E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γουχάν: 10 φορές περισσότερα τα κρούσματα από όσα είχαν ανακοινωθεί

Η έρευνα που ρίχνει φως στην πανδημία

Δημοσίευση 30/12/2020 | 09:05

Γουχάν: 10 φορές περισσότερα τα κρούσματα από όσα είχαν ανακοινωθεί

Ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό στην Γουχάν της Κίνας, από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η πανδημία, φαίνεται ότι ήταν σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από αυτόν που έχει ανακοινώσει το Πεκίνο, σύμφωνα με έρευνα του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Η covid-19 εμφανίστηκε στο τέλος του 2019 στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Κίνα, η οποία τέθηκε σε καραντίνα επί 76 ημέρες, από τις 23 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με τα τεστ αντισωμάτων που διενεργήθηκαν τον Απρίλιο μετά την κορύφωση της πανδημίας, το 4,43% των κατοίκων της Γουχάν βρέθηκε να έχει αντισώματα στον κορονοϊό, κάτι που σημαίνει ότι το σώμα τους αντέδρασε στην παρουσία του ιού.

Σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης, αυτό σημαίνει ότι περίπου 480.000 άνθρωποι είχαν μολυνθεί από την covid-19, αριθμός σχεδόν δεκαπλάσιος σε σχέση με τα 50.000 κρούσματα που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οι αρχές.

Η διαφορά ίσως να συνδέεται “με την υποτίμηση των κρουσμάτων εν μέσω του χάους που επικράτησε στα τέλη Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν πολλοί άνθρωποι δεν υποβλήθηκαν σε τεστ ή στο ότι τα τεστ δεν ήταν αξιόπιστα”, δήλωσε η Χουάνγκ Γιανζόνγκ ειδική Δημόσιας Υγείας στο Council on Foreign Relations.

Η Γουχάν είναι μακράν η πλέον πληγείσα πόλη της Κίνας από την covid-19, τη νόσο από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 4.634 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, εκ των οποίων σχεδόν 4.000 στην πόλη αυτή.

Ο τελευταίος θάνατος από κορονοϊό ανακοινώθηκε στην Κίνα στα μέσα Μαΐου, αφού ο κορονοϊός είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Στην ίδια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, το ποσοστό μόλυνσης τον Απρίλιο ήταν 0,44% στην υπόλοιπη επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ ήταν τον Σεπτέμβριο 23%.

Στην επαρχία είχε επιβληθεί καραντίνα ως τα τέλη Μαρτίου.

Σε τεστ που διεξήχθησαν σε 12.000 ανθρώπους σε έξι άλλες επαρχίες και μητροπόλεις της Κίνας εντοπίστηκαν μόνο δύο κρούσματα. Συνολικά στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν 34.000 άνθρωποι.

Οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιώνουν ότι η επιδημία covid-19 περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην Γουχάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δολοφονία 54χρονου στον Λουδία: Tον σκότωσαν γιατί πίστευαν ότι τους έκλεψε περιστέρια

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ενώπιον της δικαιοσύνης οι 2 συλληφθέντες

Politico: Χώρες της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέπουν τη θανάτωση της άγριας ζωής για την ανάπτυξη βιομηχανικών έργων

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία υποστηρίζει ότι οι αυστηρές περιβαλλοντικές διατάξεις την εμποδίζουν να επεκταθεί

Τρόμος σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας: Εισέβαλαν ένοπλοι και άρπαξαν 200.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Είναι η τέταρτη μεγάλη ληστεία στην επαρχία το τελευταίο χρονικό διάστημα που απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ.

Πόθεν έσχες: Τι δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ‑ Εισοδήματα και ακίνητα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών

Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Δείτε όλα τα Πόθεν Έσχες για το έτος 2025

Φθιώτιδα – Συναγερμός στην Κάτω Τιθορέα: Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ σε τράπεζα

Ελλάδα 11.05.2026
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στην τράπεζα βρίσκονταν τρία άτομα

Χανταϊός: «Ο χρόνος επώασης μπορεί να είναι ακόμη και 45 ημέρες» – Τι αναφέρουν ειδικοί

Tech + Science 11.05.2026
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως από τρωκτικά

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε νεκρό – Συνελήφθη η μητέρα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Oι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην νεκροψία