E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκκληση για αίμα στο Παπανικολάου: Για 3 ‑ 4 μέρες τα αποθέματα

«Φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε πολλούς αιμοδότες σε αυτή την καραντίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκανίδου κι έκανε έκκληση να συνεχίσουν οι πολίτες να αιμοδοτούν.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/11/2020 | 15:14

Έκκληση για αίμα στο Παπανικολάου: Για 3 ‑ 4 μέρες τα αποθέματα

Για 3-4 ημέρες υπάρχει απόθεμα αίματος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας Μαρία Γκανίδου, καλώντας τους πολίτες να αιμοδοτήσουν πριν δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που διστάζουν λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Έχουμε περίπου 4-5 αιμοδότες καθημερινά και τα αποθέματα αίματός μας είναι για τρεις με τέσσερις ημέρες», επισήμανε και διευκρίνισε πως «σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας οι αιμοδότες είναι λιγότεροι και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο μας, τον Νοέμβριο είναι 58% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα βέβαια έχουν ελαττωθεί οι ανάγκες του νοσοκομείου διότι εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιοριστεί κάποιες δραστηριότητες, αλλά υπάρχουν ακόμα ανάγκες».

Η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Παπανικολάου, υπογράμμισε πως για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα έλλειψης μονάδων αίματος, «από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχει μια αίθουσα αιμοδοσίας στον Εύοσμο για μια εβδομάδα».

Παράλληλα, όπως είπε, «έχουμε επικοινωνήσει και με τον δήμο Παύλου Μελά έτσι ώστε να μπορούν οι αιμοδότες να έρχονται κι εκεί τρεις φορές την εβδομάδα και να μην χρειάζεται να προσέλθουν στο νοσοκομείο».

«Φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε πολλούς αιμοδότες σε αυτή την καραντίνα, διότι πολλοί είναι αυτοί που πλέον νοσούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκανίδου κι έκανε έκκληση να συνεχίσουν οι πολίτες να αιμοδοτούν.

Υπενθυμίζεται πως το τμήμα αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Παπανικολάου λειτουργεί από τις 8:30 έως τις 14:00 τις καθημερινές, ενώ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή εξυπηρετούνται οι αιμοδότες και τις απογευματινές ώρες, από τις 17:00 έως τις 20:00.

Στον Εύοσμο, η έκτακτη αιμοδοσία θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 12:00 μέχρι τις 19:00, για να μπορούν να αιμοδοτήσουν όσοι το επιθυμούν, καθώς όπως διευκρίνισε η κ. Γκανίδου, είναι ένα βολικό ωράριό που ζήτησαν οι ίδιοι οι αιμοδότες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρίκαλα: Βρέθηκε νεκρή και η πέμπτη εργαζόμενη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»

Ελλάδα 26.01.2026
Τη σορό της εργαζόμενης που αναζητούνταν στο εργοστάσιο Βιολάντα, εντόπισαν οι Αρχές

Γλυφάδα: 16χρονος πήγε στο σχολείο με 3 μαχαίρια

Ελλάδα 26.01.2026
Συνελήφθη και ο πατέρας του

Νάξος: Η μάχη των πιλότων με τους ισχυρούς ανέμους για να προσγειώσουν τα αεροπλάνα ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 26.01.2026
Παρά τις δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων οι προγραμματισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά

Ηχητικό ντοκουμέντο με την έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» να ακούγεται από 8 χιλιόμετρα μακριά

Ελλάδα 26.01.2026
Ο τρομακτικός ήχος της έκρηξης στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» έφτασε μέχρι την «καρδιά» των Τρικάλων

Γνωστός σουβλατζής στη Δραπετσώνα διακινούσε ναρκωτικά – Είχε και τιμοκατάλογο για την ηρωίνη και την κοκαΐνη

Ελλάδα 26.01.2026
Η σύλληψη του έγινε μετά από πώληση 2,1 γραμμαρίων ηρωίνης σε έναν 60χρονο έναντι 50 ευρώ

Σοκαριστική στιγμή στο UFC: Αθλητής κατέρρευσε μετά το ζύγισμα ‑ Δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 26.01.2026
«Πάγωσαν» στο UFC κατά τη διάρκεια της επίσημης ζύγισης του Κάμερον Σμόδερμαν, πριν τον αγώνα με τον Ρίκι Τούρσιος.

Μίκαελ Σουμάχερ: Συγκλονιστικές φήμες για την υγεία του

Αθλητικά Νέα 26.01.2026
Τι υποστηρίζει η Daily Mail για την κατάσταση του Γερμανού πρωταθλητή και γιατί η οικογένεια συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής

Τραγωδία στο εργοστάσιο Βιολάντα: Τα πιθανά αίτια της καταστροφής

Ελλάδα 26.01.2026
Για ποιο λόγο ήταν λιγότεροι εργαζόμενοι στη βάρδια

Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τη σφοδρή χιονοκαταιγίδα στις ΗΠΑ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές πολιτείες

Κόσμος 26.01.2026
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί