E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκκληση για αίμα στο Παπανικολάου: Για 3 ‑ 4 μέρες τα αποθέματα

«Φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε πολλούς αιμοδότες σε αυτή την καραντίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκανίδου κι έκανε έκκληση να συνεχίσουν οι πολίτες να αιμοδοτούν.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/11/2020 | 15:14

Έκκληση για αίμα στο Παπανικολάου: Για 3 ‑ 4 μέρες τα αποθέματα

Για 3-4 ημέρες υπάρχει απόθεμα αίματος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας Μαρία Γκανίδου, καλώντας τους πολίτες να αιμοδοτήσουν πριν δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που διστάζουν λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Έχουμε περίπου 4-5 αιμοδότες καθημερινά και τα αποθέματα αίματός μας είναι για τρεις με τέσσερις ημέρες», επισήμανε και διευκρίνισε πως «σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας οι αιμοδότες είναι λιγότεροι και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο μας, τον Νοέμβριο είναι 58% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα βέβαια έχουν ελαττωθεί οι ανάγκες του νοσοκομείου διότι εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιοριστεί κάποιες δραστηριότητες, αλλά υπάρχουν ακόμα ανάγκες».

Η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Παπανικολάου, υπογράμμισε πως για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα έλλειψης μονάδων αίματος, «από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχει μια αίθουσα αιμοδοσίας στον Εύοσμο για μια εβδομάδα».

Παράλληλα, όπως είπε, «έχουμε επικοινωνήσει και με τον δήμο Παύλου Μελά έτσι ώστε να μπορούν οι αιμοδότες να έρχονται κι εκεί τρεις φορές την εβδομάδα και να μην χρειάζεται να προσέλθουν στο νοσοκομείο».

«Φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε πολλούς αιμοδότες σε αυτή την καραντίνα, διότι πολλοί είναι αυτοί που πλέον νοσούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκανίδου κι έκανε έκκληση να συνεχίσουν οι πολίτες να αιμοδοτούν.

Υπενθυμίζεται πως το τμήμα αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Παπανικολάου λειτουργεί από τις 8:30 έως τις 14:00 τις καθημερινές, ενώ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή εξυπηρετούνται οι αιμοδότες και τις απογευματινές ώρες, από τις 17:00 έως τις 20:00.

Στον Εύοσμο, η έκτακτη αιμοδοσία θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 12:00 μέχρι τις 19:00, για να μπορούν να αιμοδοτήσουν όσοι το επιθυμούν, καθώς όπως διευκρίνισε η κ. Γκανίδου, είναι ένα βολικό ωράριό που ζήτησαν οι ίδιοι οι αιμοδότες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός 05.07.2025
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνελήφθη 43χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ρέθυμνο

Ελλάδα 05.07.2025
Ο 43χρονος δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών που προέβησαν στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην αυλή του σπιτιού του

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Μάχη με τον χρόνο για τις αγνοούμενες κατασκηνώτριες‑ Νεκρά 9 παιδιά

Κόσμος 05.07.2025
Δύο από τα μικρότερα κορίτσια της κατασκήνωσης που παρασύρθηκε από τα νερά βρέθηκαν νεκρά, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη των υπολοίπων

Ελευσίνα: Σύλληψη 31χρονου που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη ‑ Τον έψαχναν από το 2021

Ελλάδα 05.07.2025
Ο 31χρονος παρουσίαζε την ανήλικη κοπέλα ως ενήλικη

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα 05.07.2025
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα που ήταν 43 ετών και πατέρας δύο παιδιών

Δελφίνια «έκλεψαν την παράσταση» στον Κορινθιακό

Ελλάδα 05.07.2025
Η εμφάνιση των δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το οικοσύστημα της περιοχής

Πακιστάν: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο ‑ 16 νεκροί, οκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Κόσμος 05.07.2025
Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Χαλκιδική: Λουκέτο σε beach bar για καταπάτηση αιγιαλού

Ελλάδα 05.07.2025
Πάνω από 3.000 καταγγελίες στο MyCoast

Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή

Ελλάδα 05.07.2025
Φέρεται να της ζήτησε 10.000 ευρώ για να μη γράφει δυσμενή σχόλια για την ίδια στο μέσο που κατέχει - Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Συγκλονιστικός Μπερνάρντο Σίλβα στο ύστατο αντίο στον Ζότα

Αθλητικά Νέα 05.07.2025
«Ο αριθμός 20 ήταν ήδη ξεχωριστός, τώρα θα είναι ακόμη περισσότερο»

16χρονος τραυματίστηκε από την προπέλα σκάφους με χειριστή τον πατέρα του στη Χαλκιδική

Ελλάδα 05.07.2025
Συνελήφθη ο πατέρας για σωματική βλάβη από αμέλεια