E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φονικό στα Ανώγεια: Νέα στοιχεία ‑ Ποια σφαίρα σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/11/2020 | 21:12

Φονικό στα Ανώγεια: Νέα στοιχεία ‑ Ποια σφαίρα σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη

Τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, τα οποία έγιναν γνωστά μόλις χθες Πέμπτη (12/11), φέρεται να δίνουν σαφείς απαντήσεις για τη διπλή αιματοχυσία στα Ανώγεια, τον περασμένο Μάιο, με θύματα τον γνωστό μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη, πατέρα πέντε παιδιών, και τον 30χρονο Γιώργη Ξυλούρη, πατέρα δύο παιδιών.

Προφυλακισμένος για τη δολοφονία του 30χρονου Ξυλούρη είναι ο 29χρονος γιος του Λ. Καλομοίρη, Μανόλης, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι μόλις είδε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός, «θόλωσε» και άδειασε το όπλο που κρατούσε στον Γιώργη Ξυλούρη.

Να σημειωθεί ότι η πλευρά της οικογένειας Ξυλούρη έχει υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι ο άτυχος μαντιναδολόγος σκοτώθηκε από πυροβολισμό του ίδιου του γιου του.

Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι με βάση τις απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, DNA του άτυχου μαντιναδολόγου ανιχνεύτηκε στη βολίδα 9x19 που είχε ριφθεί από το πιστόλι Glock το οποίο κρατούσε κατά τον κρίσιμο χρόνο του συμβάντος ο αδικοχαμένος Γιώργης Ξυλούρης. Αυτό σημαίνει ότι δεν βλήθηκε από το όπλο του 29χρονου γιου του.

Σε επικοινωνία με το γνωστό ποινικολόγο κ. Διονύση Βέρρα (έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Μ. Καλομοίρη με την συνάδελφο του κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη) επιβεβαίωσε στο Cretalive ότι πράγματι ήρθαν οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά της Αθήνας και θέλησε να κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Οι εργαστηριακές από τα κεντρικά της ΕΛΑΣ ήρθαν και λένε: ότι μόνο ο κατηγορούμενος Καλομοίρης Εμμανουήλ έλεγε από την πρώτη στιγμή την αλήθεια. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων επιβεβαιώνουν απόλυτα τους ισχυρισμούς που από την πρώτη στιγμή είχε προβάλλει ο κατηγορούμενος.

Δηλαδή: επτά ζεύγη καλύκων και βολίδων διαμετρήματος 9x17 έχουν ριφθεί από την beretta που κρατούσε στα χέρια του ο κατηγορούμενος Εμμανουήλ Καλομοίρης κατά τον κρίσιμο χρόνο, και το ένα ζεύγος κάλυκα-βολίδας διαμετρήματος 9x19 έχει ριφθεί από το όπλο της άλλης πλευράς. Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι η συγκεκριμένη βολίδα, διαμετρήματος 9?19 που ερίφθει από το όπλο Glock της άλλης πλευράς, έχει το DNA του θανόντος πατέρα του, Ελευθέριου Καλομοίρη.

Ας τον αφήσουμε επιτέλους τώρα να θρηνήσει τον πατέρα του».

Τι σχολιάζουν οι δικηγόροι της οικογένειας Ξυλούρη

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της οικογένειας Ξυλούρη, Σπύρος Βρένζος ,Μενέλαος Ξυλούρης και Γιώργος Κοκοσάλης απάντησαν στην αντίδικη πλευρά με την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ο χρόνος που επέλεξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου να “διαφημίσει” αποσπασματικά τα πορίσματα μιας πραγματογνωμοσύνης που έχει προσκομιστεί στην ανάκριση κι έχει καταστεί γνωστή σε μας ήδη από τα τέλη Μαΐου 2020, δηλαδή 6 μήνες μετά !!!! Αν το κάνει ετεροχρονισμένα και καθυστερημένα για τις εντυπώσεις και μόνο, τότε καλό θα είναι να προβληματιστεί έντονα αφενός και για τις υπόλοιπες παραδοχές της πραγματογνωμοσύνης (εξ’ επαφής πυροβολισμός του αείμνηστου Γεωργίου Ξυλούρη από τον κατηγορούμενο και λοιπά γενετικά αποτυπώματα επί του πιστολιού τύπου beretta που χρησιμοποίησε) κι αφετέρου για τον τρόπο, τον χρόνο, την σειρά και τις ιδιαίτερες περιστάσεις και συνθήκες με βάση τις οποίες εξελίχθηκε στο σύνολό του το ερευνώμενο συμβάν, ως αυτά προκύπτουν από τα λοιπά αποδεικτικά μέσα της δικογραφίας. Μάλλον ξεχάστηκαν οι ατυχείς δηλώσεις περί τάχα “μούφα” πιστολιού που παρεδόθη από την πλευρά της οικογένειας Ξυλούρη στην αστυνομία.

Η οικογένεια Ξυλούρη, συνεπής στις αξίες της και στην γραμμή της για ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με την Δικαιοσύνη προς την κατεύθυνση της τίμιας και ειλικρινούς διερεύνησης της υπόθεσης. Ας μην σπεύδουμε να προκαταλαμβάνουμε καταστάσεις και κυρίως να δημιουργούμε κλίμα από το πουθενά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη που έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Μεταφέρθηκε νεκρή στο Τζάνειο νοσοκομείο

Νεκρή φάλαινα στη Δανία: Εξετάζουν αν είναι ο «Τίμι» που συγκίνησε τη Γερμανία

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Νεκρή μεγάπτερη φάλαινα εντοπίστηκε κοντά στο Ανχολτ της Δανίας, με τις αρχές να εξετάζουν αν πρόκειται για τον «Τίμι», τη φάλαινα που διασώθηκε από γερμανική παραλία και αφέθηκε στη Βόρεια Θάλασσα

Δείτε βίντεο: Θεατής προσπαθεί να ρίξει ποδηλάτες του Giro d` Italia στην άσφαλτο για να γίνει viral

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του Giro d` Italia όταν ο δράστης με έναν ακόμη επιχείρησαν να σπρώξουν και να ρίξουν ποδηλάτες εν μέσω του αγώνα, προκειμένου να το ανεβάσουν στα social media

Eurovision: Αν η Φινλανδία κερδίσει, το Ισραήλ την έβαψε

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Συναγερμός στην ισραηλινή αποστολή μπροστά στο ενδεχόμενο φινλανδικής νίκης

Ανατριχιαστικές καταγγελίες από την μυστική οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον: «Ήταν τέρας, μας κακοποιούσε 25 χρόνια»

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Τέσσερα αδέλφια υποστηρίζουν ότι υπήρξαν θύματα πολυετούς σeξουαλικής κακοποίησης και χειραγώγησης από τον «βασιλιά της ποπ» ήδη από την παιδική τους ηλικία

Μαρουσάκης: Διήμερο έντονης κακοκαιρίας, με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει λόγο για δύο κύματα κακοκαιρίας το επόμενο εικοσιτετράωρο στη χώρα

Επεισόδια στην Ευελπίδων με «υπερασπιστές» των ληστών της Τιθορέας: Στη φυλακή και οι 6 μετά τις απολογίες τους

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε τουλάχιστον 11 ληστείες

Τραγικό τέλος για 22χρονη διακοσμήτρια στις ΗΠΑ, την σκότωσε με όπλο ο πατέρας του συντρόφου της

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο 54χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας - Η 22χρονη Γουίτνι μόλις είχε πιάσει τη δουλειά των ονείρων της

Θρήνος στην Ιταλία για τους πέντε που χάθηκαν σε κατάδυση 50 μέτρων σε σπηλιά στις Μαλδίβες: Τα τρία σενάρια για την τραγωδία

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Η τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η καθηγήτρια Μοντεφαλκόνε, η 23χρονη κόρη της, δύο φοιτητές της και ένας δύτης βούτηξαν σε βάθος 50 μέτρων για να μπουν σε υποβρύχια σπηλιά μήκους 260 μέτρων

«Ο φόβος κυριαρχεί, παραωρίμασε το αντράκι μου» λέει η μητέρα του μικρού Νικόλα που νίκησε τον καρκίνο

Ελλάδα 15.05.2026
Ο μικρός Νικόλας δέχθηκε την ερώτηση της μητέρας του σχετικά με το τι θα κάνει από δω και πέρα με τον πιτσιρικά να εξομολογείται πως θέλει... να φάει ελεύθερα

Ξέσπασμα του Χέιζ Ντέβις στα social media: Η φωτογραφία του Γιαννακόπουλου και το «κάποιοι να προσέχουν τι λένε»

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Ο άσος του Παναθηναϊκού ανέβασε μια μεγάλη συλλογή με φωτογραφίες και βίντεο - Τα μαθήματα ελληνικών, το σχόλιο για τα ταξίδια του και τα γνωμικά