E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Yποχώρησε ο πυρετός

Δημοσίευση 20/11/2020 | 17:11

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος νοσηλεύεται με κορωνοϊό. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, ανέφερε πως η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου είναι σταθερή και ότι ο πυρετός έχει υποχωρήσει.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Κονιδάρης πρόσθεσε: «Απλώς, η κυρία Κοτανίδου και οι αρμόδιοι γιατροί του "Ευαγγελισμού" θα κάνουν μόνον αυτοί την ιατρική ενημέρωση, για να μην υποδυθώ ρόλο που δεν έχω, καθώς ούτε γιατρός είμαι ούτε λοιμωξιολόγος.

Επειδή, όμως, είναι η δεύτερη ημέρα από την εισαγωγή του Αρχιεπίσκόπου και επειδή υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία και αγωνία σε όλο τον ελληνικό λαό, ενημερώνω και σήμερα για να είμαστε όλοι σίγουροι ότι τα πράγματα είναι καλά όπως εξελίσσονται», τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σε ερώτηση για τι του έλεγε Αρχιεπίσκοπος σε ό,τι αφορά την ανάγκη αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό, ο κ. Κονιδάρης υπογράμμισε: «Το σημαντικότερο μήνυμα το οποίο έστειλε για ακόμη μία φορά, γιατί είναι ένα μήνυμα το οποίο στέλνει από την αρχή που ξέσπασε αυτή η πανδημία, είναι ένα μήνυμα ηχηρό, ένα μήνυμα ξεκάθαρο, το οποίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ισχύ, καθώς δίνεται τη στιγμή που και ο ίδιος περνά αυτή την πολύ μεγάλη δοκιμασία, την οποία περνούν χιλιάδες συμπατριώτες μας και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την οικουμένη.

Είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται προς όλους, ιδιαίτερα προς τους πιστούς, καθώς είμαστε μια χώρα στην οποία η συντριπτική πλειονότητα είναι ορθόδοξη και εκκλησιάζεται: "Τηρήστε με θρησκευτική ευλάβεια αυτά τα μέτρα, αυτούς τους υγειονομικούς κανόνες που έχουν θέσει οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, διότι διαφορετικά δημιουργείτε πρόβλημα μεγάλο και στους εαυτούς σας και στους οικείους σας.

Λάβετε όλα τα μέτρα που χρειάζεται για να παραμείνετε και εσείς και οι υπόλοιποι υγιείς’».

«Ενημερώσαμε την κατάλληλη χρονική στιγμή»

Εν συνεχεία, o κ. Κονιδάρης τοποθετήθηκε σε αναφορά δημοσιογράφου πως «κάποιες εφημερίδες σήμερα άφηναν κάποια υπονοούμενα σε σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο, τον χρόνο κατά τον οποίον νόσησε και μάλιστα κάποια εφημερίδα υπονοούσε αν είχε μείνει κρυφό το περιστατικό αυτό για κάποιες ώρες ή μέρες».

«Είμαι σαφής και ξεκάθαρος και επειδή πραγματικά η ΕΡΤ είναι το εθνικό δίκτυο και το ακούνε όλοι οι Έλληνες, πρέπει δυστυχώς να μιλήσω για αστειότητες ουσιαστικά κατά της ίδιας της Εκκλησίας, οι οποίες αναπαράγονται ευτυχώς από πολύ πολύ μικρή μερίδα δημοσιογράφων -εντός εισαγωγικών κατά τη γνώμη μου- ως επί το πλείστον συγκεκριμένων sites», τόνισε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

Και συνέχισε λέγοντας: «Ενημερώσαμε, όπως οφείλαμε, την κατάλληλη χρονική στιγμή, με τρόπο ψύχραιμο και με τρόπο σοβαρό και με τρόπο συνεπή. Ενημερώσαμε όπως ακριβώς έπρεπε, σε συνεργασία φυσικά με τους θεράποντες ιατρούς του Αρχιεπισκόπου, για αυτό και αυτή τη στιγμή όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει με λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει και πώς συμβαίνει. Έτσι οφείλαμε να κάνουμε και αυτό πράξαμε».

Όπως, μάλιστα, παρατήρησε ο κ. Κονιδάρης: «Δυστυχώς, όμως, έχουμε φτάσει στο σημείο της απύθμενης χυδαιότητας να υπάρχει ακόμη και σήμερα που μιλάμε, με τον Αρχιεπίσκοπο να δοκιμάζεται, δημοσίευμα εφημερίδας στο οποίο με τρόπο χυδαίο και πρόστυχο γίνεται αναφορά για υποτιθέμενο πραξικόπημα που ετοιμάζεται σε βάρος του Αρχιεπισκόπου.

Αυτές είναι αστειότητες, είναι πράγματα χυδαία, πράγματα που δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα, είναι πράγματα φοβερά.

Μπορεί ορισμένοι χώροι να έχουν πρόβλημα με την Εκκλησία, να απεχθάνονται την Εκκλησία, να μισούν την Εκκλησία ή να θέλουν να ελέγχουν την Εκκλησία -είναι εξαιρετικά θλιβερό-, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να δίνουν γραμμή και να γράφονται πράγματα τα οποία προσβάλλουν αυτή τη στιγμή τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο που δοκιμάζεται, όπως δοκιμάζονται βεβαίως και χιλιάδες Έλληνες συμπατριώτες μας, και φυσικά προσβάλλουν όλα τα μέλη της Ιεραρχίας που σύσσωμη είναι στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου και προσεύχεται για αυτόν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος Χτες
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος Χτες
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος Χτες
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα Χτες
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών