E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Black Friday: Πρόταση για νέα ημερομηνία

Φέτος είναι η χρονιά των e-shops

Δημοσίευση 16/11/2020 | 10:49

Black Friday: Πρόταση για νέα ημερομηνία

Η πιο δύσκολη Black Friday θα είναι η φετινή, λόγω των ειδικών συνθηκών, που επικρατούν, καθώς την 27η Νοεμβρίου η καραντίνα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, θα είναι ακόμα σε ισχύ. Έτσι, η Black Friday μετατρέπεται σε στοίχημα των e-shops, ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν τα φυσικά καταστήματα, να κάνουν Black Friday εκπτώσεις, μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Εν μέσω γενικής καραντίνας και με το χρόνο για την 27η Νοεμβρίου – επίσημη ημέρα Black Friday – να μετρά αντίστροφα, οι αλυσίδες ηλεκτρονικών και οικιακών ειδών, στρωμάτων, επίπλων, ένδυσης, υπόδησης, καλλυντικών και άλλων καταναλωτικών ειδών που διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν επιδοθεί να διαφημίζουν «γενναίες» εκπτώσεις που αγγίζουν το 60%, ελπίζοντας ότι οι καταναλωτές θα δελεαστούν και θα προβούν σε ηλεκτρονικές αγορές.

Την ίδια στιγμή, οι έμποροι σκέφτονται να μεταθέσουν την ημερομηνία Black Friday, αφότου λήξει το lockdown. Την πρόταση για να μεταφερθεί η ημερομηνία το Δεκέμβριο και να συνδυαστεί με τις χριστουγεννιάτικες αγορές έχει βάλει στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» η πλειονότητα των εμπορικών συλλόγων, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και πολλών επαρχιακών πόλεων.

Εκτιμήσεις για μείωση πωλήσεων 50%

Τόσο η αδυναμία αγορών από τα φυσικά καταστήματα, όσο και η αρνητική ψυχολογία λόγω Covid-19, βάζει σε προβληματισμό τους καταστηματάρχες, που δηλώνουν ότι το πρόβλημα αποκτά «επικίνδυνες διαστάσεις» για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Μετά από το πρώτο lockdown, οι έμποροι κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να συγκρατήσουν την πτώση των πωλήσεων, όμως «το δεύτερο lockdownέδωσε τη χαριστική βολή, καθώς πλέον οι έμποροι αναμένουν μείωση του τζίρου τους κατά 50%» τονίζει στο newsit.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης.

Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει, ότι, οι έμποροι κρατούν μικρό καλάθι και για τις εισπράξεις των Χριστουγέννων, καθώς τα οικονομικά των καταναλωτών έχουν περιοριστεί σημαντικά. «Με επιδόματα και χαρτζιλίκια δεν γίνεται δουλειά» αναφέρει χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι η οικονομική κρίση στο εμπόριο διήρκεσε 10 χρόνια και η υγειονομική 1 χρόνο έως σήμερα, κατάσταση που σίγουρα θα οδηγήσει σε πολλά λουκέτα.

Πάρτι τιμών

Οι μεγάλες αλυσίδες έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαφημιστικές τους καμπάνιες και την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, καθώς, η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς λέει ότι αυτή την ημέρα, οι εταιρείες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, πραγματοποιούν το 10% του ετήσιου τζίρου, ενώ μεγάλους τζίρους πραγματοποιούν και οι εταιρείες ένδυσης, υπόδησης και καλλυντικών.

Μερίδα, ωστόσο, της αγοράς κατηγορεί τους εμπόρους ότι οι εκπτώσεις δεν συμφωνούν με τη φιλοσοφία της Black Friday ημέρας, καθώς μειώνουν τις τιμές τους σε πολύ μικρά ποσοστά και όχι πάνω από το 50% όπως προσδοκούν οι καταναλωτές.

Από προηγούμενη έρευνα του Black Friday Global, προκύπτει ότι οι περισσότεροι Έλληνες περιμένουν, τη Black Friday για να αποκτήσουν προϊόντα τεχνολογίας, (κινητό, τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή), οικιακές συσκευές, (ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο ή πλυντήριο), όμως οι προσδοκίες τους για φθηνές αγορές επεκτείνονται και στα ρούχα, τα παπούτσια, τα καλλυντικά και τα αρώματα.

Αν και στην Ελλάδα, είναι η έκτη κατά σειρά χρονιά που το εμπόριο γιορτάζει την Black Friday ημέρα την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη, όμως στην Αμερική, γιορτάζεται εδώ και πολλά χρόνια. Παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, καθώς η Black Friday, αποτελεί την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanks Giving Day).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα το διαζύγιο με τον Λουτσέσκου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο Δικέφαλος με μια λιτή ανακοίνωση έβαλε τους τίτλους τέλους στην κοινή πορεία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Επιχειρηματίας στο Κολωνάκι μήνυσε πρωταθλήτρια πυγμαχίας για υπεξαίρεση 3.000 ευρώ από το ταμείο του εστιατορίου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Η αθλήτρια με σημαντική διαδρομή στον χώρο της πυγμαχίας, μέλος της εθνικής ομάδας της εργαζόταν ως ταμίας σε εστιατόριο

Φραντζί Πιερό: «Η μητέρα μου έπρεπε να επιλέξει αν θα έτρωγε η ίδια ή αν θα τάιζε εμάς»

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο επιθετικός από την Αϊτή, που εξακολουθεί να ανήκει στο ρόστερ της ΑΕΚ έδωσε συνέντευξη στην ισπανική Marca, για το τι σημαίνει για τη χώρα του η παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ

Μόσχα: Καρέ – καρέ σε βίντεο το πώς χτυπήθηκε το διυλιστήριο και εκτοξεύθηκε το καπάκι δεξαμενής

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Δείτε σε βίντεο πώς έγινε το πλήγμα στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Μόσχας, που προκαλεί ερωτήματα για το εάν ευθύνεται αντιαεροπορικός πύραυλος των Ρώσων που επιχειρούσε να χτυπήσει ουκρανικό drone

Συναγερμός στη Γερμανία για ακραία καιρικά φαινόμενα με καύσωνα έως 38°C και ισχυρές βροχοπτώσεις

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ημέρες - Προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λόγω κεραυνών και βλαβών στο δίκτυο.

Ξανά σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης από αύριο Σάββατο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά τη βασική γραμμή, η οποία συνδέει τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό με τη Νέα Ελβετία

Παναθηναϊκός: Σερβικά μέσα αναφέρονται στο «all in» για την απόκτηση του Ομπράντοβιτς

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο «Ζοτς» θα μπορούσε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός στην Ευρώπη αν ο Γιαννακόπουλος υλοποιήσει την πρότασή του

Σιαμαία κοριτσάκια από τις Φιλιππίνες διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από εξάωρη απαιτητική επέμβαση στο Ριάντ, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τα δίδυμα βρίσκονται πλέον σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται υπό στενή παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων

Οχήματα: Ποιοι κερδίζουν απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης

Auto + Moto 19.06.2026
Τι ισχύει για τρίτεκνους - Οι δικαιούχοι, τα ποσοστά έκπτωσης και η διαδικασία

Λαμία: «Καμπάνα» στο αυτόφωρο για τον 30χρονο που φωτογράφιζε ανήλικες στην παραλία

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό για τον κατηγορούμενο

17χρονος στη Θεσσαλονίκη διέρρηξε σπίτι και μετά ζητούσε 700 ευρώ για να επιστρέψει τα κλεμμένα

Ελλάδα 19.06.2026
Ο νεαρός αφαίρεσε από το σπίτι χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα