E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κηδεία Μαραντόνα: Αναπαύεται δίπλα στους γονείς του

Θρήνος σε Αργεντινή και Νάπολη

Δημοσίευση 27/11/2020 | 08:20

Κηδεία Μαραντόνα: Αναπαύεται δίπλα στους γονείς του

Ο «Θεός» του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα κηδεύτηκε το βράδυ της Πέμπτη (ξημερώματα Παρασκευής στην Ελλάδα) σε μια ιδιωτική τελετή στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 20 άτομα.

Ο «Ντιεγκίτο» που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών την Τετάρτη (25/11) οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, το νεκροταφείο Jardín της Bella Vista, υπό τη συνοδεία πάρα πολλών περιπολικών και μοτοσικλετών της αστυνομίας.

Maradona is taken in funeral cortege on highway


Μια μικρή ομάδα μέλων της οικογένειας και φίλων μετέφερε στο νεκροταφείο το φέρετρο του με τη σημαία της Αργεντινής τυλιγμένο πάνω του.

Σε αντίθεση με τον αποχαιρετισμό νωρίτερα από δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές που είχαν συγκεντρωθεί στο ξωκλήσι στην «Casa Rosada», μόνο μέλη της οικογένειας και στενοί φίλοι έγιναν δεκτοί στο νεκροταφείο που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από το κέντρο του Μπουένος Άϊρες για την τελική θρησκευτική τελετή και την ταφή του Μαραντόνα δίπλα στους τάφους των γονιών του. Της μητέρας του Ντάλμα και του πατέρα του Ντιέγκο που ενταφιάστηκαν το 2011 και το 2015, αντίστοιχα.


Μεταξύ των συγγενών που παραβρέθηκαν στην τελετή στο νεκροταφείο Jardín της Bella Vista, η πρώην σύζυγός του Κλαούντια Βιγιαφάνε και οι δυο του κόρες Ντάλμα και Τζιανίνα.

Το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μαραντόνα στο Προεδρικό Μέγαρο στην «Κάσα Ροσάδα» σταμάτησε λίγο πριν από τις 18:00 τοπική ώρα, μετά από 12 ώρες, έπειτα από απαίτηση της οικογένειας.

Αφορμή στάθηκαν επεισόδια που προκλήθηκαν όταν αρκετοί οπαδοί επιχείρησαν να περάσουν τις προστατευτικές μπάρες για να πλησιάσουν το φέρετρο του Μαραντόνα με αποτέλεσμα η αστυνομία να τους απωθήσει κάνοντας χρήση πλαστικών σφαιρών, ενώ έγιναν και συλλήψεις.


Ωστόσο όταν έληξαν τα επεισόδια οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν μοναδικές. Μία ολόκληρη χώρα είχε κυριολεκτικά παραλύσει, καθώς χιλιάδες κάτοικοι του Μπουένος Άιρες συνόδεψαν τον σπουδαίο Μαραντόνα στην τελευταία του κατοικία και εκατομμύρια σε όλη την Αργεντινή, αλλά και τον κόσμο, παρακολούθησαν με δάκρυα στα μάτια και σφιγμένο στήθος τη διαδικασία.

Η πομπή έφυγε μέσα από τη λεωφόρο «Πασέο Κολόν», με τον κόσμο να κυματίζει σημαίες της Αργεντινής, να τραγουδάει ποδοσφαιρικούς υμνους, καθώς σχημάτιζε μια τεράστια γραμμή από την πλατεία «Πλάθα ντε Μάγιο», όπου οι Αργεντινοί συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τον θρίαμβο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 που τους χάρισε ο Μαραντόνα.

«Ο Ντιέγκο δεν είναι νεκρός, ο Ντιέγκο ζει», φώναζε το πλήθος, καθώς η νεκροφόρα κατευθυνόταν προς το κοιμητήριο, έξω από το Μπουένος Άιρες.


Εκατοντάδες οπαδοί εμπόδισαν την είσοδο στο νεκροταφείο πριν από την άφιξη του φέρετρου του Μαραντόνα, χορεύοντας και ψάλλοντας, καθώς η αστυνομία έδινε μάχη για να ανοίξει δρόμο στη νεκροφόρα.

Ο Μαραντόνα λατρεύεται σαν Θεός στην Αργεντινή και γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο πένθος που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, ενώ το τελευταίο «αντίο» στον Ντιέγκο είπε και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, με μια φανέλα του Pipe de Oro με την Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο οδηγός της νεκροφόρας μπέρδεψε την έξοδο στη περιφερειακή οδό με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η σορός του Μαραντόνα να φτάσει στο νεκροταφείο του Μπέγια Βίστα.

Θρήνος και στη Νάπολη την ώρα της κηδείας του Μαραντόνα

Λίγο πριν την ταφή του Ντιέγκο Μαραντόνα, η πόλη που λάτρεψε και λατρεύτηκε από τον κόσμο της, η αγαπημένη του Νάπολι, τον αποχαιρετά με τον δικό της τρόπο.
Πλήθος κόσμου άναψε κεριά και βγήκε στην κεντρική πλατεία για να πει έστω και από μακριά το δικό του... αντίο.

Την ίδια ώρα η Νάπολι υποδεχόταν την Ριέκα για την 4η αγωνιστική του Europa League και ενώ μέσα στο «Σαν Πάολο» όταν οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, οι Παρτενοπέι εμφανίστηκαν με φανέλες που είχαν στην πλάτη το όνομα του Μαραντόνα και το Νο10...

...έξω από το γήπεδο που θα μετονομαστεί σε Ντιέγκο Μαραντόνα εκατοντάδες Ναπολιτάνοι αποχαιρετούσαν με καπνογόνα και συνθήματα τον δικό του… Θεό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φονική επίθεση στη διασώστρια ΕΚΑΒ στη Σύρο: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και η καρέκλα που έγινε «όπλο»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η ΕΛΑΣ εξετάζει καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό - ποινική δίωξη σε 41χρονο και σύζυγό του, με απολογία ορισμένη για την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.

Μουντιάλ 2026: Ποιο παιχνίδι της Ισπανίας ερευνήθηκε για στήσιμο – Τι κατέληξαν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η «ρόχα» βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για χειραγώγηση αγώνα της φάσης των ομίλων, με την Επιτροπή Ακεραιότητας της FIFA να αποκλείει τελικά οποιαδήποτε ανωμαλία.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του – Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μετά από συμπληρωματική έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, οι αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου ποινικολόγου, ενώ ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για απολογία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).