E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρό lockdown στο χωριό Ραπτόπουλο Ευρυτανίας

Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 15 Δεκεμβρίου

Δημοσίευση 10/12/2020 | 12:17

Σκληρό lockdown στο χωριό Ραπτόπουλο Ευρυτανίας

Έκτακτα μέτρα για το χωριό Ραπτόπουλο στην Ευρυτανία “για επιτακτικούς λόγους” και “σοβαρό κίνδυνο δημόσιας υγείας”. Πολλά τα κρούσματα κορονοϊού στο χωριό. Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ 9-12-2020 στο θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και  λαμβάνοντας υπ’ όψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή του Δήμου Αγράφων της Π.Ε Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στο χωριό Ραπτόπουλο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στο χωριό Ραπτόπουλο για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Σημειώνεται ότι κατόπιν ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά του Δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπιστήκαν θετικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτός του συγκεκριμένου χωριού.

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους. 
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  •  Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την έκδοση της απόφασης και για 7 ημέρες, ήτοι έως  15-12-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και  ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλλων Σμύρνης: Σήκωσε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη Γ` Εθνική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α` ΕΠΣΑ και κλείδωσε την επιστροφή του στην Γ` Εθνική

Συναγερμός στον Περσικό Κόλπο: Επίθεση σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά του Ιράν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναφορά για πολλαπλά μικρά σκάφη κοντά στο Σιρίκ - Ασφαλές το πλήρωμα, σε επιφυλακή η ναυτιλιακή κοινότητα

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ – «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι με την υπόθεση της Μυρτούς «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για νέο κύκλο ερευνών σχετικά με κυκλώματα ναρκωτικών στο νησί»

Σερ Αλεξ Φέργκιουσον: Στο νοσοκομείο ο ιστορικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

«Δεν μπορούσα να πω ούτε το όνομά μου»: Η σοκαριστική μαρτυρία μιας Ουκρανής μετά από τον ξυλοδαρμό της στο Ντουμπάι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η σοκαριστική υπόθεση της Maria Kovalchuk παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν στο Ντουμπάι το 2025

Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Drone επιτέθηκε σε εργαστήριο ελέγχου εξωτερικής ραδιενέργειας

Κόσμος Χτες
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στο εργαστήριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Νέα Μάκρη: Αγρια δoλoφovία 36χρονου ‑ Συνελήφθη η σύζυγός του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση

Μετρό: Ποιοι σταθμοί της Γραμμής 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Ελλάδα Χτες
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Γραμμή 2 του Μετρό την Κυριακή (3/5) και την Δευτέρα (4/5) λόγω εργασιών στο Μετρό

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα

Ελλάδα Χτες
Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής στον αρχαίο κόσμο

Σε τροχιά γύρω από τη Γη οι 4 πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι για πρόληψη των πυρκαγιών

Ελλάδα Χτες
Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την OroraTech, αποτελεί το πρώτο εθνικό δορυφορικό σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών

Εταιρεία λάνσαρε chatbot που επιτρέπει συνομιλίες με τον «Ιησού» έναντι 1,99 δολαρίων το λεπτό

Tech + Science Χτες
Εταιρεία χρεώνει άτομα 1,99 δολάρια ανά λεπτό για να μιλήσουν με το Avatar του Ιησού με τεχνητή νοημοσύνη.