E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γουχάν: 10 φορές περισσότερα τα κρούσματα από όσα είχαν ανακοινωθεί

Η έρευνα που ρίχνει φως στην πανδημία

Δημοσίευση 30/12/2020 | 09:05

Γουχάν: 10 φορές περισσότερα τα κρούσματα από όσα είχαν ανακοινωθεί

Ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό στην Γουχάν της Κίνας, από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η πανδημία, φαίνεται ότι ήταν σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από αυτόν που έχει ανακοινώσει το Πεκίνο, σύμφωνα με έρευνα του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Η covid-19 εμφανίστηκε στο τέλος του 2019 στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Κίνα, η οποία τέθηκε σε καραντίνα επί 76 ημέρες, από τις 23 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με τα τεστ αντισωμάτων που διενεργήθηκαν τον Απρίλιο μετά την κορύφωση της πανδημίας, το 4,43% των κατοίκων της Γουχάν βρέθηκε να έχει αντισώματα στον κορονοϊό, κάτι που σημαίνει ότι το σώμα τους αντέδρασε στην παρουσία του ιού.

Σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης, αυτό σημαίνει ότι περίπου 480.000 άνθρωποι είχαν μολυνθεί από την covid-19, αριθμός σχεδόν δεκαπλάσιος σε σχέση με τα 50.000 κρούσματα που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οι αρχές.

Η διαφορά ίσως να συνδέεται “με την υποτίμηση των κρουσμάτων εν μέσω του χάους που επικράτησε στα τέλη Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν πολλοί άνθρωποι δεν υποβλήθηκαν σε τεστ ή στο ότι τα τεστ δεν ήταν αξιόπιστα”, δήλωσε η Χουάνγκ Γιανζόνγκ ειδική Δημόσιας Υγείας στο Council on Foreign Relations.

Η Γουχάν είναι μακράν η πλέον πληγείσα πόλη της Κίνας από την covid-19, τη νόσο από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 4.634 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, εκ των οποίων σχεδόν 4.000 στην πόλη αυτή.

Ο τελευταίος θάνατος από κορονοϊό ανακοινώθηκε στην Κίνα στα μέσα Μαΐου, αφού ο κορονοϊός είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Στην ίδια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, το ποσοστό μόλυνσης τον Απρίλιο ήταν 0,44% στην υπόλοιπη επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ ήταν τον Σεπτέμβριο 23%.

Στην επαρχία είχε επιβληθεί καραντίνα ως τα τέλη Μαρτίου.

Σε τεστ που διεξήχθησαν σε 12.000 ανθρώπους σε έξι άλλες επαρχίες και μητροπόλεις της Κίνας εντοπίστηκαν μόνο δύο κρούσματα. Συνολικά στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν 34.000 άνθρωποι.

Οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιώνουν ότι η επιδημία covid-19 περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην Γουχάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Ελλάδα 06.12.2025
Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς

Βρετανία: Διαδηλωτές πέταξαν φαγητό στο Αυτοκρατορικό Στέμμα του Κράτους‑ Tέσσερις συλλήψεις

Κόσμος 06.12.2025
Πρόκειται για το στέμμα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ καθώς έφευγε από την τελετή στέψης του το 2023

Οργή Μασκ μετά το πρόστιμο στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κόσμος 06.12.2025
Tι έγραψε ο δισεκατομμυριούχος

Τι ακολουθεί μετά τον Byron: Ερχεται έντονος και επίμονος αντικυκλώνας, λέει ο Θ. Κολυδάς

Καιρός 06.12.2025
Η προοπτική του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα 06.12.2025
Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Ελλάδα 06.12.2025
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

Τραγωδία στην Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί 18 μηνών μετά από επίθεση σκύλου

Ελλάδα 06.12.2025
Το παιδί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Ελλάδα 06.12.2025
Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 06.12.2025
Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη Σούδα

Ελλάδα 06.12.2025
Ο 45χρονος που κινούνταν με το αναπηρικό του αμαξίδιο, στην οδό Αγίου Νικολάου, στην Σούδα, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ