E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Twitter «μπλόκαρε» οριστικα το λογαριασμό του Ντόναλτ Τράμπ

Οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2021 | 08:17

Το Twitter «μπλόκαρε» οριστικα το λογαριασμό του Ντόναλτ Τράμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ αποκλείστηκε δια παντός από το Twitter «λόγω του κινδύνου να ενθαρρύνει σε περεταίρω άσκηση βίας». Όπως ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της η απόφαση ελήφθη μετά από «πολύ προσεκτικό έλεγχο πρόσφατων tweets από το λογαριασμό @realDonaldTrump».

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια και άλλων περιορισμών που τέθηκαν σε λογαριασμούς του Ντόναλτ Τραμπ και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το Snapchat.

Εδώ και αρκετό καιρό πολιτικοί καθώς και άλλα δημόσια πρόσωπα στις ΗΠΑ ζητούσαν από το Twitter να προχωρήσει στον αποκλεισμό του λογαριασμού του Αμερικανού προέδρου για παραβίαση των όρων χρήσης.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τράμπ «κλειδώθηκε» για 12 ώρες, μετά από ένα εμπρηστικό tweet στο οποίο αποκαλούσε τους διαδηλωτές που εισέβαλλαν στο Καπιτώλιο «πατριώτες». Τότε το Twitter είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε μόνιμο αποκλεισμό εάν ο πρόεδρος παραβίαζε ξανά τους όρους χρήσης.

Όμως από όταν επέστρεψε στο Twitter, ο Ντόναλτ Τράμπ ανέβασε την Παρασκευή δύο tweets που ήταν οι «σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι».

Στο ένα έγραφε «The 75,000,000 great American Patriots who voted for me, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!”

Στο δεύτερο ο πρόεδρος έγραφε: «To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.»

Σύμφωνα με το Twitter αυτές οι δύο αναρτήσεις είναι σαφείς ενδείξεις ότι ο πρόεδρος Τράμπ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ομαλή παράδοση της εξουσίας, καθώς και πως εξακολουθεί να στηρίζει πως το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νόθο. Το γεγονός αυτό καθιστά και τα δύο tweets σε παραβίαση των όρων χρήσης και ειδικότερα της απαγόρευσης προτροπής σε βία.

Μετά τον αποκλεισμό του από το Twitter, ο Ντόναλτ Τραμπ στράφηκε στον επίσημο λογαριασμό του προέδρου (@Potus) αφήνοντας αιχμές για το Twitter και αναφέροντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει δική του ανταγωνιστική πλατφόρμα στο μέλλον. Όμως και αυτά τα tweets αργότερα  διαγράφηκαν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος 24.01.2026
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος 24.01.2026
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος 24.01.2026
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα 24.01.2026
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα 24.01.2026
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα 24.01.2026
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος 24.01.2026
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα 24.01.2026
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα 24.01.2026
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος 24.01.2026
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού