E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάνω από 60 κρούσματα στο μεγαλύτερο προνοιακό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης

Πέθανε από κορωνοϊό βοηθητική νοσοκόμος που δούλευε στο συγκεκριμένο ίδρυμα

Δημοσίευση 23/11/2020 | 18:36

Πάνω από 60 κρούσματα στο μεγαλύτερο προνοιακό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε τρόφιμους, αλλά και εργαζόμενους στο μεγαλύτερο προνοιακό ίδρυμα της πόλης.

Συγκεκριμένα 60 περιθαλπόμενους και αρκετούς εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό μετρά το μεγαλύτερο ίδρυμα προνοιακής φροντίδας στη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και των Βαλκανίων, το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr.

Στον «Άγιο Παντελεήμονα» όλοι, διοίκηση, εργαζόμενοι, συνεργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι, λειτουργούν στο «κόκκινο» από το ξέσπασμα της πανδημίας. Ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή, παρά την αυστηρότητα των μέτρων και του πρωτοκόλλου, να εισχωρήσει ο ιός.

Έτσι εδώ και αρκετές μέρες, σε προληπτικό τεστ βγήκαν θετικοί δυο εργαζόμενοι και τα επαναλαμβανόμενα τεστ άρχισαν να βγαίνουν σταδιακά θετικά και για κάποιους περιθαλπόμενους.

Συνολικά περίπου 60 περιθαλπόμενοι και αρκετοί εργαζόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί σε ένα ίδρυμα, το οποίο φιλοξενεί περίπου 300 περιθαλπόμενους και εργάζονται περισσότερα από 200 άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Πότε πέφτει και ποια μνημεία ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, 126 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα υποδέχονται το κοινό δωρεάν, στο πλαίσιο της 27ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ: Οι γυναίκες χάνουν 3.900 ευρώ τον χρόνο – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Μόνο το Λουξεμβούργο αποτελεί εξαίρεση στην ΕΕ, καθώς εκεί οι γυναίκες αμείβονται περισσότερο από τους άνδρες κατά περίπου 474 ευρώ ετησίως.

Πρόταση γάμου το πρωί, θάνατος το βράδυ: Η συγκλονιστική ιστορία ενός ήρωα αστυνομικού

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Ο 24χρονος αστυνομικός από το Αρκανσο έσωσε την αρραβωνιαστικιά του από τα ορμητικά νερά ποταμού, χάνοντας ο ίδιος τη ζωή του μέσα στην ίδια ημέρα.

Τούρκοι ως εκδικητές της Τροίας: Από τον Μωάμεθ τον Κατακτητή έως τον Ατατούρκ

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Τούρκος δημοσιογράφος επικαλείται ιστορικά τεκμήρια για να υποστηρίξει ότι η Τουρκία ταυτίζεται διαχρονικά με τους Τρώες, συνδέοντας την Καλλίπολη, τον Μωάμεθ Β΄ και τον Ατατούρκ με την εκδίκηση για την άλωση της Τροίας.

Μπράβο! Πρώτη στην Ιατρική Αθηνών με 19.710 μόρια: Τι λέει η μαθήτρια από τη Ρόδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η Μαρία-Μιχαέλα Χαιρέτη κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ιατρική ΕΚΠΑ, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στους συνομηλίκους της για την αξία πέρα από τα μόρια.

Φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: 120 πυροσβέστες και 10 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το 112 ήχησε νωρίς το πρωί στα κινητά κατοίκων γύρω περιοχών, ενώ ενεργοποιήθηκε ανακριτικό κλιμάκιο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Πάρος: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση παραλίας στην Τρυπητή

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Για πρώτη φορά φέτος η παραλία μισθώθηκε σε ιδιώτη για εμπορική εκμετάλλευση, προκαλώντας την αντίδραση συλλόγων και φορέων του νησιού.

Βάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Πώς μαθαίνουν οι υποψήφιοι σε ποια σχολή μπήκαν

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναρτήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους υποψηφίους να ενημερώνονται μέσω διαδικτύου ή SMS.

Κρατικός «Τειρεσίας»: Τι θα «σκανάρει» το νέο credit score για πολίτες και επιχειρήσεις

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Με κοινή υπουργική απόφαση θεσπίζεται ενιαία πιστοληπτική βαθμολογία που συνδυάζει δεδομένα Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκδίδεται σε 24 ώρες και επηρεάζει δάνεια και άλλες οικονομικές συναλλαγές.

Ισπανία: 400 ευρώ για πολιτισμό σε κάθε νέο 18 ετών – και 200.000 τα ζήτησαν σε έναν μήνα

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Το ισπανικό Bono Cultural Joven επεκτείνεται φέτος και σε μουσικά όργανα και καλλιτεχνικά μαθήματα, αλλά αποκαλύπτει και μια βαθιά ανισότητα στην πρόσβαση.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Πώς έφτασαν στη σύλληψη του 28χρονου ‑ Διαφωνία που κατέληξε σε τσακωμό το κίνητρο

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Ο 28χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του κατά την εξέτασή του από τις Αρχές