E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτσας: Θα έχουμε αυξημένα επίπεδα θανάτων και διασωληνωμένων

Η έκκληση που έκανε

Δημοσίευση 23/11/2020 | 13:10

Πέτσας: Θα έχουμε αυξημένα επίπεδα θανάτων και διασωληνωμένων

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», είπε ο Στέλιος Πέτσας. Μόνο 8 ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργείου Υγείας.

Έκκληση στους πολίτες νεότερης ηλικίας ηλικίας να αποφύγουν να έρχονται σε επαφή με μεγαλύτερους αυτό το διάστημα για να μην έχουμε περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας είπε ότι δυστυχώς τις επόμενες ημέρες οι αριθμός νεκρών και διασωληνωμένων θα αυξηθεί.

«Είναι πλέον καλά γνωστό ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξακολουθεί να διατηρείται σε μεγάλα ύψη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια κι ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται καθημερινά στις 250.000», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ’ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Στους χάρτες που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη από το ECDC σχεδόν ολόκληρη η ΕΕ βρίσκεται στο κόκκινο με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως κάποιες περιοχές της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Στη χώρα μας με βάση τα τελευταία στοιχεία η ηλικιακή ομάδα των 40-65 ετών, παρουσιάζει σταθερά τη μεγαλύτερη επίπτωση. Κι ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 ετών που δείχνει σημάδια σταθεροποίησης.

Ο ιός όπως επισημαίνουν οι ειδικοί πέρασε στις αρχές του Νοέμβρη από την ομάδα των 20άρηδων, 30άρηδων στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του συντηρείται στους κόλπους τον οικογενειών. Τώρα λοιπόν περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Είπε ακόμα ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει το ΕΣΥ. Από τις 557 κλίνες ΜΕΘ που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, λειτουργούν σήμερα πάνω από 1230. Στη Θεσσαλονίκη από τις 34 κλίνες ΜΕΘ-COVID που είχαμε στις 23 Οκτωβρίου ξεπεράσαμε τις 200. Και από τις 490 απλές κλίνες, ξεπεράσαμε τις 1.500.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πέτσας είπε ότι δυστυχώς θα έχουμε αυξημένα επίπεδα θανάτων και διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς για τα Χριστούγεννα είπε ότι όλο το 2020 θα είναι αλλιώς και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τα μέτρα των ειδικών και να προστατεύουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας. Ας μην βιαζόμαστε και ας κάνουμε αυτή την μικρή θυσία για να φτάσουμε με ασφάλεια στην λήξη της πανδημίας, είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι η έκκληση προς τους γιατρούς δεν ήταν η αναμενόμενη. Μόνο 8 γιατροί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργείο Υγείας, είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανικός στο Ντουμπάι: Εκκενώνεται το Μπουρτζ Χαλίφα

Κόσμος 28.02.2026
Συνεχίζονται οι ιρανικές επιθέσεις στο Ντουμπάι

Κλείνει η βάση στη Σούδα

Ελλάδα 28.02.2026
Έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας

Σε κατάσταση συναγερμού η Euroleague

Αθλητικά Νέα 28.02.2026
Ο αγώνας της Τρίτης Χάποελ Τελ Αβίβ – Παρί θα γίνει στη Σόφια εφόσον ανοίξουν τα αεροδρόμια στο Ισραήλ – Τι συμβαίνει με τις ελληνικές ομάδες

Φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση

Κόσμος 28.02.2026
Οι φλόγες καίνε στο εσωτερικού του ξενοδοχείου και εξαπλώνονται

«Κάθε πιλότος είχε ένα όνομα»: Το παρασκήνιο της επίθεσης ΗΠΑ‑Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
Η κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Roaring Lion», είχε ως βασικό αντικείμενο την προσβολή κρίσιμων στρατιωτικών και διοικητικών υποδομών του Ιράν

Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα από τη συγκέντρωση

Ελλάδα 28.02.2026
Περίπου δύο ώρες μετά την άφιξή της, διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή είχε ήδη πρόγραμμα ομιλιών

Εγκαταλείπουν μαζικά στην Τεχεράνη οι Ιρανοί: Ουρές σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος 28.02.2026
Ο ανώτατος φορέας εθνικής ασφάλειας του Ιράν είχε προηγουμένως συμβουλεύσει τους κατοίκους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την πόλη για λόγους ασφαλείας

Κατάρ: Καρέ καρέ η πτώση βαλλιστικού πυραύλου του Ιράν σε κατοικημένη περιοχή

Κόσμος 28.02.2026
Προκλήθηκαν απανωτές εκρήξεις και τεράστια φωτιά από τα αμάξια που χτυπήθηκαν από τα συντρίμμια του