E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεν θα φύγει το sms στο 13033: «Δεν θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί»

Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Δημοσίευση 26/11/2020 | 09:53

Δεν θα φύγει το sms στο 13033: «Δεν θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί»

Το lockdown θα παραταχθεί, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν θα επιτραπούν, το sms μπορεί να παραμείνει στη ζωή μας. Μέχρι να γίνουν οι ανακοινώσεις, τα σενάρια είναι πολλά.

Η παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα, είναι πλέον δεδομένο. Οι απαγορεύσεις θα συνεχιστούν και μετά τις 30 Νοεμβρίου. Αλλά ακόμη κι όταν γίνει η άρση, τότε κάποια μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν. Ανάμεσα σε αυτά, πιθανώς, θα είναι και τα sms στο 13033.

Για άλλη μια φορά, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη κι όταν αρθεί το lockdown να μην σταματήσει η αποστολή sms στο 13033.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη διατήρηση των sms για τη μετακίνηση, τόνισε πως «είναι εκ των προτέρων μια επιλογή περιορισμού, όμως οι περιορισμοί δε θα αρθούν όλοι» και εξήγησε πως «σίγουρα θα υπάρξει ένα πακέτο μέτρων».


Όσο αφορά όμως, στο πλαίσιο των μέτρων, είπε πως «αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό της Επιτροπής» και τόνισε πως «ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα επόμενα στάδια».

Το δεδομένο είναι πως στις 30 Νοεμβρίου δεν θα λήξει το lockdown. Και άρα, είπε επίσης ξεκάθαρο είπε ότι την προσεχή Δευτέρα (σ.σ. 30 Νοεμβρίου) δε θα λειτουργήσει καμία δραστηριότητα. Υποσχέθηκε, όμως, ότι, «όλοι θα προλάβουν να προετοιμαστούν».

Click4more Κορονοϊός: Παράταση του lockdown και περισσότερο χρόνο ζητούν οι επιδημιολόγοι

Για να ανοίξουν τα μαγαζιά θα πρέπει να δώσουν το… σήμα οι ειδικοί. Και η όποια επανεκκίνηση θα γίνει με κανόνες επανέλαβε ο γγ Εμπορίου.

Σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια μαζί με την υπόλοιπη αγορά, απέφυγε να απαντήσει, είπε όμως ότι ξεκάθαρα «τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στο πρώτο στάδιο της καραντίνας απέδωσαν» αναφέροντας ότι ειδικά «κλάδοι όπως τα κομμωτήρια τήρησαν τους κανόνες».

«Δεν είναι λογική να τρέξουμε στη “γραμμή τερματισμού” και μετά να γυρίσουμε», σημείωσε, αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων μετά το προηγούμενο lockdown. Ο γγ Εμπορίου επανέλαβε επίσης ότι δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Δείτε τι είπε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα Χτες
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα Χτες
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος Χτες
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα Χτες
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα Χτες
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος Χτες
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού