E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα

Θα μοιραστούν 250-300 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση 17/11/2020 | 15:57

Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα

Μακροχρόνια άνεργοι, νοικοκυριά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και ενδεχομένως οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι έμειναν εκτός των αναδρομικών του 11μήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 αναμένεται να περιλαμβάνονται στη λίστα των δικαιούχων της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά καθώς και όσοι δεν έχουν ενισχυθεί ή δεν προβλέπεται να ενισχυθούν από τα μέτρα στήριξης αντιμετώπισης των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία θα λάβουν το «χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα», το ύψος του οποίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα 250 – 300 εκατ. ευρώ.

Τους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (ΑΝΤ1) και το σχετικό κονδύλι θα αποτυπώνεται στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή. Οπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των φετινών Χριστουγέννων θα αφορά «περιπτώσεις που δεν έχουν καλυφθεί από τα μέχρι στιγμής μέτρα. Ομάδες πολιτών που έχουν πιεστεί από την κρίση του κορωνοϊού και δεν έχουν καλυφθεί».

Αγώνας δρόμου για τη σωτηρία των oλυμπιακών ακινήτων
Ετσι, στην πρώτη γραμμή για να λάβουν το χριστουγεννιάτικο επίδομα βρίσκονται:

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Πρόκειται για περισσότερα από 270.000 νοικοκυριά.
Χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, οι οποίοι επειδή είχαν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας πριν από τον Μάρτιο του 2020 δεν συμπεριλαμβάνονται στη νέα έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα.
Περιορισμένες, χωρίς να αποκλείεται, είναι οι πιθανότητες στους δικαιούχους του έκτακτου βοηθήματος Χριστουγέννων να περιλαμβάνονται oι χαμηλοσυνταξιούχοι με αποδοχές κάτω των 1.000 ευρώ που δεν έλαβαν αναδρομικά.

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται πρόταση για αύξηση της συμμετοχής του κράτους στο δώρο Χριστουγέννων με στόχο οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι σε αναστολή να λάβουν πλήρες δώρο. Οι δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες δεν φαίνεται να επιτρέπουν την επιδότηση από το κράτος του 13ου μισθού στο ύψος του ονομαστικού μισθού για όλους τους εργαζομένους σε αναστολή. Ετσι υπάρχουν σκέψεις πλήρες δώρο, υπολογισμένο επί του ονομαστικού τους μισθού στο 100%, να λάβουν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι με ονομαστικό μισθό, για παράδειγμα, έως 1.000 ευρώ. Εφόσον όμως ούτε αυτή η άσκηση βγει δημοσιονομικά, τότε το μερίδιο του κράτους στο δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί επί των ποσών της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή επί των 534 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΝΤ: Η ΕΕ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τεράστιες δαπάνες σε άμυνα, ενέργεια και συντάξεις τα επόμενα 15 χρόνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το δημόσιο χρέος στην ΕΕ αναμένεται να φτάσει το 130% του ΑΕΠ έως το 2040 χωρίς μέτρα, εκτιμά το ΔΝΤ - Προτείνει μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική εξυγίανση και κοινό δανεισμό

Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος της επόμενης πανδημίας – Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέα έκθεση προειδοποιεί ότι οι επιδημίες γίνονται συχνότερες και πιο επικίνδυνες, ενώ οι χώρες δεν είναι έτοιμες για την επόμενη μεγάλη υγειονομική κρίση

Σκάνδαλο με «ελληνικά» αρχαία αγαλματίδια στον Οίκο Sotheby’s: Πλαστά έγγραφα πρόδωσαν την απάτη των 680.000 λιρών

E-Daily 2.TopNews Χτες
46χρονος άνδρας προσπάθησε να πουλήσει ψεύτικα αρχαία αγάλματα στον οίκο δημοπρασιών

Πλανητική παρέλαση: Το σπάνιο φαινόμενο που θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό ‑ Πότε θα σημειωθεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έχετε την ευκαιρία να παρατηρήστε μια σπάνια ευθυγράμμιση Αφροδίτης, Δία και Ερμή

Iron Maiden στην Αθήνα: Ενημέρωση προς το κοινό που θα πάει στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση βροχής

Πολιτισμός Χτες
Για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπονται ομπρέλες οποιουδήποτε μεγέθους, καθώς και τσάντες ή σακίδια μεγαλύτερα από Α4 (21cm x 30cm)

Κορδελιό: Γονατιστός στις γραμμές καθόταν ο άνδρας που παρασύρθηκε από τρένο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο αυτοκτονίες σε μία εβδομάδα σε γραμμές τρένου στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ουγκάντα: Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη χώρα

Κόσμος Χτες
Υγειονομικός συναγερμός από τον ΠΟΥ

Τραγωδία στην Κίνα με 90 νεκρούς, σε ανθρακωρυχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Καθώς τρέχαμε έβλεπα ανθρώπους να καταρρέουν»

Πέθανε στα 59 του ο ράπερ Rob Base – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Κόσμος Χτες
Η απογείωση της καριέρας του

Βαθαίνει το ρήγμα Τραμπ – Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ αφήνουν το Ισραήλ εκτός διαπραγματεύσεων με το Ιράν»

Κόσμος Χτες
Οι φορές που οι ΗΠΑ «άδειασαν» τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια της κοινής επιχείρησής τους κατά του Ιράν

Αρχεία UFO: Viral το βίντεο με παράξενο ιπτάμενο αντικείμενο που μοιάζει με «αιωρούμενο εξωγήινο»

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα βίντεο με UFO από το αμερικανικό υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ