E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Έτσι σκότωσαν τον παππού τα δύο ανήλικα αδέρφια

Η 45χρονη γιαγιά που φύλαγε τσίλιες και τα ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στο σπίτι της

Δημοσίευση 18/12/2020 | 11:21

Θεσσαλονίκη: Έτσι σκότωσαν τον παππού τα δύο ανήλικα αδέρφια

Σοκάρει από νωρίς το πρωί η είδηση ότι δύο ανήλικα αδέρφια στη Θεσσαλονίκη, ένας 14χρονος και μία 12χρονη, δολοφόνησαν έναν 87χρονο για 250 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα, ενώ η 45χρονη γιαγιά τους, μαζί με τον 40χρονο σύντροφό της κράταγαν τσίλιες έξω από το σπίτι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο ανήλικοι φέρονται να εισέβαλλαν στην αυλή της μονοκατοικίας όπου διέμενε ο 87χρονος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ίδιο.

Κατάφεραν να του αφαιρέσουν αιχμηρό αντικείμενο και τον χτύπησαν σε διάφορα σημεία του σώματος του. Στη συνέχεια μπήκαν στο σπίτι και πήραν 250 ευρώ και μιά χρυσή αλυσίδα σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Έξω από το σπίτι κράταγαν τσίλιες η 45χρονη γιαγιά τους και ο 40χρονος σύντροφός της. Ο 87χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου δύο 24ωρα μετά κατέληξε.

Αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των ατόμων σε σπίτι προσωρινής διαμονής των δύο ενηλίκων στην Άνω Πόλη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, οπότε και συνελήφθη.Συνελήφθη επίσης και η 45χρονη γιαγιά καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια.

Οι δύο ανήλικοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία οδηγήθηκαν ήδη σε κρατικές δομές.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η διεξοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συλλογή προανακριτικού υλικού και την ανάλυση πληροφοριών για περίπτωση ληστείας σε βάρος υπερήλικα και η επισταμένη έρευνα του τόπου τέλεσης από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, οδήγησαν στην εξιχνίασή της, με τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.

Πρόκειται για δύο ανήλικους ημεδαπούς (αδέρφια αγόρι-κορίτσι), οι οποίοι αφού εισήλθαν παράνομα σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας, προσέγγισαν το οίκημα πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον 87χρονο ένοικο και με χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου που του απέσπασαν, αφαίρεσαν από τους εσωτερικούς χώρους χρηματικό ποσό και μία χρυσή αλυσίδα. Εξωτερικά τους παρείχαν συνδρομή η 45χρονη γιαγιά τους με τον 40χρονο σύντροφό της ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών και αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, σε οικία προσωρινής διαμονής των δύο ενηλίκων στην Άνω Πόλη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, οπότε και συνελήφθη. Συνελήφθη επίσης και η 45χρονη γυναίκα, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα Χτες
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα Χτες
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα Χτες
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα Χτες
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός Χτες
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα Χτες
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα Χτες
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα Χτες
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του