E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξαπλώνεται το νέο στέλεχος του κορωνοϊού: Σε ποιες χώρες έχει εντοπιστεί

Εντός και εκτός Ευρώπης

Δημοσίευση 27/12/2020 | 11:22

Εξαπλώνεται το νέο στέλεχος του κορωνοϊού: Σε ποιες χώρες έχει εντοπιστεί

Κρούσματα του νέου, πιο μεταδοτικού, στελέχους του κορωνοϊού, που αρχικά καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντοπίζεσαι σταδιακά σε διάφορες χώρες του πλανήτη, εντός και εκτός Ευρώπης.   

Λοιμώξεις που συνδέονται με άτομα που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκαν στην Ισπανία, την Ελβετία, τη Σουηδία και τη Γαλλία.   

Ένα ζευγάρι που βρέθηκε να φέρει το νέο στέλεχος στο Οντάριο του Καναδά, ωστόσο, δεν είχε γνωστό ιστορικό ταξιδιού ή επαφές υψηλού κινδύνου, λένε οι αξιωματούχοι.   

Παράλληλα, η Ιαπωνία απαγορεύει την είσοδο των περισσότερων αλλοδαπών μη κατοίκων στη χώρα για ένα μήνα από τη Δευτέρα.   

Στην Ιαπωνία, οι δύο νέες περιπτώσεις είναι ένας 30χρονος πιλότος, που επέστρεψε στην Ιαπωνία από το Λονδίνο στις 16 Δεκεμβρίου και μια γυναίκα γύρω στα 20, μέλος της οικογένειάς του χωρίς ιστορικό επίσκεψης στη χώρα, αναφέρει το Kyodo News.   

Στην Ισπανία, επιβεβαιώθηκαν τέσσερις περιπτώσεις της νέας παραλλαγής στη Μαδρίτη. Κανένας από τους ασθενείς, όλοι από τους οποίους ταξίδεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν ήταν σοβαρά άρρωστοι.   

Η Ελβετία εντόπισε τρεις περιπτώσεις, δύο από τις οποίες είναι γνωστό ότι είναι Βρετανοί πολίτες που βρίσκονται σήμερα στη χώρα. Η Ελβετία είναι μόνη στην Ευρώπη, που διατηρεί τις πίστες του σκι ανοιχτές για τον τουρισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και χιλιάδες τουρίστες από τη Βρετανία έχουν φτάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.   

Στη Σουηδία, ο αρμόδιος οργανισμός υγείας είπε ότι ένας ταξιδιώτης ήταν άρρωστος με το νέο στέλεχος αλλά είχε απομονωθεί από τότε που επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο.   

Η Γαλλία επιβεβαίωσε την πρώτη της υπόθεση για τη νέα παραλλαγή - έναν Γάλλο πολίτη στην κεντρική πόλη Tours που είχε φτάσει από το Λονδίνο στις 19 Δεκεμβρίου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Ο άνδρας, ο οποίος ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν ασυμπτωματικός και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.   

Περιπτώσεις στη Δανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Αυστραλία έχουν επίσης καταγράψει κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μασκ στο Νταβός: «Σύντομα τα ρομπότ θα υπερτερούν αριθμητικά των ανθρώπων» ‑ Το «καρφί» για Τραμπ

Κόσμος Χτες
Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Έλον Μασκ στο Νταβός

ΠΑΟΚ – Μπέτις 2‑0: Προκρίθηκε με γκολάρα και με μπαλάρα!

Αθλητικά Νέα Χτες
Tην τελευταία αγωνιστική στη Λιόν... ρέστα 8άδας!

Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι και τα σκυλιά τους από διαρροή υγραερίου

Ελλάδα Χτες
Ένας άνδρας και μια γυναίκα εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους

Καθίζηση οδοστρώματος στον Πειραιά: Διεκόπη η κυκλοφορία

Ελλάδα Χτες
Επισημαίνεται ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις εναλλακτικές διαδρομές που έχουν οριστεί για να αποφύγουν την περιοχή αυτή

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ οδηγούσε και άφησε την τελευταία του πνοή

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για 68χρονο άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός πλησίον του αυτοκινήτου του

Έπεσε το X – Δεν φορτώνει η πλατφόρμα σε εκατομμύρια χρήστες

Tech + Science Χτες
Πρόβλημα λειτουργίας του Twitter (νυν X) στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο

Ισπανία: Βρέθηκαν ακόμη δύο σοροί ‑ Στους 45 οι νεκροί

Κόσμος Χτες
«Θεωρητικά, πρόκειται για τους δύο νεκρούς που δεν είχαν βρεθεί ακόμη», εξήγησε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Ο Μπάρον μου έσωσε τη ζωή»: Ο γιος του Τραμπ είδε έναν αθλητή πολεμικών τεχνών να χτυπά γυναίκα και σήμανε συναγερμό

Κόσμος Χτες
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου επικοινώνησε με τις βρετανικές αρχές

Παράσυρση ηλικιωμένης στη Γλυφάδα: Σπαρακτικό κλάμα παιδιού ‑ «Πού πάει η μαμά;»

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγω μέτρα από το σημείο που έχασε τη ζωή της η 56χρονη

Τουρκία: Νοσοκόμα κακοποίησε βρέφος που βρισκόταν σε θερμοκοιτίδα και το άφησε ανάπηρο

Κόσμος Χτες
Η νοσοκόμα χτυπούσε το μωρό στο κεφάλι άρχισε να κλαίει και στη συνέχεια σφίγγει το πόδι του και το τραβάει προς το μέρος της

«Τα ‘χωσε» ο Ζελένσκι στην Ευρώπη από το Νταβός: Ζούμε μια ατελείωτη «Μέρα της Μαρμότας»

Κόσμος Χτες
«Ένας χρόνος πέρασε και τίποτα δεν έχει αλλάξει» - «Αν ο Πούτιν αποφασίσει να καταλάβει τη Λιθουανία ή να πλήξει την Πολωνία, ποιος θα απαντήσει;» διερωτήθηκε