E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα

Θα μοιραστούν 250-300 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση 17/11/2020 | 15:57

Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα

Μακροχρόνια άνεργοι, νοικοκυριά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και ενδεχομένως οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι έμειναν εκτός των αναδρομικών του 11μήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 αναμένεται να περιλαμβάνονται στη λίστα των δικαιούχων της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά καθώς και όσοι δεν έχουν ενισχυθεί ή δεν προβλέπεται να ενισχυθούν από τα μέτρα στήριξης αντιμετώπισης των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία θα λάβουν το «χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα», το ύψος του οποίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα 250 – 300 εκατ. ευρώ.

Τους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (ΑΝΤ1) και το σχετικό κονδύλι θα αποτυπώνεται στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή. Οπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των φετινών Χριστουγέννων θα αφορά «περιπτώσεις που δεν έχουν καλυφθεί από τα μέχρι στιγμής μέτρα. Ομάδες πολιτών που έχουν πιεστεί από την κρίση του κορωνοϊού και δεν έχουν καλυφθεί».

Αγώνας δρόμου για τη σωτηρία των oλυμπιακών ακινήτων
Ετσι, στην πρώτη γραμμή για να λάβουν το χριστουγεννιάτικο επίδομα βρίσκονται:

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Πρόκειται για περισσότερα από 270.000 νοικοκυριά.
Χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, οι οποίοι επειδή είχαν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας πριν από τον Μάρτιο του 2020 δεν συμπεριλαμβάνονται στη νέα έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα.
Περιορισμένες, χωρίς να αποκλείεται, είναι οι πιθανότητες στους δικαιούχους του έκτακτου βοηθήματος Χριστουγέννων να περιλαμβάνονται oι χαμηλοσυνταξιούχοι με αποδοχές κάτω των 1.000 ευρώ που δεν έλαβαν αναδρομικά.

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται πρόταση για αύξηση της συμμετοχής του κράτους στο δώρο Χριστουγέννων με στόχο οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι σε αναστολή να λάβουν πλήρες δώρο. Οι δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες δεν φαίνεται να επιτρέπουν την επιδότηση από το κράτος του 13ου μισθού στο ύψος του ονομαστικού μισθού για όλους τους εργαζομένους σε αναστολή. Ετσι υπάρχουν σκέψεις πλήρες δώρο, υπολογισμένο επί του ονομαστικού τους μισθού στο 100%, να λάβουν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι με ονομαστικό μισθό, για παράδειγμα, έως 1.000 ευρώ. Εφόσον όμως ούτε αυτή η άσκηση βγει δημοσιονομικά, τότε το μερίδιο του κράτους στο δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί επί των ποσών της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή επί των 534 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

Η στιγμή του Μουντιάλ: Ο προπονητής της Ιαπωνίας ζήτησε και έβγαλε σέλφι με τον Χάρι Κέιν, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν συνάντησε τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν

«Τον σκοτώσαμε; Καλά κάναμε!»: Χυδαία σχόλια και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Μετά την καταδίκη του πρώτου κατηγορούμενου σε ισόβια, συγγενείς του επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία, κάμερες και δημοσιογράφους

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Πανελλήνιες 2026: Στις 25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία ‑ Ξεκινά σήμερα

Κόσμος 19.06.2026
«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος

Δίκη για τον 11χρονο Μάριο: Ομόφωνα ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος ‑ Ισόβια η ποινή του

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Στον βασικό κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό