E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πατρινό Καρναβάλι 2021: «Μπλόκο» και φέτος από τον κορωνοϊό

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Δημοσίευση 17/12/2020 | 20:45

Πατρινό Καρναβάλι 2021: «Μπλόκο» και φέτος από τον κορωνοϊό

Λόγω του κορωνοϊού το πατρινό καρναβάλι για το 2021 δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον όπως το ξέραμε. Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, Ήρας Κουρή, έκανε την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το patratimes.gr στο κείμενό της η κα. Κουρή αναφέρει: «Το Πατρινό Καρναβάλι παραμένει ο θεσμός που ταυτίζεται με την ιστορία της Πάτρας, ξεπηδά αβίαστα από τα σπλάχνα της και χρόνια τώρα γοητεύει, συνεγείρει και γεμίζει χιλιάδες κόσμου με χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον. Αναπολούμε όσα με κόπο προετοιμάσαμε για το Καρναβάλι του 2020 και υποχρεωθήκαμε να αναβάλλουμε, αποδεχόμενοι την ΚΥΑ με την οποία ματαιώνονταν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, θεωρώντας πρώτιστο καθήκον μας την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συνδημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

Δυστυχώς φέτος, λόγω της πανδημίας και των συνθηκών που διαμορφώθηκαν είμαστε αναγκασμένοι να ματαιώσουμε ή να περιορίσουμε τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού 2021, κρατώντας όμως την ουσία τους στόχους μας, ενεργοποιώντας την φαντασία και αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία.

Το καμπανάκι που κρούουν οι επιστήμονες για την ένταση και τη διάρκεια της πανδημίας δεν μας επιτρέπουν να βαδίσουμε στους δρόμους που τα προηγούμενα χρόνια βαδίζαμε για το σχεδιασμό των εκδηλώσεων. Ακόμα και αν τροποποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορεί να γίνει καμιά "παρέλαση" ή ανοικτή εκδήλωση, καθώς ο αυθορμητισμός και η επιθυμία συμμετοχής δεν περιορίζεται, δεν τιθασεύεται και δεν οροθετείται. Η καρναβαλική παρέλαση είναι παρέλαση κεφιού, ανεμελιάς, χορού, διασκέδασης.

Το δύσκολο δεν είναι να περιγράψουμε ένα σύνολο περιορισμών και κανονισμών λειτουργίας, το δύσκολο είναι να χωρέσουμε το νόημα του Καρναβαλιού στη νέα πραγματικότητα.

Ο προγραμματισμός μας κινείται σε δρόμους τηλεοπτικούς, διαδικτυακούς και με έμφαση στο στολισμό της πόλης, έχοντας πάντα κατά νου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που έχουν μείνει άνεργοι, που έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους, που δοκιμάζονται οικονομικά και ψυχικά.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για καρναβαλικές εκδηλώσεις χαράς, κεφιού, ανεμελιάς όταν συμπολίτες μας νοσηλεύονται ή πενθούν , όταν συμπολίτες μας βιώνουν την οικονομική καταστροφή και βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης . Θα σηματοδοτήσουμε λοιπόν, την καρναβαλική περίοδο με σύνεση, υπευθυνότητα και σεβασμό στον συνάνθρωπο και στην ιστορία της πόλης.

Το τελευταίο διάστημα οι Δημοτικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΠΙΡΑΛ συντονισμένα επιτέθηκαν στη δημοτική αρχή με τρόπο, σε κάποιες περιπτώσεις, αδόκιμο κατηγορώντας την για αδράνεια και αδιαφορία. Είναι γνωστό πια στους Πατρινούς ότι δεν υπάρχει καμιά ιδεολογική διαφορά στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Οι ενέργειές και οι παρεμβάσεις τους πηγάζουν από την ίδια αφετηρία και στόχο έχουν την εξυπηρέτηση μεμονωμένων ομάδων και συγκεκριμένων συμφερόντων στην πόλη.

Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το Πατρινό Καρναβάλι ως θησαυρό της πόλης και ο πατραϊκός λαός, του οποίου το όφελος η δημοτική αρχή έχει ως απόλυτο οδηγό για τις όποιες κινήσεις της, ξέρει πολύ καλά και εμπιστεύεται τις θεσμικές διαδικασίες και τους φορείς με τους οποίους το Πατρινό Καρναβάλι θα προχωρήσει σε καιρό πανδημίας και μετά. Μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην μη εμπορευματοποίησή του, στη διαχείρισή των εκδηλώσεων αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο, στην ευρεία συμμετοχικότητα του κόσμου, στην καλλιέργεια καρναβαλικής παιδείας για τη νεολαία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των ταξί στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική

Γαλλία: Δηλητηρίασε τις κόρες της και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον άνδρα της

Κόσμος Χτες
Η 18χρονη κόρη της Μεϊλίς Ντομπόν πέθανε έπειτα από τη λήψη δεκαπλάσιας δόσης υπνωτικού

Σοκ στην Πάτρα: Αγρια επίθεση Ρομά κατά διανομέα ‑ Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν

Ελλάδα Χτες
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα επιτέθηκαν στον διανομέα ενώ οδηγούσε στην οδό Ιωνίας και Σμύρνης

Αγγλία: Η στιγμή που βρετανίδα δημοσιογράφος λιποθύμησε σε ζωντανή μετάδοση

Κόσμος Χτες
Η ίδια λίγο αργότερα με ανάρτηση της στο Instagram ανέφερε πως είναι «μια χαρά»

Σοκαριστική γυναικοκτονία στην Ιταλία: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε θανάσιμα από τον σύζυγό της

Κόσμος Χτες
Τον περασμένο Απρίλιο ο 50χρονος είχε επιτεθεί στη γυναίκα του με τσεκούρι σπάζοντας την πόρτα του υπνοδωματίου

Τελωνείο Προμαχώνα υπό «πολιορκία»: Οι Σερραίοι αγρότες στην πρώτη γραμμή – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες, αδυνατώντας να περάσουν από το μπλόκο στο 4ο χιλιόμετρο της οδόυ Σιδηροκάστρου-Προμαχώνα, στράφηκαν στην αναζήτηση εναλλακτικών περασμάτων μέσα από το βουνό

Πειραιάς: Ένας 16χρονος πίσω από τη σeξουαλική παρενόχληση σε πεζή

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για αλλοδαπό που διαμένει σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της μπλε γραμμής του Μετρό λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση

Ελλάδα Χτες
H κυκλοφορία διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο - Εθνική Αμυνα

Αδιανόητη τραγωδία: Τρεις νεαροί πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε από τον δρόμο και έπεσε ανάποδα σε πισίνα

Κόσμος Χτες
Το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα μιας απίστευτης σειράς περιστάσεων λένε οι Αρχές

Συνελήφθη γνωστός TikToker στην Τρίπολη ‑ Χτυπούσε και έκλεβε ηλικιωμένους

Ελλάδα Χτες
Ο 22χρονος «διαφήμιζε» μέσα από τα social media το σώμα του και τις μαχητικές ικανότητές του

Η Βρετανία απαντά στον Πούτιν: «Σταμάτα την αιματοχυσία και τους λεονταρισμούς – Αν κηρύξεις πόλεμο είμαστε έτοιμοι»

Κόσμος Χτες
«Ειρωνεία του να μιλάει ο Ρώσος πρόεδρος για πολεμοχαρή συμπεριφορά από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών» τονίζει το Λονδίνο