E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει ο Γκατούζο για το πρόβλημα υγείας του

Αν μια μέρα πεθάνω, ας είναι στο κέντρο του γηπέδου

Δημοσίευση 24/12/2020 | 10:27

Συγκλονίζει ο Γκατούζο για το πρόβλημα υγείας του

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε ο Τζενάρο Γκατούζο αναφορικά με τις δύσκολες στιγμές που περνά με τη μυοπάθεια. Ο τεχνικός της Νάπολι θέλησε να στείλει μήνυμα δύναμης για τη μάχη που δίνει, καθώς στην Ιταλία τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν διάφορα άσχημα για την κατάσταση της υγείας του.

Ο 42χρονος προπονητής μίλησε ανοικτά για όσα βιώνει, παραδέχθηκε ότι είναι αρκετά δύσκολες οι στιγμές και μεγάλος ο πόνος, αλλά υπογράμμισε ότι εάν του μέλλει να πεθάνει, τότε θέλει να το κάνει εκεί κοντά σε αυτό που αγάπησε όσο τίποτα άλλο στη ζωή του: στο γήπεδο και συγκεκριμένα στο κέντρο του.

«Ακουσα κόσμο να λέει ότι είμαι νεκρός, ότι έχω ένα μήνα ζωής. Έχω μια ασθένεια που ονομάζεται μυαπάθεια... Είναι δέκα χρόνια που υποφέρω, είναι η τρίτη φορά που μου συμβαίνει, αλλά θα περάσει. Αν πονάω; Ειλικρινά, είναι δύσκολο ακόμη και το να στέκεσαι στα πόδια σου. Μόνο ένας τρελός όπως εγώ μπορεί να σταθεί στα πόδια του με αυτό το πρόβλημα», είπε αρχικά ο «Ρίνο».

Και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι πάντα σκληρός, πάντα εκεί. Υπάρχουν χειρότερα στη ζωή. Κάνω αυτό που μου αρέσει, αυτό που είναι η ζωή μου. Και αν μία μέρα "φύγω", θέλω να γίνει όπως αρέσει σε μένα, εκεί όπου πέρασα μια ζωή, στο κέντρο του γηπέδου. Και θέλω να πω στους νέους ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να την αντιμετωπίζουμε χωρίς φόβο, χωρίς να κρυβόμαστε».

Η μυοπάθεια είναι μία μυική πάθηση, στην οποία οι μυικές ίνες δεν λειτουργούν για κάποιον από τους πολλούς υπάρχοντες λόγους, οδηγώντας στην μυική αδυναμία. Όπως λέει και η ίδια η λέξη, μυοπάθεια σημαίνει πάθηση του μυός. Αυτό το νόημα υποδεικνύει ότι το κύριο πρόβλημα βρίσκεται εντός του μυός, και όχι στα νεύρα (νευροπάθειες ή νευρογενείς διαταραχές) ή στον εγκέφαλο. Οι μυικές κράμπες, η δυσκαμψία και οι σπασμοί μπορούν επίσης να σχετίζονται με τη μυοπάθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απεργία 3/12: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Ελλάδα 01.12.2025
Νέες συγκεντρώσεις ενώ συνεχίζονται και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

BBC: Η σφαγή αιγοπροβάτων στην Ελλάδα προκαλεί φόβους για έλλειψη φέτας

Ελλάδα 01.12.2025
Η ευλογιά ενδέχεται να επηρεάσει την παραγωγή

Δικηγόρος για τη 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της στη Σαλαμίνα: «Απειλούσε εμένα, τα παιδιά μου»

Ελλάδα 01.12.2025
Τα «ανθρωποειδή που ενδύονται τον μανδύα του ηθικού ανθρώπου στο διαδίκτυο, είναι ακραία επικίνδυνες προσωπικότητες που κρύβουν το τέρας που ζει μέσα τους»

Τηλέφωνο για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ελλάδα 01.12.2025
Οι Αρχές σπεύδουν στο σημείο για τις απαραίτητες ενέργειες

Έρχονται τα ρομπότ που λένε τα… κάλαντα στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 01.12.2025
Τα ρομπότ θα είναι έτοιμα και για την Πρωτοχρονιά, αφού γίνονται ήδη δοκιμές

Λακωνία: Έκρηξη και φωτιά σε καφετέρια γεμάτη κόσμο στη Νεάπολη – Δεν υπήρξαν τραυματίες

Ελλάδα 01.12.2025
Οι θαμώνες αντιλήφθηκαν έντονη οσμή υγραερίου και απομακρύνθηκαν πριν σημειωθεί η έκρηξη – Βίντεο από το σημείο της φωτιάς στη Νεάπολη

Τέλος το «δέχομαι μόνο μετρητά»: Από σήμερα όλες οι επιχειρήσεις με IRIS

Οικονομία 01.12.2025
Οι πληρωμές IRIS διασυνδέονται πλήρως με την ΑΑΔΕ

ΝΑΤΟ: Eξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει «πιο επιθετικό» απέναντι στη Ρωσία

Κόσμος 01.12.2025
Ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματικός του ΝΑΤΟ λέει στους Financial Times ότι η Συμμαχία θα μπορούσε να αναλάβει προληπτική δράση για να αντιμετωπίσει την απειλή που θέτει η Μόσχα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Μαδούρο: Το τελεσίγραφο για παραίτηση

Κόσμος 01.12.2025
Οι διαβεβαιώσεις για προστασία του προέδρου της Βενεζουέλας και της οικογένειάς τους

Αυστραλία: 37χρονη καθηγήτρια ομολόγησε ότι έκανε επανειλημμένα σeξ με 15χρονο

Κόσμος 01.12.2025
Η 37χρονη ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι ο νεαρός ήταν ανήλικος, παρά το γεγονός ότι ήταν μαθητής στο σχολείο της, όπως αναφέρουν μέσα της Αυστραλίας

Πονοκέφαλος οι αγροτικές κινητοποιήσεις για την κυβέρνηση ‑ Πώς θέλει να ηρεμήσει την κατάσταση

Ελλάδα 01.12.2025
Σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις που φουντώνουν σε όλη την Ελλάδα