E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας: H πόλη μας πεθαίνει, δεν έχουμε κρεβάτια

«Η Βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας»

Δημοσίευση 26/11/2020 | 18:19

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας: H πόλη μας πεθαίνει, δεν έχουμε κρεβάτια

«Η Βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», το δραματικό μήνυμα της νεφρολόγου, προέδρου Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Νίτσας Κιόρτεβε, για την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης.

«Περνάμε έναν μαύρο Νοέμβρη», τόνισε η κ. Κιόρτεβε, στην εκπομπή Live News του Mega.

«Μιλάμε για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό μας, ένας πληθυσμός 100 χιλιάδων κατοίκων, μιλάμε για αθρώα προσέλευση στο νοσοκομείο. 140 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, 12 είναι στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι και δύο ακόμα ασθενείς διασωληνωμένοι, δεν έχουν κρεβάτι, δεν ξέρουμε πού να τους μεταφέρουμε», τόνισε.

«Αυτό το πράγμα δεν έχει τέλος. Αυτή την στιγμή άλλοι δύο ασθενείς βρίσκονται στον χώρο του χειρουργείου διασωληνωμένοι και ψάχνουμε κρεβάτια», πρόσθεσε.

Η κ. Κιόρτεβε που νόσησε και η ίδια από κορωνοϊό κάνει λόγο για 80 νοσηλευτές – διοικητικούς και 25 ιατρούς που είναι στα σπίτια τους και νοσούν, σημειώνοντας πως το νοσοκομείο είναι χρόνια υποστελεχωμένο.

Πρώτη αεροδιακομιδή: Στην Αθήνα Αθήνα το C-130 με τους τρεις ασθενείς

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασε το αεροσκάφος C-130 το οποίο αναχώρησε νωρίτερα από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης, με σκοπό να πραγματοποιήσει την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό από το νοσοκομείο της Καβάλας.

Το αεροσκάφος παρέλαβε τους τρεις ασθενείς, για τους οποίους διατάχθηκε η αεροδιακομιδή, οι οποίοι είναι ηλικίας από 75 έως 76 ετών και μεταφέρονται στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Για την αναχώρηση του C-130, δόθηκαν ακριβείς οδηγίες και τελικές εντολές από το ΕΚΑΒ, γιατροί του οποίου συνοδεύουν τους ασθενείς μέχρι τα νοσοκομεία εισαγωγής τους. Την επιχείρηση αεροδιακομιδής συντονίζουν ο πρόεδρος του ΈΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου, κ. Πύρρος Δημήτρης.

Οι ασθενείς είναι από τη Δράμα, αλλά λόγω μεγάλης επιβάρυνσης του νοσοκομείου είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς στη Δράμα νοσηλεύονται 125 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 12 σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για την πρώτη αεροδιακομιδή στην ηπειρωτική χώρα και κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας. Η διακομιδή κρίθηκε αναγκαία, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ. Οι διακομιδες του προηγούμενου διαστήματος, ιδίως του καλοκαιριού, θεωρούνταν δεδομένες και αναμενόμενες, διότι οι νησιωτικές περιοχές δεν διέθεταν τις απαραίτητες υποδομές για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο» – Τι είπε για ΔΕΘ, στέγη και Σαμαρά

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο πρωθυπουργός αποκλείει εκλογές το φθινόπωρο και εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από τον Σεπτέμβριο.

Δημογλίδου για τον θάνατο της 41χρονης στη Σύρο: Κυνηγήθηκε από το ζευγάρι και τραυματίστηκε εκ νέου

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Αναζητούμε βιντεοληπτικό υλικό και πρόσθετες μαρτυρίες»

Νομοσχέδιο για τα ύδατα: Τι αλλάζει για τα τιμολόγια, τους εργαζόμενους και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Το ΥΠΕΝ απαντά σε 13 κρίσιμες ερωτήσεις για τη μεταρρύθμιση που επεκτείνει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές και αλλάζει το τοπίο στη διαχείριση υδάτων.

Νεκρή 41χρονη στη Σύρο: Στο μικροσκόπιο και πιθανές οικονομικές διαφορές

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές για τον θάνατο της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με τις έρευνες να στρέφονται τόσο στις συνθήκες της αιματηρής συμπλοκής όσο και στο ενδεχόμενο οικονομικών διαφορών με το ζευγάρι που έχει συλληφθεί

Βάσεις 2026: Εκτόξευση στα πολυτεχνεία, άνοδος στις ιατρικές – Ποιες σχολές «βυθίζονται»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Από τις 70.593 αιτήσεις υποψηφίων αναδύεται ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εντυπωσιακές ανατροπές σε αρκετά τμήματα.

Η σχολή που ξεπέρασε τα 20.000 μόρια και άφησε πίσω ακόμη και την Ιατρική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ποιες είναι οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής το 2026

Τραμπ: Νέοι δασμοί σε πάνω από 80 χώρες

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο ενιαίος δασμός 10% που έληγε τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) αντικαθίσταται από νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Τραμπ

ΗΠΑ: Γιος σκότωσε τον πατέρα του με μπαστούνι μπέιζμπολ μπροστά σε αστυνομικό

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο 38χρονος δέχτηκε πυρά αστυνομικού αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές του

Νέα χαρτονομίσματα ευρώ: Μπετόβεν, Κάλλας και ευρωπαϊκή φύση στα σχέδια της ΕΚΤ

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Τα 10 σχέδια που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα θα υποβληθούν σε δημόσια διαβούλευση

ΒΙΝΤΕΟ ‑ Παλαιό Φάληρο: Επιτέθηκε σε γυναίκα για να της αρπάξει την τσάντα στην είσοδο της πολυκατοικίας

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η γυναίκα αντέδρασε αστραπιαία και δεν παρέδωσε την τσάντα της

Μάτι: Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα ‑ 8 χρόνια από την εθνική τραγωδία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, επιζώντες και εκπρόσωποι της Πολιτείας απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς της καταστροφικής πυρκαγιάς

Λάρισα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο άνδρας με εγκαύματα

Ελλάδα Χτες
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Λάρισας