E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Black Friday: Πρόταση για νέα ημερομηνία

Φέτος είναι η χρονιά των e-shops

Δημοσίευση 16/11/2020 | 10:49

Black Friday: Πρόταση για νέα ημερομηνία

Η πιο δύσκολη Black Friday θα είναι η φετινή, λόγω των ειδικών συνθηκών, που επικρατούν, καθώς την 27η Νοεμβρίου η καραντίνα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, θα είναι ακόμα σε ισχύ. Έτσι, η Black Friday μετατρέπεται σε στοίχημα των e-shops, ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν τα φυσικά καταστήματα, να κάνουν Black Friday εκπτώσεις, μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Εν μέσω γενικής καραντίνας και με το χρόνο για την 27η Νοεμβρίου – επίσημη ημέρα Black Friday – να μετρά αντίστροφα, οι αλυσίδες ηλεκτρονικών και οικιακών ειδών, στρωμάτων, επίπλων, ένδυσης, υπόδησης, καλλυντικών και άλλων καταναλωτικών ειδών που διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν επιδοθεί να διαφημίζουν «γενναίες» εκπτώσεις που αγγίζουν το 60%, ελπίζοντας ότι οι καταναλωτές θα δελεαστούν και θα προβούν σε ηλεκτρονικές αγορές.

Την ίδια στιγμή, οι έμποροι σκέφτονται να μεταθέσουν την ημερομηνία Black Friday, αφότου λήξει το lockdown. Την πρόταση για να μεταφερθεί η ημερομηνία το Δεκέμβριο και να συνδυαστεί με τις χριστουγεννιάτικες αγορές έχει βάλει στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» η πλειονότητα των εμπορικών συλλόγων, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και πολλών επαρχιακών πόλεων.

Εκτιμήσεις για μείωση πωλήσεων 50%

Τόσο η αδυναμία αγορών από τα φυσικά καταστήματα, όσο και η αρνητική ψυχολογία λόγω Covid-19, βάζει σε προβληματισμό τους καταστηματάρχες, που δηλώνουν ότι το πρόβλημα αποκτά «επικίνδυνες διαστάσεις» για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Μετά από το πρώτο lockdown, οι έμποροι κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να συγκρατήσουν την πτώση των πωλήσεων, όμως «το δεύτερο lockdownέδωσε τη χαριστική βολή, καθώς πλέον οι έμποροι αναμένουν μείωση του τζίρου τους κατά 50%» τονίζει στο newsit.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης.

Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει, ότι, οι έμποροι κρατούν μικρό καλάθι και για τις εισπράξεις των Χριστουγέννων, καθώς τα οικονομικά των καταναλωτών έχουν περιοριστεί σημαντικά. «Με επιδόματα και χαρτζιλίκια δεν γίνεται δουλειά» αναφέρει χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι η οικονομική κρίση στο εμπόριο διήρκεσε 10 χρόνια και η υγειονομική 1 χρόνο έως σήμερα, κατάσταση που σίγουρα θα οδηγήσει σε πολλά λουκέτα.

Πάρτι τιμών

Οι μεγάλες αλυσίδες έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαφημιστικές τους καμπάνιες και την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, καθώς, η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς λέει ότι αυτή την ημέρα, οι εταιρείες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, πραγματοποιούν το 10% του ετήσιου τζίρου, ενώ μεγάλους τζίρους πραγματοποιούν και οι εταιρείες ένδυσης, υπόδησης και καλλυντικών.

Μερίδα, ωστόσο, της αγοράς κατηγορεί τους εμπόρους ότι οι εκπτώσεις δεν συμφωνούν με τη φιλοσοφία της Black Friday ημέρας, καθώς μειώνουν τις τιμές τους σε πολύ μικρά ποσοστά και όχι πάνω από το 50% όπως προσδοκούν οι καταναλωτές.

Από προηγούμενη έρευνα του Black Friday Global, προκύπτει ότι οι περισσότεροι Έλληνες περιμένουν, τη Black Friday για να αποκτήσουν προϊόντα τεχνολογίας, (κινητό, τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή), οικιακές συσκευές, (ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο ή πλυντήριο), όμως οι προσδοκίες τους για φθηνές αγορές επεκτείνονται και στα ρούχα, τα παπούτσια, τα καλλυντικά και τα αρώματα.

Αν και στην Ελλάδα, είναι η έκτη κατά σειρά χρονιά που το εμπόριο γιορτάζει την Black Friday ημέρα την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη, όμως στην Αμερική, γιορτάζεται εδώ και πολλά χρόνια. Παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, καθώς η Black Friday, αποτελεί την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanks Giving Day).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή.... έβαζε στοιχήματα για τις ομιλίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την όλη κατάσταση «πραγματικά λυπηρή και, ειλικρινά, ντροπιαστική» σύμφωνα με την Καρολάιν Λέβιτ

Λειψοί: Αντιμέτωποι με καρχαριοειδές ήλθαν οι λουόμενοι στην παραλία ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λουόμενοι στην παραλία Κατσαδιά στους Λειψούς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπάνιο θέαμα στιςόταν ένα καρχαριοειδές πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την ακτή

Απίστευτο συμβάν στη Μάνη: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα δωματίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσει και το ανήλικο παιδί της

Εμπρησμός Marfin: Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ‑καρέ τη δολοφονική επίθεση στην τράπεζα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα πυκνός καπνός κατακλύζει το εσωτερικό του καταστήματος, με τους εργαζόμενους να τρέχουν πανικόβλητοι αναζητώντας διέξοδο

Φωτιά στον Ασπρόπυργο ‑ Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

Ελλάδα Χτες
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

Πανηγυρισμοί για την Αργεντινή στο πιο παγωμένο μέρος της Γης με κοντομάνικο – Δείτε το βίντεο

Κόσμος Χτες
Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον εκπαιδευτικό Γκουστάβο Ολιβέρα

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

Κόσμος Χτες
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.