E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Twitter «μπλόκαρε» οριστικα το λογαριασμό του Ντόναλτ Τράμπ

Οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2021 | 08:17

Το Twitter «μπλόκαρε» οριστικα το λογαριασμό του Ντόναλτ Τράμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ αποκλείστηκε δια παντός από το Twitter «λόγω του κινδύνου να ενθαρρύνει σε περεταίρω άσκηση βίας». Όπως ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της η απόφαση ελήφθη μετά από «πολύ προσεκτικό έλεγχο πρόσφατων tweets από το λογαριασμό @realDonaldTrump».

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια και άλλων περιορισμών που τέθηκαν σε λογαριασμούς του Ντόναλτ Τραμπ και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το Snapchat.

Εδώ και αρκετό καιρό πολιτικοί καθώς και άλλα δημόσια πρόσωπα στις ΗΠΑ ζητούσαν από το Twitter να προχωρήσει στον αποκλεισμό του λογαριασμού του Αμερικανού προέδρου για παραβίαση των όρων χρήσης.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τράμπ «κλειδώθηκε» για 12 ώρες, μετά από ένα εμπρηστικό tweet στο οποίο αποκαλούσε τους διαδηλωτές που εισέβαλλαν στο Καπιτώλιο «πατριώτες». Τότε το Twitter είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε μόνιμο αποκλεισμό εάν ο πρόεδρος παραβίαζε ξανά τους όρους χρήσης.

Όμως από όταν επέστρεψε στο Twitter, ο Ντόναλτ Τράμπ ανέβασε την Παρασκευή δύο tweets που ήταν οι «σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι».

Στο ένα έγραφε «The 75,000,000 great American Patriots who voted for me, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!”

Στο δεύτερο ο πρόεδρος έγραφε: «To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.»

Σύμφωνα με το Twitter αυτές οι δύο αναρτήσεις είναι σαφείς ενδείξεις ότι ο πρόεδρος Τράμπ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ομαλή παράδοση της εξουσίας, καθώς και πως εξακολουθεί να στηρίζει πως το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νόθο. Το γεγονός αυτό καθιστά και τα δύο tweets σε παραβίαση των όρων χρήσης και ειδικότερα της απαγόρευσης προτροπής σε βία.

Μετά τον αποκλεισμό του από το Twitter, ο Ντόναλτ Τραμπ στράφηκε στον επίσημο λογαριασμό του προέδρου (@Potus) αφήνοντας αιχμές για το Twitter και αναφέροντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει δική του ανταγωνιστική πλατφόρμα στο μέλλον. Όμως και αυτά τα tweets αργότερα  διαγράφηκαν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα 28.03.2026
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα 28.03.2026
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός 28.03.2026
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 28.03.2026
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα 28.03.2026
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος 28.03.2026
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα 28.03.2026
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science 28.03.2026
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.

Πάτρα: Η 18χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους είναι εκ νέου έγκυος χωρίς να το γνωρίζει

Ελλάδα 28.03.2026
Το 10 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με εγκαύματα, δαγκωματιές και πολλαπλά κατάγματα - η μητέρα κρατείται και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση.

Αχαΐα: Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τη νύχτα σε σπίτι – Χτυπούσαν τη μητέρα μπροστά στην 15χρονη κόρη της

Ελλάδα 28.03.2026
Οι ληστές άσκησαν σωματική βία για να αποσπάσουν τον κωδικό χρηματοκιβωτίου, ενώ η ανήλικη παρακαλούσε: «Σας παρακαλώ μη την χτυπάτε».