E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός για τηλεφωνικές απάτες με τροχαία «μαϊμού»

Συνελήφθη 34χρονος ως «εισπράκτορας» της σπείρας

Δημοσίευση 14/1/2021 | 14:30

Συναγερμός για τηλεφωνικές απάτες με τροχαία «μαϊμού»

Εγκληματική ομάδα πολυμελής και οργανωμένη φαίνεται πως κρύβεται πίσω από δεκάδες απόπειρες με τηλεφωνικές απάτες, που καταγγέλθηκαν τις τελευταίες μέρες σε περιοχές των Σερρών με πρόσχημα τα τροχαία ατυχήματα. Ως μέλος της συνελήφθη ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών 34χρονος Βούλγαρος, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο συμπατριωτών του, ένας εκ των οποίων φέρεται ως αρχηγικό μέλος.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο την Ελληνική Αστυνομία, η ομάδα φέρεται να εμπλέκεται και σε δύο απάτες που τελέστηκαν με το ίδιο πρόσχημα τον περασμένο Νοέμβριο, σε Σέρρες και Λάρισα, όπου δύο ηλικιωμένες πείστηκαν να καταβάλλουν το ποσό των 40.000 ευρώ, 15.000 στην πρώτη περίπτωση και 26.000 ευρώ στη δεύτερη.

Τον τελευταίο καιρό, το κύκλωμα φέρεται πως επικέντρωσε την εγκληματική του δράση στο νομό Σερρών, επιχειρώντας να εξαπατήσει 38 ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους αξίωσε πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Όμως τα υποψήφια θύματα, ηλικιωμένα στην πλειονότητά τους, δεν πείστηκαν να καταβάλλουν χρήματα και απευθύνθηκαν στις τοπικές αστυνομικές Αρχές καταγγέλλοντας τα τηλεφωνήματα που δέχθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, οι δράστες, προσποιούμενοι άλλοτε τους γιατρούς και άλλοτε τους αστυνομικούς, τους καλούσαν στο τηλέφωνο, ισχυριζόμενοι δήθεν ότι τα παιδιά τους ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα και προκειμένου είτε να υποβληθούν σε χειρουργεία είτε να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου θα έπρεπε να καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Ο 34χρονος φέρεται να ενεργούσε ως «εισπράκτορας» του κυκλώματος και από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του στην περίπτωση της απάτης στη Λάρισα. Στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, ενώ με την εις βάρος του δικογραφία οδηγείται στην Εισαγγελία Σερρών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και των υπόλοιπων συνεργών του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ανακαινίζω ‑ Νοικιάζω» 2026: Την 15η Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Πόσα φτάνουν τα ποσά επιδότησης και ποιες κατοικίες εντάσσονται στο πρόγραμμα

Αίγιο: Το κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι κλείνει τα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις στο όνομα της... διπλωματίας

«Μαϊμού γιατρός» στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Τι κατάφερε να κάνει πριν τον αντιληφθούν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Αγνωστος Ρομά φορώντας ιατρική ενδυμασία εισέβαλε σε θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής και αφαίρεσε χρήματα, κινητά και τραπεζικές κάρτες από ασθενείς και συνοδούς.

Αίγιο: «Τους αγαπούσα πολύ, είμαι αθώος» – Τα νέα στοιχεία που «δένουν» τον 65χρονο για το διπλό φονικό

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν όλα τα πιθανά κίνητρα του δράστη

Μουντιάλ 2026: Προσοχή στους νέους κανονισμούς

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Νέοι καιροί νέα ήθη από τη FIFA

Η ΣΤΑΣΥ απέρριψε το αίτημα του Athens Pride για αφίσες στο Μετρό

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια, η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε την ανάρτηση αφισών του Athens Pride στους σταθμούς του Μετρό Αθήνας.

Στις φλόγες ξανά η Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν «πλήγματα αυτοάμυνας» κατά του Ιράν ‑«Θα τους χτυπήσουμε σκληρά», λέει ο Τραμπ

Ελλάδα 11.06.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις που περιγράφονται ως «πλήγματα αυτοάμυνας» εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με την αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM).

Σαρδηνία: Έντονες αντιδράσεις για παραλία που απαγορεύει ομπρέλες σε ηλικίες 10‑65 ετών

Κόσμος Χτες
«Πρέπει να φέρουμε μαζί τον παππού;» - Οργισμένοι Ιταλοί αντιδρούν στο μέτρο γνωστού τουριστικού θερέτρου της Σαρδηνίας

Μπελφαστ: Σε ετοιμότητα για δεύτερη νύχτα επεισοδίων – Οι διαμαρτυρίες έφτασαν στη Γλασκώβη

Ελλάδα Χτες
Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο νέας νύχτας βίαιων συγκρούσεων

Βούλα: Νεκρός 74χρονος που ανασύρθηκε αναίσθητος από την παραλία

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στη Βούλα το απόγευμα της Τετάρτης μετά τον εντοπισμό άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλία

Μπιλ Γκέιτς: «Ο Έπσταϊν με εκβίαζε απειλώντας να αποκαλύψει την απιστία μου στη σύζυγό μου»

E-Daily 3.Left Χτες
«Δεν έπρεπε ποτέ να τον είχα γνωρίσει», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft, επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε εκφράσει και παλαιότερα για τις σχέσεις του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα χρηματιστή