E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς: Πώς θα κινηθεί η αγορά, πόσοι επιτρέπονται στο ρεβεγιόν

Ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα έως τις 7 Ιανουαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/12/2020 | 13:48

Τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς: Πώς θα κινηθεί η αγορά, πόσοι επιτρέπονται στο ρεβεγιόν

Πρωτοχρονιά όπως Χριστούγεννα θα κάνουμε στην χώρα μας αφού ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ. Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο δείκτης Rt που είναι κοντά στην μονάδα απαιτεί να μην δείξουμε εφησυχασμό. Είπε ακόμα ότι τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά και το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα έως τις 7 Ιανουαρίου, είπε ερωτηθείς αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. Μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθεί η υπουργός Υγείας με τους ειδικούς για να τεθεί το πλαίσιο. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία, είπε ο κ. Πέτσας.

Άρα αυτό σημαίνει ότι η αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί με click away.

Επίσης, για τις μετακινήσεις μας σε εορταστικά τραπέζια θα πρέπει να στέλνουμε sms στο 13033 τον αριθμό έξι τόσο στο «πήγαινε» όσο και στο «έλα».

Σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως 9 άτομα και αν είναι δυνατόν από την ίδια οικογένεια.

Το στίγμα είχε δώσει νωρίτερα και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση μέτρων την Πρωτοχρονιά. «Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό πόσο οι συμπολίτες μας πειθάρχησαν στα μέτρα, αυτό δείχνει ότι έχουν πειστεί πλέον για την αναγκαιότητα των μέτρων» είπε. Ο κ. Οικονόμου ήταν αρνητικός στο αν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια χαλάρωση των μέτρων για την Πρωτοχρονιά.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση. Τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεδομένου ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να απενεργοποιήσει ό,τι έχουμε καταφέρει.

Για τη Δυτική Αττική τόνισε ότι δεν θα χαλαρώσουν άμεσα τα μέτρα, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθουν από τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία εφάρμοσαν τα μέτρα, είπε ο κ. Οικονόμου, με εξαίρεση ελάχιστες ομάδες ατόμων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια. Αναφερόμενος δε στους χειρισμούς στο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Για το πότε μπορεί να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό τόνισε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των επιστημόνων για να ληφθούν οι αποφάσεις για το τι θα ισχύσει μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Τι θα γίνει με τα σχολεία
Όσον αφορά στα σχολεία και αν θα επαναλειτουργήσουν στις 8 Ιανουαρίου ο κ. Πέτσας είπε ότι μέσα στην εβδομάδα η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως θα συναντηθεί με την επιτροπή των ειδικών και εκεί θα αξιολογηθούν τα στοιχεία και θα αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν νέο αντάρτικο στην Ευρώπη

Auto + Moto 18.04.2026
Τι ζητούν για τους κινητήρες βενζίνης και diesel

Μυστήριο με τον θάνατο 49χρονου στο Ηράκλειο

Ελλάδα 18.04.2026
Η τελευταία διαδρομή και τα ερωτήματα των αρχών

Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης

Πολιτική 18.04.2026
Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ζυγώνει η ώρα», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για το νέο κόμμα

Πολιτική 18.04.2026
Σε άρθρο του υπό τον τίτλο Ωρα Ευθύνης, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ζωτική ανάγκη «μια νέα ισχυρή κυβερνώσα Αριστερά»

Νέο σοκ στην παγκόσμια οικονομία: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν ξανά τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν αναφέρει ότι κλείνουν λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ σόκαρε τον Νετανιάχου: Το Ισραήλ ζήτησε εξηγήσεις

Κόσμος 18.04.2026
Το αυστηρό ύφος της ανάρτησης Τραμπ για την εκεχειρία στον Λίβανο και η «απαγόρευση» που φέρεται να επιβάλει στο Ισραήλ, αιφνιδίασε Νετανιάχου και συνεργάτες

Τιμές καυσίμων: Ανάσα μετά τη «βουτιά» του πετρελαίου ‑ Πότε θα φανεί η μείωση στις αντλίες

Οικονομία 18.04.2026
Γιατί παραμένουν υψηλές οι τιμές στα πρατήρια

Ιράν: Ανοιγμα μέρους του ιρανικού εναέριου χώρου, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν είχε κλείσει τον εναέριο χώρο του στις 28 Φεβρουαρίου

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε πως τη βiασε 21χρονος – Είχε καταναλώσει αλκοόλ σε μπαρ στον Εύοσμο

Ελλάδα 18.04.2026
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές

Δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα – Θα χάσουμε το 1/3 του πληθυσμού μας έως το τέλος του 2099

Ελλάδα 18.04.2026
Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat για τη γήρανση του πληθυσμού και τη συρρίκνωση της Ε.Ε.

Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ, Όσκαρ Σμιντ, σε ηλικία 68 χρονών

Αθλητικά Νέα 18.04.2026
Ο μεγαλύτερος Βραζιλιάνος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών