E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτσας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα έως τις αρχές Ιανουαρίου

Σχολεία, εστίαση, δικαστήρια, διασκέδαση μετά τα Χριστούγεννα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 7/12/2020 | 13:36

Πέτσας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα έως τις αρχές Ιανουαρίου

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την συνέχιση του lockdown που ισχύει μέχρι και σήμερα στα σχολεία και στην εστίαση, τα οποία θα ανοίξουν με τη νέα χρονιά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε την επέκταση των μέτρων διασποράς κορονοϊού σε ό,τι αφορά στα σχολεία μέχρι και τις διακοπές των Χριστουγέννων, κάτι που σημαίνει ότι η παρουσία των μαθητών στις σχολικές αίθουσες όλων των βαθμίδων μετατίθεται για την 7η Ιανουαρίου του 2021.

Αναφορικά με την εστίαση, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι συνεχίζει να υφίσταται το «λουκέτο» λόγω της διαμορφωθείσας επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η οποία δεν επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, που συνεχίζει να πλήττεται ανεπανόρθωτα. Παράλληλα, κλειστή παραμένει η ψυχαγωγία, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα δικαστήρια. Παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. Παραμένει η τηλεργασία στο 50% και η ατομική άσκηση υπό όρους.

Αξιολογώντας την πορεία της πανδημίας και των επιδημιολογικών δεδομένων, θα αποφασισθεί στο τέλος της εβδομάδας, πότε και πώς θα ανοίξουν οι εκκλησίες, για τις οποίες θα υπάρξει και επικοινωνία του Κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ενώ στον «αέρα» βρίσκεται ακόμη το άνοιγμα των κομμωτηρίων και του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα, μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί, παραμένουν κλειστά:

- τα σχολεία,

- η εστίαση,

- η ψυχαγωγία,

- τα δικαστήρια,

- οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή (όπως για παράδειγμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Superleague στο ποδόσφαιρο και της Basket League στο μπάσκετ),

- τα χιονοδρομικά κέντρα.

Τα σχολεία αποφασίστηκε να μην ανοίξουν επειδή θα υπήρχε μεγαλύτερη αναστάτωση και ένα ρίσκο για λίγες ημέρες, ενώ θα ακολουθήσει η ανάπαυλα των γιορτών, όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας.

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις μεταξύ νομών και τη νυχτερινή κυκλοφορία

Επίσης, παρατείνεται, μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα, η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα.

Εξακολουθούν να ισχύουν και οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλεργασία και την ατομική άθληση, έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ.

«Είναι βέβαιο πως τα sms θα συνεχίσουν να υπάρχουν» σημείωσε σε σχετική ερώτηση, δίνοντας το στίγμα του «οδικού χάρτη» που καταρτίζει η κυβέρνηση τόσο για την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και γενικότερα για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Τι θα γίνει με εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Αξιολογώντας την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες, ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. «Ειδικά για τις εκκλησίες μας στην περίοδο των γιορτών, θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο» όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Η επιστροφή στον μόνιμο τόπο κατοικίας

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

89χρονος: «Αν ήθελα θα τους σκότωνα αλλά το έκανα για τον ντόρο γιατί δεν βρίσκω το δίκιο μου»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα πρώτα λόγια του 89χρονου στους αστυνομικούς

Η NASA εντόπισε γιγαντιαίο «μάτι» 40 χιλιομέτρων στη Σαχάρα

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Πώς δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό φαινόμενο

Shrinkflation: Η «σιωπηλή» ακρίβεια στα ράφια – Πώς να την εντοπίσετε

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Συγκλονίζει ειδικευόμενη παιδίατρος: «Είμαι 6η μέρα εφημερία» λέει και καταρρέει με σε λυγμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Μια νεαρή γιατρός που κάνει το αγροτικό της σε νοσοκομείο της περιφέρειας, μιλά για τις συνθήκες που βιώνει και ξεσπά σε λυγμούς

Καιρός: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την ψυχρή εισβολή

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Πέφτει αισθητά η θερμοκρασία

Στον εισαγγελέα σήμερα ο 89χρονος πιστολέρο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο δικηγόρος του εκτίμησε πως ο 89χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων

Ράλι τιμών στα καύσιμα στις ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο η βενζίνη αφότου άρχισε ο πόλεμος

Κόσμος 29.04.2026
Χθες, οι Αμερικανοί οδηγοί πλήρωναν 4,18 δολάρια το γαλόνι

Προσοχή στη Θεσσαλονίκη: Απάτη με δήθεν πρόστιμο για Μετρό, ΟΑΣΘ ‑ Το επίμαχο SMS

Ελλάδα 29.04.2026
Προειδοποίηση προς το επιβατικό κοινό για απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης

Χάρη έλαβε η Νικόλ Μινέτι που εμπλεκόταν στην υπόθεση «Μπούνγκα‑Μπούνγκα»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Eχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση, όπως και για προαγωγή στην ποpνεία - Στηρίζει την απόφαση η Μελόνι