E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει ο Γκατούζο για το πρόβλημα υγείας του

Αν μια μέρα πεθάνω, ας είναι στο κέντρο του γηπέδου

Δημοσίευση 24/12/2020 | 10:27

Συγκλονίζει ο Γκατούζο για το πρόβλημα υγείας του

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε ο Τζενάρο Γκατούζο αναφορικά με τις δύσκολες στιγμές που περνά με τη μυοπάθεια. Ο τεχνικός της Νάπολι θέλησε να στείλει μήνυμα δύναμης για τη μάχη που δίνει, καθώς στην Ιταλία τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν διάφορα άσχημα για την κατάσταση της υγείας του.

Ο 42χρονος προπονητής μίλησε ανοικτά για όσα βιώνει, παραδέχθηκε ότι είναι αρκετά δύσκολες οι στιγμές και μεγάλος ο πόνος, αλλά υπογράμμισε ότι εάν του μέλλει να πεθάνει, τότε θέλει να το κάνει εκεί κοντά σε αυτό που αγάπησε όσο τίποτα άλλο στη ζωή του: στο γήπεδο και συγκεκριμένα στο κέντρο του.

«Ακουσα κόσμο να λέει ότι είμαι νεκρός, ότι έχω ένα μήνα ζωής. Έχω μια ασθένεια που ονομάζεται μυαπάθεια... Είναι δέκα χρόνια που υποφέρω, είναι η τρίτη φορά που μου συμβαίνει, αλλά θα περάσει. Αν πονάω; Ειλικρινά, είναι δύσκολο ακόμη και το να στέκεσαι στα πόδια σου. Μόνο ένας τρελός όπως εγώ μπορεί να σταθεί στα πόδια του με αυτό το πρόβλημα», είπε αρχικά ο «Ρίνο».

Και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι πάντα σκληρός, πάντα εκεί. Υπάρχουν χειρότερα στη ζωή. Κάνω αυτό που μου αρέσει, αυτό που είναι η ζωή μου. Και αν μία μέρα "φύγω", θέλω να γίνει όπως αρέσει σε μένα, εκεί όπου πέρασα μια ζωή, στο κέντρο του γηπέδου. Και θέλω να πω στους νέους ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να την αντιμετωπίζουμε χωρίς φόβο, χωρίς να κρυβόμαστε».

Η μυοπάθεια είναι μία μυική πάθηση, στην οποία οι μυικές ίνες δεν λειτουργούν για κάποιον από τους πολλούς υπάρχοντες λόγους, οδηγώντας στην μυική αδυναμία. Όπως λέει και η ίδια η λέξη, μυοπάθεια σημαίνει πάθηση του μυός. Αυτό το νόημα υποδεικνύει ότι το κύριο πρόβλημα βρίσκεται εντός του μυός, και όχι στα νεύρα (νευροπάθειες ή νευρογενείς διαταραχές) ή στον εγκέφαλο. Οι μυικές κράμπες, η δυσκαμψία και οι σπασμοί μπορούν επίσης να σχετίζονται με τη μυοπάθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαρροή αερίου σε βενζινάδικο στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά ‑ Εκκενώθηκαν προληπτικά γειτονικές πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν στο σημείο - Διακοπή κυκλοφορίας και αποκλεισμός της περιοχής

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καύσωνα: Πάνω από 40 βαθμοί αλλά και μπουρίνια από το απόγευμα ‑ δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Στη Θεσσαλία ο υδράργυρος αγγίζει τους 43 βαθμούς - στο λεκανοπέδιο Αττικής έως 41 βαθμοί Κελσίου

Γιγάντιο «φαράγγι» ανοίχτηκε στον Ήλιο ‑ Τι σημαίνει για τη Γη

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ηλιακός άνεμος στρέφεται κατευθείαν προς τον πλανήτη μας

Εύβοια: Νεκρός 65χρονος γιατρός – Κατέρρευσε ενώ έβγαινε από τη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε μπρούμυτα στο νερό

Μαίρη Λίντα: Ποια ήταν η τελευταία της επιθυμία ‑ Πού θα γίνει η κηδεία της

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο εκκλησάκι του Γηροκομείου Αθηνών, με ταφή στο Α` Νεκροταφείο.

Νυφικό από σχεδόν 3.000 χαρτάκια αυτοκόλλητων του Μουντιάλ έγινε viral ‑ από τα σκουπίδια στα σκαλιά της εκκλησίας

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Σχεδόν τρεις χιλιάδες χαρτάκια που θα κατέληγαν στον κάδο μετατράπηκαν σε ένα εντυπωσιακό νυφικό στη Βραζιλία

Βάσεις 2026: Αύριο μετά τις 11:00 οι ανακοινώσεις

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Πώς θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τις Βάσεις 2026 και τα επόμενα βήματα για τους επιτυχόντες

Μία στα 15 εκατομμύρια: Αυστραλή γέννησε πανομοιότυπα τετράδυμα χωρίς καμία ιατρική παρέμβαση

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Τα τέσσερα κορίτσια προήλθαν από ένα μόνο γονιμοποιημένο ωάριο που μοιράστηκε σε τέσσερα έμβρυα, σε μια από τις σπανιότερες εγκυμοσύνες που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Λίντα – Μια σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η σπουδαία ερμηνεύτρια που αποτέλεσε πρότυπο για γενιές τραγουδιστριών και μισό αιώνα κυριάρχησε στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Λεοπάρδαλη μπήκε σε κατάστημα και επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη ‑ Εκείνος την παγίδευσε κλείνοντας τα ρολά

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο 25χρονος γλίτωσε την τελευταία στιγμή, αν και υπέστη σοβαρά τραύματα από τα δόντια του άγριου θηρευτή

Ηλεκτρικό σκούτερ εξερράγη στην Κυψέλη και κατέστρεψε ολοσχερώς ένα ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ένα ΙΧ έγινε στάχτη στην Κυψέλη αφού ηλεκτρικό σκούτερ σταθμευμένο δίπλα του τυλίχθηκε στις φλόγες