E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι 10 περιοχές που «φλερτάρουν» με αυστηρότερο lockdown

Το ενδεχόμενο να σφραγιστούν ακόμα και ολόκληρες περιοχές

Δημοσίευση 17/12/2020 | 08:33

Οι 10 περιοχές που «φλερτάρουν» με αυστηρότερο lockdown

Ο κορονοϊός επιμένει, τα κρούσματα και οι θάνατοι συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα παρά το lockdown και ίσως σε κάποιες περιοχές να γίνει και αυστηρότερο, αφού ο κίνδυνος εξακολουθεί να είναι μεγάλος.

Ο αριθμός των κρουσμάτων και την Τετάρτη (16.12.2020) παρέμεινε τετραψήφιος καθώς καταγράφηκαν 1.190 νέα κρούσματα ενώ 85 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 552 ασθενείς.

Στην Αττική σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 281 νέα κρούσματα. Από αυτά τα 58 βρίσκονται στον Κεντρικό τομέα Αθηνών, τα 53 στον Δυτικό τομέα Αθηνών, τα 52 στην περιφέρεια Πειραιώς, 42 στον Βόρειο τομέα Αθηνών, 36 στη Δυτική Αττική, 27 στην Ανατολική Αττική και 13 στο Νότιο τομέα Αθηνών. Η ανησυχία για τη Δυτική Αττική είναι τεράστια με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να τονίζει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σφραγιστούν ακόμα και ολόκληρες περιοχές.

Ο υπουργός απηύθυνε επίσης έκκληση σε όσους δεν συμμορφώνονται να σκεφθούν πολύ προσεκτικά πόσο επιβαρύνουν επιδημιολογικά δεδομένα και αντίστοιχα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τις περιοχές αυτές.

Ανησυχία για τις 10 κόκκινες περιοχές

Ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση για τον κορονοϊό έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις «κόκκινες» περιοχές. Ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε λέγοντας πως παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας κι αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ειδικά για την Κοζάνη και την δυτική Αττική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» στις 10:00 το πρωί

Ελλάδα 26.02.2026
Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση

Πύργος: 23χρονος έβαλε «ακουαφόρτε» στις τουαλέτες του πρώην σχολείου του

Ελλάδα 26.02.2026
Ο παλιός μαθητής έγινε αντιληπτός και φέρεται να απείλησε τους καθηγητές

Ζάκυνθος: Σε διαθεσιμότητα η παιδίατρος για την υπόθεση του βρέφους που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα

Ελλάδα 26.02.2026
Σε αναστολή άσκησης καθηκόντων τίθεται η παιδίατρος

Μαρία Καρυστιανού: Μου έταξαν το υπουργείο Δικαιοσύνης

Πολιτική 26.02.2026
Επιμένει για τα δημοψηφίσματα

Σε αναστολή η παιδίατρος για την υπόθεση του βρέφους που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στο Ρίο

Ελλάδα Χτες
Διατάχθηκε ΕΔΕ για την εφημερία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου – Σταθερή η κατάσταση του 5μηνου στη ΜΕΘ Πατρών

Πόρισμα ΕΜΠ για τη φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Διαβρωμένος σωλήνας χωρίς αντιδιαβρωτική προστασία

Ελλάδα Χτες
Το πόρισμα του ΕΜΠ παραδόθηκε στις δικαστικές Αρχές και θα χρησιμοποιηθεί στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης στα Τρίκαλα

Αντριου Μαουντμπάντεν Ουίνδσορ: Το Παλάτι του απαγόρευσε να κάνει ιππασία στα βασιλικά κτήματα

Κόσμος Χτες
Το βρετανικό Παλάτι έχει έρθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά τη σύλληψη και την έρευνα σε βάρος του αδελφού του βασιλιά Καρόλου

Συναγερμός στη Λάρισα: Εξαφάνιση 38χρονου άνδρα στο Κιλελέρ

Ελλάδα Χτες
Tο αυτοκίνητο και το μπουφάν του βρέθηκαν στην περιοχή Αγιόκαμπου στις 24/02/2026