E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κικίλιας: Φαίνεται επιπέδωση στην Θεσσαλονίκη

Αν δεν πέσουν τα κρούσματα δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά

Δημοσίευση 23/11/2020 | 17:38

Κικίλιας: Φαίνεται επιπέδωση στην Θεσσαλονίκη

«Τις τελευταίες 3 μέρες φαίνεται στην Θεσσαλονίκη να υπάρχει μια επιπέδωση», είπε ξεκινώντας ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα. Είπε ακόμα ότι «Σε ότι αφορά τις νοσηλείες μιλάμε για μια τεράστια μάχη που δίνεται και ακόμα το σύστημα υγείας στην βόρεια Ελλάδα αντέχει».

Ερωτηθείς για την κραυγή απόγνωσης των γιατρών και των νοσηλευτών είπε: «Το υπουργείο Υγείας προσέλαβε στο ΕΣΥ επικουρικά 7.000 υγειονομικούς. Από αυτούς οι 4.000 νοσηλευτές θα μείνουν για πάντα στο ΕΣΥ. Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα ότι σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε καλύτερα. Ωστόσο τόνισε αναφερόμενος στους νεκρούς ότι είναι απότοκο της πανδημίας και όχι του ΕΣΥ. Κάποιοι θέλουν να κάνουν τους σχολιαστές των τριών λεπτών και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για πανδημία. Μακάρι να μην είχαμε ούτε έναν νεκρό», είπε.

Στο ερώτημα αν αργήσαμε να πάρουμε τα μέτρα στο δεύτερο κύμα, ο υπουργός Υγείας είπε: «Λέγαμε ότι οι χώρες που είχαν ένα καλύτερο πρώτο κύμα αντιμετώπισης της πανδημίας ενδεχομένως να έχουν ένα πιο σκληρό δεύτερο κύμα. Δεν φτάνει κανένα σύστημα υγείας καμιάς χώρας γιατί ο ιός έχει διασπαρεί στην κοινότητα».

Ερωτηθείς πως θα φτάσουμε σε άρση έστω και μερική του lockdown με γεμάτα νοσοκομεία και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «με βάση τα δεδομένα τα επιδημιολογικά είναι αυταπόδεικτο ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε την 1η Δεκεμβρίου. Ότι είναι να γίνει θα αποφασιστεί και με βάση την διασπορά στην κοινότητα και τις αντοχές του ΕΣΥ. Όλα συνυπολογίζονται. Είναι ανεδαφική η κουβέντα για το πότε θα ανοίξουμε. Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ. Αυτά θα δώσουν την ανάσα για να επανέλθουμε στην όποια κανονικότητα».

Για τα εμβόλια, είπε ότι θα έχουμε όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΕΕ και των ΗΠΑ θα τα εγκρίνουν με ασφάλεια.

Όταν θα «δουν» τα εμβόλια οι Γάλλοι και οι Γερμανοί θα τα δουν ταυτόχρονα και οι Έλληνες. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και με πίστη ότι θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα.

Σε όσους αμφισβητούν το εμβόλιο είπε το γεγονός ότι έχουν σταματήσει τόσες φορές οι έρευνες δείχνει πόσο τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας. «Εγώ θα πάω πρώτος να κάνω το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλείνει από Δευτέρα η γέφυρα της Χαλκίδας – Οι ώρες λειτουργίας

Ελλάδα 05.04.2026
Σε ισχύ θα τεθούν από τη Δευτέρα (06/04) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υψηλή Γέφυρα Ευρίπου της Χαλκίδας

LinkedIn: Κρυφός κώδικας ελέγχει ποιες επεκτάσεις έχει ο browser σας, σύμφωνα με έρευνα

Tech + Science 05.04.2026
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μέσω των extensions το LinkedIn μπορεί να «χαρτογραφεί» συνήθειες χρηστών και εργαλεία που χρησιμοποιούν εταιρείες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Κάιρο World Cup

Αθλητικά Νέα 05.04.2026
Μια ακόμα επιτυχία για τον “άρχοντα των κρίκων”

Συνεχίζει τις απειλές ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Ανοίξτε τα ή θα πάτε στην κόλαση»

Κόσμος 05.04.2026
Συνεχίζει να χάνει την ψυχραιμία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Τρoχαίo ατύχημα για την Τόρι Σπέλινγκ: Στο νοσοκομείο μαζί με τα τέσσερα παιδιά της

Κόσμος 05.04.2026
Ένα όχημα φέρεται να χτύπησε το SUV της ηθοποιού με μεγάλη ταχύτητα

Καιρός – Πάσχα: Ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά βροχές με ανέμους

Καιρός 05.04.2026
Τα δεδομένα δείχνουν ασθενή έως μέτρια ένδειξη για βροχές το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

«Λύγισε» ο Νίκος Πλακιάς για τα κορίτσια του: «Πάντα αυτές οι θέσεις στο τραπέζι θα είναι αδειανές»

Ελλάδα 05.04.2026
Ο πατέρας των κοριτσιών μίλησε στην εκπομπή «Face 2 Face» της Κατερίνας Παναγοπούλου στο MEGA

Fuel Pass: Ανοίγει αύριο 6 Απριλίου η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Ελλάδα 05.04.2026
Τα εισοδηματικά κριτήρια βασίζονται στη φορολογική δήλωση του 2024, ενώ τα ποσά της επιδότησης κυμαίνονται από 25 έως 60 ευρώ

Η Αραμπατζή ζητά σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να αποδείξει την αθωότητά της για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ελλάδα 05.04.2026
«Θέτω τον εαυτό μου, χωρίς καμία επιφύλαξη, στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής », τονίζει σε ανάρτησή της

Καλλιθέα: Συνελήφθη καθηγήτρια Γυμνασίου για ναρκωτικά

Ελλάδα 05.04.2026
Η καθηγήτρια συνελήφθη μαζί με έναν 17χρονο

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Ελλάδα 05.04.2026
Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών

Πειραιάς: Στη ΜΕΘ ο μαθητής που παρασύρθηκε από λεωφορείο ‑ «Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά»

Ελλάδα 05.04.2026
Οι Αρχές ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου