E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χάος στο Χίθροου: Ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν μετά την απαγόρευση πτήσεων

Ακραίος συνωστισμός για όσους ήθελαν να φύγουν από το Λονδίνο

Δημοσίευση 21/12/2020 | 08:31

Χάος στο Χίθροου: Ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν μετά την απαγόρευση πτήσεων

Οι εικόνες χάους καταγράφηκαν έως αργά το βράδυ της Κυριακής στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Μεγάλη Βρετανία, το Χίθροου οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε «συναγερμό» για την μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων που οδήγησαν και την κυβέρνηση σε λήψη αυστηρότατων μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω διάδοση του ιού, πολλές είναι οι χώρες που απαγόρευσαν τις πτήσεις από τη Βρετανία, εγκλωβίζοντας έτσι εκατοντάδες ταξιδιώτες στο Χίθροου του Λονδίνου.

Επιβάτες παρέμεναν καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο αναμένοντας οδηγίες από τις αεροπορικές εταιρίες για το εάν θα καταφέρουν να πετάξουν προς τους προορισμούς τους. Εις μάτην, όμως, καθώς η αναμονή οδήγησε σε ακραίο συνωστισμό.

Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Φινλανδία και Δανία απαγόρευσαν αρχικά όλες τις πτήσεις που μεταφέρουν επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο για περίοδο τουλάχιστον 48 ωρών.

Το Ισραήλ, η Τουρκία, το Μαρόκο, το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία και το Ελ Σαλβαδόρ ακολούθησαν αργότερα, ενώ η πίεση αυξανόταν χθες το βράδυ στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αναλάβουν δράση. Στην παραπάνω λίστα προστέθηκε και ο Καναδάς, ενώ αρκετές είναι οι χώρες που επιβάλλουν άλλου είδους αυστηρά μέτρα ελέγχου στις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτός από αυτούς που περίμεναν οδηγίες για το εάν θα μπορέσουν να πετάξουν προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τις γιορτές, στο αεροδρόμιο υπήρχαν και αρκετοί Βρετανοί που ετοιμάζονταν να πάνε στην επαρχία για τις μέρες των Χριστουγέννων με τις οικογένειες τους, με τον κίνδυνο φυσικά να μεταφέρουν το ιό και σε περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καλύτερα από ότι στη βρετανική πρωτεύουσα που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown.

Η κατάσταση, ωστόσο δεν δημιούργησε προβλήματα μόνο στα ταξίδια των πολιτών αλλά και στις εισαγωγές της Βρετανίας.

Το λιμάνι του Ντόβερ έκλεισε για όλα τα φορτηγά οχήματα που έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο χθες το βράδυ για τις επόμενες 48 ώρες. Οι μεταφορείς που έρχονται στη Βρετανία από τη Γαλλία θα εξακολουθούν να επιτρέπονται, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι οι οδηγοί φορτηγών δεν θα ταξιδέψουν για να αποφύγουν να εγκλωβιστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών, Ian Wright, δήλωσε: «Η απόσυρση της συνοδευόμενης εμπορευματικής κίνησης από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Γαλλία έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στα βρετανικά χριστουγεννιάτικα εφόδια και τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προβλήματα με το Instagram – Χρήστες δεν μπορούν να στείλουν μήνυμα

Tech + Science 11.03.2026
Χιλιάδες αναφορές για τεχνικά προβλήματα με το Instagram παγκοσμίως

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70