E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γώγος: Ίσως δεν ανοίξουν τα σχολεία 7/1

«Δεν μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση»

Δημοσίευση 11/12/2020 | 09:31

Γώγος: Ίσως δεν ανοίξουν τα σχολεία 7/1

Νέα δραματική έκκληση του καθηγητή καθώς «με το παραμικρό μπορούμε να έχουμε τρίτη επιδείνωση» της πανδημίας. Για τις εκκλησίες ξεκαθάρισε ότι δε γίνεται να ανοίξουν πλήρως, ενώ τα σχολεία δεν δεδομένο πως θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου. «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει» υπογραμμίζει.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις 7 Ιανουαρίου αφήνει ο Χαράλαμπος Γώγος, ενώ αποκλείει το πλήρες άνοιγμα των εκκλησιών. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής (11/12), ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας προειδοποίησε μάλιστα ότι «με το παραμικρό μπορούμε να έχουμε τρίτη επιδείνωση» της πανδημίας του κορονοϊού.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο, εξαρτάται απ’ ό,τι θα βλέπουμε για τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου. Πάμε εβδομάδα – εβδομάδα, μέρα – μέρα, υπάρχει καμπύλη, αλλά φαίνεται ότι θα είναι μια βασανιστική πορεία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γώγος.

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας απηύθυνε νέα δραματική έκκληση στους πολίτες: «ο κόσμος έχει χαλαρώσει πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει κι ο ίδιος κι οι γύρω του να υποστούν σοβαρό χτύπημα υγείας από τον ιό… Όλοι να δουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και να προφυλαχτούν οι ίδιοι».

«Υπάρχουν συμπληγάδες, μια δύσκολη ισορροπία, κουρασμένος κόσμος, επιχειρήσεις που φυτοζωούν, εμείς προσπαθούμε να σώσουμε υγειονομικά το θέμα η κυβέρνηση να αφήσει κάποιες χαραμάδες οικονομικά» παραδέχθηκε.

Αναφερόμενος στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ξεκαθάρισε ότι αυτή πρέπει να συνεχιστεί μετά τις 9 το βράδυ ακόμα και στις γιορτές.

Όσον αφορά τις εκκλησίες ο κ. Γώγος υποστήριξε ότι δε γίνεται να ανοίξουν πλήρως. «Με κανέναν τρόπο δεν γίνεται να διακυβευτεί η δημόσια υγεία θα περιμένουμε, είναι νωρίς, αν χρειαστούν κάποιες παραχωρήσεις θα το δούμε» τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας.

«Δεν μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση»

«Με δεδομένη τη διασπορά στην κοινότητα δεν μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση. (Η πανδημία) μπορεί να ξαναφουντώσει. Η εισήγησή μας ήταν να μην αυξηθεί η κινητικότητα μπορούν να ανοίξουν μικροπράγματα, με επιτήρηση, όπως μικρά βιβλιοπωλεία με ηλεκτρονικές παραγγελίες. Ανοιχτή πόρτα μαγαζιού με τίποτα, δεν είναι δυνατό να δούμε τέτοιες σκηνές» υπογράμμισε.

«Υπάρχει ακόμα διασπορά, θα είναι παρά πολύ δύσκολο με εξαντλημένο προσωπικό γεμάτα νοσοκομεία και κουρασμένο κόσμο» να υπάρχει τρίτη επιδείνωση, εξήγησε ο κ. Γώγος. Και πρόσθεσε: «Το ποτήρι είναι γεμάτο, το δεύτερο ξεχείλισμα δε θα γίνει ανεκτό».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μετά τις γιορτές, ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα μπορούμε να δούμε καλύτερα νούμερα. «Τουλάχιστον 30 – 40% ελεύθερες κλίνες στο ΕΣΥ αυτό είναι κάλο ‘’μαξιλάρι’’» είπε ο κ. Γώγος.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μη περαιτέρω αύξηση της κινητικότητας, είναι προβληματική ακόμα η κατάσταση, υπάρχει σημαντική βελτίωση στους αριθμούς των νοσούντων και στις εισαγωγές, 20% με 30% αλλά στη Βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία» ξεκαθάρισε ο καθηγητής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δολιοφθορά στη γραμμή Αθήνα‑Θεσσαλονίκη: Το ελληνικό FBI στις έρευνες ‑ Τι εξετάζεται

Ελλάδα 26.02.2026
Τα τελευταία χρόνια, έχουν υπάρξει 20 ανάλογα περιστατικά τόσο στην Αθήνα όσο και στο υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο

Απεργία για τα Τέμπη: Κλείνουν το Σάββατο έξι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 26.02.2026
Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Aπάτη της Καμόρα σε νοσοκομείο: Σκηνοθετούσε τροχαία για να κλέβει ασφάλιστρα

Κόσμος 26.02.2026
Πτώματα μεταφέρονταν με μάσκες οξυγόνου, στρατολογούνταν ψευδομάρτυρες και κατέθεταν ψευδείς εκθέσεις ατυχήματος. H οργάνωση εκμεταλλευόταν το κυλικείο και τους αυτόματους πωλητές του νοσοκομείου

Χαλκιδική: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν σε σακούλες

Ελλάδα 26.02.2026
Στο σημείο σπεύδει ιατροδικαστής

Μία καυτή νύχτα στο πιο αποκλειστικό σeξ κλαμπ του Λος Αντζελες: Πώς γίνεται κανείς μέλος του

Κόσμος 26.02.2026
Κρυμμένο ανάμεσα στους ελικοειδείς δρόμους των λόφων του Χόλιγουντ, σε μια αυστηρά φυλασσόμενη ιδιοκτησία με θέα που κόβει την ανάσα, λειτουργεί το Snctm

Γαλλία: Ο τερματοφύλακας της Ναντ προσποιήθηκε τραυματισμό για να φάνε οι μουσουλμάνοι συμπαίκτες του, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 26.02.2026
Ο Αντονι Λοπες βρέθηκε ξαφνικά στο χορτάρι χωρίς να έχει επαφή με κάποιον αντίπαλο, ωστόσο ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε θέατρο για καλό λόγο

Κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του στο ΑΤ Λιβαδειάς

Ελλάδα 26.02.2026
Απαγχονίστηκε με αυτοσχέδιο βρόγχο

Επίδομα 70 ευρώ για smartphone: Ποιοι έχουν δικαίωμα να το λάβουν

Οικονομία 26.02.2026
Ποιοι είναι δικαιούχοι

Η Λόρα στα χέρια της αστυνομίας

Ελλάδα 26.02.2026
Η 16χρονη εντοπίστηκε πριν από λίγο

Ισόβια στο δολοφόνο της Δώρας Ναστούλη στο Αγρίνιο

Ελλάδα 26.02.2026
Η απόφαση έγινε δεκτή με έντονη συναισθηματική φόρτιση από τη μητέρα της Δώρας, τον αδερφό της και τα τρία παιδιά της που όλα αυτά τα χρόνια ζητούσαν δικαίωση για τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της με βίαιο τρόπο

Το Instagram θα ειδοποιεί τους γονείς εάν τα παιδιά αναζητούν όρους σχετικούς με την αυτoκτovία

Κόσμος 26.02.2026
Η αναφορά στην προαιρετική ρύθμιση εποπτείας και οι αυστηρές πολιτικές κατά του περιεχομένου που προωθεί η πλατφόρμα