E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ικανοποίηση στο ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις: «Η απαγόρευση ακυρώθηκε στην πράξη»

Η ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα επεισόδια

Δημοσίευση 17/11/2020 | 20:18

Ικανοποίηση στο ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις: «Η απαγόρευση ακυρώθηκε στην πράξη»

Ικανοποιημένο εμφανίζεται το ΚΚΕ από τις σημερινές συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο.

Το ΚΚΕ έκανε δύο συγκεντρώσεις σήμερα. Η μία το πρωί με κάποιες δεκάδες άτομα, εξελίχθηκε σε μίνι πορεία από το πάρκο Ελευθερίας στην αμερικανική πρεσβεία. Η αστυνομία δεν επιχείρησε να την εμποδίσει.

Η δεύτερη συγκέντρωση με περίπου 1000 άτομα έγινε στα Προπύλαια το μεσημέρι. Η αστυνομία τη διέλυσε με δακρυγόνα και την αντλία νερού του «Αίαντα». Τουλάχιστον πέντε μέλη του κόμματος προσήχθσαν.

Και στις δύο συγκεντρώσεις του ΚΚΕ τηρήθηκαν οι αποστάσεις μεταξύ των διαδηλωτών.

Ξεσκεπάστηκε η κυβέρνηση

Η ικανοποίηση του Περισσού έγκειται σε τρεις παράγοντες:

Πρώτον, η απαγόρευση των συναθροίσεων έσπασε στην πράξη, αφού έγινε πορεία που έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Δεύτερον, η κυβέρνηση ξεσκεπάστηκε στο δρόμο, αφού, όπως υποστηρίζουν κομματικές πηγές, οι διαδηλωτές τήρησαν τα μέτρα προστασίας, κάτι που δεν έκαναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν φόραγαν καν μάσκες.

Τρίτον, το ΚΚΕ απέδειξε για μια ακόμα φορά την αξιοπιστία του μηχανισμού του.

Όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα επεισόδια το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα υψηλοί:

«Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών.»

Το ΚΚΕ υπογράμμιζει ότι:

«Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.»

Κι επισήμανε:

«Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: Ανδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε μητέρα και το παιδί της

Ελλάδα 22.01.2026
«Είχα εντολή από μία φωνή» είπε στους αστυνομικούς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Βάρης‑Βούλας‑Βουλιαγμένης

Ελλάδα 22.01.2026
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει έως και τις 21 Απριλίου 2026

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι στο Νταβός ‑ Κράτησε λιγότερο από μία ώρα

Ελλάδα 22.01.2026
Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε σήμερα στην ελβετική πόλη για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του

Στουρνάρας: Έτος καμπής για την ελληνική οικονομία το 2026 – Απαιτείται πολιτική σταθερότητα

Οικονομία 22.01.2026
Μία σειρά από αρνητικές εξελίξεις στο εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να περιορίσουν τις ελληνικές εξαγωγές

ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε πεντάχρονο αγόρι που επέστρεφε σπίτι του

Κόσμος 22.01.2026
Πατέρας και γιος συνελήφθησαν ενώ βρισκόντουσαν στην είσοδο του σπιτιού τους

11 απεγκλωβισμοί πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια στην Αττική

Ελλάδα 22.01.2026
Εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας και πλημμύρες στην Αμεση Δράση

Έλον Μασκ: «Σε 10 έως 20 χρόνια, η εργασία θα είναι προαιρετική και τα χρήματα άχρηστα»

Tech + Science 22.01.2026
Ο Έλον Μασκ λέει ότι σε 10 έως 20 χρόνια, η εργασία θα είναι προαιρετική και τα χρήματα θα είναι άχρηστα χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη ρομποτική