E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το ολλανδικό κράτος θα κληρώσει δέκα παραγωγούς κάνναβης για να τους νομιμοποιήσει

Μπορεί τα ναρκωτικά να βρίσκονται παντού στη χώρα, αλλά η καλλιέργειά τους είναι παράνομη

Δημοσίευση 3/12/2020 | 19:29

Το ολλανδικό κράτος θα κληρώσει δέκα παραγωγούς κάνναβης για να τους νομιμοποιήσει

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση θα προχωρήσει το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται να επιλέξει σήμερα (03/12) με κλήρωση δέκα μελλοντικούς παραγωγούς κάνναβης, στο πλαίσιο ενός πειράματος αποποινικοποίησης της παραγωγής του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

Στην κλήρωση συμμετέχουν 39 υποψήφιοι.

«Οι δέκα επίδοξοι καλλιεργητές κάνναβης που θα κληρωθούν, θα υποβληθούν σε έρευνα ακεραιότητας», είχε διευκρινίσει το ολλανδικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του, που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. «Αν η διαδικασία εξελιχθεί χωρίς εμπόδια και δεν υπάρξει καμιά ένσταση, οι παραγωγοί θα μπορέσουν να αναγνωρισθούν επισήμως στο τέλος Φεβρουαρίου 2021», προστίθεται σχετικά, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ολλανδία έχει 570 coffeeshops, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Υγείας. Από τα χρόνια του 1970, η ολλανδική κυβέρνηση ανέχεται τα καταστήματα αυτά που πωλούν κάνναβη στους καταναλωτές. Η παραγωγή κάνναβης και η προμήθειά της είναι αντίθετα παράνομες.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να μελετήσει τις συνέπειες της αποποινικοποίησης της παραγωγής. «Ο στόχος αυτού του πειραματισμού είναι να παρατηρήσουμε αν και πώς οι καλλιεργητές μπορούν να προμηθεύουν νομίμως τα coffeeshops με κάνναβη ή χασίς, η ποιότητα των οποίων θα ελέγχεται», εξήγησε το υπουργείο.

Από την 1η έως τις 28 Ιουλίου, οι επίδοξοι παραγωγοί μπορούσαν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο πείραμα. Χρειαζόταν να αναφέρουν τα κίνητρά τους και το πώς φαντάζονται τις εκμεταλλεύσεις τους: τοποθεσία, προδιαγραφές ασφαλείας και ποιότητα της κάνναβης που θα καλλιεργηθεί.

Από τις 147 αρχικές αιτήσεις, προκρίθηκαν 39 υποψηφιότητες.

Μεταξύ αυτών θα επιλεγούν με κλήρωση 10 παραγωγοί. Η ακριβής ώρα που θα γίνει η κλήρωση δεν έχει ανακοινωθεί. Στη συνέχεια το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει να ερευνήσει όσον αφορά την ακεραιότητα εκείνων που θα κληρωθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καθηγητής Πανεπιστημίου χρηματιζόταν από φοιτητές για να τους περνάει στα μαθήματα

Ελλάδα 07.11.2025
Ένοχοι και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου που έστελναν τα παιδιά σε αυτόν

Η στιγμή που ένα σπίρτο προκαλεί πυρκαγιά σε βενζινάδικο

Κόσμος 07.11.2025
Η παρέα που έτρεξε για να σωθεί

Η πρώτη ενεργειακή γεώτρηση στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Οικονομία 07.11.2025
Από τον Πρίνο στο Ιόνιο και την ιστορική συμφωνία των ExxonMobil, Energean και Helleniq Energy

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είμαι πιο όμορφος από τον Μπέκαμ, εγώ δεν είμαι φυσιολογικός, είμαι τέλειος»

Αθλητικά Νέα 07.11.2025
Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν έχει όρια στην αυτοπεποίθησή του

«Fake news» ακροδεξιών Αμερικανών influencers ότι ο Μαμντάνι συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος

Κόσμος 07.11.2025
Αναδημοσίευσαν μια κατασκευασμένη ανακοίνωση που συγκεντρώνει προβολές και αναδημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Η βεντέτα θα τελειώσει μόνο με παντρειά», λέει παππούς της οικογένειας Φραγκιαδάκη

Ελλάδα 07.11.2025
Είναι παντρεμένος με γυναίκα των Καργάκηδων

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα κάνουν κουμάντο στο νησί οι τοπικές μαφίες και οι νταήδες

Ελλάδα 07.11.2025
Live οι ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη από την Κρήτη για την οπλοκατοχή

Τέξας: Μήνυση κατά του Roblox – «Βάζει τα κέρδη και τους παιδόφιλους πάνω από την ασφάλεια των παιδιών»

Κόσμος 07.11.2025
Το Κεντάκι και η Λουιζιάνα έχουν επίσης κινηθεί νομικά εναντίον της γνωστής πλατφόρμας παιχνιδιών

Μητσοτάκης: Το ρωσικό φυσικό αέριο δεν μπορεί να μπαίνει από την πίσω πόρτα, την Τουρκία

Ελλάδα 07.11.2025
Η Ελλάδα γίνεται πύλη εισόδου που θα αντικαταστήσει το φυσικό αέριο από τη Ρωσία