E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρεβεγιόν... το μεσημέρι ‑ Πέτσας: Δεν αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα

«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα lockdown

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/12/2020 | 13:16

Ρεβεγιόν... το μεσημέρι ‑ Πέτσας: Δεν αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα

Τις προθέσεις της κυβέρνησης να μην υπάρξει αλλαγή στο ωράριο κυκλοφορίας τις ημέρες των εορτών, ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας.

Άρα αν κάποιος επιμένει να κάνει Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν θα πρέπει να το «μεταφέρει» νωρίτερα και με συμμετοχή που δεν θα ξεπερνά τα 9 ατόμα, δεδομένου ότι το βράδυ και συγκεκριμένα από τις 22:00 έως τις 05:00 θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων, ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο τύπου Δυτικής Αττικής, Κοζάνης» τόνισε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα οι επαφές μας» σημείωσε.

Επιβεβαιώθηκε λοιπόν, ότι το κυβερνητικό επιτελείο, όσο περνούν οι μέρες, και με δεδομένα τα επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορονοϊό, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους, μόνο πρόθυμο δεν είναι να επεκτείνει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας ούτε τις ημέρες της παραμονής των Χριστουγέννων ούτε και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Αντίθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν νέα αυστηρά lockdown, τύπου Δυτικής Αττικής και Κοζάνης, εφόσον χρειαστεί. «Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «Όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εαν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί»

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι τον Φεβρουάριο - Mάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας. Κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ραντεβού και να μην το απορρίπτουν.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ Πέτσας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας. Για το θέμα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ Πέτσας τόνισε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά.

Γώγος: Μη χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν

Στο ίδιο κμήκος κύματος και οι επιστήμονες αναφορικά με τον συγχρωτισμό στα εορταστικά ρεβεγιόν των επόμενων ημερών. Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε ότι οι γιορτές πρέπει να είναι τελείως οικογενειακές ενώ υπενθύμισε ότι ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προτείνει ακόμα και σε αυτές τις συγκεντρώσεις θα πρέπει να φοράμε μάσκα.

«Ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν» είπε χαρακτηριστικά στο Open TV και την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάννη, και συνέχισε: «Δεν πρέπει να υπάρχει γενικώς συσσώρευση κόσμου. Στους κλειστούς χώρους είναι πρόβλημα η συσσώρευση. Σε ένα κλειστό χώρο, ακόμη και ένας θετικός και με μάσκα θα το μεταδώσει. Είναι υπερμεταδότης». Πάντως ο κ. Γώγος έδωσε μία ελπίδα για το άμεσο μέλλον λέγοντας ότι «Πρέπει να συνεχιστούν οι θυσίες. Πραγματικά υπολογίζουμε ότι θα είναι για 1-2 μήνες».

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας τόνισε ότι «υπάρχει μία μικρή αλλά δειλή βελτίωση, υπάρχουν όμως δεκάδες χιλιάδες ενεργά κρούσματα», ενώ ανέφερε ότι αν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου υπάρχουν καλύτεροι δείκτες είναι πιθανό να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία: «Είμαστε επιφυλακτικοί. Μετά θα σκεφτούμε για γυμνάσια και λύκεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγριο φονικό συγκλονίζει τη Χίο – 51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου

«Εκτοξεύτηκε» η SpaceX: Ο Έλον Μασκ είναι επισήμως ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στην ιστορία

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Με ιστορική άντληση 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενόψει της εισαγωγής της στον Nasdaq, η αεροδιαστημική εταιρεία οδηγεί τον ιδιοκτήτη της σε οικονομικό ρεκόρ όλων των εποχών

Δήλωνε κληρικός, βγήκε στον δρόμο στα Πετράλωνα και έδειχνε τα γεννητικά του όργανα στους περαστικούς

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο 52χρονος άνδρας συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

«Έπεσαν» Facebook, Messenger και Instagram: Παγκόσμιο κρασάρισμα στις πλατφόρμες της Meta

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Προβλήματα μεγάλης κλίμακας για το Facebook

Οργισμένος ξανά ο Τραμπ με τους Ιρανούς: Είναι ανέντιμοι, οι όροι που διέρρευσαν δεν έχουν καμία σχέση με όσα συμφωνήθηκαν γραπτώς

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
«Όσα είπαν, συμπεριλαμβανομένης της αδύναμης και αξιολύπητης δήλωσής τους σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καλή πίστη στις διαπραγματεύσεις

«Έπεσαν» Facebook και Messenger ‑ Προβλήματα και στο Instagram

Κόσμος 12.06.2026
Δεν «φορτώνουν» οι σελίδες

Αίγιο: «Να ανοίξουν τηλέφωνα και υπολογιστές» ζητά η πλευρά του Ιταλού – Επιμένει στην αθωότητα του

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο 65χρονος Ιταλός θα απολογηθεί το Σάββατο για τη δολοφονία της 54χρονης συντρόφου του και του 26χρονου γιου της

Κίνα: Συναγερμός για θαλάσσιες χελώνες και ψάρια κατασκόπους

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ζώα εξοπλισμένα με αισθητήρες «από ξένες υπηρεσίες συλλέγουν ευαίσθητα θαλάσσια δεδομένα»

Οι Βρυξέλλες απαγορεύουν τα ηλεκτρικά πατίνια από το 2027

Κόσμος 12.06.2026
Η πρωτεύουσα του Βελγίου τους κάνει «έξωση» ύστερα από τα εκατοντάδες ατυχήματα

Χίος: Καυγάς με μαχαίρι στοίχισε τη ζωή σε 31χρονο – Ρήξη σπλήνας από τα τραύματα

Ελλάδα 12.06.2026
Ο τραυματίας χειρουργήθηκε αμέσως, ωστόσο δεν κατάφερε να επιζήσει από τα τραύματά του

Ο Βρετανός ζωγράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 χρόνων ‑ Το έργο και η πορεία του

Κόσμος 12.06.2026
Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, μια από τις πλέον επιδραστικές φιγούρες της σύγχρονης τέχνης και σημαντικός Βρετανός καλλιτέχνης, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών