E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτσας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα έως τις αρχές Ιανουαρίου

Σχολεία, εστίαση, δικαστήρια, διασκέδαση μετά τα Χριστούγεννα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 7/12/2020 | 13:36

Πέτσας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα έως τις αρχές Ιανουαρίου

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την συνέχιση του lockdown που ισχύει μέχρι και σήμερα στα σχολεία και στην εστίαση, τα οποία θα ανοίξουν με τη νέα χρονιά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε την επέκταση των μέτρων διασποράς κορονοϊού σε ό,τι αφορά στα σχολεία μέχρι και τις διακοπές των Χριστουγέννων, κάτι που σημαίνει ότι η παρουσία των μαθητών στις σχολικές αίθουσες όλων των βαθμίδων μετατίθεται για την 7η Ιανουαρίου του 2021.

Αναφορικά με την εστίαση, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι συνεχίζει να υφίσταται το «λουκέτο» λόγω της διαμορφωθείσας επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η οποία δεν επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, που συνεχίζει να πλήττεται ανεπανόρθωτα. Παράλληλα, κλειστή παραμένει η ψυχαγωγία, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα δικαστήρια. Παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. Παραμένει η τηλεργασία στο 50% και η ατομική άσκηση υπό όρους.

Αξιολογώντας την πορεία της πανδημίας και των επιδημιολογικών δεδομένων, θα αποφασισθεί στο τέλος της εβδομάδας, πότε και πώς θα ανοίξουν οι εκκλησίες, για τις οποίες θα υπάρξει και επικοινωνία του Κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ενώ στον «αέρα» βρίσκεται ακόμη το άνοιγμα των κομμωτηρίων και του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα, μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί, παραμένουν κλειστά:

- τα σχολεία,

- η εστίαση,

- η ψυχαγωγία,

- τα δικαστήρια,

- οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή (όπως για παράδειγμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Superleague στο ποδόσφαιρο και της Basket League στο μπάσκετ),

- τα χιονοδρομικά κέντρα.

Τα σχολεία αποφασίστηκε να μην ανοίξουν επειδή θα υπήρχε μεγαλύτερη αναστάτωση και ένα ρίσκο για λίγες ημέρες, ενώ θα ακολουθήσει η ανάπαυλα των γιορτών, όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας.

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις μεταξύ νομών και τη νυχτερινή κυκλοφορία

Επίσης, παρατείνεται, μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα, η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα.

Εξακολουθούν να ισχύουν και οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλεργασία και την ατομική άθληση, έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ.

«Είναι βέβαιο πως τα sms θα συνεχίσουν να υπάρχουν» σημείωσε σε σχετική ερώτηση, δίνοντας το στίγμα του «οδικού χάρτη» που καταρτίζει η κυβέρνηση τόσο για την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και γενικότερα για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Τι θα γίνει με εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Αξιολογώντας την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες, ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. «Ειδικά για τις εκκλησίες μας στην περίοδο των γιορτών, θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο» όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Η επιστροφή στον μόνιμο τόπο κατοικίας

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλείνει από Δευτέρα η γέφυρα της Χαλκίδας – Οι ώρες λειτουργίας

Ελλάδα 05.04.2026
Σε ισχύ θα τεθούν από τη Δευτέρα (06/04) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υψηλή Γέφυρα Ευρίπου της Χαλκίδας

LinkedIn: Κρυφός κώδικας ελέγχει ποιες επεκτάσεις έχει ο browser σας, σύμφωνα με έρευνα

Tech + Science 05.04.2026
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μέσω των extensions το LinkedIn μπορεί να «χαρτογραφεί» συνήθειες χρηστών και εργαλεία που χρησιμοποιούν εταιρείες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Κάιρο World Cup

Αθλητικά Νέα 05.04.2026
Μια ακόμα επιτυχία για τον “άρχοντα των κρίκων”

Συνεχίζει τις απειλές ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Ανοίξτε τα ή θα πάτε στην κόλαση»

Κόσμος 05.04.2026
Συνεχίζει να χάνει την ψυχραιμία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Τρoχαίo ατύχημα για την Τόρι Σπέλινγκ: Στο νοσοκομείο μαζί με τα τέσσερα παιδιά της

Κόσμος 05.04.2026
Ένα όχημα φέρεται να χτύπησε το SUV της ηθοποιού με μεγάλη ταχύτητα

Καιρός – Πάσχα: Ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά βροχές με ανέμους

Καιρός 05.04.2026
Τα δεδομένα δείχνουν ασθενή έως μέτρια ένδειξη για βροχές το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

«Λύγισε» ο Νίκος Πλακιάς για τα κορίτσια του: «Πάντα αυτές οι θέσεις στο τραπέζι θα είναι αδειανές»

Ελλάδα 05.04.2026
Ο πατέρας των κοριτσιών μίλησε στην εκπομπή «Face 2 Face» της Κατερίνας Παναγοπούλου στο MEGA

Fuel Pass: Ανοίγει αύριο 6 Απριλίου η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Ελλάδα 05.04.2026
Τα εισοδηματικά κριτήρια βασίζονται στη φορολογική δήλωση του 2024, ενώ τα ποσά της επιδότησης κυμαίνονται από 25 έως 60 ευρώ

Η Αραμπατζή ζητά σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να αποδείξει την αθωότητά της για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ελλάδα 05.04.2026
«Θέτω τον εαυτό μου, χωρίς καμία επιφύλαξη, στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής », τονίζει σε ανάρτησή της

Καλλιθέα: Συνελήφθη καθηγήτρια Γυμνασίου για ναρκωτικά

Ελλάδα 05.04.2026
Η καθηγήτρια συνελήφθη μαζί με έναν 17χρονο

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Ελλάδα 05.04.2026
Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών

Πειραιάς: Στη ΜΕΘ ο μαθητής που παρασύρθηκε από λεωφορείο ‑ «Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά»

Ελλάδα 05.04.2026
Οι Αρχές ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου