E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχολεία: Πιθανό το άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου

Προϋπόθεση η πτώση των κρουσμάτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/12/2020 | 11:03

Σχολεία: Πιθανό το άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου

Για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την εκκίνηση της διαδικασίας του εμβολιασμού στην χώρα μας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (26/12) στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι πιθανό το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε επίσης πως μετά τα σχολεία θα πάρουν σειρά κι άλλοι τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας με την προϋπόθεση να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε στα κρούσματα.

«Αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε βήμα-βήμα και προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας σημείωσε χαρακτηριστικά πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. «Θυμίζω πως στις 09 Ιανουαρίου θα έχουμε κλείσει δύο μήνες όπου τα σχολεία μας θα είναι κλειστά», είπε.

Όσον αφορά στα πρώτα εμβόλια του κορωνοϊού που έφτασαν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας και σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο κ. Πέτσας είπε ότι από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά - σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τον ανησυχεί συνολικά η διαδικασία γιατί είναι πρωτόγνωρη ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο.

Σχετικά με την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 - 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε, ότι πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος, για να κρίνει η Ελλάδα ότι μπορεί να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, λόγω της προκλητική συμπεριφοράς που επιδεικνύει η τελευταία και η οποία δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. «Δεν αρκεί ένα "πυροτέχνημα" δήλωσης αλλά πρέπει να φαίνεται ότι εννοεί κάποιος αυτά που λέει»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τόνι Μπλερ: Από πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Senior Advisor στον όμιλο Antenna

Ελλάδα 17.02.2026
Η δήλωση του προέδρου του ομίλου, Θοδωρή Κυριακού, για τη συνεργασία τους

Δολοφονία στις φυλακές Δομοκού: «Δεν ήταν μπροστά ο Αλκέτ Ριζάι»

Ελλάδα 17.02.2026
Το βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής Jesse Jackson

Κόσμος 17.02.2026
Ήταν δύο φορές υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ

Με χειροκροτήματα και επευφημίες από εργαζόμενους η έξοδος του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» από τα δικαστήρια

Ελλάδα 17.02.2026
Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν, μάλιστα, και προς το όχημα, προσπαθώντας να χαιρετίσουν τον εργοδότη τους

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ ‑ Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Καιρός 17.02.2026
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

«Δακρύζαμε από την οσμή ακόμα και όταν περνούσαμε απ’ έξω», καταγγέλλουν εργαζόμενοι της Βιολάντα

Ελλάδα 17.02.2026
Νέες αποκαλύψεις για κακοτεχνίες στις εγκαταστάσεις

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των ξενοδοχείων Hyatt μετά τις αποκαλύψεις για επαφές με τον Επστάιν

Κόσμος 17.02.2026
«Καταδικάζω τις πράξεις και τη ζημιά που προκλήθηκε από τον Επστάιν και την Μάξγουελ και αισθάνομαι βαθιά θλίψη για τον πόνο που προκάλεσαν στα θύματά τους»

Απεργία ταξί: «Χειρόφρενο» για 3 ημέρες τραβούν οι οδηγοί στην Αττική – Τα κύρια αιτήματα του ΣΑΤΑ

Ελλάδα 17.02.2026
Μηχανοκίνητη πορεία των ταξί στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί προς το υπουργείο Μεταφορών

Σύλληψη γνωστής τραγουδίστριας μετά από τροχαίο στο Κολωνάκι

Ελλάδα 17.02.2026
Προκάλεσε ζημιές σε πέντε σταθμευμένα οχήματα