E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτσας: Θα έχουμε αυξημένα επίπεδα θανάτων και διασωληνωμένων

Η έκκληση που έκανε

Δημοσίευση 23/11/2020 | 13:10

Πέτσας: Θα έχουμε αυξημένα επίπεδα θανάτων και διασωληνωμένων

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», είπε ο Στέλιος Πέτσας. Μόνο 8 ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργείου Υγείας.

Έκκληση στους πολίτες νεότερης ηλικίας ηλικίας να αποφύγουν να έρχονται σε επαφή με μεγαλύτερους αυτό το διάστημα για να μην έχουμε περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας είπε ότι δυστυχώς τις επόμενες ημέρες οι αριθμός νεκρών και διασωληνωμένων θα αυξηθεί.

«Είναι πλέον καλά γνωστό ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξακολουθεί να διατηρείται σε μεγάλα ύψη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια κι ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται καθημερινά στις 250.000», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ’ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Στους χάρτες που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη από το ECDC σχεδόν ολόκληρη η ΕΕ βρίσκεται στο κόκκινο με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως κάποιες περιοχές της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Στη χώρα μας με βάση τα τελευταία στοιχεία η ηλικιακή ομάδα των 40-65 ετών, παρουσιάζει σταθερά τη μεγαλύτερη επίπτωση. Κι ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 ετών που δείχνει σημάδια σταθεροποίησης.

Ο ιός όπως επισημαίνουν οι ειδικοί πέρασε στις αρχές του Νοέμβρη από την ομάδα των 20άρηδων, 30άρηδων στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του συντηρείται στους κόλπους τον οικογενειών. Τώρα λοιπόν περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Είπε ακόμα ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει το ΕΣΥ. Από τις 557 κλίνες ΜΕΘ που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, λειτουργούν σήμερα πάνω από 1230. Στη Θεσσαλονίκη από τις 34 κλίνες ΜΕΘ-COVID που είχαμε στις 23 Οκτωβρίου ξεπεράσαμε τις 200. Και από τις 490 απλές κλίνες, ξεπεράσαμε τις 1.500.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πέτσας είπε ότι δυστυχώς θα έχουμε αυξημένα επίπεδα θανάτων και διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς για τα Χριστούγεννα είπε ότι όλο το 2020 θα είναι αλλιώς και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τα μέτρα των ειδικών και να προστατεύουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας. Ας μην βιαζόμαστε και ας κάνουμε αυτή την μικρή θυσία για να φτάσουμε με ασφάλεια στην λήξη της πανδημίας, είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι η έκκληση προς τους γιατρούς δεν ήταν η αναμενόμενη. Μόνο 8 γιατροί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργείο Υγείας, είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Κόσμος Χτες
Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left Χτες
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.