E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαντορίνη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ξενοδόχου

Γιατί τον σκότωσαν

Δημοσίευση 1/12/2020 | 09:01

Σαντορίνη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ξενοδόχου

Φως στην άγρια δολοφονία του ξενοδόχου Νίκου Χάλαρη στη Σαντορίνη. Ένας 20χρονος συνελήφθη και ομολόγησε πως το κίνητρο ήταν οικονομικό. Τον έδειρε μέχρι θανάτου και έβαλε φωτιά στο πτώμα με βότκα. “Θόλωσα, τον χτυπούσα στο πρόσωπο με τις γροθιές”.

Για 200 ευρώ κόπηκε άγρια, την περασμένη Παρασκευή (27.11.2020) το νήμα της ζωής του Νίκου Χάλαρη, ενός από τους πιο γνωστούς ξενοδόχους στη Σαντορίνη. Η δολοφονία που εξελίχθηκε σε θρίλερ χρειάστηκε μόνο μερικά 24ωρα για να εξιχνιαστεί.

Δράστης της δολοφονίας του Νίκου Χάλαρη στη Σαντορίνη είναι ένας 20χρονος, που συνελήφθη και έχει ήδη ομολογήσει το έγκλημά του, όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Το κίνητρο ήταν οικονομικό. Ο νεαρός ομολόγησε πως έγινε το κακό, πως είχε διαπληκτισμό για χρωστούμενα με το θύμα, πως ο καυγάς τους κατέληξε σε ξύλο, πως έβαλε φωτιά για να καλύψει το έγκλημα.

Υποστηρίζει ότι ο ξενοδόχος του χρωστούσε 200 ευρώ από κάποιες οικοδομικές εργασίες που είχε κάνει στο ξενοδοχείο πέρυσι. Όταν πήγε να τα πάρει, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, οι δυο άνδρες τσακώθηκαν και τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου. Ο 20χρονος από την Αλβανία ομολόγησε ότι έδειρε μέχρι θανάτου τον 69χρονο ξενοδόχο.

Και όταν κατάλαβε ότι τον είχε σκοτώσει, αποφάσισε να περιλούσει το πτώμα με βότκα και να του βάλει φωτιά. Για να καλύψει τα ίχνη του ακόμη περισσότερο, πήρε το μπουκάλι μαζί του.

Σαντορίνη: Η ομολογία ενός εγκλήματος

Από την πρώτη στιγμή που ο 69χρονος ξενοδόχος βρέθηκε απανθρακωμένος μπροστά στη ρεσεψιόν του πολυτελούς ξενοδοχείου του, οι αρχές θεώρησαν πως βρίσκονταν μπροστά σε ένα έγκλημα. Συνηγορούσαν σε αυτό οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν κοντά στο πτώμα. Και σε αυτό έριξε φως η ομολογία του δράστη.

Όλα έγιναν την περασμένη Παρασκευή. Τότε ο νεαρός άνδρας αποφάσισε να πάει στο ξενοδοχείο του 69χρονου για να τον αντιμετωπίσει και να του ζητήσει τα λεφτά που του χρωστούσε από πέρυσι, όπως είπε. Βρήκε τον Νίκο Χάλαρη στην αυλή.

Ο 20χρονος κατέθεσε ότι ζήτησε από τον ξενοδόχο τα 200 ευρώ που του χρωστούσε αλλά εκείνος “με χτύπησε”. Τότε “θόλωσα. Τον χτύπησα στο πρόσωπο με γροθιές, μέχρι που κατέρρευσε. Τον έσυρα έως τη ρεσεψιόν και από τη μανία μου τον χτύπησα ξανά. Όταν κατάλαβα ότι είχε πεθάνει, του έβαλα χαρτιά για να ενισχύσω τη φωτιά. Το μόνο εύφλεκτο υλικό που βρήκαν ήταν ένα μπουκάλι βότκα. Έβαλα τη φωτιά κι έφυγα”, έχει πει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στη Σαντορίνη.

Στην αυλή του ξενοδοχείου έχουν βρεθεί αποτυπώματά του και οι κηλίδες αίματος δεν αποκλείεται να είναι δικές του.

Πως τον βρήκαν

Από την πρώτη στιγμή, οι αρχές ερευνούσαν το θάνατο του Νίκου Χάλαρη ως ανθρωποκτονία. Δεν άργησαν να καταλήξουν στον ύποπτο, που αποδείχθηκε πως ήταν ο δράστης αφού ομολόγησε.

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, γείτονες κατέθεσαν ότι άκουσαν φωνές από το ξενοδοχείο του Νίκου Χάλαρη. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τις μαρτυρίες και από τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο εντόπισαν τον νεαρό άνδρα να φεύγει από το ξενοδοχείο του 69χρονου (σχετικά ήρεμος όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές) 5 με 10 λεπτά πριν γίνει το τηλεφώνημα στην πυροσβεστική για τη φωτιά.

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν τους αστυνομικούς στον 20χρονο. Από το βράδυ της Κυριακής είχαν καταλήξει πως αυτός ήταν ο Νο1 ύποπτος και το πρωί της Δευτέρας έγινε η προσαγωγή του και η ομολογία του δεν άργησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος ασθενής με ύποπτα σύμπτωμα λεπτοσπείρωσης

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εστάλησαν δείγματα στο ΑΧΕΠΑ για εργαστηριακή επιβεβαίωση

Στη Θεσσαλονίκη ο Τολιόπουλος για να υπογράψει στον Αρη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Φωτογραφήθηκε με φίλους της ομάδας στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλά δεν έκανε καμία δήλωση, καθώς πρέπει να ανακοινωθεί από την ΚΑΕ

Σήμα κινδύνου για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης: Ρεκόρ πτωχεύσεων και απολύσεις στη Γερμανία

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε ασταθή κατάσταση εδώ και χρόνια - Η ανάκαμψη που είχε αρχικά προβλεφθεί για φέτος θα οδηγήσει πιθανώς σε μια μικρή ανάπτυξη

Δίωξη για δωροδοκία κατ` εξακολούθηση στον ιατροδικαστή και τον τοξικολόγο των Χανίων

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Και οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα - Η υπόθεση συνδέεται με τη «μαφία των Χανίων» - Οι αλλοιωμένες εκθέσεις αφορούσαν υποθέσεις με ποινικό υπόβαθρο

Τζούμπιλαντ Σάικς: Ο διάσημος τενόρος δολοφονήθηκε με 73 μαχαιριές από τον γιο του – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η σύζυγός της ήταν στο μπάνιο και άκουσε τον άνδρα της να φωνάζει

Τρόμος για τουρίστες στο Κάπρι: Η βάρκα τους κόντεψε να βυθιστεί στη Γαλάζια Σπηλιά ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Βίντεο καταγράφει τη δραματική διάσωση του ζευγαριού

Βιντεο από τις επιθέσεις Χούθι με πυραύλους σε δύο τάνκερ της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Στοχεύσαμε δύο σαουδαραβικά πετρελαιοφόρα, τα Encelia και Layla, επειδή παραβίασαν την απόφαση αποκλεισμού που έχει εκδώσει οι ένοπλες δυνάμεις, είπε ο εκπρόσωπός τους

Αδήλωτες περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Στελέχη οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων, πολεοδομιών, νοσοκομείων και δημοσιογράφοι στο «μικροσκόπιο»

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τον αντιαεροπορικό θόλο και πάνω από 4 δισ. σε εξοπλισμούς

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Πέρα από τον πολυεπίπεδο αντιαεροπορικό θόλο, εγκρίθηκαν C-390, υποβρύχια οχήματα VICTA, μικροδορυφόροι SAR και αποστολή στελεχών στο MIT για εκπαίδευση σε τεχνητή νοημοσύνη.

Η Αρσεναλ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Χρήστου Τζόλη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Ο νεαρός επιθετικός είναι και με τη βούλα παίκτης των Λονδρέζων στην ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιρστή - «Χρειάζομαι χρόνο για να συνειδητοποιήσω τη μεταγραφή μου, αλλά είμαι πάντα πεινασμένος για γκολ», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Τζόλης

Πώς κινήθηκαν οι βάσεις 2026: Ποιες σχολές αυξήθηκαν πάνω από 1.000 μόρια ‑ Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη πτώση

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Για ποιες σχολές υπήρξε ζήτηση - Σύμβουλος σταδιοδρομίας εξηγεί