E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πείτε στον Αγιο Βασίλη να κρατήσει το δώρο μου μέχρι να βγω»

Συγκινεί ο 8χρονος μέσα από τη ΜΕΘ του Ρίου

Δημοσίευση 8/12/2020 | 08:32

«Πείτε στον Αγιο Βασίλη να κρατήσει το δώρο μου μέχρι να βγω»

Συγκινούν τα όσα είπε στους γονείς του ο οκτάχρονος Γιαννάκης που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Το μικρό παιδί από τον Πύργο αντιμετωπίζει μια σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά τον κορωνοϊό. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί στη χώρα μας και το πρώτο που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως δήλωσε η μητέρα του στην ΕΡΤ εκείνο που της ζήτησε ο μικρούλης ήταν να μην ανοίξουν τα αδέλφια του το Χριστουγεννιάτικο δώρο του χωρίς εκείνον στο σπίτι.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης αποκάλυψε ότι ο 8χρονος, λίγο πριν τον διασωληνώσουν, τους εκμυστηρεύτηκε ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει… αστροναύτης!

Νωρίτερα ο πατέρας του 8χρονου, μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι «το παιδί είναι σε σοβαρή κατάσταση και παλεύει» και συμπλήρωσε ότι «ο κορωνοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να προσβληθεί από μία νόσο που λέγεται Kawasaki. Έχει τα συμπτώματα αλλά οι γιατροί δεν είναι 100% σίγουροι».

«Παρουσιάζει βελτίωση» λέει ο Διευθυντής της Παιδιατρική Κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Διευθυντής της Παιδιατρική Κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, ανέφερε ότι το παιδί «είχε πάρα πολλά αντισώματα από τον κορωνοϊό» και συμπλήρωσε ότι «έχουν καταγραφεί 130 αντίστοιχα περιστατικά και είναι σαν μια υπέρμετρη απάντηση απέναντι στην COVID-19».

«Στη ΜΕΘ το παιδί μπήκε την Παρασκευή, μετά από πέντε ημέρες στην Παιδιατρική και αφού έλαβε όλη την απαραίτητη αγωγή, γιατί ουσιαστικά συμμετείχε στην αντιμετώπιση του νοσήματος και το καρδειαγγειακό σύστημα και αυτό ήταν το πιο ασφαλές για τον 8χρονο», τόνισε ο κ. Δημητρίου και υπογράμμισε ότι «παίρνει όλη την προβλεπόμενη από τα πρωτόκολλα αγωγή λκαι σήμερα είναι πολύ βελτιωμένο».

Τέλος, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στα συνηθέστερα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά που προσβάλλονται από τη νόσο Kawasaki ή την ελαφρότερη μορφή της. Αυτά συνδέονται κυρίως με το γαστρεντερολογικό σύστημα, με την καρδιά και με το δέρμα, με τον κ. Δημητρίου να αναφέρει ενδεικτικά τον πυρετό, τα εξανθήματα στο δέρμα, τα ανευρίσματα των στεφανιαίων στην καρδιά, την καρδιακή ανεπάρκεια, τη χαμηλή πίεση, τον πόνο στην κοιλιά και τις διάρροιες.

kawasaki


Υπενθυμίζεται ότι ο 8χρονος, μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό παρουσίασε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα, όπου και νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα στη ΜΕΘ.

Η κατάσταση του παιδιού κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή, με τους γιατρούς να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την πορεία της υγείας του ανήλικου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 8χρονου νόσησε από κορωνοϊό στις αρχές Νοεμβρίου, όταν και εκδήλωσε συμπτώματα και κυρίως υψηλό πυρετό. Η πολυμελής οικογένεια με τα οκτώ παιδιά μπήκε σε καραντίνα όλο τον Νοέμβριο και ο πατέρας ήταν απομονωμένος μέσα στο σπίτι.

Η 27η Νοεμβρίου ήταν η μέρα που ο 8χρονος ανέφερε στην οικογένειά του ότι δεν αισθανόταν καλά και είχε ανεβάσει υψηλό πυρετό. Στις 30 Νοεμβρίου και ενώ ο πυρετός παρέμενε υψηλός, ο παιδίατρος λαμβάνοντας υπόψιν και το ότι ο πατέρας του παιδιού είχε νοσήσει από κορωνοϊό, προέτρεψε την οικογένεια να μεταφέρει το παιδί στο νοσοκομείο. Και τα τρία τεστ στα οποία υπεβλήθη ο ανήλικος βγήκαν αρνητικά, με αποτέλεσμα οι γιατροί να βγάλουν το συμπέρασμα ότι το παιδί νόσησε επίσης από κορωνοϊό την περίοδο που είχε νοσήσει και ο πατέρας του. Έτσι του έκαναν τεστ αντισωμάτων, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό του 8χρονου ήταν διαλυμένο και τους γιατρούς να αποφασίζουν τη διασωλήνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι η συσχέτιση της μόλυνσης από κορωνοϊό με μια πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο η οποία προσομοιάζει με το σύνδρομο Kawasaki είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νόσος αυτή ονομάστηκε ως πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών – Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C) και καταχωρήθηκε ως αποτέλεσμα της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη λοίμωξη από Covid-19. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται μια πολύ σπάνια αντίδραση στα παιδιά που μολύνονται ή νοσούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Μαρόκο με έντεκα νεκρούς από κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου στη Φεζ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σοκ από την ολονύχτια καταστροφή, ενώ τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν εγκλωβισμένους στα χαλάσματα

Μελβούρνη: Έκλεισαν αεροδρόμιο λόγω ύποπτου πακέτου και τελικά ήταν συσκευή αποτρίχωσης

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Διαπιστώθηκε ότι το «ύποπτο πακέτο» περιείχε τελικά μια συσκευή αποτρίχωσης με λέιζερ και ένα κουτί συσκευασίας για ζεστή σοκολάτα

Global Sumud Flotilla: Απελευθερώθηκαν οι ακτιβιστές και ξεκίνησαν οι απελάσεις

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Οι χώρες αναμένουν τον επαναπατρισμό των ακτιβιστών - Πώς θα γίνει

Παναθηναϊκός: Ακυρώθηκε η συνάντηση του Γιαννακόπουλου με τον Αταμαν

E-Daily 3.Left 21.05.2026
Ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ φαίνεται να δίνει για την ώρα ψήφο εμπιστοσύνης στον Τούρκο προπονητή

Μεξικό: Λήστεψαν υπό την απειλή όπλου δημοσιογράφο ενώ μιλούσε live σε εκπομπή – Αφωνος ο παρουσιαστής

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ο δράστης τον πλησίασε στο αυτοκίνητο και του ζήτησε λεφτά, κινητό και το κλειδί του αμαξιού - Το βίντεο

Οσμή στην Αττική: Παράνομη εκπομπή υγραερίου το πιθανότερο σενάριο – Τι λέει ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η ακριβής ταυτοποίηση τέτοιων περιστατικών είναι ιδιαίτερα δύσκολη και στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξειδικευμένος εξοπλισμός

Νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης: Πώς θα εκλέγονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες από το 2028

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σε μία Κυριακή θα αναδεικνύεται ο νικητής, εισάγεται η «εναλλακτική ψήφος» και ανοίγει ο δρόμος για ηλεκτρονική συμμετοχή

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπιφτέκι κοτόπουλου

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Οι καταναλωτές παρακαλούνται να μην καταναλώσουν το προϊόν

Το ακριβότερο ελληνικό έργο του 20ού αιώνα: Η «Ποίηση» του Παρθένη πουλήθηκε 1.258.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η χθεσινή δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Παρίσι κατέγραψε την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών

Ξέσπασμα Τσιτσιπά προς τον πατέρα του για ακόμη μία φορά με βαριές εκφράσεις

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ο Τσιτσιπάς έβρισε τον πατέρα του επειδή δεν έβρισκε ένα αντικείμενο

Ρατσιστική επίθεση σε Κινέζα φοιτήτρια στον Πειραιά: «Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα»

Ελλάδα 21.05.2026
Σοβαρή καταγγελία έκανε μία Κινέζα φοιτήτρια, για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από ομάδα νεαρών στο τραμ, κοντά στον Πειραιά.

Σύμη: Εξελίξεις στην υπόθεση της 13χρονης που κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της

Ελλάδα 21.05.2026
Η 13χρονη, υπό την καθοδήγηση του 15χρονου φίλου της, φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει τη μητέρα της στη Σύμη.