E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση στο Μετρό: Σύλληψη κι ενός αστυνομικού ‑ Ο ρόλος της μητέρας των αγοριών

Οι δράστες είναι ανήλικοι και αδέρφια από την Ελλάδα και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/1/2021 | 08:32

Επίθεση στο Μετρό: Σύλληψη κι ενός αστυνομικού ‑ Ο ρόλος της μητέρας των αγοριών

Στην Ασφάλεια έχουν προσαχθεί από την Παρασκευή το βράδυ οι δυο δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο Μετρό που συγκλόνισε τη χώρα.

Οι δράστες είναι ανήλικοι και αδέρφια από την Ελλάδα και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων. Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ τα δυο αδέρφια δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και δεν είναι σεσημασμένα.

Παράλληλα συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος σύμφωνα με την έρευνα αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και θα οδηγηθεί και αυτός στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στις αρχές είπε πως με τους φερόμενους ως δράστες είναι οικογενειακοί γνωστοί και μαζί τους επικοινώνησε η μητέρα τους ώστε να ζητήσει βοήθεια.

Την Παρασκευή (15/1) το θύμα, ο 52χρονος σταθμάρχης του Μετρό, κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλειας Αθηνών και τους αναγνώρισε. Τα δυο αδέρφια ταυτοποιήθηκαν από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο βαγόνι αλλά και από κουτάκια αναψυκτικών, όπως και από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το συμβάν.

Αξίζει δε, να σημειωθεί οτι η ομάδα των αστυνομικών που ανέλαβε τη διαλεύκανση της υποθεσης είναι η ίδια που εξιχνίασε και την ιστορία με την επίθεση με βιτριόλι στην περιοχή της Καλλιθέας τον περασμένο Μάιο.

Ο ρόλος της μητέρας τους και η προσπάθεια συγκάλυψης

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα δύο αδέρφια, αμέσως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, πήραν το μετρό και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Απο εκεί,τηλεφώνησαν στη μητέρα τους η οποία, μετέβη στο κέντρο της Αθήνας και τους πήρε για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους στο Περιστέρι. Στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και του ζήτησαν να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την υπόθεση. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε οτι ο αστυνομικός, τους συμβούλευσε να ισχυριστούν οτι δέχθηκαν επίθεση απο τον σταθμάρχη και αντέδρασαν στο πλαίσιο της αυτοάμυνας. 

Το χρονικό

Οι δύο ανήλικοι αρχικώς επιβιβάστηκαν σε συρμό στον σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι με κατεύθυνση προς την Ομόνοια.

Ο 52χρονος σταθμάρχης, αντίστοιχα, επιβιβάστηκε στο τρένο από τον σταθμό «Ανθούπολη». Πριν το τρένο φθάσει στην Ομόνοια, ο άτυχος υπάλληλος έκανε παρατήρηση στους δύο νεαρούς αρχικά επειδή είχαν ανεβάσει τα πόδια τους στα απέναντι καθίσματα, ενώ στη συνέχεια τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα. Εκείνοι αντέδρασαν βρίζοντας και φτύνοντάς τον.

Όταν ο 52χρονος αποβιβάστηκε από τον συρμό στην Ομόνοια, εκείνοι τον ακολούθησαν. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, αρχικά δέχτηκε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Στη συνέχεια, οι δύο νεαροί άρχισαν να χτυπούν με κλωτσιές τον άτυχο άνδρα, όπως έχει αποτυπωθεί στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό οι δύο νεαροί δεν αποχώρησαν από τον σταθμό. Άλλαξαν αποβάθρα και ατάραχοι συνέχισαν το δρομολόγιο με τελικό σταθμό αποβίβασης το Μοναστηράκι.

Στην κατάθεσή του, ο 52χρονος περιέγραψε τους δράστες ως νεαρούς ηλικίας 17 έως 25 ετών, οι οποίοι μιλούσαν καλά ελληνικά.

Στη διάρκεια του επεισοδίου, μάλιστα, ο ένας φέρεται να προέτρεψε τον άλλο να σταματήσει να χτυπάει τον σταθμάρχη λέγοντάς του «έλα, αδελφέ, πάμε».

«Θυμάμαι ότι φώναζα “φτάνει” και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος. Εφαγα κάτι κλωτσιές μέσα στη μέση και σαν να μου κόπηκαν τα πόδια. Από ό,τι έμαθα αργότερα και ο αστυνομικός βάρδιας που ήταν εκεί κατέβηκε, αλλά επειδή είναι μεγάλος σταθμός η Ομόνοια κι έχει πολλές εξόδους, δεν τους πρόλαβε», είπε σε συνέντευξή του ο 52χρονος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανελλήνιες 2026: Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Ιούνιο ‑ Πότε κάνουν «πρεμιέρα» οι εξετάσεις

Ελλάδα 14.04.2026
Το τελευταίο κουδούνι για τα λύκεια θα χτυπήσει στις 15 Μαΐου 2026

Σόου Τραμπ on camera: Παρήγγειλε fast food στον Λευκό Οίκο, έδωσε φιλοδώρημα 100 δολάρια στη διανομέα, βίντεο και φωτογραφίες

Κόσμος Χτες
Για να διαφημίσει το νομοσχέδιό του που μειώνει την φορολογία στα φιλοδωρήματα - Την κάλεσε να δώσουν μαζί... συνέντευξη Τύπου

Μαχαίρωσαν περιπτερά στα Εξάρχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»

Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν: Αμεση «εξουδετέρωση» κάθε πλοίου που θα πλησιάσει

Πολιτική Χτες
Από τις 17:00 ώρα Ελλάδας τέθηκε σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός λιμανιών του Ιράν

Απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε Τουρκοκύπρια που είχε τραγουδήσει στην Κομοτηνή εμβατήριο για την καταστροφή της Σμύρνης, «θα το ξαναέκανα» λέει

Ελλάδα Χτες
Η Ισίν Καρατζά είχε τραγουδήσει το εθνικιστικό τραγούδι σε εκδήλωση στην Κομοτηνή το καλοκαίρι του 2024 - Το βίντεο που ανήρτησε από το αεροδρόμιο

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν για την εξωτερική της πολιτική

Πολιτική Χτες
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ δημιουργεί προβλήματα και πόλεμο

Σημειωτόν από τον Ισθμό μέχρι την Κινέτα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα ‑ Δείτε live πού υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

Ελλάδα Χτες
Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου καθώς είναι κλειστό το πορθμείο - Καλύτερη είναι η εικόνα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος επέβαινε σε μηχανή μαζί με έναν 17χρονο που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Από 16 Απριλίου νέο ψηφιακό μητρώο για καπνό και αλκοόλ

Οικονομία Χτες
Υποχρεωτική εγγραφή σε ψηφιακή πλατφόρμα για κάθε επιχείρηση που πωλεί καπνικά προϊόντα και αλκοολούχα ποτά - Η κυβέρνηση στοχεύει να περιορίσει απώλειες 800 εκατ. ευρώ ετησίως από λαθρεμπόριο

48χρονη influencer οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο Κορωπί, στο αυτοκίνητό της βρέθηκαν και δισκία με αναβολικά

Ελλάδα Χτες
Η 48χρονη γυμνάστρια εντοπίστηκε να κινείται επικίνδυνα με το αυτοκίνητό της τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής

Θρίαμβος Μαγιάρ επί του Όρμπαν στην Ουγγαρία: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από την αλλαγή σκυτάλης μετά από 16 χρόνια

Κόσμος Χτες
To Politico καταγράφει τα νέα δεδομένα για Τραμπ, Πούτιν, Ουκρανία μετά τη νίκη του Πέτερ Μάγιαρ στις εκλογές της Κυριακής στην Ουγγαρία

«Ρώσοι σπίτια σας»: Γιατί πανηγυρίζουν οι ευρωπαϊστές για τoν Μάγιαρ – Τι σημαίνει η εκλογή του δεξιού πολιτικού στην Ουγγαρία

Κόσμος Χτες
Η ήττα του Όρμπαν πιθανότατα σηματοδοτεί το τέλος της συγκρουσιακής στάσης της Ουγγαρίας μέσα στην ΕΕ