E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Twitter «μπλόκαρε» οριστικα το λογαριασμό του Ντόναλτ Τράμπ

Οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2021 | 08:17

Το Twitter «μπλόκαρε» οριστικα το λογαριασμό του Ντόναλτ Τράμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ αποκλείστηκε δια παντός από το Twitter «λόγω του κινδύνου να ενθαρρύνει σε περεταίρω άσκηση βίας». Όπως ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της η απόφαση ελήφθη μετά από «πολύ προσεκτικό έλεγχο πρόσφατων tweets από το λογαριασμό @realDonaldTrump».

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια και άλλων περιορισμών που τέθηκαν σε λογαριασμούς του Ντόναλτ Τραμπ και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το Snapchat.

Εδώ και αρκετό καιρό πολιτικοί καθώς και άλλα δημόσια πρόσωπα στις ΗΠΑ ζητούσαν από το Twitter να προχωρήσει στον αποκλεισμό του λογαριασμού του Αμερικανού προέδρου για παραβίαση των όρων χρήσης.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τράμπ «κλειδώθηκε» για 12 ώρες, μετά από ένα εμπρηστικό tweet στο οποίο αποκαλούσε τους διαδηλωτές που εισέβαλλαν στο Καπιτώλιο «πατριώτες». Τότε το Twitter είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε μόνιμο αποκλεισμό εάν ο πρόεδρος παραβίαζε ξανά τους όρους χρήσης.

Όμως από όταν επέστρεψε στο Twitter, ο Ντόναλτ Τράμπ ανέβασε την Παρασκευή δύο tweets που ήταν οι «σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι».

Στο ένα έγραφε «The 75,000,000 great American Patriots who voted for me, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!”

Στο δεύτερο ο πρόεδρος έγραφε: «To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.»

Σύμφωνα με το Twitter αυτές οι δύο αναρτήσεις είναι σαφείς ενδείξεις ότι ο πρόεδρος Τράμπ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ομαλή παράδοση της εξουσίας, καθώς και πως εξακολουθεί να στηρίζει πως το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νόθο. Το γεγονός αυτό καθιστά και τα δύο tweets σε παραβίαση των όρων χρήσης και ειδικότερα της απαγόρευσης προτροπής σε βία.

Μετά τον αποκλεισμό του από το Twitter, ο Ντόναλτ Τραμπ στράφηκε στον επίσημο λογαριασμό του προέδρου (@Potus) αφήνοντας αιχμές για το Twitter και αναφέροντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει δική του ανταγωνιστική πλατφόρμα στο μέλλον. Όμως και αυτά τα tweets αργότερα  διαγράφηκαν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Παρασκευάς Αντζας

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Ο παλαίμαχος παίκτης άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ τα τελευταία χρόνια πάλευε με την νόσο ALS

Επίδομα Στέγασης 2026: Πώς γίνεται η αίτηση και ποια λάθη οδηγούν σε απόρριψη

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για την υποβολή της αίτησης

Αχαρνές: Ένοπλη ληστεία σε ταξιτζή από 3 άνδρες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Τον απείλησαν με πιστόλι και μαχαίρι

Έντονη ανησυχία στο Τόκιο: Ανδρας ψέκασε άγνωστη ουσία σε εμπορικό κέντρο ‑ 20 τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Παραμένει άγνωστο τι ήταν αυτό που έριξε στον χώρο ο άνδρας

Διακίνηση όπλων «φαντασμάτων» στη Θράκη στην τουρκική μαφία

Ελλάδα 25.05.2026
Δύο συλλήψεις μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Γλέντι μέχρι πρωίας για τους πρωταθλητές Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
H κίνηση Παπανικολάου που συγκίνησε και η ερυθρόλευκη «καλημέρα»

Κρατικά «φέσια»: Πάνω από 3,8 δισ. ευρώ χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες

Οικονομία 25.05.2026
Αλμα 570 εκατ. ευρώ σε τρεις μήνες. Στην κορυφή τα νοσοκομεία με χρέη 1,59 δισ. ευρώ σε προμηθευτές.

Κρήτη: Στον εισαγγελέα οι γονείς του κοριτσιού που χαροπαλεύει – Βαριά κακοποιημένη η 3χρονη

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Ρομά μητέρα και ο Πακιστανός πατέρας