E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός για τηλεφωνικές απάτες με τροχαία «μαϊμού»

Συνελήφθη 34χρονος ως «εισπράκτορας» της σπείρας

Δημοσίευση 14/1/2021 | 14:30

Συναγερμός για τηλεφωνικές απάτες με τροχαία «μαϊμού»

Εγκληματική ομάδα πολυμελής και οργανωμένη φαίνεται πως κρύβεται πίσω από δεκάδες απόπειρες με τηλεφωνικές απάτες, που καταγγέλθηκαν τις τελευταίες μέρες σε περιοχές των Σερρών με πρόσχημα τα τροχαία ατυχήματα. Ως μέλος της συνελήφθη ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών 34χρονος Βούλγαρος, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο συμπατριωτών του, ένας εκ των οποίων φέρεται ως αρχηγικό μέλος.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο την Ελληνική Αστυνομία, η ομάδα φέρεται να εμπλέκεται και σε δύο απάτες που τελέστηκαν με το ίδιο πρόσχημα τον περασμένο Νοέμβριο, σε Σέρρες και Λάρισα, όπου δύο ηλικιωμένες πείστηκαν να καταβάλλουν το ποσό των 40.000 ευρώ, 15.000 στην πρώτη περίπτωση και 26.000 ευρώ στη δεύτερη.

Τον τελευταίο καιρό, το κύκλωμα φέρεται πως επικέντρωσε την εγκληματική του δράση στο νομό Σερρών, επιχειρώντας να εξαπατήσει 38 ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους αξίωσε πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Όμως τα υποψήφια θύματα, ηλικιωμένα στην πλειονότητά τους, δεν πείστηκαν να καταβάλλουν χρήματα και απευθύνθηκαν στις τοπικές αστυνομικές Αρχές καταγγέλλοντας τα τηλεφωνήματα που δέχθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, οι δράστες, προσποιούμενοι άλλοτε τους γιατρούς και άλλοτε τους αστυνομικούς, τους καλούσαν στο τηλέφωνο, ισχυριζόμενοι δήθεν ότι τα παιδιά τους ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα και προκειμένου είτε να υποβληθούν σε χειρουργεία είτε να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου θα έπρεπε να καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Ο 34χρονος φέρεται να ενεργούσε ως «εισπράκτορας» του κυκλώματος και από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του στην περίπτωση της απάτης στη Λάρισα. Στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, ενώ με την εις βάρος του δικογραφία οδηγείται στην Εισαγγελία Σερρών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και των υπόλοιπων συνεργών του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.