E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιστορική ημέρα: Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά του Covid‑19

Σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής

Δημοσίευση 27/12/2020 | 10:22

Ιστορική ημέρα: Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά του Covid‑19

Μια ιστορική ημέρα ξεκινάει στην χώρα μας καθώς σήμερα το μεσημέρι ξεκινάει ο εμβολιασμός κατά του Covid-19.

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν από πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το Νοσοκομείο Σωτηρία, το Αττικό Νοσοκομείο, το Θριάσιο και το Ασκληπιείο της Βούλας.

Συμβολικά πρώτοι θα εμβολιαστούν μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Πρόκειται για την νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη που «ανοίγει» τους εμβολιασμούς στις 13:00 και ακολουθεί ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Έπειτα θα ακολουθήσει η πολιτική ηγεσίας της χώρας και εκπρόσωποι της επιστημονικής και εκκλησιαστικής κοινότητας. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η χορήγηση του εμβολίου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, του γραμματέα Μέρα25 Γιάνη Βαρουφάκη, της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου. Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Οι πρώτες 9.750 δόσεις του εμβολίου των Pfizer και BioNTech έφτασαν νωρίς χθες το πρωί στην Αθήνα. Παράλληλα παραδόθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πρώτη ξεκίνησε τους εμβολιασμούς η Ουγγαρία, ενώ τελευταία αναμένεται να εκκινήσει την διαδικασία η Ολλανδία. Γερμανία και η Σλοβακία ξεκίνησαν επίσης χθες την διαδικασία.

Στη Γερμανία, ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech ήταν μια γυναίκα 101 ετών, η Έντιτ Κβοϊτσάλα, που φιλοξενείται σε οίκο ευγηρίας στη Σαξονία-Άνχαλτ.

Στην Ουγγαρία, ήταν η Αριάν Κέρτετζ, γιατρός στο νοσοκομείο South Pest της πρωτεύουσας Βουδαπέστης που έκανε την αρχή. «Περίμενα εδώ και καιρό να κάνω το εμβόλιο, καθώς από αυτό εξαρτάται το να εργάζομαι ήρεμα και με ασφάλεια», δήλωσε.

Στη Σλοβακία, ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ένας λοιμωξιολόγος, ο Βλαντίμιρ Κρτσμέρι, στην πόλη Νίτρα, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer με 83.850 δόσεις.

Το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων των εμβολίων της Pfizer, που αντιστοιχούν στον πληθυσμό της Ελλάδας με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, προβλέπει 429.000 δόσεις έως το τέλος Ιανουαρίου και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο για το ένα εμβόλιο, αυτό των Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις.

Οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προστεθούν σήμερα στις επτά χώρες που έχουν ήδη ξεκινήσει τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Δείτε εδώ ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Bloomberg, μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 4,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου σε επτά χώρες. Η παράδοση δισεκατομμυρίων δόσεων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν αναληφθεί ποτέ στον κλάδο των logistics.

Η Ρωσία, όπου τα κρούσματα ξεπέρασαν χθες το όριο των 3 εκατομμυρίων, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Χιλή, μεταξύ άλλων χωρών, ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο. Η Κίνα ήταν η πρώτη που άρχισε, ήδη από το καλοκαίρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θλίψη για την 36χρονη γιατρό που πέθανε στη γέννα του παιδιού της ‑ «Χάσαμε τη Μαγδούλα μας»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την προγραμματισμένη αεροδιακομιδή στην Αθήνα, κατέληξε πριν απογειωθεί το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ.

Πέθανε ο Τάκης Γκώνιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ήταν γνωστός για το ήθος, την προσωπικότητα και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αφήνοντας σημαντικό αποτύπωμα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.

Καύσωνας «καμίνι» στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών, δεκάδες νεκροί και ο εφιάλτης των μπλακ άουτ

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ένα θανατηφόρο και πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα και θέτοντας σε συναγερμό κρίσιμες υποδομές

Σίδνεϊ: 34χρονη γυναίκα ξύπνησε από τεχνητό κώμα μια εβδομάδα μετά από επίθεση καρχαρία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η νεαρή δασκάλα, μετά από πολλαπλά χειρουργεία και τον ακρωτηριασμό του χεριού της, κατάφερε να επικοινωνήσει για λίγο με την οικογένειά της, δίνοντας ελπίδα για την ανάρρωσή της.

Παραιτήθηκε ο Κοκοτσάκης από το κόμμα Καρυστιανού ‑ «Δεν είναι το κίνημα πολιτών που οραματιστήκαμε»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης αποσύρει τη στήριξή του, καταγγέλλοντας έλλειψη δημοκρατίας και συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα πρόσωπα.

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση για Κολομβία και Πορτογαλία, μπλόκο της Γκάνας στην Αγγλία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Κολομβία λύγισε τη Λ.Δ. Κονγκό με γκολ του Μουνιός και πέρασε στους «32», η Πορτογαλία διέλυσε το Ουζμπεκιστάν με ιστορικό Ρονάλντο, ενώ η Αγγλία έμεινε στο 0-0 με τη μαχητική Γκάνα.

Νόμος Κατσέλη: Τι αλλάζει για 100.000 δανειολήπτες με τη ρύθμιση που ψηφίζεται σήμερα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Βουλή ψηφίζει σήμερα τη νέα νομοθετική ρύθμιση που φέρνει σημαντικές αλλαγές στις δόσεις και τους τόκους για πάνω από 100.000 ενήμερους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη.

«Πείραζαν» μετρητές και έκλεβαν ρεύμα στη μισή Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε πέντε περιφέρειες της χώρας, προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ.

Κανιβαλισμός στην Ουγγαρία: Εργαζόμενος νοσοκομείου ύποπτος για κατανάλωση μελών ανθρώπινου σώματος

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κόσμος - Κανιβαλισμός στην Ουγγαρία: Εργαζόμενος νοσοκομείου ύποπτος για κατανάλωση μελών ανθρώπινου σώματος

Διαφήμιση καθαριστικού για «βρώμικες γυναίκες» και «τοξικούς άνδρες» προκάλεσε σάλο στην Κίνα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Dettol απολογήθηκε δημοσίως - «Απαίσια διαφήμιση, με άφησε άφωνο», σχολιάζουν χρήστες στα κινεζικά social media

Αλλάζει όψη η Αττική: Αυτοί είναι οι 47 δρόμοι που μετατρέπονται σε ποδηλατόδρομους ‑ Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Ελλάδα 24.06.2026
Το εμβληματικό έργο του Βόρειου Ποδηλατικού Αξονα «Κηφισιά-Γκάζι» μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης, αλλάζοντας τον χάρτη των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα.

Σταυρούλα Λεβεντάκη: «Ζητάω συγγνώμη» λέει ο 43χρονος ‑ Μήνυση κατά της συζύγου του δράστη από τον αδερφό

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
«Το μετάνιωσα, θέλω να ζητήσω συγνώμη από την οικογένεια του θύματος και τη δική μου», φέρεται να δήλωσε ο Σκοπιανός