E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαλλία: Σκληρό lockdown από το Σάββατο

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 σε όλη τη χώρα

Δημοσίευση 14/1/2021 | 19:48

Γαλλία: Σκληρό lockdown από το Σάββατο

Ο πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ., που ισχύει ήδη σε 25 περιοχές, θα επεκταθεί τώρα σε ολόκληρη τη Γαλλία από αυτό το Σάββατο.

«Σε όλη τη χώρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 μ.μ. από αυτό το Σάββατο και για τουλάχιστον 15 ημέρες», είπε. Οι εξαιρέσεις θα είναι ίδιες με αυτές που έχουν ήδη ισχύουν.

«Δεν θα είναι δυνατή η έξοδος για προσωπικούς λόγους. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ή οι υπηρεσίες που είναι ανοιχτές στο κοινό θα είναι κλειστά στις 6 μ.μ.», αναφέρει ο Jean Castex, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπεύθυνο για την παρακολούθηση της αυστηρής συμμόρφωσης.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν απαιτεί να θέσουμε σε εφαρμογή άλλους περιορισμούς, υπογραμμίζοντας τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες ενός τέτοιου μέτρου. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι αυτή η επιλογή δεν αποκλείεται αν τα πράγματα χειροτερέψουν.

Με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

Τα σχολεία θα πρέπει επίσης να παραμείνουν ανοιχτά, παρά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση και που της ζητά να κλείσουν,κριτική που επικεντρώνεται στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μεταξύ των παιδιών. Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την απόφαση να τα κρατήσει ανοικτά, αναφέροντας συγκεκριμένα τις συστάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης αυστηρότερες προϋποθέσεις εισόδου στην επικράτεια: όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη Γαλλία θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ. Ακολούθως θα πρέπει να μπουν σε επταήμερη καραντίνα στο τέλος της οποίας θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας περιέγραψε την κατάσταση με την πανδημία ως μια κατάσταση που είναι υπό έλεγχο και σε καλύτερο σημείο από αυτό των γειτονικών χωρών, ωστόσο επισήμανε ότι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει καθώς ο ιός βρίσκεται παντού. Παράλληλα τόνισε πως η μεταδοτικότητα από οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι ακόμη πιο επικίνδυνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Σμαραγδής: Τιμήθηκε στη Νέα Υόρκη όπου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία του, «Καποδίστριας»

Ελλάδα 05.12.2025
Στο Museum of the Moving Image στην Αστόρια έγινε η πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή, «Καποδίστριας»

Κακοκαιρία Byron: Αυτοκίνητα επέπλεαν σε δρόμους στον Αλιμο, απίστευτο βίντεο

Ελλάδα 05.12.2025
Bίντεο που αναρτήθηκαν στα social media ανέδειξαν το μέγεθος των προβλημάτων

Κακοκαιρία Byron: Έγκυος εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο σπίτι στη Νέα Πέραμο

Ελλάδα 05.12.2025
Εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι στη Νέα Πέραμο από το νερό

Kακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Καιρός 05.12.2025
Διαδοχικά κύματα ισχυρών καταιγίδων εξακολουθούν να προκαλούν σημαντικά προβλήματα

Ξανά στο προσκήνιο ο θάνατος της «Ανθρώπινης Barbie»: Η οικογένεια μιλά για δολοφονία μετά την ιατροδικαστική εξέταση

Κόσμος 05.12.2025
Οι γονείς της influencer από το Βραζιλία και το Γραφείο του Εισαγγελέα υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία δείχνουν ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Ανεστάλη η απεργία των ταξί λόγω της κακοκαιρίας Byron ‑ Κανονικά στους δρόμους

Ελλάδα 05.12.2025
Αποφασισμένο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις το ΣΑΤΑ, τι λέει σε ανακοίνωσή του

Μαρουσάκης: Πού στρέφεται τώρα η κακοκαιρία Byron

Καιρός 05.12.2025
Δύσκολη μέρα με καταιγίδες και κίνδυνο για νέες πλημμύρες

Διαγραφές φοιτητών: Απεργία‑αποχή κήρυξαν οι υπάλληλοι των ΑΕΙ ‑ «Δεν είναι η δουλειά μας να διαγράφουμε τα παιδιά»

Ελλάδα 05.12.2025
Σοβαρή αναστάτωση έρχεται στα δημόσια πανεπιστήμια λόγω της διαγραφής φοιτητών

Συγκλονίζει ο επιβάτης που έσωσε 25 ζωές στο τροχαίο με το λεωφορείο

Ελλάδα 05.12.2025
Και ο πατέρας του οδηγού είχε πεθάνει πάνω στο τιμόνι

Βραβευμένη καθηγήτρια Καλλιτεχνικών έκανε σeξ με μαθητή της στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου

Κόσμος 05.12.2025
Σύμφωνα με τη δικογραφία η εκπαιδευτικός έκανε «πολλές φορές» σeξ με τον μαθητή στο πίσω κάθισμα του τζιπ της

Γολγοθάς για 400 επιβάτες το ταξίδι με το Intercity: Ακίνητο το τρένο για 3 ώρες λόγω βλάβης

Ελλάδα 05.12.2025
Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι διερευνά τα αίτια της βλάβης