E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποφυλακίζεται ο Μπάμπης Βωβός

Είχε συλληφθεί για υποθέσεις φοροδιαφυγής

Δημοσίευση 26/11/2020 | 14:34

Αποφυλακίζεται ο Μπάμπης Βωβός

Είχε συλληφθεί για υποθέσεις φοροδιαφυγής - «Θα αποφυλακιστώ σήμερα το μεσημέρι ή το απόγευμα»

«Σήμερα το μεσημέρι ή το απόγευμα βγαίνω. Μου είπε η κόρη μου οτι σήμερα βγαίνω...» με αυτά τα λόγια ο Μπάμπης Βωβός, ο επιχειρηματίας και κατασκευαστής που συνελήφθη το απογευμα του Σαββάτου στο σπίτι του στην Κηφισιά για υποθέσεις φοροδιαφυγής δίνει το στίγμα των εξελίξεων στην υπόθεση του.

Ο 87χρονος έπειτα από δυο 24ωρα στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, παίρνει εξιτήριο και μιλώντας στο protothema.gr, περιέγραψε με δυο κουβέντες την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετα τη σύλληψη του «Μια χαρά και δυο τρομάρες ειμαι. Εχω πνιγεί... Είμαι στο τέλος και βγαίνω..».

Οι πληροφορίες λένε οτι οι δικηγόροι του έκαναν προσφυγή και κατάφεραν να κάνουν συγχώνευση ποινών, μετατροπή σε χρηματική ποινή και δοσοποίηση χρεών στην εφορία.

Το έγγραφο θα διαβιβαστεί στη διεύθυνση των φυλακών και έτσι είναι θέμα χρόνου ο 87χρονος να οδηγηθεί εκτός φυλακής.

Ποιος είναι ο Μπάμπης Βωβός

«Πήγαινε στη Χωροφυλακή, να γίνεις αξιωματικός. Αριστούχος είσαι, είναι βέβαιο ότι θα πετύχεις. Θα είσαι εσωτερικός, δεν θα πληρώσουμε τίποτα»: ήταν η νέτη σκέτη προτροπή των γονιών προς το όγδοο παιδί μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας στα Φιλιατρά Μεσσηνίας σε χρόνια δύσκολα και σκληρά. Χωροφύλακας ή αγροφύλακας, σημασία έχει ότι ο πιτσιρικάς δεν είχε αυτά τα σχέδια για το μέλλον του. Ασφυκτιούσε σε ένα σπίτι όπου ένιωθε σαν τον τελευταίο τροχό της αμάξης, όπου έπρεπε να υπακούει στις γονικές διαταγές, να εκτελεί τις αδελφικές εντολές, να είναι απλώς μια μονάδα μέσα σε ένα πλήθος, από το οποίο πάσχιζε να ξεπροβάλει το δικό του κεφάλι.

Αυτή η δυσάρεστη αίσθηση της ασημαντότητας, του να νιώθει συνεχώς αόρατος και μη υπολογίσιμος, έγινε στην πορεία μια μοναδική πηγή ενέργειας και πείσματος που γέννησε το δικό του όραμα. Αριστος μαθητής σε μια εποχή όπου τα γράμματα ήταν για λίγους και εκλεκτούς, κατάλαβε νωρίς ότι έπρεπε να θωρακιστεί με γνώσεις, να αποκτήσει κάποια κατάρτιση για να καταφέρει να εξελιχθεί, να γίνει όχι μόνο κάποιος, αλλά μεγάλος και τρανός. Τη δεκαετία του ’50 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο ζητώντας μια μικρή οικονομική βοήθεια από τα μεγαλύτερα αδέλφια του που ήδη δούλευαν.

Σύντομα θα εργάζεται και ο ίδιος πιάνοντας την πρώτη του δουλειά ως πολιτικός μηχανικός στο γραφείο Καλφόπουλος - Νικολαΐδης, στην οδό Στουρνάρη, ενώ το ’57 η γνωριμία του με δύο Μυκονιάτες, τους Γιάννη Ζουγανέλη και Παναγιώτη Φαμέλη, θα σταθεί κομβική για την πορεία του. Με τους δύο εργολάβους αγόραζαν και πουλούσαν ακίνητα στη Μύκονο και μέσα σε λίγα χρόνια απόκτησε μεγάλα κέρδη. Η πρώτη μεγάλη δουλειά ήρθε επί χούντας, το ’68, κατασκευάζοντας το υπουργείο Δημοσίων Εργων, γωνία Αλεξάνδρας και Τρικούπη, ενώ το ’75 επί Τσάτσου συμμετείχε στην ανακαίνιση του Προεδρικού Μεγάρου.

Ηδη όμως έχει ιδρύσει τη δική του εταιρεία το 1974, φτιάχνοντας το πρώτο κτίριο των γραφείων του στη λεωφόρο Κηφισίας 32, για το οποίο έλεγε αργότερα: «Εκανα όλα τα λάθη μαζεμένα καθώς ήμουν άμαθος».

Ηταν και το πρώτο γυάλινο κτίριο που έφτιαξε κατά τα πρότυπα εκείνων που έβλεπε στη Νέα Υόρκη και τα ζήλευε, μόνο που δεν διέθετε τις ίδιες προδιαγραφές. Εκείνη την εποχή ταξίδευε συνεχώς συλλέγοντας εικόνες, εμπειρίες και τάσεις, για να περάσει στο επόμενο μεγάλο βήμα. Σε συνεργασία με Ελληνες, Αμερικανούς και Ιταλούς αρχιτέκτονες θα φτιάξει το ’77 τον Πύργο Atrina, το γυάλινο εμπορικό κέντρο στην Κηφισίας που θα γίνει το εφαλτήριο μιας πυρετώδους κατασκευαστικής πορείας. Με τη βοήθεια της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης, πίστευε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα νέο κέντρο κοντά στο Μαρούσι, δεδομένου ότι μια λεωφόρος διευκόλυνε τα μάλα την ταχεία κίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός 05.07.2025
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνελήφθη 43χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ρέθυμνο

Ελλάδα 05.07.2025
Ο 43χρονος δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών που προέβησαν στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην αυλή του σπιτιού του

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Μάχη με τον χρόνο για τις αγνοούμενες κατασκηνώτριες‑ Νεκρά 9 παιδιά

Κόσμος 05.07.2025
Δύο από τα μικρότερα κορίτσια της κατασκήνωσης που παρασύρθηκε από τα νερά βρέθηκαν νεκρά, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη των υπολοίπων

Ελευσίνα: Σύλληψη 31χρονου που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη ‑ Τον έψαχναν από το 2021

Ελλάδα 05.07.2025
Ο 31χρονος παρουσίαζε την ανήλικη κοπέλα ως ενήλικη

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα 05.07.2025
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα που ήταν 43 ετών και πατέρας δύο παιδιών

Δελφίνια «έκλεψαν την παράσταση» στον Κορινθιακό

Ελλάδα 05.07.2025
Η εμφάνιση των δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το οικοσύστημα της περιοχής

Πακιστάν: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο ‑ 16 νεκροί, οκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Κόσμος 05.07.2025
Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Χαλκιδική: Λουκέτο σε beach bar για καταπάτηση αιγιαλού

Ελλάδα 05.07.2025
Πάνω από 3.000 καταγγελίες στο MyCoast

Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή

Ελλάδα 05.07.2025
Φέρεται να της ζήτησε 10.000 ευρώ για να μη γράφει δυσμενή σχόλια για την ίδια στο μέσο που κατέχει - Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Συγκλονιστικός Μπερνάρντο Σίλβα στο ύστατο αντίο στον Ζότα

Αθλητικά Νέα 05.07.2025
«Ο αριθμός 20 ήταν ήδη ξεχωριστός, τώρα θα είναι ακόμη περισσότερο»

16χρονος τραυματίστηκε από την προπέλα σκάφους με χειριστή τον πατέρα του στη Χαλκιδική

Ελλάδα 05.07.2025
Συνελήφθη ο πατέρας για σωματική βλάβη από αμέλεια