E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Twitter «μπλόκαρε» οριστικα το λογαριασμό του Ντόναλτ Τράμπ

Οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2021 | 08:17

Το Twitter «μπλόκαρε» οριστικα το λογαριασμό του Ντόναλτ Τράμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ αποκλείστηκε δια παντός από το Twitter «λόγω του κινδύνου να ενθαρρύνει σε περεταίρω άσκηση βίας». Όπως ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της η απόφαση ελήφθη μετά από «πολύ προσεκτικό έλεγχο πρόσφατων tweets από το λογαριασμό @realDonaldTrump».

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια και άλλων περιορισμών που τέθηκαν σε λογαριασμούς του Ντόναλτ Τραμπ και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το Snapchat.

Εδώ και αρκετό καιρό πολιτικοί καθώς και άλλα δημόσια πρόσωπα στις ΗΠΑ ζητούσαν από το Twitter να προχωρήσει στον αποκλεισμό του λογαριασμού του Αμερικανού προέδρου για παραβίαση των όρων χρήσης.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τράμπ «κλειδώθηκε» για 12 ώρες, μετά από ένα εμπρηστικό tweet στο οποίο αποκαλούσε τους διαδηλωτές που εισέβαλλαν στο Καπιτώλιο «πατριώτες». Τότε το Twitter είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε μόνιμο αποκλεισμό εάν ο πρόεδρος παραβίαζε ξανά τους όρους χρήσης.

Όμως από όταν επέστρεψε στο Twitter, ο Ντόναλτ Τράμπ ανέβασε την Παρασκευή δύο tweets που ήταν οι «σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι».

Στο ένα έγραφε «The 75,000,000 great American Patriots who voted for me, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!”

Στο δεύτερο ο πρόεδρος έγραφε: «To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.»

Σύμφωνα με το Twitter αυτές οι δύο αναρτήσεις είναι σαφείς ενδείξεις ότι ο πρόεδρος Τράμπ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ομαλή παράδοση της εξουσίας, καθώς και πως εξακολουθεί να στηρίζει πως το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νόθο. Το γεγονός αυτό καθιστά και τα δύο tweets σε παραβίαση των όρων χρήσης και ειδικότερα της απαγόρευσης προτροπής σε βία.

Μετά τον αποκλεισμό του από το Twitter, ο Ντόναλτ Τραμπ στράφηκε στον επίσημο λογαριασμό του προέδρου (@Potus) αφήνοντας αιχμές για το Twitter και αναφέροντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει δική του ανταγωνιστική πλατφόρμα στο μέλλον. Όμως και αυτά τα tweets αργότερα  διαγράφηκαν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανικός στο Ντουμπάι: Εκκενώνεται το Μπουρτζ Χαλίφα

Κόσμος 28.02.2026
Συνεχίζονται οι ιρανικές επιθέσεις στο Ντουμπάι

Κλείνει η βάση στη Σούδα

Ελλάδα 28.02.2026
Έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας

Σε κατάσταση συναγερμού η Euroleague

Αθλητικά Νέα 28.02.2026
Ο αγώνας της Τρίτης Χάποελ Τελ Αβίβ – Παρί θα γίνει στη Σόφια εφόσον ανοίξουν τα αεροδρόμια στο Ισραήλ – Τι συμβαίνει με τις ελληνικές ομάδες

Φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση

Κόσμος 28.02.2026
Οι φλόγες καίνε στο εσωτερικού του ξενοδοχείου και εξαπλώνονται

«Κάθε πιλότος είχε ένα όνομα»: Το παρασκήνιο της επίθεσης ΗΠΑ‑Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
Η κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Roaring Lion», είχε ως βασικό αντικείμενο την προσβολή κρίσιμων στρατιωτικών και διοικητικών υποδομών του Ιράν

Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα από τη συγκέντρωση

Ελλάδα 28.02.2026
Περίπου δύο ώρες μετά την άφιξή της, διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή είχε ήδη πρόγραμμα ομιλιών

Εγκαταλείπουν μαζικά στην Τεχεράνη οι Ιρανοί: Ουρές σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος 28.02.2026
Ο ανώτατος φορέας εθνικής ασφάλειας του Ιράν είχε προηγουμένως συμβουλεύσει τους κατοίκους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την πόλη για λόγους ασφαλείας

Κατάρ: Καρέ καρέ η πτώση βαλλιστικού πυραύλου του Ιράν σε κατοικημένη περιοχή

Κόσμος 28.02.2026
Προκλήθηκαν απανωτές εκρήξεις και τεράστια φωτιά από τα αμάξια που χτυπήθηκαν από τα συντρίμμια του