E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Και ο στρατός στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού

Πως θα συμμετέχει στην διαδικασία των τεστ

Δημοσίευση 18/12/2020 | 19:21

Και ο στρατός στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού

Και ο στρατός στην «μάχη» με τον «αόρατο εχθρό»! Βήμα – βήμα η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα τεστ κορωνοϊού. Πώς θα κλείνεται το ραντεβού. Ποιες μέρες, ποιες ώρες και πού θα προσέρχονται οι πολίτες. 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο στρατός συνδράμουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής απειλής του κορωνοϊού με εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα μεταφοράς καθώς και χώρους νοσηλείας. Αυτό τόνισε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής, 18.12.2020, στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας», τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι Ένοπλες Δυνάμεις «συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη 130 σταθμών δειγματοληψίας και τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests). Οι σταθμοί δειγματοληψίας έχουν ήδη αναπτυχθεί σε 73 πόλεις της ελληνικής επικράτειας από 97 μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των στρατιωτικών νοσοκομείων, καλύπτοντας, έτσι και τις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρας».

Όλοι στη μάχη!

Αναφερόμενος στους σταθμούς, τόνισε ότι είναι «στεγασμένοι σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των στρατιωτικών μονάδων και έχουν, ήδη, στελεχωθεί με ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας».

Επιπλέον, συμπλήρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, η Πολιτική Προστασία έχει διαθέσει τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, δηλαδή, «κιτ των rapid tests, tablets καθώς και μέσα προστασίας του προσωπικού».

Από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στους σταθμούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων. Η προσέλευση θα γίνεται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες κατόπιν ραντεβού, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την Πολιτική Προστασία».

Παράλληλα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, αλλά, και την ανακούφιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου από την υγειονομική κρίση».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι εξής επτά δράσεις:

– Η διάθεση στο υπουργείο Υγείας 35 απλών κλινών νοσηλείας και 18 κλινών ΜΕΘ στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας για την κάλυψη περιστατικών κορωνοϊού.

– Η διάθεση κλινών ΜΕΘ για την κάλυψη γενικών περιστατικών του ΕΚΑΒ.

– Η διάθεση 2 κλινικών του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, με 28 κλίνες έκαστη, για τη μεταφορά των μη covid περιστατικών των καρδιοχειργουρικών και νευροχειρουργικών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προκειμένου οι αντίστοιχες κλινικές του ΑΧΕΠΑ να διατεθούν για ασθενείς με κορωνοϊό.

– Η ανάπτυξη και λειτουργία κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρου του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

– Η υποστήριξη του ΕΚΑΒ στο έργο της μεταφοράς μη covid περιστατικών με ασθενοφόρα στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

– Η διάθεση 232 στελεχών υγειονομικού στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ, τα εργαστήρια αναφοράς κορωνοϊού Αθήνας και Θεσσαλονίκης, την περιφέρεια Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, στην ομάδα διαχείρισης κρίσεων στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το Κέντρο Υγείας Εχίνου καθώς και σε πύλες εισόδου της χώρας.

– Η παρασκευή και διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων για την κάλυψη των αναγκών του υπουργείου Υγείας και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω», είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς καμία έκπτωση στην εκτέλεση της κύριας αποστολής τους, διαθέτουν την τεχνογνωσία και την ετοιμότητα να σταθούν αρωγοί στο κοινωνικό σύνολο, συμμετέχοντας με τις δυνάμεις τους στο κοινό εθνικό μέτωπο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού για την προάσπιση του μείζονος αγαθού της δημόσιας υγείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρεις Αιγύπτιοι ανασύρθηκαν νεκροί από τον ποταμό Σάβο – Είχαν πάει για κολύμπι την Κυριακή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο πτώματα εντόπισε ειδική αστυνομική μονάδα και το τρίτο ανακάλυψαν λίγο αργότερα οι πυροσβέστες

Ισπανία: Απαγόρευση καπνίσματος σε παραλίες και εξωτερικούς χώρους – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης πλήρη απαγόρευση κάθε διαφήμισης καπνού και προϊόντων ατμίσματος

Θεσσαλονίκη: Ράγισε τζαμαρία στο Μετρό στον σταθμό Βενιζέλου ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της φθοράς πάνω από τις κυλιόμενες σκάλες

Φωτιά στο Ολυμπιακό Χωριό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πέθανε ο Όλαφ Τούφτε: Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας 2004

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη φάρμα του στη Νορβηγία και κατέληξε σε ηλικία 50 ετών

Η Ευρώπη έχει πρόβλημα με τον λαγοκέφαλο ‑ Πόσο πρέπει να ανησυχούμε ‑ Πλησιάζουν οι καρχαρίες;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βρετανίδα δημοσιογράφος ανησυχεί ότι οι διακοπές της θα μετατραπούν σε «Σαγόνια του Σαγονιού»

Φρίκη στο Λος Αντζελες: 20χρονη μητέρα πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ κοιμόταν με την 1 έτους κόρη της

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεχθήκαμε 8 πυροβολισμούς μέσα στο υπνοδωμάτιο, εκείνη πέθανε 10 λεπτά αργότερα», ανέφερε ο σύντροφος του θύματος

«Καμίνι» η Ελλάδα: Θερμική κάμερα κατέγραψε 62°C σε ταράτσα ‑ Ποιες περιοχές «βράζουν»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο υδράργυρος αγγίζει τους 43°C και οι αντοχές των πολιτών δοκιμάζονται – Συναγερμός Red Code κατηγορίας 5 και αφρικανική σκόνη

Χάκερ άδειασαν e‑banking ζευγαριού: Το Πρωτοδικείο διατάσσει την τράπεζα να αποζημιώσει τα θύματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η απόφαση καταρρίπτει τους «ψιλούς όρους» των συμβολαίων και μεταθέτει το βάρος της απόδειξης αποκλειστικά στην τράπεζα

Φωτιά στην Τήνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Boeing 777 της Kalitta Air ξύνει με την ουρά τον διάδρομο στο Σινσινάτι, πετά σπίθες και επανασηκώνεται – Βίντεο

Κόσμος Χτες
Κατά την πρώτη προσπάθεια προσγείωσης, η ουρά του αεροσκάφους ήρθε σε επαφή με τον διάδρομο

Νέα τηλεφωνική απάτη: Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος – Ποια τακτική χρησιμοποιούν οι δράστες