E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους

«Είμαι εδώ για να δείξω ότι το νομοθετικό έργο συνεχίζεται παρά την αναστάτωση του κορωνοϊού»

Δημοσίευση 25/11/2020 | 15:31

Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους

Για ένα «σημαντικό νομοσχέδιο» το οποίο «προσθέτει ακόμα μία δέσμη μέτρων» στη «συνέχιση ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της απασχόλησης μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

«Το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «ακολουθούν σύντομα στη Βουλή ένα εξαιρετικά κρίσιμο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες και τέλος θα ακολουθήσει, θα έχει κατατεθεί στις επιτροπές και θα ψηφιστεί μετά τις γιορτές, το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις» το οποίο, «θα φέρει περισσότερη διαφάνεια αλλά κυρίως ταχύτητα, όχι μόνο στην εκτέλεση έργων αλλά και στους διαγωνισμούς προμηθειών του ελληνικού δημοσίου».

«Παρά τις πολλές δυσκολίες, παρά την εξαιρετικά προβληματική συγκυρία, η κυβέρνηση μένει συνεπής στη συμφωνία της με τους πολίτες. Κάνει πράξη ό,τι λέει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας που έγινε πριν λίγη ώρα.

«Πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας έκανε την πρώτη παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προσχέδιο του οποίου έχει ήδη αποσταλεί στην ΕΕ. Όπως έχω δεσμευτεί, λίγο πριν κατατεθεί το οριστικό σχέδιο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα έρθει και στην εθνική αντιπροσωπεία να συζητηθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων» συμπλήρωσε.

Διπλασιάζεται το Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους
Συνεχίζοντας την αναφορά του στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι πολίτες να απαλλάσσονται σταδιακά από βάρη και ταυτόχρονα τονώνεται η απασχόληση. Κομβικό στοιχείο στο νομοσχέδιο το οποίο σύντομα θα είναι νόμος του κράτους αποτελεί η νέα αποκλιμάκωση ασφαλιστικών εισφορών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλάδα – Ρουμανία 91‑64: Περίπατος στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα 27.11.2025
Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες

20χρονος μπασκετμπολίστας πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τον τραυματισμό του σε κολεγιακό αγώνα

Αθλητικά Νέα 27.11.2025
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπέστη κάποιας μορφής κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική

Ελλάδα 27.11.2025
Η ΡΑΑΕΥ εισηγήθηκε θετικά την κήρυξη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για την Αττική και το Μεγανήσι Λευκάδας

Στους 83 οι νεκροί από τη φωτιά στους ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ

Κόσμος 27.11.2025
Τουλάχιστον 250 οι αγνοούμενοι

Euroleague: Οριστική απόφαση για άμεση επιστροφή των αγώνων στο Ισραήλ

Αθλητικά Νέα 27.11.2025
Τέλος η εξορία για Μακάμπι και Χάποελ

Κεραμεικός: Ανδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο

Ελλάδα 27.11.2025
Διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό»

Απογραφή ανελκυστήρων: Ζητούν δίμηνη παράταση ‑ Ο λόγος

Ελλάδα 27.11.2025
Αίτημα δίμηνης παράτασης της προθεσμίας απογραφής των ανελκυστήρων από την ΠΟΜΙΔΑ

Nεκρός στα 30 του από challenge υπερφαγίας fitness coach ‑ Έτρωγε 10.000 θερμίδες την ημέρα

Κόσμος 27.11.2025
Ο 30χρονος γυμναστής από τη Ρωσία έτρωγε καθημερινά μισή τούρτα, ζυμαρικά με μαγιονέζα, ένα μπέργκερ και δύο μικρές πίτσες

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής ‑ Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Ελλάδα 27.11.2025
Οδηγίες προς όλους τους υποψηφίους που θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δύο γιγάντια καλαμάρια εμφανίστηκαν στη Μύκονο – Ντόπιος βούτηξε και τα έπιασε με τα χέρια

Ελλάδα 27.11.2025
Τα μαλάκια, μήκους περίπου ενός μέτρου το καθένα, κατέληξαν σε γνωστό εστιατόριο του νησιού