E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανοιχτά από σήμερα τα εποχικά καταστήματα

Το ωράριο και το SMS που στέλνουμε

Δημοσίευση 7/12/2020 | 08:18

Ανοιχτά από σήμερα τα εποχικά καταστήματα

Ανοίγουν από σήμερα τα εποιχικά καταστήματα, κάνοντας τα φετινά Χριστούγεννα… ελάχιστα πιο “κανονικκά”.

Πρόκειται για συνολικά για 110 καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά ως τις 7 Ιανουαρίου και το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 7 το πρωί ως τις 8.30 το βράδυ.

Οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν στα καταστήματα, στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033, όπως δηλαδή κάνουν για να μεταβούν και στα σουπερμάρκετ.

Ποιοι ΚΑΔ ανοίγουν

Οπως έχει ανακοινωθεί θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αμιγώς εποχικά και έχουν ως κύριες δραστηριότητες:

Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16

Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02

Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06

Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07

Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων από 7 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου του 2021

Επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντων

Επίσης δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων

Με ποιο sms θα γίνεται η μετακίνηση και ποιο θα είναι το ωράριο
Για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Ωράριο λειτουργίας από 7 π.μ. έως 8:30 μ.μ.

Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100

Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.

Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.

Συνίσταται η μη χρήση ασανσέρ. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.

Αν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση ασανσέρ παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Η διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα είναι από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου του 2021.

Ποια μαγαζιά θα είναι τα επόμενα

Όπως σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, αν καταγραφούν σκηνές συνωστισμού, δεν θα υπάρχει άλλη δυνατότητα και θα πρέπει να ξανακλείσουν τα μαγαζιά. «Δεν θα ρισκάρουμε τη διάδοση του κορονοϊού στο κρισιμότερο σημείο», γενικότερα όμως, όπως είπε, μόλις δοθεί, το πράσινο φως, από την Επιτροπή για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, θα ανοίγουν τα μαγαζιά ανά 3-4 μέρες επειδή δεν επαρκεί ο χρόνος να επαναλειτουργούν ανά εβδομάδα.

Οι δραστηριότητες των οποίων θα προηγηθεί η επαναλειτουργία είναι κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και ανθοπωλεία. Ειδικά για τα παιχνίδια, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι όταν θα επαναλειτουργήσουν, θα ανοίξουν όλα μαζί, μικρά και μεγάλα. «Τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών έχουν τεράστιο όγκο εμπορεύματος που επίσης έχει εποχικά χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο μέρος τους πωλείται κατά τη διάρκεια των εορτών», σημείωσε.

Αν όλα πάνε καλά, πρόσθεσε ο ίδιος, και δουλέψουμε 3-4 μέρες με ανοιχτά τα μαγαζιά «και δούμε ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και κυρίως τηρούνται τα μέτρα, θα πάμε και στο υπόλοιπο λιανικό εμπόριο».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο ίδιος, ως υπουργός Ανάπτυξης θα ήθελε να ανοίξει όλο το λιανικό εμπόριο μέσα στις γιορτές, «γιατί είναι μεγάλη η ζημιά για μια επιχείρηση να μη δουλέψει αυτό το διάστημα».

Σε ό,τι αφορά στα εμπορικά κέντρα, στην κλιμακωτή σειρά, είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν. Πρώτα θα ανοίξουν τα μικρότερα καταστήματα και μετά τα μεγάλα. «Πάντως και τα εμπορικά κέντρα πρέπει να ανοίξουν τις γιορτές», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Τέλος, ανέφερε ότι όσοι θα παραβιάζουν τα μέτρα, δε θα έχουν μόνο πρόστιμο, αλλά θα κλείνουν αυτόματα και θα παραμένουν κλειστοί καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτος πνιγμός πέντε ανθρώπων: Οι τέσσερις βούτηξαν για να σώσουν κολυμβητή που πάλευε στο νερό και πέθαναν όλοι

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Αυτό που ξεκίνησε ως ένα ανέμελο καλοκαιρινό απόγευμα ψαρέματος από την ακτή κατέληξε σε τραγωδία

Πέθανε ο Γάλλος ατζέντης μοντέλων που έφερνε νεαρές γυναίκες σε επαφή με τον Τζέφρι Επστάιν

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Το όνομά του εντοπίζεται σε πάνω από 2.000 σημεία στα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση Επστάιν

Ιωάννινα: Η νύχτα έγινε μέρα από τις αστραπές‑ Εντυπωσιακό θέαμα εν μέσω καύσωνα

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Το φαινόμενο, αν και σύντομο, προκάλεσε την προσοχή των κατοίκων που κατέγραψαν εικόνες με τις αστραπές να σκίζουν τον σκοτεινό ουρανό

Η Ιαπωνία δημιούργησε το πρώτο «ψυγείο για ανθρώπους» – Δροσίζει ολόκληρο το σώμα μέσα σε λίγα λεπτά

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία SDRS, ο χρήστης αισθάνεται σημαντική ανακούφιση έπειτα από μόλις πέντε λεπτά παραμονής

Μαμντάνι: «Δεν έχουμε εξουσία να συλλάβουμε τον Νετανιάχου»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι οι δημοτικές αρχές δεν έχουν νομική δικαιοδοσία, αλλά κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σταύρος Γεωργίου: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του ‑ Από άγριο ξυλοδαρμό ο θάνατος του ποινικολόγου

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν σχετικό με την εργασία του, αναφέρουν οι πληροφορίες

Νέα έφοδος αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Εισαγγελείς και στελέχη της γερμανικής φορολογικής αρχής εισέβαλαν στα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φοροδιαφυγή μέσω συναλλαγών Cum-Cum.

Ισπανία: Τέλος το κάπνισμα σε βεράντες και παραλίες – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Το ισπανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εκτενή μεταρρύθμιση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, με πρόστιμα έως 600.000 ευρώ και απαγόρευση για ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε δικάζονται οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ το φθινόπωρο

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι δίκες Παπακώστα, Μπουκώρου, Σενετάκη και Σκρέκα προσδιορίστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υποθέσεις κονδυλίων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συναγερμός στον Πειραιά: Διαρροή αερίου σε βενζινάδικο ‑ Εκκενώνονται προληπτικά πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν στο σημείο - Διακοπή κυκλοφορίας και αποκλεισμός της περιοχής

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καύσωνα: Πάνω από 40 βαθμοί αλλά και μπουρίνια από το απόγευμα ‑ δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Στη Θεσσαλία ο υδράργυρος αγγίζει τους 43 βαθμούς - στο λεκανοπέδιο Αττικής έως 41 βαθμοί Κελσίου