E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαλλία: Σκληρό lockdown από το Σάββατο

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 σε όλη τη χώρα

Δημοσίευση 14/1/2021 | 19:48

Γαλλία: Σκληρό lockdown από το Σάββατο

Ο πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ., που ισχύει ήδη σε 25 περιοχές, θα επεκταθεί τώρα σε ολόκληρη τη Γαλλία από αυτό το Σάββατο.

«Σε όλη τη χώρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 μ.μ. από αυτό το Σάββατο και για τουλάχιστον 15 ημέρες», είπε. Οι εξαιρέσεις θα είναι ίδιες με αυτές που έχουν ήδη ισχύουν.

«Δεν θα είναι δυνατή η έξοδος για προσωπικούς λόγους. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ή οι υπηρεσίες που είναι ανοιχτές στο κοινό θα είναι κλειστά στις 6 μ.μ.», αναφέρει ο Jean Castex, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπεύθυνο για την παρακολούθηση της αυστηρής συμμόρφωσης.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν απαιτεί να θέσουμε σε εφαρμογή άλλους περιορισμούς, υπογραμμίζοντας τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες ενός τέτοιου μέτρου. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι αυτή η επιλογή δεν αποκλείεται αν τα πράγματα χειροτερέψουν.

Με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

Τα σχολεία θα πρέπει επίσης να παραμείνουν ανοιχτά, παρά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση και που της ζητά να κλείσουν,κριτική που επικεντρώνεται στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μεταξύ των παιδιών. Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την απόφαση να τα κρατήσει ανοικτά, αναφέροντας συγκεκριμένα τις συστάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης αυστηρότερες προϋποθέσεις εισόδου στην επικράτεια: όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη Γαλλία θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ. Ακολούθως θα πρέπει να μπουν σε επταήμερη καραντίνα στο τέλος της οποίας θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας περιέγραψε την κατάσταση με την πανδημία ως μια κατάσταση που είναι υπό έλεγχο και σε καλύτερο σημείο από αυτό των γειτονικών χωρών, ωστόσο επισήμανε ότι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει καθώς ο ιός βρίσκεται παντού. Παράλληλα τόνισε πως η μεταδοτικότητα από οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι ακόμη πιο επικίνδυνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία Χτες
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων