E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχολεία: Πιθανό το άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου

Προϋπόθεση η πτώση των κρουσμάτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/12/2020 | 11:03

Σχολεία: Πιθανό το άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου

Για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την εκκίνηση της διαδικασίας του εμβολιασμού στην χώρα μας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (26/12) στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι πιθανό το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε επίσης πως μετά τα σχολεία θα πάρουν σειρά κι άλλοι τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας με την προϋπόθεση να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε στα κρούσματα.

«Αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε βήμα-βήμα και προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας σημείωσε χαρακτηριστικά πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. «Θυμίζω πως στις 09 Ιανουαρίου θα έχουμε κλείσει δύο μήνες όπου τα σχολεία μας θα είναι κλειστά», είπε.

Όσον αφορά στα πρώτα εμβόλια του κορωνοϊού που έφτασαν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας και σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο κ. Πέτσας είπε ότι από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά - σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τον ανησυχεί συνολικά η διαδικασία γιατί είναι πρωτόγνωρη ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο.

Σχετικά με την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 - 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε, ότι πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος, για να κρίνει η Ελλάδα ότι μπορεί να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, λόγω της προκλητική συμπεριφοράς που επιδεικνύει η τελευταία και η οποία δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. «Δεν αρκεί ένα "πυροτέχνημα" δήλωσης αλλά πρέπει να φαίνεται ότι εννοεί κάποιος αυτά που λέει»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ελ Σαλβαδόρ διεξήγαγε μαζική δίκη για 486 φερόμενα μέλη της διαβόητης συμμορίας MS‑13

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Οι κατηγορίες αφορούν πάνω από 47.000 εγκλήματα, ανάμεσά τους και ανθρωποκτονίες

Τα 8 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Η κυβέρνηση επιστρέφει το πλεόνασμα στην κοινωνία»

Αδωνις Γεωργιάδης: Το ρουσφέτι δεν πρέπει να έχει ποινικές κυρώσεις

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αυτοί είναι οι ΠΑΣΟΚοι μια ζωή οι ίδιοι, ψεύτες και υποκριτές. Δεν ντρέπονται;».

«Δεν με προσκάλεσε στο δωμάτιο»: Τι λέει ο σύντροφος της Μυρτώς για την επικοινωνία τους το βράδυ του θανάτου της

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αφού την άφησα με την Ολίβια, γιατί εγώ πήγα σπίτι να πάρω ένα powerbank»

Νεαρός έβγαλε όπλο και απείλησε υπαλλήλους καθαριότητας στη Νέα Ιωνία

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 4:40 με τον 53χρονο υπάλληλο να καταγγέλλει πως του επιτέθηκε φραστικά γιατί, όπως τους είπε, χτύπησαν με έναν κάδο το αυτοκίνητό του

Έρχονται αυξήσεις έως και 30% στα προφυλακτικά λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία προφυλακτικών παγκοσμίως αναφέρει πως το κόστος παραγωγής τους έχει εκτοξευτεί από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση

Ελληνικών συμφερόντων το τάνκερ που χτυπήθηκε στο Ομάν

Ελλάδα 22.04.2026
Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στη γέφυρα του πλοίου, ενώ όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή

Πετρούπολη: Σκηνές σοκ σε λεωφορείο – 19χρονη βρέθηκε ημίγυμνη

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ο πατέρας της την μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Μέτρα σε δύο δόσεις ανακοινώνει ο Μητσοτάκης: Το diesel, οι συνταξιούχοι και η έκπληξη

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Πιθανό πρόσθετο μέτρο – «έκπληξη» να εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο

Πρόστιμο σε μουσικούς του δρόμου: Ο δήμος Θεσσαλονίκης... ανακάλεσε

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ο δήμος «παίρνει πίσω» το πρόστιμο των 300 ευρώ στους Yilturum - «Δικαιωθήκαμε»