E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας: H πόλη μας πεθαίνει, δεν έχουμε κρεβάτια

«Η Βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας»

Δημοσίευση 26/11/2020 | 18:19

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας: H πόλη μας πεθαίνει, δεν έχουμε κρεβάτια

«Η Βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», το δραματικό μήνυμα της νεφρολόγου, προέδρου Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Νίτσας Κιόρτεβε, για την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης.

«Περνάμε έναν μαύρο Νοέμβρη», τόνισε η κ. Κιόρτεβε, στην εκπομπή Live News του Mega.

«Μιλάμε για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό μας, ένας πληθυσμός 100 χιλιάδων κατοίκων, μιλάμε για αθρώα προσέλευση στο νοσοκομείο. 140 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, 12 είναι στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι και δύο ακόμα ασθενείς διασωληνωμένοι, δεν έχουν κρεβάτι, δεν ξέρουμε πού να τους μεταφέρουμε», τόνισε.

«Αυτό το πράγμα δεν έχει τέλος. Αυτή την στιγμή άλλοι δύο ασθενείς βρίσκονται στον χώρο του χειρουργείου διασωληνωμένοι και ψάχνουμε κρεβάτια», πρόσθεσε.

Η κ. Κιόρτεβε που νόσησε και η ίδια από κορωνοϊό κάνει λόγο για 80 νοσηλευτές – διοικητικούς και 25 ιατρούς που είναι στα σπίτια τους και νοσούν, σημειώνοντας πως το νοσοκομείο είναι χρόνια υποστελεχωμένο.

Πρώτη αεροδιακομιδή: Στην Αθήνα Αθήνα το C-130 με τους τρεις ασθενείς

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασε το αεροσκάφος C-130 το οποίο αναχώρησε νωρίτερα από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης, με σκοπό να πραγματοποιήσει την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό από το νοσοκομείο της Καβάλας.

Το αεροσκάφος παρέλαβε τους τρεις ασθενείς, για τους οποίους διατάχθηκε η αεροδιακομιδή, οι οποίοι είναι ηλικίας από 75 έως 76 ετών και μεταφέρονται στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Για την αναχώρηση του C-130, δόθηκαν ακριβείς οδηγίες και τελικές εντολές από το ΕΚΑΒ, γιατροί του οποίου συνοδεύουν τους ασθενείς μέχρι τα νοσοκομεία εισαγωγής τους. Την επιχείρηση αεροδιακομιδής συντονίζουν ο πρόεδρος του ΈΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου, κ. Πύρρος Δημήτρης.

Οι ασθενείς είναι από τη Δράμα, αλλά λόγω μεγάλης επιβάρυνσης του νοσοκομείου είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς στη Δράμα νοσηλεύονται 125 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 12 σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για την πρώτη αεροδιακομιδή στην ηπειρωτική χώρα και κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας. Η διακομιδή κρίθηκε αναγκαία, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ. Οι διακομιδες του προηγούμενου διαστήματος, ιδίως του καλοκαιριού, θεωρούνταν δεδομένες και αναμενόμενες, διότι οι νησιωτικές περιοχές δεν διέθεταν τις απαραίτητες υποδομές για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Κόσμος 18.07.2026
Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.