E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει ο Γκατούζο για το πρόβλημα υγείας του

Αν μια μέρα πεθάνω, ας είναι στο κέντρο του γηπέδου

Δημοσίευση 24/12/2020 | 10:27

Συγκλονίζει ο Γκατούζο για το πρόβλημα υγείας του

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε ο Τζενάρο Γκατούζο αναφορικά με τις δύσκολες στιγμές που περνά με τη μυοπάθεια. Ο τεχνικός της Νάπολι θέλησε να στείλει μήνυμα δύναμης για τη μάχη που δίνει, καθώς στην Ιταλία τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν διάφορα άσχημα για την κατάσταση της υγείας του.

Ο 42χρονος προπονητής μίλησε ανοικτά για όσα βιώνει, παραδέχθηκε ότι είναι αρκετά δύσκολες οι στιγμές και μεγάλος ο πόνος, αλλά υπογράμμισε ότι εάν του μέλλει να πεθάνει, τότε θέλει να το κάνει εκεί κοντά σε αυτό που αγάπησε όσο τίποτα άλλο στη ζωή του: στο γήπεδο και συγκεκριμένα στο κέντρο του.

«Ακουσα κόσμο να λέει ότι είμαι νεκρός, ότι έχω ένα μήνα ζωής. Έχω μια ασθένεια που ονομάζεται μυαπάθεια... Είναι δέκα χρόνια που υποφέρω, είναι η τρίτη φορά που μου συμβαίνει, αλλά θα περάσει. Αν πονάω; Ειλικρινά, είναι δύσκολο ακόμη και το να στέκεσαι στα πόδια σου. Μόνο ένας τρελός όπως εγώ μπορεί να σταθεί στα πόδια του με αυτό το πρόβλημα», είπε αρχικά ο «Ρίνο».

Και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι πάντα σκληρός, πάντα εκεί. Υπάρχουν χειρότερα στη ζωή. Κάνω αυτό που μου αρέσει, αυτό που είναι η ζωή μου. Και αν μία μέρα "φύγω", θέλω να γίνει όπως αρέσει σε μένα, εκεί όπου πέρασα μια ζωή, στο κέντρο του γηπέδου. Και θέλω να πω στους νέους ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να την αντιμετωπίζουμε χωρίς φόβο, χωρίς να κρυβόμαστε».

Η μυοπάθεια είναι μία μυική πάθηση, στην οποία οι μυικές ίνες δεν λειτουργούν για κάποιον από τους πολλούς υπάρχοντες λόγους, οδηγώντας στην μυική αδυναμία. Όπως λέει και η ίδια η λέξη, μυοπάθεια σημαίνει πάθηση του μυός. Αυτό το νόημα υποδεικνύει ότι το κύριο πρόβλημα βρίσκεται εντός του μυός, και όχι στα νεύρα (νευροπάθειες ή νευρογενείς διαταραχές) ή στον εγκέφαλο. Οι μυικές κράμπες, η δυσκαμψία και οι σπασμοί μπορούν επίσης να σχετίζονται με τη μυοπάθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι συμβαίνει με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ‑ τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Πάνω από 125.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από το 2019, με τον κλάδο να αντιμετωπίζει την πιο βαθιά αναδιάρθρωση των τελευταίων δεκαετιών.

Τραγωδία στα Χανιά: Ασθενοφόρο ανατράπηκε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στη λεωφόρο Μουρνιών

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο ασθενής που μεταφερόταν κατέληξε από ανακοπή, ενώ οι δύο διασώστες νοσηλεύονται με τραυματισμούς - η οδηγός του ΙΧ είναι νοσηλεύτρια που επέστρεφε από νυχτερινή βάρδια.

Θεσσαλονίκη: 66χρονος παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και κατήγγειλε τον εαυτό του για βιασμό

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο άνδρας ομολόγησε ότι βίασε την 60χρονη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά της και συνελήφθη επί τόπου.

Ιράν εναντίον ΗΠΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην αμερικανική βάση στην Ιορδανία

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η CENTCOM επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτικών από ιρανική πυραυλική επίθεση, ενώ οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ιράν.

Καύσωνας 4 ημερών: Ποιες περιοχές θα «καούν» με 43 βαθμούς και πότε έρχεται η ανάσα δροσιάς

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η κορύφωση της ζέστης αναμένεται Δευτέρα και Τρίτη, με τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα να «χτυπούν» κόκκινο, ενώ από την Πέμπτη το θερμόμετρο θα πέσει κατά 8–10 βαθμούς.

Ευρωπαϊκό Κ18: Η 17χρονη που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή και δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η Ελένη Ιακωβάκη κατέκτησε το χρυσό στα 400μ. εμποδίων με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 52.38 και συγκίνησε στην απονομή.

Μαμντάνι εναντίον Νετανιάχου: «Είναι εγκληματίας πολέμου, η θέση του είναι στη Χάγη ‑ πρέπει να συλληφθεί»

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δηλώνει ότι εξετάζει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη στον ΟΗΕ.

Γαλλία ‑ Αγγλία: Ο μικρός τελικός που έγραψε ιστορία με δέκα γκολ

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η Αγγλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας 6-4 της Γαλλίας σε έναν αγώνα με τεράστιες ανατροπές, χατ τρικ Σάκα και δέκα γκολ Μπαπέ στο τουρνουά.

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.