέον στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η αθλήτρια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα καταγγελλόμενα κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».

«Στο μικρό και αθώο μυαλό μου η μόνη λύση ήταν να σιωπήσω και να κάνω ότι δεν συνέβη τίποτα. Εκλαψα πολύ και όταν ξύπνησα άρχισα μία παράσταση που έληξε μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Με πολλή δουλειά, θεραπεία, και ανάλυση κατάφερα να αναλάβω το βάρος της ευθύνης μου, το να μη μιλήσω τότε, ώστε να απομακρυνθεί αυτός ο παράγοντας εκτός αθλητικών χωρών», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η ολυμπιονίκης.

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ο Γ. Παπαδημητρίου

Ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου έστειλε επιστολή παραίτησης από το ΔΣ. Ο κ. Παπαδημητρίου δεν ήταν μέλος στο ΔΣ της ΕΙΟ την εποχή που, σύμφωνα με τη «χρυσή» ολυμπιονίκη, συνέβη το περιστατικό.

Στην ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει ότι προέβη σε αυτή την κίνηση «ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος» και καλεί τη δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες «ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος».

Κυρ. Μητσοτάκης: Να κάνουν όλοι το «πρώτο βήμα» της Σ. Μπεκατώρου

Πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει τη σeξουαλική βία που υπέστη.

Μετά από επικοινωνία με την ολυμπιονίκη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε σε ανάρτησή του ότι η καταγγελία της «αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα» και «κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της πρόοδου» στη χώρα.

«Όπως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Αλλά να αντιδρά. Γι’ αυτό και είμαι δίπλα της. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης.Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας», αναφέρει ο πρωθυπουργός, παροτρύνοντας μάλιστα όλους «να κάνουν το πρώτο βήμα της Σοφίας».

«Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι.», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα του Νίστρουπ στους φιλάθλους με το βλέμμα στο μέλλον

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Μίλησε και στα ελληνικά ο Δανός προπονητής

ΗΠΑ – Ιράν: Η συμφωνία θα επιτρέπει στην Τεχεράνη να πουλά ξανά πετρέλαιο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Η νέα συμφωνία αποκλιμάκωσης ΗΠΑ - Ιράν προβλέπει άμεση χαλάρωση περιορισμών στις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης

Ο εγκέφαλός μας δεν έχει σχεδιαστεί για τόσο πολλές κακές ειδήσεις

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Εκθέσεις και έρευνες παρουσιάζουν το αποτύπωμα των αρνητικών ειδήσεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Εμμανουήλ Καραλής: Πρωτιά στην Οστράβα με άλμα στα 5,82μ, βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε και τρεις άκυρες στα 6μ

Μουντιάλ 2026: 13.000 οπαδοί της Αργεντινής αποκλείστηκαν λόγω απλήρωτης διατροφής

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Δεν τους επιτράπηκε η έξοδος από τη χώρα

Μουντιάλ 2026: Το χειρότερο ξεκίνημα της Νότιας Αμερικής εδώ και 52 χρόνια

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Προβληματισμός για την εικόνα των ομάδων της

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τήνος και Αλόννησος

Ελλάδα 16.06.2026
Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, η Τήνος και η Αλόννησος τίθενται για τους επόμενους τρεις μήνες σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας.

Επίδομα αδείας: Τι αλλάζει μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού ‑ Πότε θα καταβληθεί

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Πότε πληρώνεται το επίδομα αδείας και πώς υπολογίζεται

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία για την έκπτωση 3%

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Βήμα-βήμα η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης

Ο Σταύρος Φλώρος συγκλονίζει: Έκανα χειρουργείο που είχε σοβαρή επιπλοκή, είχα εσωτερική αιμορραγία

E-Daily 3.Left 16.06.2026
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής», είπε ακόμα, αναφέροντας ότι χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο