E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομογενή επέλεξε ο Μπάιντεν για νέα εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου

Ποια είναι η Τζεν Ψάκι που αναλαμβάνει αυτά τα καθήκοντα

Δημοσίευση 30/11/2020 | 10:34

Ομογενή επέλεξε ο Μπάιντεν για νέα εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου

Μια «βετεράνο» με ελληνική καταγωγή επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν ως εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου υπό την προεδρία του. Σύμφωνα με την Independent, η 41χρονη Τζεν Ψάκι είναι η επιλογή του νεοεκλεγέντα προέδρου του ΗΠΑ για αυτό το κρίσιμο πόστο.

Η πολιτική σύμβουλος είναι μία από τις επτά γυναίκες που θα κατέχουν τις ανώτερες θέσεις στην ομάδα επικοινωνίας του Μπάιντεν. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά, όλα τα άτομα που θα είναι επιφορτισμένα με το απαιτητικό έργο να επικοινωνούν τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, θα είναι γυναίκες.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για τον Τζο Μπάιντεν, έναν άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν και παρακολούθησα να συμβάλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, αλλά και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα» έγραψε σε ανάρτησή της η Τζεν Ψάκι μετά την ανακοίνωση για τη νέα της θέση.

Ποια είναι η ομογενής Τζεν Ψάκι

Σύμφωνα με το ekirikas.com, η Ψάκι έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη, ενώ έχει γεννηθεί στο Κονέκτικατ.

Η Τζεν Ψάκι, γεννηθείσα την 1η Δεκεμβρίου του 1978, κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου από το 2015 έως το 2017. Προηγουμένως, ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ κατείχε διάφορες σημαντικές θέσεις επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο υπό τον Ομπάμα.

Διαχρονικά, η 41χρονη απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του Ομπάμα, ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τις γνώσεις, την εμπειρία, ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, όταν της έθεταν δύσκολες ερωτήσεις, τόσο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και στον Λευκό Οίκο.

Πέρα από τη δραστηριότητά της στον χώρο της πολιτικής, η Ψάκι εργάστηκε στο παρελθόν και ως αναλύτρια για το CNN. Είναι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια με τον Γκρέγκορι Μέτσερ, οικονομικό υποδιευθυντή της Επιτροπής για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο, και έχουν μαζί δύο παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κιλκίς: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της φωτιάς που καίει κοντά στα ελληνικά σύνορα

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Πυροσβεστικές δυνάμεις ανοίγουν προληπτικά αντιπυρικές ζώνες κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ εκδόθηκε μήνυμα 112 για τους κατοίκους της περιοχής Ακρίτας.

Αλβανία: Ταραχές κατά της επένδυσης του γαμπρού Τραμπ ‑ Πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Κοινοβούλιο του Εγκλήματος», «35 χρόνια καταστροφής, διαφθοράς, κλοπής και μείωσης του πληθυσμού» και «Για το μέλλον της Αλβανίας, η αλβανική πολιτική πρέπει να ξεριζωθεί».

Δείτε βίντεο: Κεραυνός πέφτει δίπλα σε γυναίκα, υπέστη καρδιακή ανακοπή και την επανέφεραν διασώστες στις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Κάμερα από τον χώρο στάθμευσης της εκκλησίας καταγράφει τη στιγμή που μια εκτυφλωτική λάμψη καλύπτει το αυτοκίνητό της, ενώ στην περιοχή επικρατεί ισχυρή καταιγίδα με έντονη βροχόπτωση και κεραυνούς

Πετράλωνα: «Χτυπούσαν τα κουδούνια και βγήκαμε έξω» ‑ Πώς σώθηκαν οι ένοικοι από την κατάρρευση

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Οι ένοικοι πρόλαβαν να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, γεγονός που εξηγεί γιατί δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι μέσα στην πολυκατοικία

Έφυγε η Καμπάεβα από τη Ρωσία; Μυστήριο με το σούπερ γιοτ του Πούτιν στα ύδατα της Δανίας

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του, το υπερπολυτελές γιοτ, που δυτικά μέσα εκτιμούν ότι ανήκει στον προσωπικό στόλο του Ρώσου Προέδρου, εντοπίστηκε να πλέει σε ευρωπαϊκά ύδατα με ισχυρή συνοδεία πολεμικών σκαφών της Ρωσίας

Μουντιάλ 2026: Η εικόνα του τουρνουά – Οι Μαροκινοί παρηγορούν τον Χάκπο στην πιο σκοτεινή του ώρα

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Οι διεθνείς του Μαρόκου άφησαν τους πανηγυρισμούς της πρόκρισης για να σταθούν δίπλα στον Ολλανδό άσο, που «έχασε» το αγέννητο παιδί του

Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις στη μητέρα και τον πρώην σύντροφό της για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του 3χρονου Αγγελου

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Αυλαία έπεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την υπόθεση με θύμα τον 3χρονο Αγγελο, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από κακοποίηση

Φωτιά στο Δερβένι: Εντοπίστηκε σορός σε δασική έκταση

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Εικόνες σοκ στα Πετράλωνα από κατάρρευση 4οροφης πολυκατοικίας

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Εργασίες θεμελίωσης σε διπλανό οικόπεδο φέρονται να επηρέασαν τη στατικότητα του κτιρίου επί της οδού Αλκμήνης 22, με πέντε προσαγωγές να πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

Mercedes‑Benz: Πιθανή αύξηση ωρών εργασίας, περικοπές μισθών

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Η Mercedes-Benz εξετάζει αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου από 35 σε 40 ώρες χωρίς επιπλέον αμοιβή, ενώ παράλληλα αναστέλλει επίδομα που αντιστοιχεί στο 18% του μισθού 90.000 εργαζομένων.

Σαλαμίνα: Βυθίζεται θαλαμηγός στη Μαρίνα Βουρκαρίου, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Κατά πληροφορίες το περιστατικό συνέβη κατά την επιστροφή του πολυτελούς σκάφους στο λιμάνι μετά από δοκιμαστικό πλου