E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κικίλιας: Φαίνεται επιπέδωση στην Θεσσαλονίκη

Αν δεν πέσουν τα κρούσματα δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά

Δημοσίευση 23/11/2020 | 17:38

Κικίλιας: Φαίνεται επιπέδωση στην Θεσσαλονίκη

«Τις τελευταίες 3 μέρες φαίνεται στην Θεσσαλονίκη να υπάρχει μια επιπέδωση», είπε ξεκινώντας ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα. Είπε ακόμα ότι «Σε ότι αφορά τις νοσηλείες μιλάμε για μια τεράστια μάχη που δίνεται και ακόμα το σύστημα υγείας στην βόρεια Ελλάδα αντέχει».

Ερωτηθείς για την κραυγή απόγνωσης των γιατρών και των νοσηλευτών είπε: «Το υπουργείο Υγείας προσέλαβε στο ΕΣΥ επικουρικά 7.000 υγειονομικούς. Από αυτούς οι 4.000 νοσηλευτές θα μείνουν για πάντα στο ΕΣΥ. Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα ότι σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε καλύτερα. Ωστόσο τόνισε αναφερόμενος στους νεκρούς ότι είναι απότοκο της πανδημίας και όχι του ΕΣΥ. Κάποιοι θέλουν να κάνουν τους σχολιαστές των τριών λεπτών και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για πανδημία. Μακάρι να μην είχαμε ούτε έναν νεκρό», είπε.

Στο ερώτημα αν αργήσαμε να πάρουμε τα μέτρα στο δεύτερο κύμα, ο υπουργός Υγείας είπε: «Λέγαμε ότι οι χώρες που είχαν ένα καλύτερο πρώτο κύμα αντιμετώπισης της πανδημίας ενδεχομένως να έχουν ένα πιο σκληρό δεύτερο κύμα. Δεν φτάνει κανένα σύστημα υγείας καμιάς χώρας γιατί ο ιός έχει διασπαρεί στην κοινότητα».

Ερωτηθείς πως θα φτάσουμε σε άρση έστω και μερική του lockdown με γεμάτα νοσοκομεία και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «με βάση τα δεδομένα τα επιδημιολογικά είναι αυταπόδεικτο ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε την 1η Δεκεμβρίου. Ότι είναι να γίνει θα αποφασιστεί και με βάση την διασπορά στην κοινότητα και τις αντοχές του ΕΣΥ. Όλα συνυπολογίζονται. Είναι ανεδαφική η κουβέντα για το πότε θα ανοίξουμε. Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ. Αυτά θα δώσουν την ανάσα για να επανέλθουμε στην όποια κανονικότητα».

Για τα εμβόλια, είπε ότι θα έχουμε όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΕΕ και των ΗΠΑ θα τα εγκρίνουν με ασφάλεια.

Όταν θα «δουν» τα εμβόλια οι Γάλλοι και οι Γερμανοί θα τα δουν ταυτόχρονα και οι Έλληνες. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και με πίστη ότι θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα.

Σε όσους αμφισβητούν το εμβόλιο είπε το γεγονός ότι έχουν σταματήσει τόσες φορές οι έρευνες δείχνει πόσο τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας. «Εγώ θα πάω πρώτος να κάνω το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανδρας έξω από τη ΓΑΔΑ απειλεί ότι έχει εκρηκτικά

Ελλάδα 06.03.2026
Διακοπή κυκλοφορίας στην Αλεξάνδρας, στο ύψος της Πανόρμου

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος 06.03.2026
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος 06.03.2026
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος 06.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»

Ο Βασίλης Σπανούλης σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση από τη Μονακό

Αθλητικά Νέα 06.03.2026
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής των Μονεγάσκων, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος

Ακρωτήρι: Ο Βρετανός πιλότος F‑35 που έγραψε ιστορία καταρρίπτοντας ιρανικά drones – Πώς το γιόρτασε

Ελλάδα 06.03.2026
Τι είπε στον Guardian ο πιλότος της RAF που έγραψε ιστορία

Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Θα χρησιμοποιήσουμε πιο προηγμένους πυραύλους τις επόμενες ημέρες

Κόσμος 06.03.2026
Αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης ανέφερε πως μέχρι στιγμής το Ιράν χρησιμοποιεί πυραύλους παλαιότερης τεχνολογίας

Τουρκία: «Υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με το Ισραήλ» λέει ο Γκιουλέρ ‑ Πρόταση στις ΗΠΑ για τους S400

Κόσμος 06.03.2026
«Προτείναμε στους Αμερικανούς οι S-400 να λειτουργούν αυτόνομα, περιμένουμε την απάντησή τους» ανέφερε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας

Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον θάνατο του 30χρονου Ορφέα

Ελλάδα 06.03.2026
Το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας αποχαιρετά τον απόφοιτό του με ψήφισμα, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα δημοσίευσαν καθηγητές και συλλογικότητες.

Washington Post: Η Ρωσία συνεργάζεται με το Ιράν, δίνει κρυφά πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ

Κόσμος 06.03.2026
Η Ρωσία φέρεται να πληροφορεί το Ιράν από την έναρξη του πολέμου το Σάββατο (28/2) - Πώς η Ρωσία μπορεί να επωφεληθεί από έναν παρατεταμένο πόλεμο μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Ποια είναι τα χειρότερα σενάρια για την οικονομία που εξετάζει η κυβέρνηση λόγω Μέσης Ανατολής

Οικονομία 06.03.2026
Από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη μέχρι να φτάσει το βαρέλι στα 100 ευρώ - Δυσμενείς οι συνθήκες αν οι τιμές ξεφύγουν πέρα από αυτό το σημείο