E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καμίνια: Το κίνητρο της φονικής συμπλοκής ‑ Προσαγωγές από ΕΛ.ΑΣ.

Ποιο είναι το κύριο σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2020 | 08:22

Καμίνια: Το κίνητρο της φονικής συμπλοκής ‑ Προσαγωγές από ΕΛ.ΑΣ.

Παράνομες οικονομικές δοσοληψίες εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ότι βρίσκονται πίσω από τη φονική συμπλοκή σε διαμέρισμα της οδού Αγίων Αναργύρων 49 στα Καμίνια, χθες Παρασκευή (20/11)

Επρόκειτο για μια καταδρομική επίθεση με ρόπαλα και μαχαίρια σε σπίτι όπου ζούσαν τρεις άντρες πακιστανικής καταγωγής. Ο ένας άντρας τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαίρι, ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο και ο τρίτος ξυλοκοπήθηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες είναι επίσης πακιστανικής καταγωγής και φέρονται να είχαν οικονομικές δοσοληψίες με κάποια από τα θύματα. Το πιθανότερο σενάριο των Αρχών είναι οι ροπαλοφόροι να πραγματοποίησαν την καταδρομική επίθεση ως «απάντηση» σε μεταξύ τους συναλλαγή που «χάλασε». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την επίθεση μπορεί να βρίσκεται κάποιο «χρέος».

Οι συναλλαγές αφορούσαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., είτε σε διακίνηση τσιγάρων και ναρκωτικών, είτε σε διακίνηση κινητών τηλεφώνων. Οι δράστες εκτιμάται ότι ανήκουν σε κύκλωμα που λυμαίνεται περιοχές του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει, πίσω από την ομάδα των μαχαιροβγαλτών, κρύβεται ένας Πακιστανός που όλοι τον γνωρίζουν και τον τρέμουν, καθώς δεν διστάζει να «καθαρίσει» με αίμα όλα τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του. 

Οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ, με τη φωτογραφία στα χέρια, τον αναζητούν στα περίεργα στέκια της Αθήνας σε μια προσπάθεια να τον βάλουν στο χέρι, ενώ παράλληλα αναζητούν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του θανάτου, που μπούκαραν χθες το μεσημέρι στο διαμέρισμα της οδού Αγίων Ανάργυρων στα Καμίνια, έσφαξαν τον έναν Πακιστανό της αντίπαλης συμμορίας και τραυμάτισαν άλλους δύο ομοεθνείς του. Με οδηγό τη μαρτυρία του ενός θύματος που έδωσε στην Αστυνομία στοιχεία, αλλά και το βίντεο της φρίκης, οι αστυνομικοί σαρώνουν τα στέκια της Αθήνας, για να περάσουν χειροπέδες και στους υπολοίπους της ομάδας. 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι έγιναν και προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. 

Χθες λίγη ώρα μετά το άγριο σκηνικό, οι ομάδες της ΟΠΚΕ σάρωσαν περιοχές του κέντρου και μετά από αξιοποίηση του δικτύου πληροφοριών, κατάφεραν να εντοπίσουν οικία οπού οι πληροφορίες έλεγαν ότι είχαν βρει καταφύγιο κάποιοι από τους δράστες.

Οι αστυνομικοί, αφού έθεσαν το χώρο υπό διακριτική επιτήρηση, λίγο αργότερα όταν είδαν τέσσερις Πακιστανούς να βγαίνουν, αναγνωρίσαν δυο από αυτούς ως τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο να χτυπούν μέχρι θανάτου με ξύλα τον ομοεθνή τους.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/11). Οι τρεις Πακιστανοί είδαν ξαφνικά μπροστά τους ομάδα με ρόπαλα και μαχαίρια που τους αιφνιδίασε και άρχισε να τους μαχαιρώνει. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες εισέβαλαν ξαφνικά στο σπίτι και τραυμάτισαν θανάσιμα τον έναν από τους τρεις κατοίκους του διαμερίσματος, ενώ τραυμάτισαν σοβαρά τον δεύτερο, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματος. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ο τρίτος κάτοικος του σπιτιού δεν μαχαιρώθηκε αλλά ξυλοκοπήθηκε. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς μάρτυρες που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έχουν αφήσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πίσω τους ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail

ΑΕΚ: Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ έχει 12% πιθανότητες να φτάσει στη Λειψία και να κερδίσει την κούπα - Η Κρίσταλ Πάλας το φαβορί

Η Κούβα υποστηρίζει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Πολιτισμός Χτες
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Ελλάδα Χτες
Έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ όπου μεταφέρθηκε η σορός

Θεσσαλονίκη: Στην Ασφάλεια εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του ο ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου

Ελλάδα Χτες
Ο νεαρός είχε ταυτοποιηθεί και τον αναζητούσε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Νεκρά και τα έξι μέλη πληρώματος του αμερικανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ιράκ

Κόσμος Χτες
Τα ονόματά τους θα παραμείνουν απόρρητα για διάστημα 24 ωρών

Ποδηλάτισσα στην Ισπανία χάνει τον έλεγχο και στέκεται στο χείλος του γκρεμού ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα 360 μοιρών που είχε τοποθετημένη στο ποδήλατό της