E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρεβεγιόν... το μεσημέρι ‑ Πέτσας: Δεν αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα

«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα lockdown

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/12/2020 | 13:16

Ρεβεγιόν... το μεσημέρι ‑ Πέτσας: Δεν αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα

Τις προθέσεις της κυβέρνησης να μην υπάρξει αλλαγή στο ωράριο κυκλοφορίας τις ημέρες των εορτών, ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας.

Άρα αν κάποιος επιμένει να κάνει Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν θα πρέπει να το «μεταφέρει» νωρίτερα και με συμμετοχή που δεν θα ξεπερνά τα 9 ατόμα, δεδομένου ότι το βράδυ και συγκεκριμένα από τις 22:00 έως τις 05:00 θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων, ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο τύπου Δυτικής Αττικής, Κοζάνης» τόνισε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα οι επαφές μας» σημείωσε.

Επιβεβαιώθηκε λοιπόν, ότι το κυβερνητικό επιτελείο, όσο περνούν οι μέρες, και με δεδομένα τα επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορονοϊό, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους, μόνο πρόθυμο δεν είναι να επεκτείνει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας ούτε τις ημέρες της παραμονής των Χριστουγέννων ούτε και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Αντίθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν νέα αυστηρά lockdown, τύπου Δυτικής Αττικής και Κοζάνης, εφόσον χρειαστεί. «Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «Όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εαν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί»

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι τον Φεβρουάριο - Mάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας. Κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ραντεβού και να μην το απορρίπτουν.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ Πέτσας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας. Για το θέμα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ Πέτσας τόνισε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά.

Γώγος: Μη χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν

Στο ίδιο κμήκος κύματος και οι επιστήμονες αναφορικά με τον συγχρωτισμό στα εορταστικά ρεβεγιόν των επόμενων ημερών. Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε ότι οι γιορτές πρέπει να είναι τελείως οικογενειακές ενώ υπενθύμισε ότι ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προτείνει ακόμα και σε αυτές τις συγκεντρώσεις θα πρέπει να φοράμε μάσκα.

«Ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν» είπε χαρακτηριστικά στο Open TV και την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάννη, και συνέχισε: «Δεν πρέπει να υπάρχει γενικώς συσσώρευση κόσμου. Στους κλειστούς χώρους είναι πρόβλημα η συσσώρευση. Σε ένα κλειστό χώρο, ακόμη και ένας θετικός και με μάσκα θα το μεταδώσει. Είναι υπερμεταδότης». Πάντως ο κ. Γώγος έδωσε μία ελπίδα για το άμεσο μέλλον λέγοντας ότι «Πρέπει να συνεχιστούν οι θυσίες. Πραγματικά υπολογίζουμε ότι θα είναι για 1-2 μήνες».

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας τόνισε ότι «υπάρχει μία μικρή αλλά δειλή βελτίωση, υπάρχουν όμως δεκάδες χιλιάδες ενεργά κρούσματα», ενώ ανέφερε ότι αν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου υπάρχουν καλύτεροι δείκτες είναι πιθανό να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία: «Είμαστε επιφυλακτικοί. Μετά θα σκεφτούμε για γυμνάσια και λύκεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαία: Νέοι σαρωτικοί έλεγχοι για μεθυσμένους οδηγούς στην Αττική – 12 συλλήψεις και 387 παραβάσεις σε αλκοτέστ

Ελλάδα 24.11.2025
Η Τροχαία πραγματοποίησε συνολικά 22.800 ελέγχους το τελευταίο τετραήμερο και βεβαιώθηκαν 387 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Κασσελάκης: «Κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού» το βιβλίο Τσίπρα

Ελλάδα 24.11.2025
«Η Ιθάκη του Τσίπρα θα καταλήξει «Τιτανικός» για το πανάκριβο rebranding του», διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι βάζει «φρένο» στην παγκόσμια περιοδεία των Μποφίλιου ‑ Χαρούλη

Ελλάδα 24.11.2025
Οι δύο ερμηνευτές έχουν προγραμματίσει παγκόσμια περιοδεία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη σε 9 χώρες και 22 πόλεις

Αλιμος: Ανδρας επιτίθεται και παρενοχλεί γυναίκες – «Με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε» λέει ένα από τα θύματά του

Ελλάδα 24.11.2025
Ο συγκεκριμένος φέρεται να έχει επιτεθεί σε ακόμα δύο γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου

Οργή από τους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο για το ειρηνευτικό σχέδιο – «Απολύτως εξευτελιστικό»

Κόσμος 24.11.2025
Όσα υποστηρίζουν για τις εγγυήσεις ασφαλείας και την παραχώρηση εδαφών

Ρουμάνοι επιβάτες τρέχουν να προλάβουν την πτήση τους στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και συλλαμβάνονται

Κόσμος 24.11.2025
Οι δύο Ρουμάνοι έσπασαν το γυαλί συναγερμού έκτακτης ανάγκης και έτρεχαν στον διάδρομο του αεροδρομίου κάνοντας νόημα στον πιλότο να περιμένει

Ο Αδόλφος Χίτλερ της Ναμίμπια έτοιμος να επανεκλεγεί στις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου

Κόσμος 24.11.2025
Ο πολιτικός Adolf Hitler Uunona εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2020 με μεγάλη διαφορά και ετοιμάζεται για νέα εκλογική επιτυχία

Η «κατάρα» των Κένεντι ξαναχτύπησε: Η 35χρονη εγγονή που διαγνώστηκε με καρκίνο

Κόσμος 24.11.2025
Ατυχήματα, σκάνδαλα και μυστικές ιατρικές πράξεις

Πέθανε ο θρύλος της ρέγκε Τζίμι Κλιφ

Κόσμος 24.11.2025
Η σύζυγός του ανακοίνωσε τον θάνατο μέσω Instagram, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο της με συγκινητικά λόγια

Κακοκαιρία στα Τζουμέρκα: Γκρεμίστηκαν σπίτια ‑ Αποκλείστηκαν χωριά στα Μετέωρα

Ελλάδα 24.11.2025
Στη δυτική Ελλάδα οι μεγαλύτερες καταστροφές από την κακοκαιρία - Αποκλεισμένα χωριά και κατεστραμμένα σπίτια

Κωνσταντινούπολη: Αντιδράσεις για τα φορτηγά μέσα στην Αγία Σοφία

Κόσμος 24.11.2025
Οι τουρκικές Αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι, με τις κινήσεις τους, προκαλούν φθορές σε ένα παγκοσμίου ακτινοβολίας πολιτιστικό μνημείο όπως είναι εκείνο της Αγίας Σοφίας