E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γουχάν: 10 φορές περισσότερα τα κρούσματα από όσα είχαν ανακοινωθεί

Η έρευνα που ρίχνει φως στην πανδημία

Δημοσίευση 30/12/2020 | 09:05

Γουχάν: 10 φορές περισσότερα τα κρούσματα από όσα είχαν ανακοινωθεί

Ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό στην Γουχάν της Κίνας, από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η πανδημία, φαίνεται ότι ήταν σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από αυτόν που έχει ανακοινώσει το Πεκίνο, σύμφωνα με έρευνα του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Η covid-19 εμφανίστηκε στο τέλος του 2019 στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Κίνα, η οποία τέθηκε σε καραντίνα επί 76 ημέρες, από τις 23 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με τα τεστ αντισωμάτων που διενεργήθηκαν τον Απρίλιο μετά την κορύφωση της πανδημίας, το 4,43% των κατοίκων της Γουχάν βρέθηκε να έχει αντισώματα στον κορονοϊό, κάτι που σημαίνει ότι το σώμα τους αντέδρασε στην παρουσία του ιού.

Σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης, αυτό σημαίνει ότι περίπου 480.000 άνθρωποι είχαν μολυνθεί από την covid-19, αριθμός σχεδόν δεκαπλάσιος σε σχέση με τα 50.000 κρούσματα που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οι αρχές.

Η διαφορά ίσως να συνδέεται “με την υποτίμηση των κρουσμάτων εν μέσω του χάους που επικράτησε στα τέλη Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν πολλοί άνθρωποι δεν υποβλήθηκαν σε τεστ ή στο ότι τα τεστ δεν ήταν αξιόπιστα”, δήλωσε η Χουάνγκ Γιανζόνγκ ειδική Δημόσιας Υγείας στο Council on Foreign Relations.

Η Γουχάν είναι μακράν η πλέον πληγείσα πόλη της Κίνας από την covid-19, τη νόσο από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 4.634 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, εκ των οποίων σχεδόν 4.000 στην πόλη αυτή.

Ο τελευταίος θάνατος από κορονοϊό ανακοινώθηκε στην Κίνα στα μέσα Μαΐου, αφού ο κορονοϊός είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Στην ίδια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, το ποσοστό μόλυνσης τον Απρίλιο ήταν 0,44% στην υπόλοιπη επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ ήταν τον Σεπτέμβριο 23%.

Στην επαρχία είχε επιβληθεί καραντίνα ως τα τέλη Μαρτίου.

Σε τεστ που διεξήχθησαν σε 12.000 ανθρώπους σε έξι άλλες επαρχίες και μητροπόλεις της Κίνας εντοπίστηκαν μόνο δύο κρούσματα. Συνολικά στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν 34.000 άνθρωποι.

Οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιώνουν ότι η επιδημία covid-19 περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην Γουχάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάση εργασίας στα λεωφορεία στις 17 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 12.12.2025
Ποιες ώρες τραβούν «χειρόφρενο» οι εργαζόμενοι

Εuropa League: Κι όμως, υπάρχει σενάριο για… ελληνικό «εμφύλιο»

Αθλητικά Νέα 12.12.2025
Παναθηναϊκός vs ΠΑΟΚ για μια θέση στους 16; Καθόλου απίθανο...

Όρκα και δελφίνια κυνηγούν παρέα σολομό και μοιράζονται το γεύμα

Κόσμος 12.12.2025
Βίντεο με την απρόσμενη θαλάσσια συμμαχία

Απαράδεκτο σχόλιο σε βάρος διαιτήτριας στη Serie C Γυναικών: «Πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα»

Αθλητικά Νέα 12.12.2025
Η 26χρονη Αριάννα Κουάντρο δέχθηκε προσβλητικά σχόλια από οπαδό της Pro Palazzolo

Νέο κύμα κακοκαιρίας πριν τις γιορτές – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Καιρός 12.12.2025
Η πορεία του καιρού έως τις 20 Δεκεμβρίου

Eurovision: Το Nemo επιστρέφει το βραβείο του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Κόσμος 12.12.2025
Είχε εκπροσωπήσει την Ελβετία με το κομμάτι «The Code»

To τελευταίο παιδί στην Ελλάδα από τον δότη σπέρματος με το «γονίδιο καρκίνου» γεννήθηκε το 2017

Ελλάδα 12.12.2025
Πώς έγινε αντιληπτό το σπέρμα, τι μπορεί να γίνει τώρα

Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok ‑ Προέτρεπε σε πράξεις βίας

Ελλάδα 12.12.2025
Η υπόθεση διερευνάται βάσει των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα

Αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη – 14 προσαγωγές για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ελλάδα 12.12.2025
Ερευνάται το διάστημα από το 2019 μέχρι το 2025 με τα συνολικά χρήματα που έχουν λάβει να ανέρχονται σε 1.700.000 €

Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά

Ελλάδα 12.12.2025
Στο νοσοκομείο κατέληξε η μία από τις δύο γυναίκες

Επική φωτογραφία από την Ιταλία: Δείτε πώς προσπάθησε να κρυφτεί σε φάτνη Γκανέζος που είχε επιτεθεί σε δημόσιο υπάλληλο

Κόσμος 12.12.2025
Τον 39χρονο μετανάστη εντόπισε ο δήμαρχος της πόλης Γκαλατόνε αν και αρχικά τον πέρασε για «άκρως ρεαλιστική» φιγούρα