E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Black Friday: Πρόταση για νέα ημερομηνία

Φέτος είναι η χρονιά των e-shops

Δημοσίευση 16/11/2020 | 10:49

Black Friday: Πρόταση για νέα ημερομηνία

Η πιο δύσκολη Black Friday θα είναι η φετινή, λόγω των ειδικών συνθηκών, που επικρατούν, καθώς την 27η Νοεμβρίου η καραντίνα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, θα είναι ακόμα σε ισχύ. Έτσι, η Black Friday μετατρέπεται σε στοίχημα των e-shops, ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν τα φυσικά καταστήματα, να κάνουν Black Friday εκπτώσεις, μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Εν μέσω γενικής καραντίνας και με το χρόνο για την 27η Νοεμβρίου – επίσημη ημέρα Black Friday – να μετρά αντίστροφα, οι αλυσίδες ηλεκτρονικών και οικιακών ειδών, στρωμάτων, επίπλων, ένδυσης, υπόδησης, καλλυντικών και άλλων καταναλωτικών ειδών που διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν επιδοθεί να διαφημίζουν «γενναίες» εκπτώσεις που αγγίζουν το 60%, ελπίζοντας ότι οι καταναλωτές θα δελεαστούν και θα προβούν σε ηλεκτρονικές αγορές.

Την ίδια στιγμή, οι έμποροι σκέφτονται να μεταθέσουν την ημερομηνία Black Friday, αφότου λήξει το lockdown. Την πρόταση για να μεταφερθεί η ημερομηνία το Δεκέμβριο και να συνδυαστεί με τις χριστουγεννιάτικες αγορές έχει βάλει στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» η πλειονότητα των εμπορικών συλλόγων, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και πολλών επαρχιακών πόλεων.

Εκτιμήσεις για μείωση πωλήσεων 50%

Τόσο η αδυναμία αγορών από τα φυσικά καταστήματα, όσο και η αρνητική ψυχολογία λόγω Covid-19, βάζει σε προβληματισμό τους καταστηματάρχες, που δηλώνουν ότι το πρόβλημα αποκτά «επικίνδυνες διαστάσεις» για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Μετά από το πρώτο lockdown, οι έμποροι κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να συγκρατήσουν την πτώση των πωλήσεων, όμως «το δεύτερο lockdownέδωσε τη χαριστική βολή, καθώς πλέον οι έμποροι αναμένουν μείωση του τζίρου τους κατά 50%» τονίζει στο newsit.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης.

Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει, ότι, οι έμποροι κρατούν μικρό καλάθι και για τις εισπράξεις των Χριστουγέννων, καθώς τα οικονομικά των καταναλωτών έχουν περιοριστεί σημαντικά. «Με επιδόματα και χαρτζιλίκια δεν γίνεται δουλειά» αναφέρει χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι η οικονομική κρίση στο εμπόριο διήρκεσε 10 χρόνια και η υγειονομική 1 χρόνο έως σήμερα, κατάσταση που σίγουρα θα οδηγήσει σε πολλά λουκέτα.

Πάρτι τιμών

Οι μεγάλες αλυσίδες έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαφημιστικές τους καμπάνιες και την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, καθώς, η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς λέει ότι αυτή την ημέρα, οι εταιρείες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, πραγματοποιούν το 10% του ετήσιου τζίρου, ενώ μεγάλους τζίρους πραγματοποιούν και οι εταιρείες ένδυσης, υπόδησης και καλλυντικών.

Μερίδα, ωστόσο, της αγοράς κατηγορεί τους εμπόρους ότι οι εκπτώσεις δεν συμφωνούν με τη φιλοσοφία της Black Friday ημέρας, καθώς μειώνουν τις τιμές τους σε πολύ μικρά ποσοστά και όχι πάνω από το 50% όπως προσδοκούν οι καταναλωτές.

Από προηγούμενη έρευνα του Black Friday Global, προκύπτει ότι οι περισσότεροι Έλληνες περιμένουν, τη Black Friday για να αποκτήσουν προϊόντα τεχνολογίας, (κινητό, τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή), οικιακές συσκευές, (ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο ή πλυντήριο), όμως οι προσδοκίες τους για φθηνές αγορές επεκτείνονται και στα ρούχα, τα παπούτσια, τα καλλυντικά και τα αρώματα.

Αν και στην Ελλάδα, είναι η έκτη κατά σειρά χρονιά που το εμπόριο γιορτάζει την Black Friday ημέρα την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη, όμως στην Αμερική, γιορτάζεται εδώ και πολλά χρόνια. Παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, καθώς η Black Friday, αποτελεί την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanks Giving Day).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε για 4 χρόνια και ανακοινώθηκε ο Ετιέν Καμαρά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο 23χρονος Γάλλος κεντρικός μέσος πέρασε από τα ιατρικά τεστ και υπέγραψε στον Παναθηναϊκό

Νέα απάντηση Μελόνι σε Τραμπ: «Η φιλία μου μαζί σας δεν βοήθησε τη δημοτικότητά μου»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φιλία των δύο ηγετών μάλλον είναι παρελθόν...

Θρίλερ με 29χρονο που έκανε πεζοπορία στις Ανδεις ‑ Ένα μήνα μετά τα ίχνη του αγνοούνται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 29χρονος επικοινώνησε τελευταία φορά με τη μητέρα του πριν ξεκινήσει την εξερεύνηση της περιοχής Κούσκο στο Περού, έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής

Πιθανή μια επιχείρηση στην Κούβα με... συνταγή Βενεζουέλας αποκαλύπτει ο Τραμπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες μια αμερικανική επιχείρηση στην χώρα της Καραϊβικής στο πρότυπο εκείνης στη Βενεζουέλα για τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο

Σοκ: Ανήλικοι διακινούσαν πορνογραφικό υλικό με ανήλικα κορίτσια – Τις έβαζαν να αυτοτραυματίζονται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι δύο 17χρονοι που συνελήφθησαν φέρεται να συνδέονται με εξτρεμιστική-σαδιστική ομάδα κακοποίησης ανηλίκων με διεθνή διαδικτυακή δράση

Δείτε βίντεο: Συμπλοκή με άγριο ξύλο μεταξύ δεκάδων τουριστών στην Αγία Νάπα έγινε viral

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σκληρές εικόνες από τον ομαδικό καβγά τουριστών στην Κύπρο με τις εικόνες να γίνεται viral στην πλατφόρμα του streamer HS TikkyTokky

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που ο Φερνάντο Γκάγκο παθαίνει έμφραγμα σε συνέντευξη Τύπου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο νοσοκομείο, ο Γκάγκο υποβλήθηκε σε σειρά καρδιολογικών εξετάσεων και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο χειρουργείο

Το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ: «ΗΠΑ και Ισραήλ παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός» λέει η Τεχεράνη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ιρανικό επιτελείο προειδοποίησε για την λήψη περαιτέρω μέτρων αν «συνεχιστεί η επίθεση»

Στη Σταυρούλα ανήκουν οι κηλίδες αίματος στην τηλεόραση και το πάτωμα του σπιτιού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο άνδρας είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Σταυρούλας - Οι αρχές δίνουν πλέον διαστάσεις ανθρωποκτονίας στην υπόθεση - Πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί για υπόθεση ναρκωτικών

Τι αποκαλύπτουν τα νέα έγγραφα του Πενταγώνου για τα UFO

Κόσμος Χτες
Περισσότερα από 220 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα, για τα λεγόμενα UFO, έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση.

Βενετία: Ο νέος δήμαρχος ετοιμάζει «χαράτσι» 50 ευρώ για όποιον θέλει να επισκεφτεί την πόλη

Κόσμος Χτες
Το 2024, η Βενετία έγινε η πρώτη τουριστική πόλη στον κόσμο που επέβαλε χρέωση εισόδου, εισάγοντας τέλος 5 ευρώ για 29 ημέρες αιχμής μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου