E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπόθεση – σοκ: Δόθηκε σε οικογένεια από παιδί, έζησε ως σκλάβα για σχεδόν 40 χρόνια

Η 46χρονη γυναίκα αναγκάστηκε να παντρευτεί και απελευθερώθηκε πρόσφατα

Δημοσίευση 22/12/2020 | 11:48

Υπόθεση – σοκ: Δόθηκε σε οικογένεια από παιδί, έζησε ως σκλάβα για σχεδόν 40 χρόνια

Μια ανατριχιαστική ιστορία καταφτάνει από τη Βραζιλία, με μια γυναίκα που έζησε σε καθεστώς δουλείας για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες.

Η οικογένεια μάλιστα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 8 ετών για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στην τραγική γυναίκα, που ζούσε μαζί τους από παιδί.

Την είχε δώσει η φτωχή οικογένειά της για να δουλέψει ως οικιακή βοηθός από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών. Κι έτσι πέρασαν 40 χρόνια, δουλεύοντας ως σκλάβα.

Ακόμα και τον άντρα που της έφεραν ως γαμπρό αναγκάστηκε να παντρευτεί, σε μια πραγματικά σπάνια περίπτωση κακοποίησης.

Η 46χρονη βρέθηκε να ζει σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο σε διαμέρισμα της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, στην πολιτεία Μινάς Γκερές. Η γυναίκα είπε ότι δούλευε όλη της τη ζωή στην οικογένεια χωρίς μισθό ή ρεπό, σύμφωνα με τους επιθεωρητές εργασίας.

Το θύμα είχε δοθεί από παιδί από τους άπορους γονείς της σε έναν πανεπιστημιακό καθηγητή και μεγάλωσε σε αυτή την οικογένεια. Όχι ως ισότιμο μέλος.

«Της έδιναν φαγητό όταν πεινούσε, δεν είχε όμως κανένα άλλο δικαίωμα», δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation ο επικεφαλής της έρευνας, Humberto Camasmie.

Ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας διαμαρτυρήθηκε γιατί παρουσιάζουν τον πελάτη τους ως θύτη πριν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε πάντως πως ο ακαδημαϊκός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα: «Έχουμε πάρει όλα τα νόμιμα μέτρα».

Η επιθεώρηση εργασίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, προσπάθησε να έρθει σε διακανονισμό με τον καθηγητή, ώστε να αποζημιωθεί η γυναίκα για τα δεδουλευμένα μιας ολόκληρης ζωής.

Η υπόθεση ήρθε στο φως από τους γείτονες. Η 46χρονη άρχισε να τους στέλνει ραβασάκια ζητώντας τους να της αγοράσουν φαγητό και προϊόντα υγιεινής.

Μέσα σε όλα, κατά τη μακρά της αιχμαλωσία την ανάγκασαν να παντρευτεί έναν ηλικιωμένο συγγενή τους, ώστε να μη χαθεί η σύνταξή του όταν θα έφευγε από τον κόσμο.

Η 46χρονη ζει για την ώρα σε δομή φιλοξενίας και δέχεται την υποστήριξη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφησε τον υπολογιστή ανοιχτό για 309 ώρες και ζήτησε υπερωρίες ‑ Τι αποφάσισε το δικαστήριο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε την αξίωση εργαζόμενης για 309 ώρες υπερωριακής απασχόλησης εξ αποστάσεως, κρίνοντας ότι η ενεργή σύνδεση υπολογιστή δεν αποδεικνύει πραγματική εργασία.

Προφυλακίστηκαν ο 29χρονος και η 26χρονη για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η 26χρονη όσο και ο 29χρονος φέρεται ότι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οποιαδήποτε συμμετοχή στην πράξη κάνοντας λόγο για σκευωρία των αρχών και επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής

Γιατί το αναμμένο αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ μπορεί να αποβεί μοιραίο ‑ Tι πρέπει να γνωρίζετε

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Το τραγικό περιστατικό στον Πειραιά με δύο νεκρούς επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους του μονοξειδίου του άνθρακα και τις απλές συνήθειες που μπορούν να σώσουν ζωές.

Αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, παραμένει ως ανεξάρτητος στη Βουλή

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ο βουλευτής Αχαΐας γνωστοποίησε την απόφασή του με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής

Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ξεκινά η Καρυστιανού για να ανακόψει την πτώση του κόμματός της στις δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα ξεκινά η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» έναν κύκλο επισκέψεων, με στόχο τη συμμετοχή σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις και τη συνάντηση με στελέχη και μέλη του κινήματος

Θρίλερ με 20 τόνους Έμενταλ: Το τυρί εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ανάμεσα στη Βαυαρία και τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Αναπάντητο παραμένει το μυστήριο με τους 20 τόνους Έμενταλ αξίας άνω των 80.000 ευρώ που χάθηκαν στο δρόμο προς τη Γαλλία

Πακιστάν: 11 νεκροί από κατάρρευση οροφής κτηρίου εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων

Κόσμος 14.07.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Κοχάτ της επαρχίας Κχίμπερ-Πακτούνκβα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, Μπιλάλ Φαΐζι

Γιατί φεύγουν οι εργαζόμενοι – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Νέα έρευνα του kariera.gr και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτυπώνει τις τάσεις στην προσέλκυση προσωπικού, τη μισθολογική διαφάνεια και τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στο HR.

Πυρκαγιά στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης – Ενεργοποιήθηκε το 112

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Στην περιοχή της φωτιάς εντοπίζονται διάσπαρτες κατοικίες

Τραγωδία στον Πειραιά: O ιατροδικαστής μιλά για αναθυμιάσεις από κλιματισμό και κινητήρα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ο πατέρας του 28χρονου ανακάλυψε τα δύο νεαρά άτομα νεκρά - Εικόνες και βίντεο από το σημείο

Μέσι εκτός προπόνησης πριν τον ημιτελικό: Τι συμβαίνει με τον αρχηγό της Αργεντινής;

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Ο Λιονέλ Μέσι απουσίασε από την προπόνηση της Δευτέρας ενόψει του ημιτελικού Μουντιάλ με την Αγγλία, αν και τα πρώτα μηνύματα εμφανίζονται καθησυχαστικά για τη συμμετοχή του.

Φωτιά σε διαμέρισμα στα Ανω Πατήσια: Πόσες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο

Ελλάδα 14.07.2026
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Λασκαράτου.