E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαρδαλιάς: Στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε

Η εικόνα παρουσιάζει μία σχετικά σταθεροποίηση

Δημοσίευση 23/11/2020 | 18:47

Χαρδαλιάς: Στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε

Την κατάσταση που επικρατεί με βάση τα στοιχεία και την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς η χώρα έχει εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα γενικού lockdown, περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση που παρουσιάζει η εικόνα της πανδημίας σε γενικές γραμμές, επεσήμανε ωστόσο ότι σε κάποιες περιοχές, όπως στη Βόρεια Ελλάδα, τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που αναμένονταν. Τόνισε, δε, ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα δίχως καμία έκπτωση και απέφυγε να αναφερθεί σε ημερομηνία ή σχέδιο για την άρση του lockdown, το οποίο, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, εκπνέει στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Τις τελευταίες ημέρες γίνει λόγος για την άρση των μέτρων. Η απόφαση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το διακύβευμα είναι η διαφύλαξη της ζωής και της υγείας. Η ύπουλη αυτή απειλή δεν διαχωρίζει ηλικίες. Η εφαρμογή των μέτρων αποτελεί το απόλυτο καθημερινό στοίχημα ζωής.

Η εικόνα παρουσιάζει μία σχετικά σταθεροποίηση. Κάποιες περιοχές ίσως σημεία βελτίωσης. Στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Η πιστή εφαρμογή των μέτρων επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος και την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Δεν είναι στιγμή για τις όποιες εκπτώσεις των μέτρων. Πρέπει να τηρούμε απαρέγκλητα τα μέτρα. Να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που τηρούν τα μέτρα, μένουν σπίτι και βγαίνουν μόνο για τα απαραίτητα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαρδαλιάς απέφυγε να δώσει ημερομηνία ή σχέδιο για την άρση του lockdown στη χώρα, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών και τα δεδομένα που θα έχουν στα χέρια τους.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ποσοστά «ορφανής» ιχνηλάτισης, είπε:

«Έχουμε κάνει 190 προσλήψεις στην ιχνηλάτιση και θα προσληφθούν άλλοι 190. Δεν ισχύει ότι υπάρχουν ορφανά κρούσματα άνω του 80%, όπως ειπώθηκε και στη Βουλή. Το 92,3% των κρουσμάτων ιχνηλατείται επαρκώς.

Δεν ξέρω αν θα ήταν χρήσιμοι 3.000 ιχνηλάτες, ή που στηρίζεται η έκθεση του CDC. Η ιχνηλάτιση είναι τα τείχη που σηκώνουμε για να προστατεύσουμε το σύστημα Υγείας».

Νωρίτερα, η Βάνα Παπαευαγγέλου είχε αναφερθεί σε απόλυτους αριθμούς των κρουσμάτων, αλλά και στο ποσοστό πληρότητας των ΜΕΘ. Από την αναφορά της, αποδεικνύεται η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας και κάθε ένα νοσοκομείο ξεχωριστά, καθώς παραμένει πολύ υψηλός ο αριθμός εισαγωγών των περιπτώσεων Covid-19:

«Σήμερα έχουμε 1.388 κρούσματα, συνολικά 549 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ και 84 θανάτους. Συνολικά σε όλη τη χώρα, 4.400 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα παρουσιάζουν 86% πληρότητα. Στην Αττική, οι ΜΕΘ έχουν 81% πληρότητα και στη Βόρεια Ελλάδα 99%».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης από την πλευρά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ηλικίες που έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση από την πανδημία στη χώρα και αυτές δεν είναι άλλες από την ομάδα 40 με 65 και από τους άνω των 65 ετών.

Πρόσθεσε δε, ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η διασπορά είναι ευρύτατη. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξαπλωθεί, σε οποιοδήποτε σημείο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Ελλάδα 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Κόσμος 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Ελλάδα 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό