E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καμίνια: Το κίνητρο της φονικής συμπλοκής ‑ Προσαγωγές από ΕΛ.ΑΣ.

Ποιο είναι το κύριο σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2020 | 08:22

Καμίνια: Το κίνητρο της φονικής συμπλοκής ‑ Προσαγωγές από ΕΛ.ΑΣ.

Παράνομες οικονομικές δοσοληψίες εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ότι βρίσκονται πίσω από τη φονική συμπλοκή σε διαμέρισμα της οδού Αγίων Αναργύρων 49 στα Καμίνια, χθες Παρασκευή (20/11)

Επρόκειτο για μια καταδρομική επίθεση με ρόπαλα και μαχαίρια σε σπίτι όπου ζούσαν τρεις άντρες πακιστανικής καταγωγής. Ο ένας άντρας τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαίρι, ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο και ο τρίτος ξυλοκοπήθηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες είναι επίσης πακιστανικής καταγωγής και φέρονται να είχαν οικονομικές δοσοληψίες με κάποια από τα θύματα. Το πιθανότερο σενάριο των Αρχών είναι οι ροπαλοφόροι να πραγματοποίησαν την καταδρομική επίθεση ως «απάντηση» σε μεταξύ τους συναλλαγή που «χάλασε». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την επίθεση μπορεί να βρίσκεται κάποιο «χρέος».

Οι συναλλαγές αφορούσαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., είτε σε διακίνηση τσιγάρων και ναρκωτικών, είτε σε διακίνηση κινητών τηλεφώνων. Οι δράστες εκτιμάται ότι ανήκουν σε κύκλωμα που λυμαίνεται περιοχές του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει, πίσω από την ομάδα των μαχαιροβγαλτών, κρύβεται ένας Πακιστανός που όλοι τον γνωρίζουν και τον τρέμουν, καθώς δεν διστάζει να «καθαρίσει» με αίμα όλα τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του. 

Οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ, με τη φωτογραφία στα χέρια, τον αναζητούν στα περίεργα στέκια της Αθήνας σε μια προσπάθεια να τον βάλουν στο χέρι, ενώ παράλληλα αναζητούν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του θανάτου, που μπούκαραν χθες το μεσημέρι στο διαμέρισμα της οδού Αγίων Ανάργυρων στα Καμίνια, έσφαξαν τον έναν Πακιστανό της αντίπαλης συμμορίας και τραυμάτισαν άλλους δύο ομοεθνείς του. Με οδηγό τη μαρτυρία του ενός θύματος που έδωσε στην Αστυνομία στοιχεία, αλλά και το βίντεο της φρίκης, οι αστυνομικοί σαρώνουν τα στέκια της Αθήνας, για να περάσουν χειροπέδες και στους υπολοίπους της ομάδας. 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι έγιναν και προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. 

Χθες λίγη ώρα μετά το άγριο σκηνικό, οι ομάδες της ΟΠΚΕ σάρωσαν περιοχές του κέντρου και μετά από αξιοποίηση του δικτύου πληροφοριών, κατάφεραν να εντοπίσουν οικία οπού οι πληροφορίες έλεγαν ότι είχαν βρει καταφύγιο κάποιοι από τους δράστες.

Οι αστυνομικοί, αφού έθεσαν το χώρο υπό διακριτική επιτήρηση, λίγο αργότερα όταν είδαν τέσσερις Πακιστανούς να βγαίνουν, αναγνωρίσαν δυο από αυτούς ως τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο να χτυπούν μέχρι θανάτου με ξύλα τον ομοεθνή τους.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/11). Οι τρεις Πακιστανοί είδαν ξαφνικά μπροστά τους ομάδα με ρόπαλα και μαχαίρια που τους αιφνιδίασε και άρχισε να τους μαχαιρώνει. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες εισέβαλαν ξαφνικά στο σπίτι και τραυμάτισαν θανάσιμα τον έναν από τους τρεις κατοίκους του διαμερίσματος, ενώ τραυμάτισαν σοβαρά τον δεύτερο, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματος. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ο τρίτος κάτοικος του σπιτιού δεν μαχαιρώθηκε αλλά ξυλοκοπήθηκε. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς μάρτυρες που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έχουν αφήσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πίσω τους ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η Κάθριν Ο’Χάρα, η μητέρα του Κέβιν από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Κόσμος 30.01.2026
Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Βιολάντα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Δύο εκρήξεις μέσα σε 6 δευτερόλεπτα

Ελλάδα 30.01.2026
Nέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως σοβαρές παραλείψεις, αλλά και καταγγελίες για αδιαφορία απέναντι σε προειδοποιητικά σημάδια που –όπως φαίνεται– είχαν εκδηλωθεί πολύ πριν από τη φονική έκρηξη.

«Ο Μπιλ Γκέιτς κόλλησε ΣΜΝ από Ρωσίδες – Έκανε θεραπεία κρυφά από τη Μελίντα»: Αποκαλυπτικά έγγραφα του Έπσταϊν

Κόσμος 30.01.2026
«Μου ζητήθηκε να κάνω πράγματα που ξεπερνούν τα όρια του παράνομου», φέρεται να είπε σύμβουλος του Γκέιτς

ΣτΕ: Παράνομη η άρνηση ανανέωσης διαβατηρίου λόγω παλαιάς ταυτότητας – Δικαίωση πολίτη

Ελλάδα 30.01.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να αρνηθεί την έκδοσή τους

Βιολάντα: Το πρόβλημα με τις δεξαμενές και το 2020, η απουσία ελέγχων στις εγκαταστάσεις και η έγκριση επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών

Ελλάδα 30.01.2026
Πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τη «Βιολάντα» – Ελλείψεις στους ελέγχους, κανονικά οι επιδοτήσεις

ΔΟΑΕ: Η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια – Συνεδρίασε το Συμβούλιο κυβερνητών

Κόσμος 30.01.2026
Η ρωσική πλευρά επέκρινε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, θεωρώντας ότι «υποκινήθηκε μόνο για πολιτικούς λόγους χωρίς καμιά πραγματική ανάγκη»

Ολυμπιακός: Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Βεζένκοφ για το επεισόδιο με τον Πετρόπουλο

Αθλητικά Νέα 30.01.2026
Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με μια αγωνιστική τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και με πρόστιμο τον καλαθοσφαιριστή του Κολοσσού

Τραγωδία στη Ρόδο: Στα χέρια του 39χρονου επιλοχία εξερράγη η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ

Ελλάδα 30.01.2026
Εξερράγη στο δεξί χέρι του 39χρονου όπου προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του και σε πολύ κοντινή απόσταση από τον 19χρονο όπου η διασπορά των θραυσμάτων τον έπληξε σε όλο του το σώμα, τραυματίζοντας τον θανάσιμα

Τεράστιος Τζόκοβιτς «αποκαθήλωσε» τον Σίνερ και οδεύει στα 38 του προς τον 11ο τίτλο του στο Australian Open

Αθλητικά Νέα 30.01.2026
Μυθική ανατροπή του 38χρονου «Νόλε» επί του Σίνερ και ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό - Ο Σέρβος κυνηγά το 25ο Grand Slam

Διαβατήρια: Το ΣτΕ «φρενάρει» τις απορρίψεις λόγω παλιάς ταυτότητας

Ελλάδα 30.01.2026
Η υπόθεση αφορά πολίτη, ο οποίος το 2015 είχε ανανεώσει κανονικά το διαβατήριό του, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα που είχε εκδοθεί τον Μάιο του 1972

Αποκάλυψη για την εξαφάνιση της Λόρας, είχε βγάλει εισιτήριο για το εξωτερικό

Ελλάδα 30.01.2026
Η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι βρίσκεται στη Γερμανία

Σε ιδιώτες τα πετρέλαια της Βενεζουέλας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, νέος νόμος στη σκιά του Τραμπ

Κόσμος 30.01.2026
Η Ροντρίγκες υπέγραψε νόμο για ιδιωτικοποίηση της παραγωγής πετρελαίου, την ώρα που οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις - Το 2006 ο Ούγκο Τσάβες είχε επιβάλει όλα τα μεγάλα έργα της αγοράς πετρελαίου να περνούν στην κρατική PDVSA