E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπουργείο Υγείας: «Εντός του επόμενου εξαμήνου θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός»

Τα πρώτα ψυγεία για τη συντήρηση των εμβολίων είναι ήδη εδώ

Δημοσίευση 4/12/2020 | 14:07

Υπουργείο Υγείας: «Εντός του επόμενου εξαμήνου θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός»

Τον προσεχή Ιούνιο εκτιμά το υπουργείο Υγείας ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Το αποκάλυψε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο γ.γ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας.

«Θεωρούμε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουμε πετύχει τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού» δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους και προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές, σώζει ζωές, είναι το σημαντικότερο όπλο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοφάνους κάλεσε τους πολίτες να εγγραφούν στο σύστημα άυλης συνταγογράφησης καθώς μέσω του συστήματος αυτού θα λαμβάνουμε ειδοποίηση για να εμβολιαστούμε.
Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα, γνωστοποίησε ότι όποιο εμβόλιο παίρνει έγκριση, μετά από δύο ημέρες θα βρίσκεται στη χώρα μας.

Προς τούτο τα πρώτα ψυγεία για τη συντήρηση των εμβολίων είναι ήδη εδώ, ενώ τα υπόλοιπα θα έρθουν εντός της επόμενης εβδομάδας. Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι τα ψυγεία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της χώρας και από εκεί θα γίνεται η διανομή των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει ακόμα και σε κατοίκους των πιο απομακρυσμένων περιοχών της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας.

Αναφερόμενος τέλος στους λόγους για τους οποίους η Βρετανία προχωρεί πρώτη σε εμβολιασμούς σε σχέση με την ΕΕ, εξήγησε ότι ακολούθησε μια διαφορετική διαδικασία που αυτή τη στιγμή δεν την ακολουθεί ούτε ο Αμερικανικός Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. «Η ΕΕ θα εξασφαλίσει όλες τις δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει κανένα ερωτηματικό» κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρετανία: Μικροσκοπικό ρωμαϊκό φυλαχτό σε σχήμα φαλλού εντοπίστηκε σε λέσχη κρίκετ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο χώρος που εντοπίστηκε το εύρημα φέρεται να ήταν η έδρα ενός αρχαίου λουτρού

Πιάστηκαν στα χέρια μετά από τροχαίο – Συνελήφθη 25χρονος

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο συλληφθείς φέρεται από κοινού με τον συνεπιβάτη του να επιτέθηκαν σε 20χρονο

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 16χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ σε μπαρ στα Λαδάδικα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος τα ξημερώματα

Γιατί χιόνισε τον Μάιο;

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Το ακραίο φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών που «ανατρέπει» τα δεδομένα του καιρού στην Ευρώπη

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές, αλλά παραμένουν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

Οικονομία 04.05.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τα πλοία που έχουν παγιδευτεί στα Στενά του Ορμούζ

Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione, Γιάννης Κολοτούρας, σε ηλικία 48 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Θλίψη στον χώρο της ελληνικής μόδας

Σκηνές χάους στη Νέα Υόρκη: Οδηγοί πήγαιναν αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα

Κόσμος 04.05.2026
Το κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε από τις ρυθμίσεις για τον ετήσιο ποδηλατικό γύρο «TD Five Boro Bike Tour»