E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτσας: Κλειστά σχολεία και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό

Σχετικά με το πως θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα με την πανδημία του κορονοϊού να μην υποχωρεί στην Ελλάδα

Δημοσίευση 7/12/2020 | 09:58

Πέτσας: Κλειστά σχολεία και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό

Ημέρα ανακοινώσεων θα είναι η σημερινή όσον αφορά τως πως θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα με την πανδημία του κορονοϊού να μην υποχωρεί στην Ελλάδα. Υπουργικό συμβούλιο στις 11.00 και στις 19:00 τηλεοπτική συνέντευξη Μητσοτάκη.

Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας θα ανακοινώσει ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2020 και πως θα απαγορευθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Επίσης στις 19:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Σήμερα επίσης είναι η καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όλων αυτών θα έχει προηγηθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης (11.00΄) και γι’ αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και το στίγμα των προθέσεών του, καθώς θα έχει προηγηθεί νωρίτερα το πρωί η τακτική σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Όπως έγραφε νωρίτερα το newsit.gr, δύο στοιχεία είναι αυτά που θα καθορίσουν τα επόμενα 24ωρα τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το lockdown και την εορταστική περίοδο.

Το πρώτο είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα, με τον αριθμό των κρουσμάτων να πέφτει για πρώτη φορά ύστερα από πολλές εβδομάδες σε τριψήφιο αριθμό χθες και να επιβεβαιώνεται έτσι μια τάση αποκλιμάκωσης τις τελευταίες ημέρες – έστω κι αν αυτή αναμενόταν αρκετά νωρίτερα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ η πίεση στο σύστημα υγείας με τους διασωληνωμένους και ο αριθμός των θανάτων παραμένουν, δυστυχώς, σε υψηλά επίπεδα.

Το δεύτερο είναι η λειτουργία από σήμερα των εποχικών καταστημάτων και η συμπεριφορά του κόσμου, καθώς αφενός τυπικά βρισκόμαστε έως την επόμενη Δευτέρα (14/12) σε καθεστώς lockdown. Αφετέρου η τήρηση των μέτρων και η αποφυγή του συνωστισμού και της αυξημένης κινητικότητας γενικότερα θ’ αποτελέσουν οδηγό για τις αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου ή άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων από την επόμενη εβδομάδα (π.χ. κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Τεράστια πυρκαγιά έξω από το Παρίσι ‑ Επιβάτης σε αεροπλάνο καταγράφει τον πύρινο εφιάλτη

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά σφοδρή», ενώ μέχρι το επόμενο πρωί είχε ήδη κάνει στάχτη περίπου 8.000 στρέμματα γης

Τραμπ: Επαναφέρουμε τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν ‑ Τέλος 20% στα φορτία μέσω Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Τα χρήματα θα πηγαίνουν στον αμερικανικό στρατό

Ταϊλάνδη: Βίντεο δείχνει ανθρώπους να γλιτώνουν την τελευταία στιγμή από τη φωτιά σε μπυραρία

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Συνολικά 63 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία εκ των οποίων τα 22 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Ηθικά και νομικά περιττή η προφυλάκιση των αστυνομικών που πυροβόλησαν τον 20χρονο, λέει ο δήμαρχος Αργους‑Μυκηνών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό, σημείωσε ότι ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, γεγονός που, όπως είπε, δεν επιδέχεται καμία σχετικοποίηση

Το ελληνικό διαβατήριο είναι πλέον διαθέσιμο ψηφιακά στην εφαρμογή Gov.gr Wallet

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Έχετε πλέον τη δυνατότητα χρήσης για ταυτοποίηση και ταξιδιωτικούς σκοπούς εντός Ελλάδας

Ρωσία: Δείτε τι συνέβη όταν βγήκε εκτός ελέγχου πολυβόλο σε στρατιωτική άσκηση

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ένας στρατιώτης παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν ένα πολυβόλο ξέφυγε από τον έλεγχο κατά τη διάρκεια δοκιμής νέου οπλικού συστήματος στη Ρωσία.

Τραγωδία στην Καστοριά: Τι συνέβη με το 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα και πώς αντέδρασαν οι γιατροί

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο παππούς εντόπισε το παιδάκι στον πάτο της πισίνας και το ανέσυρε αναίσθητο - διακομίστηκε εκτάκτως στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης.

Μουντιάλ 2026: Ποιος αποφάσισε μόνος του να ακυρώσει την κόκκινη του Μπαλογκάν και γιατί προκάλεσε σάλο

Αθλητικά Νέα 13.07.2026
Η απόφαση για την άρση της αποβολής του Αμερικανού επιθετικού ελήφθη αποκλειστικά από τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, χωρίς να συμμετάσχουν τα υπόλοιπα 17 μέλη.

Σαμ Νιλ: Τι αποκάλυψε η οικογένειά του για τον αιφνίδιο θάνατό του σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο διάσημος ηθοποιός του «Jurassic Park» έφυγε από τη ζωή στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε νικήσει τον καρκίνο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Κίνα: Ο τυφώνας Μπάβι βύθισε πόλεις κάτω από δύο μέτρα νερού, δρόμοι έγιναν ποτάμια

Κόσμος 13.07.2026
Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, αποκλεισμένοι κάτοικοι, ακυρώσεις δρομολογίων και κλειστά σχολεία σε πολλές επαρχίες