E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπόθεση – σοκ: Δόθηκε σε οικογένεια από παιδί, έζησε ως σκλάβα για σχεδόν 40 χρόνια

Η 46χρονη γυναίκα αναγκάστηκε να παντρευτεί και απελευθερώθηκε πρόσφατα

Δημοσίευση 22/12/2020 | 11:48

Υπόθεση – σοκ: Δόθηκε σε οικογένεια από παιδί, έζησε ως σκλάβα για σχεδόν 40 χρόνια

Μια ανατριχιαστική ιστορία καταφτάνει από τη Βραζιλία, με μια γυναίκα που έζησε σε καθεστώς δουλείας για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες.

Η οικογένεια μάλιστα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 8 ετών για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στην τραγική γυναίκα, που ζούσε μαζί τους από παιδί.

Την είχε δώσει η φτωχή οικογένειά της για να δουλέψει ως οικιακή βοηθός από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών. Κι έτσι πέρασαν 40 χρόνια, δουλεύοντας ως σκλάβα.

Ακόμα και τον άντρα που της έφεραν ως γαμπρό αναγκάστηκε να παντρευτεί, σε μια πραγματικά σπάνια περίπτωση κακοποίησης.

Η 46χρονη βρέθηκε να ζει σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο σε διαμέρισμα της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, στην πολιτεία Μινάς Γκερές. Η γυναίκα είπε ότι δούλευε όλη της τη ζωή στην οικογένεια χωρίς μισθό ή ρεπό, σύμφωνα με τους επιθεωρητές εργασίας.

Το θύμα είχε δοθεί από παιδί από τους άπορους γονείς της σε έναν πανεπιστημιακό καθηγητή και μεγάλωσε σε αυτή την οικογένεια. Όχι ως ισότιμο μέλος.

«Της έδιναν φαγητό όταν πεινούσε, δεν είχε όμως κανένα άλλο δικαίωμα», δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation ο επικεφαλής της έρευνας, Humberto Camasmie.

Ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας διαμαρτυρήθηκε γιατί παρουσιάζουν τον πελάτη τους ως θύτη πριν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε πάντως πως ο ακαδημαϊκός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα: «Έχουμε πάρει όλα τα νόμιμα μέτρα».

Η επιθεώρηση εργασίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, προσπάθησε να έρθει σε διακανονισμό με τον καθηγητή, ώστε να αποζημιωθεί η γυναίκα για τα δεδουλευμένα μιας ολόκληρης ζωής.

Η υπόθεση ήρθε στο φως από τους γείτονες. Η 46χρονη άρχισε να τους στέλνει ραβασάκια ζητώντας τους να της αγοράσουν φαγητό και προϊόντα υγιεινής.

Μέσα σε όλα, κατά τη μακρά της αιχμαλωσία την ανάγκασαν να παντρευτεί έναν ηλικιωμένο συγγενή τους, ώστε να μη χαθεί η σύνταξή του όταν θα έφευγε από τον κόσμο.

Η 46χρονη ζει για την ώρα σε δομή φιλοξενίας και δέχεται την υποστήριξη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα 02.01.2026
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος 02.01.2026
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα 02.01.2026
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα 02.01.2026
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα 02.01.2026
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν