E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτσας: Κλειστά σχολεία και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό

Σχετικά με το πως θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα με την πανδημία του κορονοϊού να μην υποχωρεί στην Ελλάδα

Δημοσίευση 7/12/2020 | 09:58

Πέτσας: Κλειστά σχολεία και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό

Ημέρα ανακοινώσεων θα είναι η σημερινή όσον αφορά τως πως θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα με την πανδημία του κορονοϊού να μην υποχωρεί στην Ελλάδα. Υπουργικό συμβούλιο στις 11.00 και στις 19:00 τηλεοπτική συνέντευξη Μητσοτάκη.

Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας θα ανακοινώσει ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2020 και πως θα απαγορευθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Επίσης στις 19:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Σήμερα επίσης είναι η καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όλων αυτών θα έχει προηγηθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης (11.00΄) και γι’ αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και το στίγμα των προθέσεών του, καθώς θα έχει προηγηθεί νωρίτερα το πρωί η τακτική σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Όπως έγραφε νωρίτερα το newsit.gr, δύο στοιχεία είναι αυτά που θα καθορίσουν τα επόμενα 24ωρα τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το lockdown και την εορταστική περίοδο.

Το πρώτο είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα, με τον αριθμό των κρουσμάτων να πέφτει για πρώτη φορά ύστερα από πολλές εβδομάδες σε τριψήφιο αριθμό χθες και να επιβεβαιώνεται έτσι μια τάση αποκλιμάκωσης τις τελευταίες ημέρες – έστω κι αν αυτή αναμενόταν αρκετά νωρίτερα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ η πίεση στο σύστημα υγείας με τους διασωληνωμένους και ο αριθμός των θανάτων παραμένουν, δυστυχώς, σε υψηλά επίπεδα.

Το δεύτερο είναι η λειτουργία από σήμερα των εποχικών καταστημάτων και η συμπεριφορά του κόσμου, καθώς αφενός τυπικά βρισκόμαστε έως την επόμενη Δευτέρα (14/12) σε καθεστώς lockdown. Αφετέρου η τήρηση των μέτρων και η αποφυγή του συνωστισμού και της αυξημένης κινητικότητας γενικότερα θ’ αποτελέσουν οδηγό για τις αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου ή άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων από την επόμενη εβδομάδα (π.χ. κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μπλόκαρε το τιμόνι κατά την προσπέραση», είπε τραυματίας σε γιατρό για το τρoχαίo

Ελλάδα 28.01.2026
Η σοβαρή μαρτυρία κάνει λόγο για πιθανό τεχνικό πρόβλημα στο όχημα που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Και δεύτερη «αρμάδα» στέλνει ο Τραμπ στο Ιράν: «Ελπίζω ότι θα κάνουν συμφωνία»

Κόσμος 28.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκρινε τη Δευτέρα, πως το Ιράν επιδιώκει διπλωματική λύση όσο αφορά τις εντάσεις με τις ΗΠΑ

Φυλάκιση 20 μηνών για την πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας, που δωροδοκούνταν με τσάντες Chanel και διαμαντένια κολιέ

Ελλάδα 28.01.2026
Η Κιμ Κέον Χι είχε αποδεχθεί πανάκριβα δώρα από στελέχη της Εκκλησίας της Ενοποίησης με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες

Νεκρό μεταφέρθηκε βρέφος στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Το είχαν πάει αρχικά σε κτηνιατρείο

Ελλάδα 28.01.2026
Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (28.01.2026) από την Καλλιθέα ένα βρέφος χωρίς τις αισθήσεις του, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Βιολάντα: Ντοκουμέντο από το σημείο της διαρροής προπανίου

Ελλάδα 28.01.2026
Σωλήνες με εμφανή διάτρηση στο υπόγειο

Για ποιους δήμους δίνουν 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση

Οικονομία 28.01.2026
Οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου

Κρήτη: 43χρονη ζούσε σαν κρατούμενη – Σύζυγος και πεθερά στο εδώλιο

Ελλάδα 28.01.2026
Κατέθεσε ότι υπέστη επανειλημμένα σωματική και λεκτική κακοποίηση

Τρύπες σε σωλήνες προπανίου εντοπίστηκαν στο υπόγειο του εργοστασίου Βιολάντα

Ελλάδα 28.01.2026
Στελέχη της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού ερευνούν την έκρηξη

Τι αποκαλύπτουν ρουμανικά Μέσα για το τροχαίο με τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ

Κόσμος 28.01.2026
Ως «το χειρότερο τροχαίο των τελευταίων έξι ετών στους ρουμανικούς δρόμους» χαρακτηρίζουν στη Ρουμανία την τραγωδία με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Η μεγάλη τραγωδία του 1999 – Έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Τα τραγικά νέα από το τροχαίο στην Ρουμανία, «ξύπνησαν» σπαρακτικές μνήμες από το δυστύχημα του 1999 στα Τέμπη, όταν έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν την ζωή τους επιστρέφοντας από την Αθήνα