E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μειωμένα ενοίκια: Ακυρη η ενίσχυση για χιλιάδες ιδιοκτήτες ‑ Γιατί κόπηκαν

Λαβράκια έβγαλε ο έλεγχος των δηλώσεων Covid

Δημοσίευση 11/12/2020 | 15:45

Μειωμένα ενοίκια: Ακυρη η ενίσχυση για χιλιάδες ιδιοκτήτες ‑ Γιατί κόπηκαν

Επιστροφές φόρου συνολικού ύψους 42,841 εκατ. ευρώ που συμψηφίστηκαν με οφειλές από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ έλαβαν 227.887 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι εισέπραξαν «κουρεμένα» κατά 40% ενοίκια από τον Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία έως τον Αύγουστο.

Ο έλεγχος των δηλώσεων Covid που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έβγαλε και λαβράκια καθώς εντοπίστηκαν περίπου 75.000 περιπτώσεις ιδιοκτητών που εμφανίζονται να έχουν εισπράξει κουρεμένο ενοίκιο από τους ενοικιαστές τους οι οποίοι όμως δεν δικαιούνται μείωση κατά 40% του ενοικίου γιατί δεν ανήκουν στους πληττόμενους.

Γιατί κόπηκαν

Συγκεκριμένα για 45.788 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι ο ενοικιαστής επαγγελματικής στέγης δεν ήταν πληττόμενος ενώ για 28.981 περιπτώσεις ενοικίου κύριας ή φοιτητικής κατοικίας ο εργαζόμενος δεν ήταν σε αναστολή και συνεπώς δεν δικαιούται μειωμένο ενοίκιο.

Επίσης, από την έκπτωση φόρου «κόπηκαν» περίπου 5.000 ιδιοκτήτες είτε γιατί είναι νομικά πρόσωπα για τα οποία δεν προβλέπεται φορο-έκπτωση, είτε γιατί δεν είχε συμπληρωθεί ΑΦΜ του μισθωτή , είτε γιατί ο εκμισθωτής είχε αποβιώσει. Μάλιστα στην τελευταία περίπτωση η ΑΑΔΕ κατ΄αρχήν απέρριψε 3.547 αιτήσεις, αναμένοντας την εμφάνιση των κληρονόμων.

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το διάστημα έως τον Αύγουστο προκύπτει ακόμα:

Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου είχαν υποβληθεί 338.528 δηλώσεις Covid εκ των οποίων επτά στις δέκα εγκρίθηκαν ( 70,79% ή 239.542) , 70.306 ( 23,43%) απορρίφθηκαν και 19.680 ( 5,81%) εκκρεμούν για διόρθωση. Οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη λάβει email από την ΑΑΔΕ για να διορθώσουν τις δηλώσεις Covid μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Έχουν πραγματοποιηθεί 263.379 συμψηφισμοί φόρου σε 227.887 δικαιούχους με το συνολικό ποσό να φθάνει σε 42,8 εκατ. ευρώ.
Οι περισσότεροι συμψηφισμοί έγιναν με το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων (63,46%) και ακολουθούν ΕΝΦΙΑ με 36,43% και ΦΠΑ με 0,11%. Η έκπτωση φόρου που κέρδισαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων αφορά στο 30% των «χαμένων» ενοικίων.
Για το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο οι φορολογούμενοι που εισπράττουν μειωμένα ενοίκια θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς που έχουν υποστεί με απευθείας πίστωση του ποσού από το δημόσιο στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Για τα «κουρεμένα» κατά 40% ενοίκια του Νοεμβρίου οι δηλώσεις Covid θα πρέπει να υποβληθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΝΤ: Η ΕΕ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τεράστιες δαπάνες σε άμυνα, ενέργεια και συντάξεις τα επόμενα 15 χρόνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το δημόσιο χρέος στην ΕΕ αναμένεται να φτάσει το 130% του ΑΕΠ έως το 2040 χωρίς μέτρα, εκτιμά το ΔΝΤ - Προτείνει μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική εξυγίανση και κοινό δανεισμό

Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος της επόμενης πανδημίας – Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέα έκθεση προειδοποιεί ότι οι επιδημίες γίνονται συχνότερες και πιο επικίνδυνες, ενώ οι χώρες δεν είναι έτοιμες για την επόμενη μεγάλη υγειονομική κρίση

Σκάνδαλο με «ελληνικά» αρχαία αγαλματίδια στον Οίκο Sotheby’s: Πλαστά έγγραφα πρόδωσαν την απάτη των 680.000 λιρών

E-Daily 2.TopNews Χτες
46χρονος άνδρας προσπάθησε να πουλήσει ψεύτικα αρχαία αγάλματα στον οίκο δημοπρασιών

Πλανητική παρέλαση: Το σπάνιο φαινόμενο που θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό ‑ Πότε θα σημειωθεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έχετε την ευκαιρία να παρατηρήστε μια σπάνια ευθυγράμμιση Αφροδίτης, Δία και Ερμή

Iron Maiden στην Αθήνα: Ενημέρωση προς το κοινό που θα πάει στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση βροχής

Πολιτισμός Χτες
Για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπονται ομπρέλες οποιουδήποτε μεγέθους, καθώς και τσάντες ή σακίδια μεγαλύτερα από Α4 (21cm x 30cm)

Κορδελιό: Γονατιστός στις γραμμές καθόταν ο άνδρας που παρασύρθηκε από τρένο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο αυτοκτονίες σε μία εβδομάδα σε γραμμές τρένου στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ουγκάντα: Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη χώρα

Κόσμος Χτες
Υγειονομικός συναγερμός από τον ΠΟΥ

Τραγωδία στην Κίνα με 90 νεκρούς, σε ανθρακωρυχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Καθώς τρέχαμε έβλεπα ανθρώπους να καταρρέουν»

Πέθανε στα 59 του ο ράπερ Rob Base – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Κόσμος Χτες
Η απογείωση της καριέρας του

Βαθαίνει το ρήγμα Τραμπ – Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ αφήνουν το Ισραήλ εκτός διαπραγματεύσεων με το Ιράν»

Κόσμος Χτες
Οι φορές που οι ΗΠΑ «άδειασαν» τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια της κοινής επιχείρησής τους κατά του Ιράν

Αρχεία UFO: Viral το βίντεο με παράξενο ιπτάμενο αντικείμενο που μοιάζει με «αιωρούμενο εξωγήινο»

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα βίντεο με UFO από το αμερικανικό υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ