E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: 18.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού έδειξαν μια μικρή αποκλιμάκωση

Δημοσίευση 4/12/2020 | 18:05

Κορωνοϊός: 18.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

«Η καμπύλη των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας μειώνεται σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Την τρίτη εβδομάδα του lockdown η μείωση των κρουσμάτων ήταν καλύτερη», ανέφερε η κυρία Παπαευαγγέλου, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό. Όπως είπε, τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται στις 18.000.

«Τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη καταγράφουν πάνω από 300 κρούσματα αντίστοιχα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι σήμερα στην χώρα νοσηλεύονται 4.000 ασθενείς και οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι γεμάτες.

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει. Αναφορικά με τις εισαγωγές έχουμε μια μικρή μείωση. Έχουμε περίπου 360 εισαγωγές κάθε μέρα, είπε.

«Είναι σαφές ότι δεν πάει να σπάσει αυτή η αλυσίδα της μετάδοσης. Ο ιός έχει αποδείξει ότι είναι πολύ πιο πονηρός από εμάς» πρόσθεσε.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για ένα συνεχές πινγκ πονγκ από τους εργασιακούς χώρους στο σπίτι, κάτι το οποίο αποτελεί μια πιθανή εξήγηση του συνεχιζόμενου β’ κύματος.

«Διανύουμε έναν μαραθώνιο και έχουμε ακόμα πολλά χιλιόμετρα μπροστά μας και πολλές ανηφόρες. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό τον αγώνα», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, τόνισε ότι «ακόμα και όταν έρθουν τα εμβόλια χρειαζόμαστε πολλούς μήνες για να πετύχουμε αυτό το τείχος ανοσίας».

«Δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι μόλις κάνουμε την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούμε να κάνουμε ένα πάρτι».

Μαγιορκίνης: Τα ενεργά κρούσματα εξακολουθούν να παραμένουν υψηλά

«Η μείωση στο προφίλ νοσηρότητας συνεχίστηκε, αν και με πιο αργούς ρυθμούς, από την προηγούμενη βδομάδα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μαγιορκίνης, και πρόσθεσε ότι τα ενεργά κρούσματα εξακολουθούν να παραμένουν υψηλά, παρότι καταγράφεται μείωση των νέων κρουσμάτων 15-20% στην Αθήνα και 20-22% στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, όπως είπε, καταγράφεται μικρή υποχώρηση στην διάγνωση νέων κρουσμάτων στους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών.

Η μείωση στα μεγάλα αστικά κέντρα όσον αφορά ρυθμό αναπαραγωγής RT είναι ξεκάθαρη, καθώς αυτός ο αριθμός παραμένει κάτω από το 1, εξήγησε και κάλεσε όλους να προσέξουν και ιδίως όσοι βρίσκονται σε μικρές πόλεις και χωριά. «Το ότι δεν ζούνε σε μεγάλες πόλεις δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν μας αφορά» κατέληξε.

«Δεν έχω αναφέρει ποτέ για διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων. Υπάρχει ένα και μόνο μητρώο», είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Χαρδαλιάς: Έξι περιοχές της χώρας «στο κόκκινο»
Τα στοιχεία δείχνουν ότι δυστυχώς σε κάποιες περιοχές, τα μέτρα δεν τηρούνται, όπως πρέπει, είπε από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, και αναφέρθηκε στις έξι περιφερειακές ενότητες που είναι στο «κόκκινο» και ειδικότερα την Πιερία, Πέλλα, Ημαθία, Δράμα, Ξάνθη και Φλώρινα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού ειδικά για τις περιοχές αυτές, σημειώνοντας ότι εκεί δεν φαίνεται να υπάρχει η αναμενόμενη μείωση κρουσμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 28.03.2026
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα 28.03.2026
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος 28.03.2026
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα 28.03.2026
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science 28.03.2026
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.

Πάτρα: Η 18χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους είναι εκ νέου έγκυος χωρίς να το γνωρίζει

Ελλάδα 28.03.2026
Το 10 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με εγκαύματα, δαγκωματιές και πολλαπλά κατάγματα - η μητέρα κρατείται και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση.

Αχαΐα: Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τη νύχτα σε σπίτι – Χτυπούσαν τη μητέρα μπροστά στην 15χρονη κόρη της

Ελλάδα 28.03.2026
Οι ληστές άσκησαν σωματική βία για να αποσπάσουν τον κωδικό χρηματοκιβωτίου, ενώ η ανήλικη παρακαλούσε: «Σας παρακαλώ μη την χτυπάτε».

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν πυρά στον 2ο μήνα – Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 28.03.2026
Νεκρός και τραυματίες από ιρανικό πλήγμα στο Τελ Αβίβ, ενώ ο Ρούμπιο εκτιμά ότι οι στόχοι των ΗΠΑ θα επιτευχθούν μέσα σε δύο εβδομάδες.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα 5 βήματα για την αίτηση και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 28.03.2026
Η πλατφόρμα στο gov.gr αναμένεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα, με στόχο οι πρώτες πληρωμές να γίνουν πριν τα μέσα Απριλίου.

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα Χτες
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους