E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκκληση για αίμα στο Παπανικολάου: Για 3 ‑ 4 μέρες τα αποθέματα

«Φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε πολλούς αιμοδότες σε αυτή την καραντίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκανίδου κι έκανε έκκληση να συνεχίσουν οι πολίτες να αιμοδοτούν.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/11/2020 | 15:14

Έκκληση για αίμα στο Παπανικολάου: Για 3 ‑ 4 μέρες τα αποθέματα

Για 3-4 ημέρες υπάρχει απόθεμα αίματος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας Μαρία Γκανίδου, καλώντας τους πολίτες να αιμοδοτήσουν πριν δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που διστάζουν λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Έχουμε περίπου 4-5 αιμοδότες καθημερινά και τα αποθέματα αίματός μας είναι για τρεις με τέσσερις ημέρες», επισήμανε και διευκρίνισε πως «σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας οι αιμοδότες είναι λιγότεροι και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο μας, τον Νοέμβριο είναι 58% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα βέβαια έχουν ελαττωθεί οι ανάγκες του νοσοκομείου διότι εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιοριστεί κάποιες δραστηριότητες, αλλά υπάρχουν ακόμα ανάγκες».

Η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Παπανικολάου, υπογράμμισε πως για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα έλλειψης μονάδων αίματος, «από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχει μια αίθουσα αιμοδοσίας στον Εύοσμο για μια εβδομάδα».

Παράλληλα, όπως είπε, «έχουμε επικοινωνήσει και με τον δήμο Παύλου Μελά έτσι ώστε να μπορούν οι αιμοδότες να έρχονται κι εκεί τρεις φορές την εβδομάδα και να μην χρειάζεται να προσέλθουν στο νοσοκομείο».

«Φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε πολλούς αιμοδότες σε αυτή την καραντίνα, διότι πολλοί είναι αυτοί που πλέον νοσούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκανίδου κι έκανε έκκληση να συνεχίσουν οι πολίτες να αιμοδοτούν.

Υπενθυμίζεται πως το τμήμα αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Παπανικολάου λειτουργεί από τις 8:30 έως τις 14:00 τις καθημερινές, ενώ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή εξυπηρετούνται οι αιμοδότες και τις απογευματινές ώρες, από τις 17:00 έως τις 20:00.

Στον Εύοσμο, η έκτακτη αιμοδοσία θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 12:00 μέχρι τις 19:00, για να μπορούν να αιμοδοτήσουν όσοι το επιθυμούν, καθώς όπως διευκρίνισε η κ. Γκανίδου, είναι ένα βολικό ωράριό που ζήτησαν οι ίδιοι οι αιμοδότες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία και πώς κερδίζετε έκπτωση φόρου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έκπτωση έως 4% προβλέπεται για έγκαιρη εφάπαξ πληρωμή φόρου εισοδήματος, ενώ επιστροφές και συμψηφισμοί πραγματοποιούνται πλέον αυτόματα μέσω myAADE, χωρίς αίτηση από τους φορολογούμενους

Ένταση στο Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων από οπλισμένα τουρκικά F‑16 ‑ Εμπλοκή με ελληνικό μαχητικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Kαταγράφηκαν εννέα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των οποίων πέντε πραγματοποιήθηκαν από τα F-16 και τέσσερις από τα ATR-72.

Θερινές εκπτώσεις: Πότε θα ξεκινήσουν και πόσο θα διαρκέσουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκινά τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, δηλαδή στις 13 Ιουλίου

Στιγμές αγωνίας στον Πύργο: Σκύλος επιτέθηκε σε 7χρονη μέσα σε αυλή σπιτιού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παιχνίδι που μετατράπηκε σε εφιάλτη - Δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη του τετράποδου

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στη φυλακή ο 41χρονος συζυγοκτόνος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας από το πρωί βρίσκονταν συγκεντρωμένες γυναίκες που αποδοκίμασαν τον δράστη

Χαλκίδα: Γιατρός έπαθε εγκεφαλικό μέσα στο νοσοκομείο – Είχε μόλις γυρίσει από αναρρωτική άδεια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η γιατρός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα που υποβαλλόταν σε εξετάσεις

Ξηλώθηκε σπείρα που λεηλατούσε αιολικά πάρκα και υποσταθμούς σε Εύβοια και Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αρχές συνέλαβαν έξι άτομα

Το Bitcoin σε ελεύθερη πτώση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σβήνει το ράλι του Τραμπ και υποχωρεί σε χαμηλά 20 μηνών μετά την κίνηση της Strategy

Έφοδος των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ σε πολεοδομίες της Αττικής

Ελλάδα Χτες
Συλλήψεις για «εξυπηρετήσεις» και φακελάκια

Τουρκία: Ανδρας κράτησε όμηρο την 3χρονη κόρη του έπειτα από καβγά με την σύζυγό του

Κόσμος Χτες
Η 3χρονη διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις