E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπόθεση – σοκ: Δόθηκε σε οικογένεια από παιδί, έζησε ως σκλάβα για σχεδόν 40 χρόνια

Η 46χρονη γυναίκα αναγκάστηκε να παντρευτεί και απελευθερώθηκε πρόσφατα

Δημοσίευση 22/12/2020 | 11:48

Υπόθεση – σοκ: Δόθηκε σε οικογένεια από παιδί, έζησε ως σκλάβα για σχεδόν 40 χρόνια

Μια ανατριχιαστική ιστορία καταφτάνει από τη Βραζιλία, με μια γυναίκα που έζησε σε καθεστώς δουλείας για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες.

Η οικογένεια μάλιστα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 8 ετών για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στην τραγική γυναίκα, που ζούσε μαζί τους από παιδί.

Την είχε δώσει η φτωχή οικογένειά της για να δουλέψει ως οικιακή βοηθός από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών. Κι έτσι πέρασαν 40 χρόνια, δουλεύοντας ως σκλάβα.

Ακόμα και τον άντρα που της έφεραν ως γαμπρό αναγκάστηκε να παντρευτεί, σε μια πραγματικά σπάνια περίπτωση κακοποίησης.

Η 46χρονη βρέθηκε να ζει σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο σε διαμέρισμα της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, στην πολιτεία Μινάς Γκερές. Η γυναίκα είπε ότι δούλευε όλη της τη ζωή στην οικογένεια χωρίς μισθό ή ρεπό, σύμφωνα με τους επιθεωρητές εργασίας.

Το θύμα είχε δοθεί από παιδί από τους άπορους γονείς της σε έναν πανεπιστημιακό καθηγητή και μεγάλωσε σε αυτή την οικογένεια. Όχι ως ισότιμο μέλος.

«Της έδιναν φαγητό όταν πεινούσε, δεν είχε όμως κανένα άλλο δικαίωμα», δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation ο επικεφαλής της έρευνας, Humberto Camasmie.

Ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας διαμαρτυρήθηκε γιατί παρουσιάζουν τον πελάτη τους ως θύτη πριν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε πάντως πως ο ακαδημαϊκός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα: «Έχουμε πάρει όλα τα νόμιμα μέτρα».

Η επιθεώρηση εργασίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, προσπάθησε να έρθει σε διακανονισμό με τον καθηγητή, ώστε να αποζημιωθεί η γυναίκα για τα δεδουλευμένα μιας ολόκληρης ζωής.

Η υπόθεση ήρθε στο φως από τους γείτονες. Η 46χρονη άρχισε να τους στέλνει ραβασάκια ζητώντας τους να της αγοράσουν φαγητό και προϊόντα υγιεινής.

Μέσα σε όλα, κατά τη μακρά της αιχμαλωσία την ανάγκασαν να παντρευτεί έναν ηλικιωμένο συγγενή τους, ώστε να μη χαθεί η σύνταξή του όταν θα έφευγε από τον κόσμο.

Η 46χρονη ζει για την ώρα σε δομή φιλοξενίας και δέχεται την υποστήριξη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία Χτες
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων