E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Yποχώρησε ο πυρετός

Δημοσίευση 20/11/2020 | 17:11

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος νοσηλεύεται με κορωνοϊό. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, ανέφερε πως η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου είναι σταθερή και ότι ο πυρετός έχει υποχωρήσει.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Κονιδάρης πρόσθεσε: «Απλώς, η κυρία Κοτανίδου και οι αρμόδιοι γιατροί του "Ευαγγελισμού" θα κάνουν μόνον αυτοί την ιατρική ενημέρωση, για να μην υποδυθώ ρόλο που δεν έχω, καθώς ούτε γιατρός είμαι ούτε λοιμωξιολόγος.

Επειδή, όμως, είναι η δεύτερη ημέρα από την εισαγωγή του Αρχιεπίσκόπου και επειδή υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία και αγωνία σε όλο τον ελληνικό λαό, ενημερώνω και σήμερα για να είμαστε όλοι σίγουροι ότι τα πράγματα είναι καλά όπως εξελίσσονται», τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σε ερώτηση για τι του έλεγε Αρχιεπίσκοπος σε ό,τι αφορά την ανάγκη αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό, ο κ. Κονιδάρης υπογράμμισε: «Το σημαντικότερο μήνυμα το οποίο έστειλε για ακόμη μία φορά, γιατί είναι ένα μήνυμα το οποίο στέλνει από την αρχή που ξέσπασε αυτή η πανδημία, είναι ένα μήνυμα ηχηρό, ένα μήνυμα ξεκάθαρο, το οποίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ισχύ, καθώς δίνεται τη στιγμή που και ο ίδιος περνά αυτή την πολύ μεγάλη δοκιμασία, την οποία περνούν χιλιάδες συμπατριώτες μας και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την οικουμένη.

Είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται προς όλους, ιδιαίτερα προς τους πιστούς, καθώς είμαστε μια χώρα στην οποία η συντριπτική πλειονότητα είναι ορθόδοξη και εκκλησιάζεται: "Τηρήστε με θρησκευτική ευλάβεια αυτά τα μέτρα, αυτούς τους υγειονομικούς κανόνες που έχουν θέσει οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, διότι διαφορετικά δημιουργείτε πρόβλημα μεγάλο και στους εαυτούς σας και στους οικείους σας.

Λάβετε όλα τα μέτρα που χρειάζεται για να παραμείνετε και εσείς και οι υπόλοιποι υγιείς’».

«Ενημερώσαμε την κατάλληλη χρονική στιγμή»

Εν συνεχεία, o κ. Κονιδάρης τοποθετήθηκε σε αναφορά δημοσιογράφου πως «κάποιες εφημερίδες σήμερα άφηναν κάποια υπονοούμενα σε σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο, τον χρόνο κατά τον οποίον νόσησε και μάλιστα κάποια εφημερίδα υπονοούσε αν είχε μείνει κρυφό το περιστατικό αυτό για κάποιες ώρες ή μέρες».

«Είμαι σαφής και ξεκάθαρος και επειδή πραγματικά η ΕΡΤ είναι το εθνικό δίκτυο και το ακούνε όλοι οι Έλληνες, πρέπει δυστυχώς να μιλήσω για αστειότητες ουσιαστικά κατά της ίδιας της Εκκλησίας, οι οποίες αναπαράγονται ευτυχώς από πολύ πολύ μικρή μερίδα δημοσιογράφων -εντός εισαγωγικών κατά τη γνώμη μου- ως επί το πλείστον συγκεκριμένων sites», τόνισε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

Και συνέχισε λέγοντας: «Ενημερώσαμε, όπως οφείλαμε, την κατάλληλη χρονική στιγμή, με τρόπο ψύχραιμο και με τρόπο σοβαρό και με τρόπο συνεπή. Ενημερώσαμε όπως ακριβώς έπρεπε, σε συνεργασία φυσικά με τους θεράποντες ιατρούς του Αρχιεπισκόπου, για αυτό και αυτή τη στιγμή όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει με λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει και πώς συμβαίνει. Έτσι οφείλαμε να κάνουμε και αυτό πράξαμε».

Όπως, μάλιστα, παρατήρησε ο κ. Κονιδάρης: «Δυστυχώς, όμως, έχουμε φτάσει στο σημείο της απύθμενης χυδαιότητας να υπάρχει ακόμη και σήμερα που μιλάμε, με τον Αρχιεπίσκοπο να δοκιμάζεται, δημοσίευμα εφημερίδας στο οποίο με τρόπο χυδαίο και πρόστυχο γίνεται αναφορά για υποτιθέμενο πραξικόπημα που ετοιμάζεται σε βάρος του Αρχιεπισκόπου.

Αυτές είναι αστειότητες, είναι πράγματα χυδαία, πράγματα που δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα, είναι πράγματα φοβερά.

Μπορεί ορισμένοι χώροι να έχουν πρόβλημα με την Εκκλησία, να απεχθάνονται την Εκκλησία, να μισούν την Εκκλησία ή να θέλουν να ελέγχουν την Εκκλησία -είναι εξαιρετικά θλιβερό-, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να δίνουν γραμμή και να γράφονται πράγματα τα οποία προσβάλλουν αυτή τη στιγμή τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο που δοκιμάζεται, όπως δοκιμάζονται βεβαίως και χιλιάδες Έλληνες συμπατριώτες μας, και φυσικά προσβάλλουν όλα τα μέλη της Ιεραρχίας που σύσσωμη είναι στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου και προσεύχεται για αυτόν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΕ: Νέο κύμα ακρίβειας περιμένουν οι πολίτες

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Απαισιοδοξία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ, τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η αποχώρηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εντείνει τις πιέσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και αναδιαμορφώνει τις γεωπολιτικές ισορροπίες

Γερμανία: Η φάλαινα Τίμι φορτώθηκε σε μαούνα σε μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωσή της

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Η διάσωσή της έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου

Έγκλημα στη Μεσσηνία: 42χρονος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό σε στάβλο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η σορός εντοπίστηκε στην συνοικία Μπουρνιά της Καλαμάτας

Στο φως η σοκαριστική επιστολή που άφησε ο 89χρονος πιστολέρο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Τι αναφέρει στην επιστολή του στα ΜΜΕ ο 89χρονος που εισέβαλε με όπλο στον ΕΦΚΑ και στο Πρωτοδικείο και τραυμάτισε 5 άτομα

Διευθύντρια σχολείου σκοτώθηκε πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας στον Κολωνό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Απόδειξη θανάτου: Ξέθαψε την αδερφή του και πήγε με τον σκελετό της στην τράπεζα για ανάληψη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο άνδρας ως αναλφάβητος, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη διαδικασία που απαιτείται όταν πεθάνει ο δικαιούχος ενός τραπεζικού λογαριασμού και έπραξε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν

Σεισμός τώρα: 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σκιάθου

Ελλάδα 28.04.2026
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική

ΕΦΚΑ: Η στιγμή που ο 89χρονος με την καραμπίνα βγαίνει από το υποκατάστημα ενώ έχει πυροβολήσει

Ελλάδα 28.04.2026
Ο ηλικιωμένος παραμένει ασύλληπτος ενώ πραγματοποίησε και δεύτερη επίθεση λίγο αργότερα στο Εφετείο Αθηνών

Προφυλακίστηκε ο 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου – «Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, επιχείρησε να αυτοκτονήσει»

Ελλάδα 28.04.2026
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σήμερα στο Ναυτοδικείο Πειραιά