E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο άνδρας που φέρεται να κακοποίησε τη Σοφία Μπεκατώρου

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου βρίσκονται πλέον στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/1/2021 | 18:56

Αυτός είναι ο άνδρας που φέρεται να κακοποίησε τη Σοφία Μπεκατώρου

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) Αριστείδης Αδαμόπουλος φέρεται να είναι, σύμφωνα με όσα κατήγγελλε ενώπιον του εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου, ο άνδρας που την κακοποίησε το 1998.

Η ολυμπιονίκης φέρεται να υποστήριξε πως ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από τη σeξουαλική της κακοποίηση.

Βάσει πληροφοριών, ο Αρ. Αδαμόπουλος είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική με πηγές της οδού Πειραιώς να επισημαίνουν ότι αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα μέχρι να αποσαφηνιστεί αν όντως είναι ένοχος για όσα του καταλογίζονται.

Ανεστάλη η κομματική του ιδιότητα

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Στον εισαγγελέα η υπόθεση

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σeξουαλική κακοποίηση που καταγγέλλει ότι είχε υποστεί όταν ήταν νέα αθλήτρια βρίσκονται πλέον στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η αθλήτρια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα καταγγελλόμενα κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».

«Στο μικρό και αθώο μυαλό μου η μόνη λύση ήταν να σιωπήσω και να κάνω ότι δεν συνέβη τίποτα. Εκλαψα πολύ και όταν ξύπνησα άρχισα μία παράσταση που έληξε μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Με πολλή δουλειά, θεραπεία, και ανάλυση κατάφερα να αναλάβω το βάρος της ευθύνης μου, το να μη μιλήσω τότε, ώστε να απομακρυνθεί αυτός ο παράγοντας εκτός αθλητικών χωρών», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η ολυμπιονίκης.

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ο Γ. Παπαδημητρίου

Ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου έστειλε επιστολή παραίτησης από το ΔΣ. Ο κ. Παπαδημητρίου δεν ήταν μέλος στο ΔΣ της ΕΙΟ την εποχή που, σύμφωνα με τη «χρυσή» ολυμπιονίκη, συνέβη το περιστατικό.

Στην ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει ότι προέβη σε αυτή την κίνηση «ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος» και καλεί τη δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες «ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος».

Κυρ. Μητσοτάκης: Να κάνουν όλοι το «πρώτο βήμα» της Σ. Μπεκατώρου

Πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει τη σeξουαλική βία που υπέστη.

Μετά από επικοινωνία με την ολυμπιονίκη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε σε ανάρτησή του ότι η καταγγελία της «αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα» και «κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της πρόοδου» στη χώρα.

«Όπως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Αλλά να αντιδρά. Γι’ αυτό και είμαι δίπλα της. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης.Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας», αναφέρει ο πρωθυπουργός, παροτρύνοντας μάλιστα όλους «να κάνουν το πρώτο βήμα της Σοφίας».

«Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι.», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόρειο Σέλας και στην Ελλάδα λόγω ισχυρής ηλιακής καταιγίδας

Ελλάδα 20.01.2026
Εντυπωσιακές εικόνες από Χορτιάτη και Κέρκυρα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καθαίρεσε αντιπρόεδρο «επιτόπου»: «Ήταν σαν κατσίκα να σέρνει κάρο»

Κόσμος 20.01.2026
Δημόσια επίπληξη για «ανικανότητα» και «ηττοπάθεια» εν μέσω προετοιμασίας του συνεδρίου του Κόμματος Εργατών

Τραμπ: 100% θα επιβάλλω δασμούς σε ευρωπαϊκές χώρες αν δεν δεχθούν τον έλεγχο της Γροιλανδίας

Κόσμος 20.01.2026
Ευρωπαϊκή αντίδραση για την κυριαρχία της Γροιλανδίας και έκτακτη σύνοδος της ΕΕ

Μπράιτον‑Μπόρνμουθ 1‑1: Αδιανόητο ψαλιδάκι από τον Κωστούλα, δείτε το γκολ

Αθλητικά Νέα 20.01.2026
Μπήκε αλλαγή και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα «χτυπά» τη Γη: Συναγερμός σε δίκτυα και δορυφόρους ‑ Σπάνιο βόρειο σέλας

Tech + Science 20.01.2026
H τρέχουσα ηλιακή καταιγίδα θεωρείται η ισχυρότερη που έχει παρατηρηθεί «από το 2003», σύμφωνα με τους επιστήμονες

Παραιτείται ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ

Κόσμος Χτες
Eξέλιξη που αναμένεται να πυροδοτήσει σημαντικές πολιτικές ανακατατάξεις στη χώρα.

Καταγγελία για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η ΑΑΔΕ κράτησε τους διευθυντές που βρίσκονται στη δικογραφία»

Ελλάδα Χτες
Σοβαρές αιχμές για τη λειτουργία του «Νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, μέσω της βασικής συνεργάτιδάς της Παρασκευή Τυχεροπούλου και του πληρεξούσιου δικηγόρου της Αντώνης Βαγιάνος

Εξαφάνιση Λόρας: Γυναίκα στο TikTok προσποιούνταν ότι είχε δίπλα της την 16χρονη για να εξασφαλίσει δημοσιότητα

Ελλάδα Χτες
«Το έκανα για λόγους εντυπώσεων», είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς που την εντόπισαν – Δείτε το βίντεο

Πέθανε ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο

Κόσμος Χτες
Έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια