E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Yποχώρησε ο πυρετός

Δημοσίευση 20/11/2020 | 17:11

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος νοσηλεύεται με κορωνοϊό. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, ανέφερε πως η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου είναι σταθερή και ότι ο πυρετός έχει υποχωρήσει.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Κονιδάρης πρόσθεσε: «Απλώς, η κυρία Κοτανίδου και οι αρμόδιοι γιατροί του "Ευαγγελισμού" θα κάνουν μόνον αυτοί την ιατρική ενημέρωση, για να μην υποδυθώ ρόλο που δεν έχω, καθώς ούτε γιατρός είμαι ούτε λοιμωξιολόγος.

Επειδή, όμως, είναι η δεύτερη ημέρα από την εισαγωγή του Αρχιεπίσκόπου και επειδή υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία και αγωνία σε όλο τον ελληνικό λαό, ενημερώνω και σήμερα για να είμαστε όλοι σίγουροι ότι τα πράγματα είναι καλά όπως εξελίσσονται», τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σε ερώτηση για τι του έλεγε Αρχιεπίσκοπος σε ό,τι αφορά την ανάγκη αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό, ο κ. Κονιδάρης υπογράμμισε: «Το σημαντικότερο μήνυμα το οποίο έστειλε για ακόμη μία φορά, γιατί είναι ένα μήνυμα το οποίο στέλνει από την αρχή που ξέσπασε αυτή η πανδημία, είναι ένα μήνυμα ηχηρό, ένα μήνυμα ξεκάθαρο, το οποίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ισχύ, καθώς δίνεται τη στιγμή που και ο ίδιος περνά αυτή την πολύ μεγάλη δοκιμασία, την οποία περνούν χιλιάδες συμπατριώτες μας και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την οικουμένη.

Είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται προς όλους, ιδιαίτερα προς τους πιστούς, καθώς είμαστε μια χώρα στην οποία η συντριπτική πλειονότητα είναι ορθόδοξη και εκκλησιάζεται: "Τηρήστε με θρησκευτική ευλάβεια αυτά τα μέτρα, αυτούς τους υγειονομικούς κανόνες που έχουν θέσει οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, διότι διαφορετικά δημιουργείτε πρόβλημα μεγάλο και στους εαυτούς σας και στους οικείους σας.

Λάβετε όλα τα μέτρα που χρειάζεται για να παραμείνετε και εσείς και οι υπόλοιποι υγιείς’».

«Ενημερώσαμε την κατάλληλη χρονική στιγμή»

Εν συνεχεία, o κ. Κονιδάρης τοποθετήθηκε σε αναφορά δημοσιογράφου πως «κάποιες εφημερίδες σήμερα άφηναν κάποια υπονοούμενα σε σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο, τον χρόνο κατά τον οποίον νόσησε και μάλιστα κάποια εφημερίδα υπονοούσε αν είχε μείνει κρυφό το περιστατικό αυτό για κάποιες ώρες ή μέρες».

«Είμαι σαφής και ξεκάθαρος και επειδή πραγματικά η ΕΡΤ είναι το εθνικό δίκτυο και το ακούνε όλοι οι Έλληνες, πρέπει δυστυχώς να μιλήσω για αστειότητες ουσιαστικά κατά της ίδιας της Εκκλησίας, οι οποίες αναπαράγονται ευτυχώς από πολύ πολύ μικρή μερίδα δημοσιογράφων -εντός εισαγωγικών κατά τη γνώμη μου- ως επί το πλείστον συγκεκριμένων sites», τόνισε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

Και συνέχισε λέγοντας: «Ενημερώσαμε, όπως οφείλαμε, την κατάλληλη χρονική στιγμή, με τρόπο ψύχραιμο και με τρόπο σοβαρό και με τρόπο συνεπή. Ενημερώσαμε όπως ακριβώς έπρεπε, σε συνεργασία φυσικά με τους θεράποντες ιατρούς του Αρχιεπισκόπου, για αυτό και αυτή τη στιγμή όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει με λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει και πώς συμβαίνει. Έτσι οφείλαμε να κάνουμε και αυτό πράξαμε».

Όπως, μάλιστα, παρατήρησε ο κ. Κονιδάρης: «Δυστυχώς, όμως, έχουμε φτάσει στο σημείο της απύθμενης χυδαιότητας να υπάρχει ακόμη και σήμερα που μιλάμε, με τον Αρχιεπίσκοπο να δοκιμάζεται, δημοσίευμα εφημερίδας στο οποίο με τρόπο χυδαίο και πρόστυχο γίνεται αναφορά για υποτιθέμενο πραξικόπημα που ετοιμάζεται σε βάρος του Αρχιεπισκόπου.

Αυτές είναι αστειότητες, είναι πράγματα χυδαία, πράγματα που δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα, είναι πράγματα φοβερά.

Μπορεί ορισμένοι χώροι να έχουν πρόβλημα με την Εκκλησία, να απεχθάνονται την Εκκλησία, να μισούν την Εκκλησία ή να θέλουν να ελέγχουν την Εκκλησία -είναι εξαιρετικά θλιβερό-, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να δίνουν γραμμή και να γράφονται πράγματα τα οποία προσβάλλουν αυτή τη στιγμή τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο που δοκιμάζεται, όπως δοκιμάζονται βεβαίως και χιλιάδες Έλληνες συμπατριώτες μας, και φυσικά προσβάλλουν όλα τα μέλη της Ιεραρχίας που σύσσωμη είναι στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου και προσεύχεται για αυτόν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των ταξί στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική

Γαλλία: Δηλητηρίασε τις κόρες της και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον άνδρα της

Κόσμος Χτες
Η 18χρονη κόρη της Μεϊλίς Ντομπόν πέθανε έπειτα από τη λήψη δεκαπλάσιας δόσης υπνωτικού

Σοκ στην Πάτρα: Αγρια επίθεση Ρομά κατά διανομέα ‑ Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν

Ελλάδα Χτες
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα επιτέθηκαν στον διανομέα ενώ οδηγούσε στην οδό Ιωνίας και Σμύρνης

Αγγλία: Η στιγμή που βρετανίδα δημοσιογράφος λιποθύμησε σε ζωντανή μετάδοση

Κόσμος Χτες
Η ίδια λίγο αργότερα με ανάρτηση της στο Instagram ανέφερε πως είναι «μια χαρά»

Σοκαριστική γυναικοκτονία στην Ιταλία: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε θανάσιμα από τον σύζυγό της

Κόσμος Χτες
Τον περασμένο Απρίλιο ο 50χρονος είχε επιτεθεί στη γυναίκα του με τσεκούρι σπάζοντας την πόρτα του υπνοδωματίου

Τελωνείο Προμαχώνα υπό «πολιορκία»: Οι Σερραίοι αγρότες στην πρώτη γραμμή – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες, αδυνατώντας να περάσουν από το μπλόκο στο 4ο χιλιόμετρο της οδόυ Σιδηροκάστρου-Προμαχώνα, στράφηκαν στην αναζήτηση εναλλακτικών περασμάτων μέσα από το βουνό

Πειραιάς: Ένας 16χρονος πίσω από τη σeξουαλική παρενόχληση σε πεζή

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για αλλοδαπό που διαμένει σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της μπλε γραμμής του Μετρό λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση

Ελλάδα Χτες
H κυκλοφορία διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο - Εθνική Αμυνα

Αδιανόητη τραγωδία: Τρεις νεαροί πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε από τον δρόμο και έπεσε ανάποδα σε πισίνα

Κόσμος Χτες
Το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα μιας απίστευτης σειράς περιστάσεων λένε οι Αρχές

Συνελήφθη γνωστός TikToker στην Τρίπολη ‑ Χτυπούσε και έκλεβε ηλικιωμένους

Ελλάδα Χτες
Ο 22χρονος «διαφήμιζε» μέσα από τα social media το σώμα του και τις μαχητικές ικανότητές του

Η Βρετανία απαντά στον Πούτιν: «Σταμάτα την αιματοχυσία και τους λεονταρισμούς – Αν κηρύξεις πόλεμο είμαστε έτοιμοι»

Κόσμος Χτες
«Ειρωνεία του να μιλάει ο Ρώσος πρόεδρος για πολεμοχαρή συμπεριφορά από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών» τονίζει το Λονδίνο