E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χάος στο Χίθροου: Ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν μετά την απαγόρευση πτήσεων

Ακραίος συνωστισμός για όσους ήθελαν να φύγουν από το Λονδίνο

Δημοσίευση 21/12/2020 | 08:31

Χάος στο Χίθροου: Ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν μετά την απαγόρευση πτήσεων

Οι εικόνες χάους καταγράφηκαν έως αργά το βράδυ της Κυριακής στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Μεγάλη Βρετανία, το Χίθροου οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε «συναγερμό» για την μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων που οδήγησαν και την κυβέρνηση σε λήψη αυστηρότατων μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω διάδοση του ιού, πολλές είναι οι χώρες που απαγόρευσαν τις πτήσεις από τη Βρετανία, εγκλωβίζοντας έτσι εκατοντάδες ταξιδιώτες στο Χίθροου του Λονδίνου.

Επιβάτες παρέμεναν καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο αναμένοντας οδηγίες από τις αεροπορικές εταιρίες για το εάν θα καταφέρουν να πετάξουν προς τους προορισμούς τους. Εις μάτην, όμως, καθώς η αναμονή οδήγησε σε ακραίο συνωστισμό.

Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Φινλανδία και Δανία απαγόρευσαν αρχικά όλες τις πτήσεις που μεταφέρουν επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο για περίοδο τουλάχιστον 48 ωρών.

Το Ισραήλ, η Τουρκία, το Μαρόκο, το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία και το Ελ Σαλβαδόρ ακολούθησαν αργότερα, ενώ η πίεση αυξανόταν χθες το βράδυ στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αναλάβουν δράση. Στην παραπάνω λίστα προστέθηκε και ο Καναδάς, ενώ αρκετές είναι οι χώρες που επιβάλλουν άλλου είδους αυστηρά μέτρα ελέγχου στις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτός από αυτούς που περίμεναν οδηγίες για το εάν θα μπορέσουν να πετάξουν προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τις γιορτές, στο αεροδρόμιο υπήρχαν και αρκετοί Βρετανοί που ετοιμάζονταν να πάνε στην επαρχία για τις μέρες των Χριστουγέννων με τις οικογένειες τους, με τον κίνδυνο φυσικά να μεταφέρουν το ιό και σε περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καλύτερα από ότι στη βρετανική πρωτεύουσα που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown.

Η κατάσταση, ωστόσο δεν δημιούργησε προβλήματα μόνο στα ταξίδια των πολιτών αλλά και στις εισαγωγές της Βρετανίας.

Το λιμάνι του Ντόβερ έκλεισε για όλα τα φορτηγά οχήματα που έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο χθες το βράδυ για τις επόμενες 48 ώρες. Οι μεταφορείς που έρχονται στη Βρετανία από τη Γαλλία θα εξακολουθούν να επιτρέπονται, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι οι οδηγοί φορτηγών δεν θα ταξιδέψουν για να αποφύγουν να εγκλωβιστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών, Ian Wright, δήλωσε: «Η απόσυρση της συνοδευόμενης εμπορευματικής κίνησης από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Γαλλία έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στα βρετανικά χριστουγεννιάτικα εφόδια και τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός ένας 23χρονος από το τροχαίο στο Μαρκόπουλο, ένας σοβαρά τραυματίας στο Ίλιον

Ελλάδα 02.01.2026
Το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στη μπάρες του δρόμου

Η έφηβη κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο οικογενειακό μαυσωλείο

Κόσμος 02.01.2026
Ειδικοί εξέλαβαν την εμφάνιση της νεαρής ως ακόμη μια ένδειξη πως ο κ. Κιμ ετοιμάζει την κόρη του για τη διαδοχή του

Νεκρή σε πολυτελές ξενοδοχείο εντοπίστηκε η 34χρονη κόρη του Τόμι Λι Τζόουνς, Βικτόρια

Κόσμος 02.01.2026
Τα αίτια θανάτου παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας

Πώς λειτουργούν σήμερα καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Ελλάδα 02.01.2026
Τα περισσότερα καταστήματα αλλά και σούπερ μάρκετ είναι κλειστά λόγω της καθιερωμένης απογραφής

Κραν Μοντανά: Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τον εφιάλτη, «παγίδα θανάτου» η μια έξοδος διαφυγής

Κόσμος 02.01.2026
Η ταυτοποίηση των θυμάτων συνεχίζεται μετά την πυρκαγιά σε μπαρ στο Κραν Μοντανά, έχουν καταμετρηθεί πάνω από σαράντα νεκροί

Λουτράκι: Kαρχαρίας κολυμπάει σε ρηχά νερά δίπλα στην παραλία

Ελλάδα Χτες
Συχνές πλέον οι εμφανίσεις καρχαριών στις ελληνικές θάλασσες κοντά στις ακτές

Τι είναι το flashover που οδήγησε στον όλεθρο του Κραν Μοντανά;

Κόσμος Χτες
Ενώ αρχικά μαρτυρίες ανέφεραν για κερί, για πυροτέχνημα μίλησε αργότερα από την πλευρά του ο Ιταλός πρέσβης

Καιρός: Δυσάρεστα νέα για το 2026 ‑ Αναμένεται να είναι από τις θερμότερες χρονιές της Ιστορίας

Κόσμος Χτες
Η άνοδος της θερμοκρασίας συνδέεται άμεσα με τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Χάος στο Ιράν: Ο λαός στους δρόμους κατά των Αγιατολάχ, τρεις νεκροί και εσωτερικές ρωγμές στο καθεστώς

Κόσμος Χτες
Οι πρώτες κοινωνικές εκρήξεις έκαναν την εμφάνισή τους την περσινή άνοιξη

Πρωτοχρονιάτικος πολιτικός καφές Μητσοτάκη‑Τασούλα στο Κολωνάκι – Με ευχές και συνομιλίες με πολίτες ξεκίνησε το 2026

Πολιτική Χτες
Η παρέα συμπληρώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη και τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που ξεκινάει η φωτιά μέσα στο μπαρ στο Κραν Μοντανά

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 100 τραυματίστηκαν

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: «Σερβιτόρος στους ώμους συναδέλφου του έβαλε φωτιά στο ταβάνι του μπαρ με βεγγαλικό» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Κόσμος Χτες
Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τις στιγμές που προηγήθηκαν της φονικής έκρηξης και πυρκαγιάς με τους 40 νεκρούς