E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πατρινό Καρναβάλι 2021: «Μπλόκο» και φέτος από τον κορωνοϊό

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Δημοσίευση 17/12/2020 | 20:45

Πατρινό Καρναβάλι 2021: «Μπλόκο» και φέτος από τον κορωνοϊό

Λόγω του κορωνοϊού το πατρινό καρναβάλι για το 2021 δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον όπως το ξέραμε. Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, Ήρας Κουρή, έκανε την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το patratimes.gr στο κείμενό της η κα. Κουρή αναφέρει: «Το Πατρινό Καρναβάλι παραμένει ο θεσμός που ταυτίζεται με την ιστορία της Πάτρας, ξεπηδά αβίαστα από τα σπλάχνα της και χρόνια τώρα γοητεύει, συνεγείρει και γεμίζει χιλιάδες κόσμου με χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον. Αναπολούμε όσα με κόπο προετοιμάσαμε για το Καρναβάλι του 2020 και υποχρεωθήκαμε να αναβάλλουμε, αποδεχόμενοι την ΚΥΑ με την οποία ματαιώνονταν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, θεωρώντας πρώτιστο καθήκον μας την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συνδημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

Δυστυχώς φέτος, λόγω της πανδημίας και των συνθηκών που διαμορφώθηκαν είμαστε αναγκασμένοι να ματαιώσουμε ή να περιορίσουμε τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού 2021, κρατώντας όμως την ουσία τους στόχους μας, ενεργοποιώντας την φαντασία και αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία.

Το καμπανάκι που κρούουν οι επιστήμονες για την ένταση και τη διάρκεια της πανδημίας δεν μας επιτρέπουν να βαδίσουμε στους δρόμους που τα προηγούμενα χρόνια βαδίζαμε για το σχεδιασμό των εκδηλώσεων. Ακόμα και αν τροποποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορεί να γίνει καμιά "παρέλαση" ή ανοικτή εκδήλωση, καθώς ο αυθορμητισμός και η επιθυμία συμμετοχής δεν περιορίζεται, δεν τιθασεύεται και δεν οροθετείται. Η καρναβαλική παρέλαση είναι παρέλαση κεφιού, ανεμελιάς, χορού, διασκέδασης.

Το δύσκολο δεν είναι να περιγράψουμε ένα σύνολο περιορισμών και κανονισμών λειτουργίας, το δύσκολο είναι να χωρέσουμε το νόημα του Καρναβαλιού στη νέα πραγματικότητα.

Ο προγραμματισμός μας κινείται σε δρόμους τηλεοπτικούς, διαδικτυακούς και με έμφαση στο στολισμό της πόλης, έχοντας πάντα κατά νου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που έχουν μείνει άνεργοι, που έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους, που δοκιμάζονται οικονομικά και ψυχικά.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για καρναβαλικές εκδηλώσεις χαράς, κεφιού, ανεμελιάς όταν συμπολίτες μας νοσηλεύονται ή πενθούν , όταν συμπολίτες μας βιώνουν την οικονομική καταστροφή και βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης . Θα σηματοδοτήσουμε λοιπόν, την καρναβαλική περίοδο με σύνεση, υπευθυνότητα και σεβασμό στον συνάνθρωπο και στην ιστορία της πόλης.

Το τελευταίο διάστημα οι Δημοτικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΠΙΡΑΛ συντονισμένα επιτέθηκαν στη δημοτική αρχή με τρόπο, σε κάποιες περιπτώσεις, αδόκιμο κατηγορώντας την για αδράνεια και αδιαφορία. Είναι γνωστό πια στους Πατρινούς ότι δεν υπάρχει καμιά ιδεολογική διαφορά στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Οι ενέργειές και οι παρεμβάσεις τους πηγάζουν από την ίδια αφετηρία και στόχο έχουν την εξυπηρέτηση μεμονωμένων ομάδων και συγκεκριμένων συμφερόντων στην πόλη.

Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το Πατρινό Καρναβάλι ως θησαυρό της πόλης και ο πατραϊκός λαός, του οποίου το όφελος η δημοτική αρχή έχει ως απόλυτο οδηγό για τις όποιες κινήσεις της, ξέρει πολύ καλά και εμπιστεύεται τις θεσμικές διαδικασίες και τους φορείς με τους οποίους το Πατρινό Καρναβάλι θα προχωρήσει σε καιρό πανδημίας και μετά. Μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην μη εμπορευματοποίησή του, στη διαχείρισή των εκδηλώσεων αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο, στην ευρεία συμμετοχικότητα του κόσμου, στην καλλιέργεια καρναβαλικής παιδείας για τη νεολαία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κινηματογραφική καταδίωξη ανηλίκων στο κέντρο του Ηρακλείου – Δεν σταμάτησαν σε έλεγχο της Τροχαίας

Ελλάδα 16.04.2026
Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν, όταν εγκατέλειψαν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν σε ένα στενό και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή

NASA: Ο αστεροειδής «Απόφις», ο «θεός του χάους», αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη

Tech + Science 16.04.2026
Ονομάστηκε έτσι από τον αιγυπτιακό θεό του χάους και του αιώνιου σκότους, και ο μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη το 2029, αλλά οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης

«Χτύπα μια πόρτα και πες πεθαίνει»: Λυγίζει και ξεσπά η αδελφή της Μυρτούς που έχασε τη ζωή της στο Αργοστόλι

Ελλάδα 16.04.2026
«Οι φταίχτες να πληρώσουν», λέει η αδελφή της 19χρονης - Δείτε το βίντεο

Ο Πάπας επιτίθεται στους «τυράννους» που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για πολέμους

Κόσμος 16.04.2026
Η απάντηση του Πάπα μετά τη νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ

Κυψέλη: Ούτε τσιμέντο, ούτε αθηναϊκός σχιστόλιθος – Τι ήταν τελικά το υλικό που πλημμύρισε τους δρόμους

Ελλάδα 16.04.2026
Λόγω της διαρροής του υλικού στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία διεκόπη

Κρήτη: Νεκρός άνδρας σε σπηλιά στα Φαλάσαρνα ‑ Εντοπίστηκε χωρίς ρούχα

Ελλάδα 16.04.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στην παραλία Φαλάσαρνα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τραγωδία στον Ισημερινό: Πάνω από 10 νεκροί μετά την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Κόσμος 16.04.2026
Το δυστύχημα στον Ισημερινό έγινε κοντά στη Μογιετούρο, στην επαρχία Ασουάι των Ανδεων. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20.

«Βόμβα» για τα καύσιμα των αεροσκαφών: «Η Ευρώπη ίσως έχει αποθέματα για μόλις 6 εβδομάδες»

Κόσμος 16.04.2026
«Δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα πτήσεις να ακυρώνονται» δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ

Νέο ραντεβού ΗΠΑ ‑ Ιράν: «Αυξάνονται οι ελπίδες για το τέλος του πολέμου» λέει το Reuters

Κόσμος 16.04.2026
Οι εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή και οι συζητήσεις για ειρήνη στον Λίβανο - «Είμαστε αισιόδοξοι» αναφέρουν οι ΗΠΑ

Γεωργιάδης: «Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες»

Ελλάδα 16.04.2026
«Για την υπόθεση της ατυχούς Μυρτούς από την Κεφαλλονιά και τις καταγγελίες περί ελλείψεως ιατρών από τα ΤΕΠ, μίλησε προς ολίγου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ»