E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο άνδρας που φέρεται να κακοποίησε τη Σοφία Μπεκατώρου

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου βρίσκονται πλέον στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/1/2021 | 18:56

Αυτός είναι ο άνδρας που φέρεται να κακοποίησε τη Σοφία Μπεκατώρου

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) Αριστείδης Αδαμόπουλος φέρεται να είναι, σύμφωνα με όσα κατήγγελλε ενώπιον του εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου, ο άνδρας που την κακοποίησε το 1998.

Η ολυμπιονίκης φέρεται να υποστήριξε πως ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από τη σeξουαλική της κακοποίηση.

Βάσει πληροφοριών, ο Αρ. Αδαμόπουλος είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική με πηγές της οδού Πειραιώς να επισημαίνουν ότι αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα μέχρι να αποσαφηνιστεί αν όντως είναι ένοχος για όσα του καταλογίζονται.

Ανεστάλη η κομματική του ιδιότητα

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Στον εισαγγελέα η υπόθεση

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σeξουαλική κακοποίηση που καταγγέλλει ότι είχε υποστεί όταν ήταν νέα αθλήτρια βρίσκονται πλέον στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η αθλήτρια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα καταγγελλόμενα κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».

«Στο μικρό και αθώο μυαλό μου η μόνη λύση ήταν να σιωπήσω και να κάνω ότι δεν συνέβη τίποτα. Εκλαψα πολύ και όταν ξύπνησα άρχισα μία παράσταση που έληξε μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Με πολλή δουλειά, θεραπεία, και ανάλυση κατάφερα να αναλάβω το βάρος της ευθύνης μου, το να μη μιλήσω τότε, ώστε να απομακρυνθεί αυτός ο παράγοντας εκτός αθλητικών χωρών», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η ολυμπιονίκης.

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ο Γ. Παπαδημητρίου

Ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου έστειλε επιστολή παραίτησης από το ΔΣ. Ο κ. Παπαδημητρίου δεν ήταν μέλος στο ΔΣ της ΕΙΟ την εποχή που, σύμφωνα με τη «χρυσή» ολυμπιονίκη, συνέβη το περιστατικό.

Στην ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει ότι προέβη σε αυτή την κίνηση «ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος» και καλεί τη δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες «ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος».

Κυρ. Μητσοτάκης: Να κάνουν όλοι το «πρώτο βήμα» της Σ. Μπεκατώρου

Πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει τη σeξουαλική βία που υπέστη.

Μετά από επικοινωνία με την ολυμπιονίκη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε σε ανάρτησή του ότι η καταγγελία της «αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα» και «κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της πρόοδου» στη χώρα.

«Όπως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Αλλά να αντιδρά. Γι’ αυτό και είμαι δίπλα της. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης.Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας», αναφέρει ο πρωθυπουργός, παροτρύνοντας μάλιστα όλους «να κάνουν το πρώτο βήμα της Σοφίας».

«Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι.», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατέρρευσε ο Λουτσέσκου κατά τη διάρκεια της προπόνησης ‑ Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Αθλητικά Νέα 29.03.2026
Περιπέτεια με την υγεία του αντιμετωπίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ο οποίος κατέρρευσε στην προπόνηση της Εθνικής Ρουμανίας

Λουκέτο σε αλυσίδα καφέ στο Ιράν επειδή τα ποτήρια παρέπεμπαν στον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ

Κόσμος 29.03.2026
Στη διακοσμητική εικόνα του ποτηριού απεικονιζόταν μία άδεια καρέκλα, που ερμηνεύτηκε ως απουσία ηγεσίας

Ξύπνησαν μνήμες Κραν Μοντανά ‑ Στις φλόγες κλαμπ με 750 θαμώνες κοντά στο Στρασβούργο

Κόσμος 29.03.2026
Αγνωστα τα αίτια της πυρκαγιάς - Πρόλαβαν να απομακρυνθούν οι θαμώνες και το προσωπικό, τρεις ελαφρά τραυματίες

Ιωάννινα: «Ασπρισε» το Πάπιγκο από το χαλάζι‑ Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό

Ελλάδα 29.03.2026
Η χαλαζόπτωση είχε διάρκεια λίγα λεπτά αλλά ήταν αρκετή για να μετατρέψει την περιοχή σε χειμωνιάτικο τοπίο

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την τραγωδία στην Εγνατία Οδό: 54χρονος και 73χρονη οι δύο νεκροί

Ελλάδα 29.03.2026
Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Κοζάνη: Συνελήφθη 39χρονος δραπέτης από τις φυλακές Κασσάνδρας

Ελλάδα 29.03.2026
Ο 39χρονος ήταν έγκλειστος, εκτίοντας ποινή φυλάκισης έξι ετών, για το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τι αλλάζει από αύριο για τους ταξιδιώτες εκτός Σένγκεν

Ελλάδα 29.03.2026
Το νέο σύστημα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο γινόταν μέχρι πρότινος η ταυτοποίηση των ταξιδιωτών

Θεσσαλονίκη: Νεκρός βρέθηκε 82χρονος που είχε καταγγείλει ότι τον κακοποιούσε η 77χρονη σύζυγός του

Ελλάδα 29.03.2026
Ο 82χρονος εντοπίστηκε νεκρός μία ημέρα μετά την αθώωση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία

Αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο του Αγρινίου: Πληροφορίες για τραυματισμό νεαρού από μαχαίρι

Ελλάδα 29.03.2026
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματισμένο στο νοσοκομείο Αγρινίου

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Ελλάδα 29.03.2026
Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ελλάδα Χτες
Υπάλληλος της Εγνατίας και γυναίκα συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους σε αλυσιδωτό τροχαίο κοντά στη σήραγγα της Δωδώνης

Μαρινέλλα: Τα αθάνατα τραγούδια που χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο ‑ δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το «Ανοιξε πέτρα» ως το «Δώσ` μου τ` αθάνατο νερό», η φωνή της σημάδεψε τις μεγαλύτερες ταινίες της εποχής