E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Λίγο πριν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα κρούσματα πληθαίνουν στην Αττική

«Εύθραυστη» η εικόνα στο Λεκανοπέδιο

Δημοσίευση 14/1/2021 | 11:14

Κορωνοϊός: Λίγο πριν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα κρούσματα πληθαίνουν στην Αττική

Αύριο θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες να υποδεικνύει πως από τη Δευτέρα τα μαγαζιά θα εξυπηρετούν τους πελάτες είτε με τη μέθοδο του click away είτε με τη μέθοδο του click in shop.

Μετά την επιστροφή των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής πώλησης, μόνο που τα σενάρια που φαίνεται πως επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο δεν είναι μονοδιάστατα.

Στον αντίποδα, με ορόσημο την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου προτείνεται:

αφενός η λειτουργία με την μέθοδο του click in shop (παραλαβή εντός) καταστημάτων:

· ένδυσης

· υπόδησης

· αργυροχρυσοχοΐας,

όπου ο πελάτης θα προσέρχεται στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, για το οποίο θα ενημερώνεται τηλεφωνικά ή με γραπτό μήνυμα ως προς την ημέρα και την ώρα προσέλευσης. Επιπλέον, η λίστα των ημερήσιων ραντεβού θα είναι αναρτημένη στην είσοδο του καταστήματος.

Κανονικά, δηλαδή με την τήρηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων και κατόπιν ραντεβού, θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα:

· κομμωτήρια

· κέντρα περιποίησης νυχιών,

ενώ με την γνωστή πλέον μέθοδο του click away (παραλαβή εκτός) θα λειτουργήσουν:

· όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα, όπως συνέβαινε μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, με εξαίρεση τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία.

Στην νέα, εμπορική πραγματικότητα προστίθεται και η λειτουργία των εμπορικών κέντρων, όπου θα υπάρχει δυνατότητα αφενός για παραλαβή εντός στα στεγασμένα καταστήματα, όσο και παραλαβή εκτός για όλους τους υπόλοιπους κωδικούς, πλην ένδυσης, υπόδησης και κοσμηματοπωλείων.

Ερωτηματικό προς στιγμήν παραμένει πως θα λειτουργήσουν τα βιβλιοπωλεία, δηλαδή αν θα επιστρέψουν στο καθεστώς «ελευθερίας» που ίσχυε μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, αλλά και τι ακριβώς θα συμβεί με την πώληση προϊόντων -πέραν των αναλώσιμων- στα σούπερ μάρκετ, με δεδομένη την επαναλειτουργία σχεδόν του συνόλου του λιανεμπορίου.

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική

Ακροβατώντας η χώρα μας συνεχίζει τη δύσκολη πορεία της μέσα στην επιδημία του κορωνοϊού, με τους ειδικούς ωστόσο να εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για το επόμενο διάστημα, καθώς «φαίνεται πως δεν είναι βαρύ το αποτύπωμα των γιορτών στα κρούσματα και τις νοσηλείες, η επίδραση των Χριστουγέννων δεν ήταν πολύ αρνητική στην επιδημιολογική εικόνα», όπως είπε χαρακτηριστικά χθες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κυρία Μαρία Τσολιά.

Την ίδια στιγμή, τόσο η ειδικός όσο και ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, επισήμαναν την εύθραυστη εικόνα της Αττικής.

Το Λεκανοπέδιο συγκέντρωσε 277 νέα κρούσματα, τα οποία κατανέμονται ως εξής: 44 στην Ανατολική Αττική, 46 στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, 30 στη Δυτική Αττική, 32 στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, 62 στον Κεντρικό Τομέα Αθήνας, 21 στον Νότιο Τομέα Αθήνας, 36 στον Πειραιά και 6 στα νησιά Αργοσαρωνικού.

Σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες, η Αττική καταγράφει μια μικρή, ανοδική πορεία. Χθες από τις 151 νέες εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη covid-19 που έγιναν στα νοσοκομεία της χώρας, οι 68 καταγράφηκαν στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Μάλιστα, οι 16 εισαγωγές στο «Σωτηρία» και οι 18 στο «Αττικόν» που εφημέρευαν ξύπνησαν άσχημες εικόνες στους εργαζόμενους που τους παρέπεμπαν στις ασφυκτικές εβδομάδες του περασμένου Νοεμβρίου.

Στην Αττική οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλινικές είναι πλέον 473 έναντι 436 που ήταν στις 7 Ιανουαρίου -πρόκειται για αύξηση 8,5% σε μία εβδομάδα. Στις ΜΕΘ βρίσκονται 141 ασθενείς, εκ τνω οποίων οι 119 διασωληνωμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα

Οικονομία Χτες
Ο «χάρτης» των πληρωμών της εβδομάδας από 16 μέχρι και 20 Φεβρουαρίου

Καιρός: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες ‑ Σε «Red Code» 4 περιοχές

Καιρός Χτες
Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες σε περιοχές της χώρας - Οδηγίες προστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Καρυστιανού: «Τοξικολογικές στα παιδιά μας ΔΕΝ έγιναν ‑ Η Εισαγγελέας να κάνει το καθήκον της»

Ελλάδα Χτες
«Αναμένουμε επιτέλους η Εισαγγελέας Λάρισας να κάνει το καθήκον της», τονίζει η Μαρία Καρυστιανού

Ο Youtuber Λόγκαν Πολ πούλησε σπάνια κάρτα Pokémon έναντι 16,5 εκατομμύριων δολαρίων σε δημοπρασία

Κόσμος Χτες
Η δημοπρασία, η οποία έγινε σε livestream, διήρκεσε 42 ημέρες και έληξε τη Δευτέρα

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντυβάλ

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 95 ετών

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδερφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους ‑ Τουλάχιστον 4 μέρες ήταν εκεί

Ελλάδα Χτες
Η ειδοποίηση στις Αρχές έγινε από άτομα του περιβάλλοντός τους, με αστυνομικούς να φτάνουν άμεσα στο σημείο

Πέθανε η Ελένη Γλύκατζη ‑ Αρβελέρ στα 99 της χρόνια

Ελλάδα Χτες
Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ ήταν η πρώτη γυναίκα πρύτανης στη Σορβόνη

Βρέθηκε νεκρός ο 55χρονος που έφυγε από την Χαλκιδική και αγνοούνταν

Ελλάδα Χτες
Τα ίχνη του 55χρονου είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

Μεθυσμένος προκάλεσε χάος σε πτήση της Ryanair, τον απομάκρυνε η αστυνομία (βίντεο)

Κόσμος Χτες
Η πτήση της 12ης Φεβρουαρίου από τη Μαδρίτη με προορισμό την Ίμπιζα καθυστέρησε δύο ώρες μετά την άρνηση του επιβάτη να υπακούσει τις οδηγίες του πληρώματος

Γερμανία: Τραυματισμένος κορμοράνος ζήτησε βοήθεια από νοσοκομείο... χτυπώντας την πόρτα

Κόσμος Χτες
Όλα έγιναν το πρωί της Κυριακής στην Βρέμη, όταν ο κορμοράνος βρέθηκε στο νοσοκομείο Klinikum Links der Weser με ένα αγκίστρι ψαρέματος καρφωμένο στο ράμφος του

Φυλακές Δομοκού: Για ανθρωπoκτovία από πρόθεση παραπέμπεται ο Βούλγαρος εκτελεστής

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε παρουσία του αρχιφύλακα και ακόμα ενός βαρυποινίτη

ΥΠΠΟ: Εμπειρογνώμονες στο Βέλγιο για τη διασταύρωση της γνησιότητας των φωτογραφιών της Καισαριανής

Ελλάδα Χτες
Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού, υπάρχουν αρκετές νομικές περιπλοκές αναφορικά με τη διεκδίκηση των φωτογραφιών