E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κικίλιας: Φαίνεται επιπέδωση στην Θεσσαλονίκη

Αν δεν πέσουν τα κρούσματα δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά

Δημοσίευση 23/11/2020 | 17:38

Κικίλιας: Φαίνεται επιπέδωση στην Θεσσαλονίκη

«Τις τελευταίες 3 μέρες φαίνεται στην Θεσσαλονίκη να υπάρχει μια επιπέδωση», είπε ξεκινώντας ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα. Είπε ακόμα ότι «Σε ότι αφορά τις νοσηλείες μιλάμε για μια τεράστια μάχη που δίνεται και ακόμα το σύστημα υγείας στην βόρεια Ελλάδα αντέχει».

Ερωτηθείς για την κραυγή απόγνωσης των γιατρών και των νοσηλευτών είπε: «Το υπουργείο Υγείας προσέλαβε στο ΕΣΥ επικουρικά 7.000 υγειονομικούς. Από αυτούς οι 4.000 νοσηλευτές θα μείνουν για πάντα στο ΕΣΥ. Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα ότι σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε καλύτερα. Ωστόσο τόνισε αναφερόμενος στους νεκρούς ότι είναι απότοκο της πανδημίας και όχι του ΕΣΥ. Κάποιοι θέλουν να κάνουν τους σχολιαστές των τριών λεπτών και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για πανδημία. Μακάρι να μην είχαμε ούτε έναν νεκρό», είπε.

Στο ερώτημα αν αργήσαμε να πάρουμε τα μέτρα στο δεύτερο κύμα, ο υπουργός Υγείας είπε: «Λέγαμε ότι οι χώρες που είχαν ένα καλύτερο πρώτο κύμα αντιμετώπισης της πανδημίας ενδεχομένως να έχουν ένα πιο σκληρό δεύτερο κύμα. Δεν φτάνει κανένα σύστημα υγείας καμιάς χώρας γιατί ο ιός έχει διασπαρεί στην κοινότητα».

Ερωτηθείς πως θα φτάσουμε σε άρση έστω και μερική του lockdown με γεμάτα νοσοκομεία και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «με βάση τα δεδομένα τα επιδημιολογικά είναι αυταπόδεικτο ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε την 1η Δεκεμβρίου. Ότι είναι να γίνει θα αποφασιστεί και με βάση την διασπορά στην κοινότητα και τις αντοχές του ΕΣΥ. Όλα συνυπολογίζονται. Είναι ανεδαφική η κουβέντα για το πότε θα ανοίξουμε. Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ. Αυτά θα δώσουν την ανάσα για να επανέλθουμε στην όποια κανονικότητα».

Για τα εμβόλια, είπε ότι θα έχουμε όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΕΕ και των ΗΠΑ θα τα εγκρίνουν με ασφάλεια.

Όταν θα «δουν» τα εμβόλια οι Γάλλοι και οι Γερμανοί θα τα δουν ταυτόχρονα και οι Έλληνες. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και με πίστη ότι θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα.

Σε όσους αμφισβητούν το εμβόλιο είπε το γεγονός ότι έχουν σταματήσει τόσες φορές οι έρευνες δείχνει πόσο τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας. «Εγώ θα πάω πρώτος να κάνω το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπερχείλιση φρεατίου λόγω της κακοκαιρίας στην Καλλιθέα – Η απάντηση του Δήμου

Ελλάδα 05.12.2025
Το γεγονός κατέγραψαν πολίτες σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα

Εγκρίθηκε η Νομική του πανεπιστημίου Λευκωσίας UNIC Athens ‑ Ποιες κόπηκαν

Ελλάδα 05.12.2025
Με ένα ναι και δύο όχι από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των Νομικών Σχολών των μη κρατικών πανεπιστημίων

Γιάννης Σμαραγδής: Τιμήθηκε στη Νέα Υόρκη όπου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία του, «Καποδίστριας»

Ελλάδα 05.12.2025
Στο Museum of the Moving Image στην Αστόρια έγινε η πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή, «Καποδίστριας»

Κακοκαιρία Byron: Αυτοκίνητα επέπλεαν σε δρόμους στον Αλιμο, απίστευτο βίντεο

Ελλάδα 05.12.2025
Bίντεο που αναρτήθηκαν στα social media ανέδειξαν το μέγεθος των προβλημάτων

Κακοκαιρία Byron: Έγκυος εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο σπίτι στη Νέα Πέραμο

Ελλάδα 05.12.2025
Εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι στη Νέα Πέραμο από το νερό

Kακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Καιρός 05.12.2025
Διαδοχικά κύματα ισχυρών καταιγίδων εξακολουθούν να προκαλούν σημαντικά προβλήματα

Ξανά στο προσκήνιο ο θάνατος της «Ανθρώπινης Barbie»: Η οικογένεια μιλά για δολοφονία μετά την ιατροδικαστική εξέταση

Κόσμος 05.12.2025
Οι γονείς της influencer από το Βραζιλία και το Γραφείο του Εισαγγελέα υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία δείχνουν ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Ανεστάλη η απεργία των ταξί λόγω της κακοκαιρίας Byron ‑ Κανονικά στους δρόμους

Ελλάδα 05.12.2025
Αποφασισμένο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις το ΣΑΤΑ, τι λέει σε ανακοίνωσή του

Μαρουσάκης: Πού στρέφεται τώρα η κακοκαιρία Byron

Καιρός 05.12.2025
Δύσκολη μέρα με καταιγίδες και κίνδυνο για νέες πλημμύρες

Διαγραφές φοιτητών: Απεργία‑αποχή κήρυξαν οι υπάλληλοι των ΑΕΙ ‑ «Δεν είναι η δουλειά μας να διαγράφουμε τα παιδιά»

Ελλάδα 05.12.2025
Σοβαρή αναστάτωση έρχεται στα δημόσια πανεπιστήμια λόγω της διαγραφής φοιτητών