E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξαπλώνεται το νέο στέλεχος του κορωνοϊού: Σε ποιες χώρες έχει εντοπιστεί

Εντός και εκτός Ευρώπης

Δημοσίευση 27/12/2020 | 11:22

Εξαπλώνεται το νέο στέλεχος του κορωνοϊού: Σε ποιες χώρες έχει εντοπιστεί

Κρούσματα του νέου, πιο μεταδοτικού, στελέχους του κορωνοϊού, που αρχικά καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντοπίζεσαι σταδιακά σε διάφορες χώρες του πλανήτη, εντός και εκτός Ευρώπης.   

Λοιμώξεις που συνδέονται με άτομα που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκαν στην Ισπανία, την Ελβετία, τη Σουηδία και τη Γαλλία.   

Ένα ζευγάρι που βρέθηκε να φέρει το νέο στέλεχος στο Οντάριο του Καναδά, ωστόσο, δεν είχε γνωστό ιστορικό ταξιδιού ή επαφές υψηλού κινδύνου, λένε οι αξιωματούχοι.   

Παράλληλα, η Ιαπωνία απαγορεύει την είσοδο των περισσότερων αλλοδαπών μη κατοίκων στη χώρα για ένα μήνα από τη Δευτέρα.   

Στην Ιαπωνία, οι δύο νέες περιπτώσεις είναι ένας 30χρονος πιλότος, που επέστρεψε στην Ιαπωνία από το Λονδίνο στις 16 Δεκεμβρίου και μια γυναίκα γύρω στα 20, μέλος της οικογένειάς του χωρίς ιστορικό επίσκεψης στη χώρα, αναφέρει το Kyodo News.   

Στην Ισπανία, επιβεβαιώθηκαν τέσσερις περιπτώσεις της νέας παραλλαγής στη Μαδρίτη. Κανένας από τους ασθενείς, όλοι από τους οποίους ταξίδεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν ήταν σοβαρά άρρωστοι.   

Η Ελβετία εντόπισε τρεις περιπτώσεις, δύο από τις οποίες είναι γνωστό ότι είναι Βρετανοί πολίτες που βρίσκονται σήμερα στη χώρα. Η Ελβετία είναι μόνη στην Ευρώπη, που διατηρεί τις πίστες του σκι ανοιχτές για τον τουρισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και χιλιάδες τουρίστες από τη Βρετανία έχουν φτάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.   

Στη Σουηδία, ο αρμόδιος οργανισμός υγείας είπε ότι ένας ταξιδιώτης ήταν άρρωστος με το νέο στέλεχος αλλά είχε απομονωθεί από τότε που επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο.   

Η Γαλλία επιβεβαίωσε την πρώτη της υπόθεση για τη νέα παραλλαγή - έναν Γάλλο πολίτη στην κεντρική πόλη Tours που είχε φτάσει από το Λονδίνο στις 19 Δεκεμβρίου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Ο άνδρας, ο οποίος ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν ασυμπτωματικός και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.   

Περιπτώσεις στη Δανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Αυστραλία έχουν επίσης καταγράψει κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Η δασκάλα χαστούκισε τον 8χρονο αυτιστικό μαθητή, επειδή «την ενόχλησε ο θόρυβος»

Ελλάδα Χτες
Η εκπαιδευτικός χαστούκισε τον μαθητή τρεις φορές, επειδή την ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε ενώ έπαιζε

Κρήτη: Συγκλονίζει η αδερφή του δασκάλου ‑ Ένιωσα ότι ο αδερφός μου είναι νεκρός`

Ελλάδα Χτες
Η αιτία θανάτου του 28χρονου Θοδωρή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η αφρικανική σκόνη θα «πνίξει» την χώρα το Σαββατοκύριακο – Οι «κόκκινες» περιοχές

Καιρός Χτες
Την Κυριακή θα κορυφωθεί το φαινόμενο ενώ οι λασποβροχές αναμένεται να χτυπήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας

Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα: Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες σχεδιάζουν να παραμείνουν στο κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με πολύωρη κινητοποίηση μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, με πρόθεση να αποχωρήσουν οργανωμένα το Σάββατο

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέμεινε από προφυλακτικά το Ολυμπιακό Χωριό

Κόσμος Χτες
Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Χάος σε πτήση από Τουρκία για Μάντσεστερ με αίμα και... δόντια στο πάτωμα, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Έγινε αναγκαστική προσγείωση στο Βέλγιο και η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα

Σπάνιο ψάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Σικελίας, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος Χτες
Το συγκεκριμένο είδος - Lophotus lacepede- ανήκει στα μεσοπελαγικά ψάρια και ζει σε βάθη από 200 έως 1.000 μέτρα

Παγκράτι: Ανδρας που οδηγούσε πατίνι έπεσε και έχασε την ζωή του

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ

Κορυδαλλός: Ανεβάζει και κατεβάζει ρολά στην εκκλησία ο ιερέας

Ελλάδα Χτες
«Κρίναμε πως αυτή είναι η μόνη λύση»

Τσικνοπέμπτη: Απέραντος σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη μετά τα γλέντια ‑ Μάζεψαν πάνω από 15 τόνους απορρίμματα

Ελλάδα Χτες
Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν στην πόλη για την Τσικνοπέμπτη.