E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτσας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα έως τις αρχές Ιανουαρίου

Σχολεία, εστίαση, δικαστήρια, διασκέδαση μετά τα Χριστούγεννα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 7/12/2020 | 13:36

Πέτσας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα έως τις αρχές Ιανουαρίου

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την συνέχιση του lockdown που ισχύει μέχρι και σήμερα στα σχολεία και στην εστίαση, τα οποία θα ανοίξουν με τη νέα χρονιά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε την επέκταση των μέτρων διασποράς κορονοϊού σε ό,τι αφορά στα σχολεία μέχρι και τις διακοπές των Χριστουγέννων, κάτι που σημαίνει ότι η παρουσία των μαθητών στις σχολικές αίθουσες όλων των βαθμίδων μετατίθεται για την 7η Ιανουαρίου του 2021.

Αναφορικά με την εστίαση, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι συνεχίζει να υφίσταται το «λουκέτο» λόγω της διαμορφωθείσας επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η οποία δεν επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, που συνεχίζει να πλήττεται ανεπανόρθωτα. Παράλληλα, κλειστή παραμένει η ψυχαγωγία, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα δικαστήρια. Παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. Παραμένει η τηλεργασία στο 50% και η ατομική άσκηση υπό όρους.

Αξιολογώντας την πορεία της πανδημίας και των επιδημιολογικών δεδομένων, θα αποφασισθεί στο τέλος της εβδομάδας, πότε και πώς θα ανοίξουν οι εκκλησίες, για τις οποίες θα υπάρξει και επικοινωνία του Κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ενώ στον «αέρα» βρίσκεται ακόμη το άνοιγμα των κομμωτηρίων και του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα, μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί, παραμένουν κλειστά:

- τα σχολεία,

- η εστίαση,

- η ψυχαγωγία,

- τα δικαστήρια,

- οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή (όπως για παράδειγμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Superleague στο ποδόσφαιρο και της Basket League στο μπάσκετ),

- τα χιονοδρομικά κέντρα.

Τα σχολεία αποφασίστηκε να μην ανοίξουν επειδή θα υπήρχε μεγαλύτερη αναστάτωση και ένα ρίσκο για λίγες ημέρες, ενώ θα ακολουθήσει η ανάπαυλα των γιορτών, όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας.

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις μεταξύ νομών και τη νυχτερινή κυκλοφορία

Επίσης, παρατείνεται, μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα, η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα.

Εξακολουθούν να ισχύουν και οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλεργασία και την ατομική άθληση, έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ.

«Είναι βέβαιο πως τα sms θα συνεχίσουν να υπάρχουν» σημείωσε σε σχετική ερώτηση, δίνοντας το στίγμα του «οδικού χάρτη» που καταρτίζει η κυβέρνηση τόσο για την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και γενικότερα για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Τι θα γίνει με εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Αξιολογώντας την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες, ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. «Ειδικά για τις εκκλησίες μας στην περίοδο των γιορτών, θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο» όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Η επιστροφή στον μόνιμο τόπο κατοικίας

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορυφώνεται η αγωνία στη Γαλλία: Σε παιδί με ρούχα που θυμίζουν της Lyhanna ανήκει η σορός

Κόσμος 05.06.2026
Δυσοίωνες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης της 11χρονης μαθήτριας

Ζελένσκι καλεί Πούτιν σε συνάντηση και εκεχειρία

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Ο Ρώσος Πρόεδρος εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο αμοιβαίων υποχωρήσεων

Δίκη Λιγνάδη: Ξεκινά στο Εφετείο μετά από τρεις αναβολές

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Με απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ελεύθερος με όρους καθώς του είχε δοθεί αναστολή στην έφεση

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Αναλαμβάνει γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Κομισιόν βάζει στο μικροσκόπιο 1.236 φοροαπαλλαγές – Τι ζητά για ντίζελ, ρεύμα και επενδύσεις

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2026, η Κομισιόν αναγνωρίζει την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας αλλά διατηρεί τις πιέσεις με δέσμη νέων συστάσεων

Παράνομος τζόγος: Stop στις πληρωμές για στοιχήματα και πιο βαριά καμπάνα σε όσους διαφημίζουν τέτοια παιχνίδια

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Το νέο πλαίσιο εισάγει βαριές κυρώσεις, με πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ για όσους διαφημίζουν ή προωθούν παράνομα τυχερά παιχνίδια

Νεκρός ο ηθοποιός James Handy ‑ Τον σκότωσε ο γιος της συντρόφου του

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Ο πρωταγωνιστής του «Top Gun: Maverick» βρέθηκε με τραύματα από μαχαίρι στην αυλή του σπιτιού του

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Απόβαση των Hells Angels στην Ηγουμενίτσα

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Μαζική άφιξη αναβατών από Ιταλία και άλλες χώρες - Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας για τριήμερες εκδηλώσεις στην παραλία του Δρεπάνου

Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε γάμο στην Κύπρο: Δεκάδες καλεσμένοι στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Εργαστηριακές αναλύσεις σε δείγματα τροφίμων και νερού - προσωρινό κλείσιμο του χώρου δεξιώσεων διέταξαν οι αρχές

Σύρος: Στη φυλακή 44χρονος τραγουδιστής για αποπλάνηση 14χρονης

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Ο καλλιτέχνης αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται

Μασκ «εναντίον» Χόλιγουντ: Έφτιαξε trailer της «Ιλιάδας» με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

E-Daily 3.Left 05.06.2026
«Θέλετε να φτιάξετε μια ολόκληρη ταινία;» ρωτά τους χρήστες του X ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας

Γυναίκες σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί με το DNA νεκρών συντρόφων τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέο ντοκιμαντέρ διερευνά την αμφιλεγόμενη πρακτική της «μεταθανάτιας τεκνοποίησης» - «Είναι η ανθρώπινη ανάγκη να αισθανόμαστε συνδεδεμένοι»