E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ιερά Σύνοδος έστειλε επιστολή ότι δεν θ` ανεχτεί κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Τι συμβούλευσε τους μητροπολίτες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Δημοσίευση 13/11/2020 | 12:39

Η Ιερά Σύνοδος έστειλε επιστολή ότι δεν θ` ανεχτεί κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Επιστολή έστειλε την περασμένη εβδομάδα στον πρωθυπουργό η Ιερά Σύνοδος, με την οποία ζητούσε να παραμείνουν ανοιχτοί οι ναοί. Εν μέσω, ωστόσο, της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας με την δραματική επιθετικότητα του ιού, η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο των ναών και στις λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Συγκεκριμένα, κλειστοί θα παραμείνουν οι ναοί καθ' όλη τη διάρκεια του lockdown, σύμφωνα με όσα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες σε όλους τους χώρους λατρείας. Ουσιαστικά, στους ναούς θα εισέρχονται μόνο οι κληρικοί και τα απαραίτητα πρόσωπα, για να τελούνται οι κεκλεισμένων των θυρών ακολουθίες, ενώ οι μόνες στιγμές κατά τις οποίες θα επιτρέπεται είσοδος πιστών στους ναούς (μέχρι 9 άτομα) είναι στις κηδείες.

Για το θέμα της επιστολής προς την κυβέρνηση, μέσω της οποίας ξεκαθαρίζει ότι η Ιερά Σύνοδος δεν θα ανεχθεί κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ σε διαδικτυακή ομιλία μέσω του λογαριασμού της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας στο Facebook.

Με την αποστολή της εν λόγω επιστολής, σύμφωνα με πληροφορίες, συντάχθηκαν οι Μητροπολίτες Βέροιας και Ξάνθης. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να συμβούλευσε τους Ιεράρχες να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και το τι συμβαίνει γύρω τους.

«Να ξέρετε ότι η Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, που λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε την περίοδο των Χριστουγέννων να μείνουν οι ναοί κλειστοί» είπε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, λέγοντας ότι η Εκκλησία έχει πλέον την γνώση και την εμπειρία να διαχειρίζεται την πανδημία. «Όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε αντίπραξη ή από κόντρα. Η Εκκλησία απέκτησε την εμπειρία να διαχειριστεί αυτή την μεγάλη κρίση της πανδημίας. Η Εκκλησία και αποστάσεις τηρεί, και αερίζεται και ξέρει πως να οικονομεί τους ανθρώπους μέσα στο χώρο».

Αναφορικά με το κλείσιμο των ναών για δεύτερη φορά, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας τόνισε ότι η Εκκλησία δεν μάχεται την επιστήμη, είναι σύμμαχος με την επιστήμη, λέγοντας: «Η Εκκλησία δεν έσκυψε το κεφάλι, ούτε έχει ηττοπάθεια. Η Εκκλησία κατ’ άκραν οικονομία και σεβόμενη το μεγάλο δώρο που λέγεται ανθρώπινη ζωή, δέχθηκε το κλείσιμο των εκκλησιών. Άκουσε την γνώμη των ειδικών και κατάλαβε ότι η πανδημία έχει μια πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη και επειδή σέβεται την ανθρώπινη ζωή, συμβάλλει, αποφεύγοντας τις συναθροίσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσικνοπέμπτη 2026: Τι ισχύει για τα σχολεία

Ελλάδα 11.02.2026
Τσικνοπέμπτη 2026: Το πρωτόκολλο των εκδηλώσεων στα σχολεία αύριο (12/2)

Με βερεσέ η αγορά κρέατος – Από τις 17 του μήνα αρχίζει το τεφτέρι στα κρεοπωλεία

Ελλάδα 11.02.2026
`Είναι θέμα φιλότιμου να βοηθάμε τον κόσμο`

Βίντεο και μαρτυρίες από την επίθεση με 10 νεκρούς σε σχολείο στον Καναδά ‑ Mαθητές τρέχουν έξω

Κόσμος 11.02.2026
Αστυνομικοί πλησιάζουν στις εισόδους, ελικόπτερο εποπτεύει τον χώρο μετά το μακελειό στο γυμνάσιο στο Τάμπλερ Ριτζ

Heineken: Σχέδιο συρρίκνωσης του προσωπικού της κατά 5.000‑6.000 άτομα

Οικονομία 11.02.2026
Για το 2026, η εταιρεία υπολογίζει σε ετήσια λειτουργικά κέρδη μεταξύ 2 και 6%

Οικογενειακή τραγωδία: 35χρονη δηλητηρίασε τον σύζυγό της για την αποζημίωση 3,6 εκατ. ευρώ και μετά έγραψε παιδικό βιβλίο πένθους

Κόσμος 11.02.2026
Το βιβλίο έγραφε την αφιέρωση: «Στον καταπληκτικό σύζυγό μου και υπέροχο πατέρα»

Financial Times: Ο Ζελένσκι σχεδιάζει εκλογές και δημοψήφισμα για ειρήνη την άνοιξη – Στις 24 Φεβρουαρίου οι ανακοινώσεις

Πολιτισμός 11.02.2026
«Λένε ότι θέλουν να έχουν ολοκληρωθεί όλα μέχρι τον Ιούνιο»

70χρονος δισεκατομμυριούχος πήγε στο Νταβός με την 27χρονη κόρη του πρωθυπουργού της Βαυαρίας

Κόσμος 11.02.2026
Η ερωτική σχέση που συζητάει η Γερμανία - Ο Έρικ Σμιντ είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google με περιουσία που ξεπερνάει τα 54 δισ. δολάρια - Η Γκλόρια-Σόφι Μπουρκάντ είναι κόρη του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ

«Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς και τους γείτονες μας», δηλώνει ο Ερντογάν λίγη ώρα πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Πολιτική 11.02.2026
Η «έκπληξη» Ερντογάν πριν το Ανώτατο Συμβούλιο και οι συμφωνίες που θα υπογραφούν στο Λευκό Παλάτι

Σε σοκ ο Καναδάς για το αιματοκύλισμα σε σχολείο: Φορούσε φόρεμα ο δράστης, λένε οι αναφορές

Κόσμος 11.02.2026
Οι Αρχές επισημαίνουν πως γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν την έχουν δώσει ακόμα