E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτσας: Θα έχουμε αυξημένα επίπεδα θανάτων και διασωληνωμένων

Η έκκληση που έκανε

Δημοσίευση 23/11/2020 | 13:10

Πέτσας: Θα έχουμε αυξημένα επίπεδα θανάτων και διασωληνωμένων

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», είπε ο Στέλιος Πέτσας. Μόνο 8 ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργείου Υγείας.

Έκκληση στους πολίτες νεότερης ηλικίας ηλικίας να αποφύγουν να έρχονται σε επαφή με μεγαλύτερους αυτό το διάστημα για να μην έχουμε περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας είπε ότι δυστυχώς τις επόμενες ημέρες οι αριθμός νεκρών και διασωληνωμένων θα αυξηθεί.

«Είναι πλέον καλά γνωστό ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξακολουθεί να διατηρείται σε μεγάλα ύψη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια κι ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται καθημερινά στις 250.000», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ’ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Στους χάρτες που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη από το ECDC σχεδόν ολόκληρη η ΕΕ βρίσκεται στο κόκκινο με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως κάποιες περιοχές της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Στη χώρα μας με βάση τα τελευταία στοιχεία η ηλικιακή ομάδα των 40-65 ετών, παρουσιάζει σταθερά τη μεγαλύτερη επίπτωση. Κι ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 ετών που δείχνει σημάδια σταθεροποίησης.

Ο ιός όπως επισημαίνουν οι ειδικοί πέρασε στις αρχές του Νοέμβρη από την ομάδα των 20άρηδων, 30άρηδων στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του συντηρείται στους κόλπους τον οικογενειών. Τώρα λοιπόν περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Είπε ακόμα ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει το ΕΣΥ. Από τις 557 κλίνες ΜΕΘ που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, λειτουργούν σήμερα πάνω από 1230. Στη Θεσσαλονίκη από τις 34 κλίνες ΜΕΘ-COVID που είχαμε στις 23 Οκτωβρίου ξεπεράσαμε τις 200. Και από τις 490 απλές κλίνες, ξεπεράσαμε τις 1.500.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πέτσας είπε ότι δυστυχώς θα έχουμε αυξημένα επίπεδα θανάτων και διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς για τα Χριστούγεννα είπε ότι όλο το 2020 θα είναι αλλιώς και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τα μέτρα των ειδικών και να προστατεύουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας. Ας μην βιαζόμαστε και ας κάνουμε αυτή την μικρή θυσία για να φτάσουμε με ασφάλεια στην λήξη της πανδημίας, είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι η έκκληση προς τους γιατρούς δεν ήταν η αναμενόμενη. Μόνο 8 γιατροί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργείο Υγείας, είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 47χρονου στο Ζωγράφου ‑ Νεκρός εντοπίστηκε στο Γουδή

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο 47χρονος είχε χαθεί από τις 14 Ιουνίου χωρίς κανένα ίχνος

Ο Φουρνιέ τήρησε την υπόσχεσή του: Έβαψε κόκκινα τα γένια του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τον κουρέα του ότι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Euroleague, θα του έδινε ελεύθερο χέρι να κάνει ό,τι ήθελε στα γένια του

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια

Γαλλία: Από τη ζέστη πηδούν στον Σηκουάνα

Κόσμος 22.06.2026
Τρεις νεκροί στη Γαλλία, θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών σαρώνουν την Ευρώπη

Η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ένταλμα σύλληψης

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Αβραμόπουλος για το ένταλμα σύλληψης των Βέλγων: Απολύτως αβάσιμο ζήτημα, δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας, ζητώ πλήρη δικαστική έρευνα

Πάτρα: Συνελήφθη οδηγός που παρέσυρε 16χρονο με πατίνι και τον εγκατέλειψε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη σύγκρουση – Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τον οδηγό