E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτη δήλωση Μπολσονάρου: «Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα»

Η χώρα «χρεοκόπησε, δεν μπορώ να κάνω τίποτα», δηλώνει ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου

Δημοσίευση 6/1/2021 | 12:15

Απίστευτη δήλωση Μπολσονάρου: «Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα»

«Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα»: το δήλωσε χθες Τρίτη ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, αποδίδοντας την κρίση «σε αυτόν τον ιό που προβάλλει ο Τύπος», την ώρα που έλαβαν τέλος οι ενισχύσεις που χορηγούσε το δημόσιο, γλιτώνοντας ως εδώ δεκάδες εκατομμύρια πολίτες από την εξαθλίωση.

«Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ήθελα να αλλάξω τον πίνακα των μειώσεων των φόρων, αλλά ήρθε αυτός ο ιός που τον τροφοδοτεί ο Τύπος, αυτός ο Τύπος χωρίς ενδιαφέρον», ανέφερε ο πρόεδρος μιλώντας σε υποστηρικτή του που τον χαιρέτισε μπροστά στην επίσημη κατοικία του στην Μπραζίλια.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος αναφερόταν στη μεταρρύθμιση των φορολογικών συντελεστών ώστε να αυξηθεί το επίπεδο των εισοδημάτων που απαλλάσσονται από φόρους, προεκλογική υπόσχεση του ακροδεξιού πολιτικού ο οποίος εξελέγη δεσμευόμενος να εφαρμόσει οικονομικά φιλελεύθερο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Ζαΐχ Μπολσονάρου, η οικονομική κατάρρευση της χώρας οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήτες των πολιτειών στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού — πλέον η χώρα θρηνεί σχεδόν 198.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.

Ο πρόεδρος είδε τη δημοτικότητά του να αυξάνεται χάρη στις έκτακτες χρηματικές ενισχύσεις που προσφέρονταν επί εννέα μήνες σε 68 εκατομμύρια Βραζιλιάνους, σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού.

Όμως αυτόν τον μήνα οι ενισχύσεις έπαψαν να χορηγούνται, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση από τις αγορές, που ανησυχούν για το υψηλό επίπεδο του ελλείμματος και του χρέους.

Για τον Μαρσέλου Νέρι, διευθυντή του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Ιδρύματος Ζετούλιου Βάργκας (FGV), η εξέλιξη αυτή οδηγεί τη χώρα «στο χείλος της κοινωνικής αβύσσου».

Στο μεταξύ, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού και οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου που προκαλεί δεν σταματούν να αυξάνονται. Τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 1.171 ασθενείς υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 57.000 κρούσματα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας. Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει τις επόμενες εβδομάδες, λόγω των μαζικών δημόσιων συναθροίσεων και των οικογενειακών συγκεντρώσεων στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προειδοποιούν ειδικοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Nεκρός 65χρονος που έπεσε στις γραμμές του μετρό ‑ Εκτός λειτουργίας η «κόκκινη» Γραμμή στο Σύνταγμα

Ελλάδα 12.02.2026
Ο σταθμός Σύνταγμα για τη Γραμμή 2 είναι εκτός λειτουργίας και δεν υπάρχει ανταπόκριση με τη Γραμμή 3

Σοκ στη Γαλλία: Τρία βρέφη νεκρά από κατανάλωση ύποπτου γάλακτος

Κόσμος 12.02.2026
Από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν αποσυρθεί δεκάδες παρτίδες βρεφικού γάλακτος παγκοσμίως

Συναγερμός στο Μετρό «Σύνταγμα»: Πτώση ατόμου στις ράγες

Ελλάδα 12.02.2026
Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή

Κακοκαιρία στην Αττική: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι, καθιζήσεις στο Πολύγωνο

Ελλάδα 12.02.2026
Σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας

Καβγάδισαν για τον Τραμπ και τη σκότωσε: Νεκρή 23χρονη από το χέρι του πατέρα της ‑ Γιατί δεν τον διώκουν

Κόσμος 12.02.2026
Αλκοολικός Βρετανός σκότωσε την κόρη του αλλά είπε ότι δεν θυμόταν τίποτα - Γιατί δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Λαμία: Ανήλικος μπήκε σε περίπτερο και έκλεψε τσάντα, συνελήφθη ο πατέρας του που έκανε χρήση των τραπεζικών καρτών

Ελλάδα 12.02.2026
Οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου

Φιλιππίνες: Food vlogger έφαγε τοξικό κάβουρα για βίντεο στα social media και πέθανε από δηλητηρίαση

Κόσμος 12.02.2026
Τα καβούρια διάβολος που κατανάλωσε έχουν ισχυρές νευροτοξίνες στο κέλυφος

ΠΑΟΚ ‑ Παναθηναϊκός 2‑0: Με «καυτό» Γιακουμάκη στον τελικό του Κυπέλλου ο Δικέφαλος

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεύτερη νίκη για τον «δικέφαλο του βορρά»

Πέθανε ο πρωταγωνιστής του Dawson`s Creek, James Van Der Beek

Κόσμος Χτες
Πέθανε σε ηλικία 48 ετών ο ηθοποιός

Καλάβρυτα: Και παιδιά ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στον Οδοντωτό ‑ Θα αποζημιωθούν οι επιβάτες

Ελλάδα Χτες
Βλάβη σε δρομολόγιο του Οδοντωτού - Ταλαιπωρία για 77 επιβάτες

Λαμία: Σοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ νεαρών ‑ «Τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν»

Ελλάδα Χτες
Τέσσερα άτομα «είχαν βάλει κάτω έναν και τον κλωτσούσαν», σύμφωνα με μαρτυρίες