E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς: Πώς θα κινηθεί η αγορά, πόσοι επιτρέπονται στο ρεβεγιόν

Ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα έως τις 7 Ιανουαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/12/2020 | 13:48

Τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς: Πώς θα κινηθεί η αγορά, πόσοι επιτρέπονται στο ρεβεγιόν

Πρωτοχρονιά όπως Χριστούγεννα θα κάνουμε στην χώρα μας αφού ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ. Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο δείκτης Rt που είναι κοντά στην μονάδα απαιτεί να μην δείξουμε εφησυχασμό. Είπε ακόμα ότι τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά και το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα έως τις 7 Ιανουαρίου, είπε ερωτηθείς αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. Μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθεί η υπουργός Υγείας με τους ειδικούς για να τεθεί το πλαίσιο. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία, είπε ο κ. Πέτσας.

Άρα αυτό σημαίνει ότι η αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί με click away.

Επίσης, για τις μετακινήσεις μας σε εορταστικά τραπέζια θα πρέπει να στέλνουμε sms στο 13033 τον αριθμό έξι τόσο στο «πήγαινε» όσο και στο «έλα».

Σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως 9 άτομα και αν είναι δυνατόν από την ίδια οικογένεια.

Το στίγμα είχε δώσει νωρίτερα και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση μέτρων την Πρωτοχρονιά. «Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό πόσο οι συμπολίτες μας πειθάρχησαν στα μέτρα, αυτό δείχνει ότι έχουν πειστεί πλέον για την αναγκαιότητα των μέτρων» είπε. Ο κ. Οικονόμου ήταν αρνητικός στο αν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια χαλάρωση των μέτρων για την Πρωτοχρονιά.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση. Τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεδομένου ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να απενεργοποιήσει ό,τι έχουμε καταφέρει.

Για τη Δυτική Αττική τόνισε ότι δεν θα χαλαρώσουν άμεσα τα μέτρα, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθουν από τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία εφάρμοσαν τα μέτρα, είπε ο κ. Οικονόμου, με εξαίρεση ελάχιστες ομάδες ατόμων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια. Αναφερόμενος δε στους χειρισμούς στο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Για το πότε μπορεί να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό τόνισε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των επιστημόνων για να ληφθούν οι αποφάσεις για το τι θα ισχύσει μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Τι θα γίνει με τα σχολεία
Όσον αφορά στα σχολεία και αν θα επαναλειτουργήσουν στις 8 Ιανουαρίου ο κ. Πέτσας είπε ότι μέσα στην εβδομάδα η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως θα συναντηθεί με την επιτροπή των ειδικών και εκεί θα αξιολογηθούν τα στοιχεία και θα αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη Θεσσαλονίκη ο Τολιόπουλος για να υπογράψει στον Αρη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Φωτογραφήθηκε με φίλους της ομάδας στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλά δεν έκανε καμία δήλωση, καθώς πρέπει να ανακοινωθεί από την ΚΑΕ

Σήμα κινδύνου για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης: Ρεκόρ πτωχεύσεων και απολύσεις στη Γερμανία

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε ασταθή κατάσταση εδώ και χρόνια - Η ανάκαμψη που είχε αρχικά προβλεφθεί για φέτος θα οδηγήσει πιθανώς σε μια μικρή ανάπτυξη

Δίωξη για δωροδοκία κατ` εξακολούθηση στον ιατροδικαστή και τον τοξικολόγο των Χανίων

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Και οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα - Η υπόθεση συνδέεται με τη «μαφία των Χανίων» - Οι αλλοιωμένες εκθέσεις αφορούσαν υποθέσεις με ποινικό υπόβαθρο

Τζούμπιλαντ Σάικς: Ο διάσημος τενόρος δολοφονήθηκε με 73 μαχαιριές από τον γιο του – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η σύζυγός της ήταν στο μπάνιο και άκουσε τον άνδρα της να φωνάζει

Τρόμος για τουρίστες στο Κάπρι: Η βάρκα τους κόντεψε να βυθιστεί στη Γαλάζια Σπηλιά ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Βίντεο καταγράφει τη δραματική διάσωση του ζευγαριού

Βιντεο από τις επιθέσεις Χούθι με πυραύλους σε δύο τάνκερ της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Στοχεύσαμε δύο σαουδαραβικά πετρελαιοφόρα, τα Encelia και Layla, επειδή παραβίασαν την απόφαση αποκλεισμού που έχει εκδώσει οι ένοπλες δυνάμεις, είπε ο εκπρόσωπός τους

Αδήλωτες περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Στελέχη οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων, πολεοδομιών, νοσοκομείων και δημοσιογράφοι στο «μικροσκόπιο»

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τον αντιαεροπορικό θόλο και πάνω από 4 δισ. σε εξοπλισμούς

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Πέρα από τον πολυεπίπεδο αντιαεροπορικό θόλο, εγκρίθηκαν C-390, υποβρύχια οχήματα VICTA, μικροδορυφόροι SAR και αποστολή στελεχών στο MIT για εκπαίδευση σε τεχνητή νοημοσύνη.

Η Αρσεναλ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Χρήστου Τζόλη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Ο νεαρός επιθετικός είναι και με τη βούλα παίκτης των Λονδρέζων στην ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιρστή - «Χρειάζομαι χρόνο για να συνειδητοποιήσω τη μεταγραφή μου, αλλά είμαι πάντα πεινασμένος για γκολ», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Τζόλης

Πώς κινήθηκαν οι βάσεις 2026: Ποιες σχολές αυξήθηκαν πάνω από 1.000 μόρια ‑ Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη πτώση

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Για ποιες σχολές υπήρξε ζήτηση - Σύμβουλος σταδιοδρομίας εξηγεί

Πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στην Google από την Κομισιόν ‑ Tι πρέπει να αλλάξει άμεσα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η Google έχει 60 ημέρες για να συμμορφωθεί, αλλιώς αντιμετωπίζει πρόστιμα έως 5% του παγκόσμιου τζίρου της.